39
-
kipinil #39 Magyarázzák, de nem megmagyarázták. Itt egy jó-kis topik erről:
http://beszelgetes.com/node/471
Mesterséges az egész, a tudomány meg mindig mindenre természetes magyarázatot akar adni. -
Justil #38 tudom miről szól, és én erre is gondoltam, mint ahogy erről is volt szó korábban a topicban, csak a címét szúrtam el :) -
Doktor Kotász #37 A Sunshine másról szól.
Leáll a nap, a földön hideg lesz, és az emberek elkészítenek egy hatalmas űrhajót, amiben a föld teljes uránium készletét felhalmozták (kibányásznak mindent), és egy nuklráris reakcióval újraindítanák a napot. Csak van a hajón olyan ember, aki azt hiszi, hogy Isten keze volt a dologban, ezért szabotálni kell az utat. -
#36 inkább mert a világűrben nem terjed a hang
(jaj jön a világvége!!!:O) -
nessboth #35 Azért van csend, mert a nap elégeti a hangot! -
Justil #34 ja tényleg, ezt benéztem. de van solaris c. ómerikai film is, 2002-es. aszittem az az, de valóban sunshine a címe. -
#33 A többi néma csend...
The rest is silence...
:-) -
djhambi #32 Valójában a naptevékenység csökkenése tűnik a jelenlegi éghajlatváltozás okának. Tehát melegebb lesz az elkövetkező időkben.
"Ez is a globális felmelegedés hatása... "
Fordítva, ez a globális felmelegedés oka. :)
Justil, nézzétek meg az eredeti, ruszki, kétrészes, Tarkovszkij rendezésű Solarist. (2x3=6 óra hosszú.) Az egy filmtörténeti érték. Örökérvényű művészfilm. Csak kicsit lassú a mai ember számára.
A Sunshine k. jó ahhoz képest, hogy brit film. Csak az pont glob. felmelegedéshez, és nem lehűléshez vezet.
Érdemes majd nézegetni a Szkeptikus Konferenciákat, mert ez a téma a közeljövőben előkerül! -
Amergin #31 Csékirízéé!! -
Dredd #30 sunshine http://www.imdb.com/title/tt0448134/ -
Doktor Kotász #29 Nem!
A Sunshine című film nem a Solaris című film.
Nem arról volt szó. -
Doktor Kotász #28 "Ez is a globális felmelegedés hatása..."
Inkább fordítva.
Ha kevesebb a anpkitörés, akkor kisebb a napszél.
Ha kisebb a napszél, akkor jevésbé tereli el a naprendszer belsejéből a kozmikus részecskéket, amik felhőképzők.
Mert a pára a legerősebb "üvegházgáz".
Évtizedek óta gyengül a föld mágneses tere.
A napszél és a mágneses mezőnk ami a kozmikus részecskéket visszatartja. A kettő egyidejű csökkenése erőteljes felmelegedést okoz.
Persze a Greenpeaces hippiknek könnyű volt ráfogni a CO2-re az egészet. -
Rotyoka #27 Ez mind mind a terroristák meg a nácik műve és persze a globális felmelegedésé! -
trabiubi #26 Jó, hogy most lemodellezték azt, hogy egy ilyen áramlási kép ezt eredményezi, de igazából az lenne a nagy kérdés, hogy miért alakult ki ilyen áramlás... -
Justil #25 akkor sci-finek pocsék, ettől még lehet jó film. aki nem tud elszakadni a valóságtól, ne nézze :) -
#24 1:1-ben ezt mondta egy külföldi cimbim. Jó zene, pocsék film. -
johnfly #23 Láttam én is azt a filmet. Elég sok tudományos tényszerűséget nélkülöz. A filmzenék jók benne, De az alapötlet az siralmas. Van benne egy pár izgulós rész viszont, amiért érdemes megnézni.
Ja, és ez tök jó: Linkin Park: Leave out all the rest!
http://www.youtube.com/watch?v=kZtX4BwGMtE -
osztmivan #22 plazmaáramlásában -
Retechegér #21 MINMEKHALÚNK!
Amúgy meg csak égőt kell cserélni... -
nessboth #20 Ilyet mondani egy Alsózsolcainak=nem menő -
richard45 #19 E mögött is a tenoristák meg a náci ufók állnak. -
SimonCar #18 így néz ki a mi napunk? -
Justil #17 csak nem a ruszki, hanem az ómerikai :) -
Justil #16 Solaris -
mynameisbence #15 Mi annak a filmnek a címe? -
endrev #14 "Ez is a globális felmelegedés hatása." Na tessék, már a Napot is tönkretettük! :-DDD
Egy kicsit megint túlzás ez a cikk. Nem magyaráztak meg semmit, csak van egy elméletük. De egyrészt nincs szó az igazolásáról, másrészt nincs szó arról hogy mi okozza a szállítószalag megnyúlását...
Az "Elmélet a Napot övező csend mögött húzódó okról" címként ugyanolyan figyelemfelkeltő lett volna, ráadásul igaz.
Bocs. :) -
#13 Egy jó kis egy hónapos monszun esőre gondolsz? -
Justil #12 tudnád hogy örülnénk mi itt egy jó kis esőnek (nappali esőnek, nem éjszakai viharnak). -
#11 Ez is a globális felmelegedés hatása... -
#10 Az eleje teccett, de amikor "Freddy" elkezdte mészárolni az emberkket, akkor átment röhögcségesbe. -
#9 Nem igazság hogy mindig Szegeden meg Pécsen van jó idő! Itt éppen elállt az eső :\ -
csibra #8 A grínpíszesek szerint a napot is tuti az emberek rontották el. -
Justil #7 te meg nemtom hol élsz ember, de nálunk itt szegeden olyan kurva meleg van most, hogy majd belegebedünk. -
Justil #6 egészségetekre, szerintem kurvajó film volt. -
bmw #5 De ne legyen 40 fok meg ilyenek a meleg is csak viz mellett elviselheto nem a varosban....
Az a film egy kalap f.s volt, unalams mint allat....
-
kissssss #4 látom te is láttad azt az agyament filmet én majdnem elaludtam rajta. -
#3 Leáll, aztán meg majd jön a Sunshine, és őrült emberkék vadászgatnak az űrhajósainkra, akik újra akarják indítani. -
freemanone #2 1 fenét! fel fog robbanni...
nekem inkább azt oldják meg hogy nyáron legyen MELEGEM!!!!! és ne kibaszott 20-25fok -.-' -
mynameisbence #1 Valójában a Nap haldoklik és 2012-re teljesen leáll