351
S.T.A.L.K.E.R. 2
-
#351 Én már attól idegben vagyok, hogy 1km-t kell menni és nem tudok sprintelni folyamatosan, hanem séta, sprint 3 másodpercig, séta .... -
xFreex #350 Ott már nem tudok mozdulni. -
#349 A 140Kg az melyik teherbírás határ? Zöld-sárga, sárga-piros, vagy piros vége, amikor meg sem tudsz mozdulni? -
xFreex #348 Wierd Water után Night Star ad legtöbbet, 8 kg-ot. Gravitációs anomáliában található. Nálam van 1 hátizsákban, hogy legyen egy kis kisegítés ha már közel járok a limithez és kell még pár kiló, mert valamit még el akarok cipelni. Wierd Water +Ruha ad 10%-ot (Seva D) így van állandó 132 kg teherbírásom. Ha kell berakom Night Star-t és el is értem a max 140 kg-ot. Tudtommal mod nélkül nem is lehet több. -
#347 Na frankó!
A teherbírással mindig is gondom van :)
Akkor majd elmegyek érte.
Egyébként van más olyan képződmény, ami elfogadható teherbírást ad? -
xFreex #346 Weird Water ad +40kg teherbírást, amit +4 kg-val megfejel a ruhád ha van rajta olyan fejlesztés ami +10% teherbírást ad. Ezen kívül Nagyon erős sugárzás csökkentő hatása van. Akár 4 maximum sugárzást adó képződményt is használhatsz mellette egyszerre. Negatív hatása hogy random kapsz egy kissé ittas efektet. Kissé besárgul a képernyő, meg kicsit dülöngélsz, de nem vészes, még harcban sem.
Werid Ball: Lőfegyverek sebzését csökkenti és ilyenkor nő a súlya is. Ha álló helyzetben kapod a lövést akkor erősebb a sebzés csökkenés. A + súly meg idővel visszaáll, vagy ereklyetartóból kivesz-berak. Ez helyett hatékonyabb lehet egy jó fizikai sebzés csökkentő pl Kompass, ha van mivel ellensúlyozni a sugárzást, mert az minden fizikai sebzést csökkent....(na jó esést nem) -
#345 Sziasztok!
Mit csinál a Weird Water artifact pontosan?
Nem fáradok tőle annyira vagy mi?
A Weird Ball szintén rejtély.
Ha eltalálnak nehezebb lesz de közben van damage res? -
kjozsef056 #344 Már kint az 1.0.3 is -
#343 Sziasztok!
Testing ground után amikor vissza kell teleportálni bubin keresztül a laborba nálam kifagy... amúgy egész szépen megy. Ha valaki megtenné, hogy átteleportál és lementi nekem, hogy folytathassam azt megköszönném. Itt a mentésem linkje https://drive.google.com/file/d/1GaShoVvsUqeyScOAVBOih7AyzP1sSTjP/view?usp=sharing -
JonasSandor #342 Én majd visszanézek rá 3 év múlva kb. -
kjozsef056 #341 Muszáj leszek megvárni mivel már a fősztory is behalt.. -
priluki #340 Én szerencsére ilyeneket nem tapasztaltam , nyomom a mellék küldiket is mert bejön az egész , mindig van hová menni az oda vissza utakon.. de a héten jön valami nagy update szerintem várd meg. nexuson van sok mod már fennt ,pl akinek rossz a teljesítmény arra is, meg a spawn rendszerre is .. "Alife Extended 1.0" a spawn -
kjozsef056 #339 Ezer éves mentés visszatöltve most meg ahol át kéne menni ajtón ott áll a paraszt és nem lehet elmenni mellette, de persze a társak akik jönnek be át tudnak menni. Már nem is csinálok inkább mellékküldiket valahogy érjek a végére azt kapja is a törlést. Kb az assassins creed 1nél éreztem utoljára ilyen unalmat game közben. Ez a rohad sok mászkálás ez teszi ki a game 90%-át a maradék 10 kb a "játék" -
kjozsef056 #338 Vége felé egyre szarabb a game... a mentéseket autosaveket már nem derogál visszatölteni több órám ment a kukába.
Teljesíthetetlen questek mert ahova be kellene menni már többé nincs az ajtón interakció...
Most pl jönne valami nagy csata mondja a pajti készüljek fel meg aludjak. Ott is a matrac de nem lehet akcióba lépni a csávó meg már csak azt mondja majd felébresztünk szóval most a főstory is kapott egy game breaking bugot...kurvajó tiszta szégyen ez a játék így -
priluki #337 igen ez a spawn szar .. de tök random .. valamikor kiirtom és nem jönnek valamikor meg jönnek bosszut álni.. azt szoktam hamar lootolok és lelépek :D -
JonasSandor #336 Én majd később kezdek neki mert irányíthatatlan egy foshalmaz. -
#335 Meglett az anomáliás küldi, csak nem a fenti hullát, hanem a lenti hullát kellett beledobni.
Azért gecc a játék, mert egy flash horda után bedob egy bloodsuckert, majd jönnek a patkányok, és utánna fél percen belül meg rámküld 3 banditát. Csak hogy érezzem a törődést.
Ez a respawn sem jó, kiirtok egy bázist 5 perc alatt, felmegyek a lépcsőn, és már megint tele van és lőnek, pedig azt sem tudják hol vagyok. -
priluki #334 a bloodsuckerek eddig a legveszélyesebbek.. ha fel tudok ugrani egy autóra vagy valamire akkor ott védve vagyok, de olyan gyors hogy én nem látom nehéz megölni meg elbújik míg ugye fennt vagy.. néha kiszúrom és lövöm akkor mondjuk nem reagál csak egyzser megdöglik de ez nagyon ritka.. , a legjobb egy házba befutni a sarokba és akkor csak egy irányból jöhet , és le kell darálni mese nincs :D már van 10-es táras shotim azzal jo + átváltok másikra ha kifogy de az elején inkább elfutottam mig low fegyvereim voltak .. meg sokszor szerencsém van ,vannak ott mások és azok is lövik.. a szellem kutyánál is ez volt a szerencsém, voltak ott akik lötték , én se tudom meg állapitani melyik az igazi.. én a hullát az ott legközelebbi anomáliába dobtam be és el is fogadta, steam is bedobta teljesítménynek hogy játékosok hány szálaléka dobott már bele testet stb stb.. :D összességébe nem jó az a taktika ,hogy mindenkit kinyirok .. néha futni kell inkább.. ez ilyen :D
Utoljára szerkesztette: priluki, 2024.11.24. 16:26:39 -
#333 Nekem több kérdésem is van:
- A bloodsuckerek ellen mi a taktika? 50 sörétes belemegy, nekem meg lerongyolódik a felszerelésem.
- A szellemkutyák közül hogy állapítom meg melyik az igazi? Nem lődözhetem állandóan a többit.
Van egy olyan küldi, hogy a második areaban a Chemical plantnál szerezzek meg egy Soul artit egy katonának, majd egy tudós kéri.
Ott ha nem adom oda akkor az van hogy dobjam bele a Warden testét az anomáliába. De melyikbe? Ahova mutat a marker nem történik semmi, csak a hátizsákja marad belőle.
Köszi! -
priluki #332 Na én eddig 39 órát tettem bele :D nekem párszor elöjött az mi probléma hogy nem mozognak, a spawnolás mögém vagy a közelbe elég gyakori bár max többet harcolok :D , meg egyszer egy épületben a fal textúra villogás villogás ,a hang hiba is 1-2 szer ,hogy cb be eszél valaki aztán mint ha ott lenne melettem.. de kb ennyi .. epicen fagyás és fps drop nélkül fut .. amugy brutál jó a tér hangzás,na meg a gunplay is nagyon komoly, a mutánsook ha gyorsan fel ugrok valahová ahol nem kaphatnak el . el futnak el bújnak így nem tudom szépen lelödözni öket csak simán, ez érdekes :) gyorsan romlik a felszerelés ezért vigyázni is kell rá mert drága a javítás és azért nehéz pénzt szerezni , de sok jó küldetés van , volt egy olyan mllékküldetés ,hogy behuztak a csőbe mint késöbb kiderült, le akartak húzni, harc lett.. utána persze jött az édes bosszú, el csaltam a csávót aki adta a küldit, és kapta a tarkó lövést :D Összességében nekem be jön és nem bántam meg hozza a régi hangulatot !
-
ntex #331 Valószínűleg sok javítás fog még érkezni később, várható volt hogy lesznek bugok a halogatások ellenére is. -
#330 Nekem CPU limites a játék FHD-ben.
12400F.
Epic graf vagy Low nem számít, CPU-t 100-on pörgeti.
Egyébként 40-50 FPS RTX3060-al, nem játszhatatlan, de nem is hasít.
Eddig maga a karakterek viselkedése ugyan az mint az első stalkerben.
Talk to the boss.
Go to the bar if you want to story.
A kitörésben is csak álldogálnak, mintha napsütéses idő lenne :)
Sokkal többet vártam tőle. -
kjozsef056 #329 Nem nehéz. Mivel az eddigiek sem érdekeltek egy végigjátszásnál tovább így legkisebb nehézségen tolom, csak rettentő unalmas gyök kettővel szelni a kilométereket fillérekért cserébe..
Sok melléküldetés ado csókát teljesítés után kinyirtam a rákba hátha lesz nála értelmes cucc ,de eddig nemsokminden van...
Mondjuk az vicces hogy már a game elején ad olyan mellékküldetést hogy menjek olyan ehylre ahol akkora a sugárzás hogy 3 sec alatt game over lesz.Fullos sugárzásvédelmi ruháról meg ugye eddig még hallomásból se volt szó senki által, hogy azt honnan lehetne szerezni..
Játszom , mivel szeretek játszani ,de mondom nincs benne semmi olyan ami eddig megfogott volna. -
#328 "4 óra game után keseresen lett 10 ezrem.. egy értelmesebb ruha 21K"
Hát... Wemod. Ez egyértelmű. Legalábbis nekem. Engem ne szopassanak. Már a Remnant 2-t is azzal nyomtam végig. Egyébként nem fogok mindenben is csalni, csak a pénz mennyiségét fogom szerkeszteni, max még egy-két opciót, pl. a sugárzásvédelmet aktiválom, ha nagyon eldurvul a környék. De ennyi. Utálom, ha egy játék játszhatatlanul nehéz, vagy ha a beledet ki kell izzadni egy kis honoráriumért. -
kjozsef056 #327 Konzolon hála istennek ott a Quick Resume. Kb max 5 sec és a gameben vagy ismét ahol kiléptél utoljára.
Már 10 órát beletettem ,de továbbra sem fogott meg a game. Abban bizom ,hogy mire pc-n majd utánam dobják lesz belemodolva jármű mert rettentő idegesítő ez a séta ide oda ezerszer. -
#326 Hát én is beletettem csak úgy lazán egy 2 órát.
Az van, hogy 12400F, 32GB Ram, M.2 SSD GEN4, és RTX3060 TUF Gaming 12GB annyira képes FHD-n maxra húzva, hogy nagyon gyér.
Natív FHD olyan 30-45 fps, de olyan élesek a növények, hogy zavaró. Ilyen zizis.
DLSS + FrameGen + Vsync 60 FPS, de elég nagy az egér input lagja így, később mozdul a karakter.
DLSS + Vsync 45-60 FPS
Vagy lejjebb veszem a grafot maxról majd ha esetleg még ez is beesik...
Sok dolog van amit nem értek a keybindingeken.
Alapból a jobbra balra kitekintés az valami Z és V talán, a Q és E pedig vagy 8 funkcióra be van állítva. Külön máshogy működik a wheel-en, simán, menüben stb. Pl lámpa alapból L, de keréken TAB + E.
A 4 quickslot tök jó, de miért úgy működik hogy qs1 az Q leütés, a qs2 az Q nyomva tartás, és így a 3-as és 4-es is. E vagy EEEEEEE.
Az anomáliák van hogy nem láthatóak bizonyos szögből, de ha mellémegyek és vissza akkor már jó.
Kidobom a csavart az ablakon, az kitörik, de semmi hangja nincs.
Késsel szétütök egy sörösüveget, és olyan a törés animáció, mintha egy A4-es papírlapot robbantottam volna 3 darabra.
Ezen kívül egyszer kifagyott, de más teknikai gondom nincs vele.
Kivéve, hogy minden indításkor SHADERÉPÍTÉS, 1 perc csíkvárogatás, hogy a főmenübe jussak.
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2024.11.21. 17:48:45 -
priluki #325 Pc-n nyomom és kurva jó, szépen is fut ,hangok brutál jók, az egésznek a hangulata is hozza amit vártam .. 6 órát bele vertem eddig, igazi Stalker feeling ! -
kjozsef056 #324 Stalker 2 Tech-Test: Benchmarks von 26 CPUs und 20 GPUs
Szarul fut (konzolon is Series X) bugos, textúra villodzós. Nem lett egy nagy szám.
Rohadt sokba kerül minden a játékban miközben a pénz nagyon gyér modon növekszik. Ezért lesz ez hosszú (amit írtak) mert ezeket kell majd grindelni hogyha értelmes ruhát meg fegyvert akarsz venni.
Sok küldiben azzal jár jobban az ember ha nem azt csinálja amit kérnek..pl egy küldetés hozzunk ki egy hullát az anomáliák közül de ne lootoljuk a halottat... nos lootolne kell mert értékes tárgy van nála ami eladható.
Fegyvert a lelött emberektől totál felesleges felvenni mert 99% hogy "piros" jelzésű és nem lehet eladni.
4 óra game után keseresen lett 10 ezrem.. egy értelmesebb ruha 21K. El se merem képzelni a game második felében a 50-60+ ezreseket miből fogom majd megvenni :( Totál gáz. -
ntex #323 Nekem sehogy, én még várok vele egy pár hetet, hogy a kezdeti nagyobb bugokat legalább kipofozzák. Ahogy olvastam, lesz mit csiszolni még a játékon :) -
#322 Hát nekem az egér egy kis késleltetéssel mozog.
A framerate FHD Max részletességgel olyan 30-40 fps, DLSS-el megvan a 60 is.
A keyboardot újra kell konfigolni, mert a Q,E nagyon rossz hogy több funkciót is ellát.
Nektek hogy ketyeg? -
JonasSandor #321 Elindult. -
#320 Kezdetek izgulni? -
#319 Nemsokára kiderül.
Új Game Ready driver van a Stalker 2-höz. -
JonasSandor #318 Minimummal meg se fog mozdulni ha 4070-nel jó ha 50 fps lesz full hd-n. -
kjozsef056 #317 Ez van minden ,ára megy felfelé, viszont a fizetések is emelkednek minden évben (már aki értelmes helyen dolgozik) -
ntex #316 Egyébként ha megnézzük hogy mi a minimális követelmény, igazából annyira nem is húzós mert több éves konfigurációkat látni a követelményeknél. A probléma azzal van, hogy még mindig brutális ára van a cuccoknak, egy több éve is már középkategóriásnak számító VGA kártyát sem kapsz meg 120.000 forint alatt manapság. Ez a durva. -
#315 Updated system requirements appear on the Stalker 2 Steam store page
"A 60 FPS eléréséhez magas beállítások mellett felskálázásra van szükség
Bár van értelme az Nvidia számára, hogy a DLSS képkocka generáláshoz hasonló technológiával mutassa meg a nyereségét, nem gondoljuk, hogy a képkocka generálásnak a 60 FPS eléréséhez kellene léteznie. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a frame gen kimaradt az egyenletből a bolt oldal követelményeivel, így fordítsuk figyelmünket kifejezetten az upscalingra.
Ha megnézzük az ajánlott specifikációkat, 1440p-t megcélozva a magas grafikai előbeállításon, láthatjuk, hogy a 60 FPS eléréséhez olyan népszerű GPU-kra van szükség, mint az RTX 4070 vagy az RX 6800 XT. Mindezt DLSS és FSR engedélyezésével, az Nvidia és az AMD megfelelő upscaling technológiáival. Nem egyértelmű azonnal, hogy a "magas" előbeállítások közé tartoznak-e az olyan igényes beállítások, mint a ray tracing, egy olyan szempont, ahol az Nvidia kártyák előnyben lesznek. Még így is, az upscaling szükségessége a 60 FPS magas grafika megcélzásához egy olyan jelenlegi generációs GPU-n, mint az RTX 4070, nem hangzik ideálisnak.
A Steam áruház oldalán nem szerepel 4K-s sebességű cél, de a teljes követelménytáblázatból tudjuk, hogy ennek eléréséhez valami olyanra lesz szükség, mint az RTX 4080 vagy az RX 7900 XTX. A grafika tulajdonképpen nem tesz említést a felskálázásról, de most már feltételezhetjük, hogy ezek a 4K-s benchmarkok is ezt a gyakorlatot követik.
Általánosságban elmondható, hogy a játék benchmarkok a raszterizációs eredményekért futnak - más szóval, natív felbontásban, felskálázás vagy képkocka generálás nélkül. Mi így csináljuk a tesztlaborunkban, és ez a hardverértékelők körében is bevett gyakorlat. Tehát sokan ugyanezt várják el, amikor a rendszerkövetelményekről van szó; az upscalingot talán bónuszként kell tekinteni."
SSD: 160GB available space
Minimum:
CPU: Intel Core i7-7700K / AMD Ryzen 5 1600X
GPU: GTX 1060 6GB / RX 580 GB / Arc A750
RAM: 16GB RAM
1080p @ 30 FPS with TSR enabled
Rec:
CPU: Intel Core i7-11700 / Ryzen 7 5800X
GPU: RTX 3070 Ti / RTX 4070 / RX 6800 XT
RAM: 32GB RAM
1440p @ 60 FPS with TSR, DLSS, FSR, or XeSS enabled
//The Recommended System Requirements for Stalker 2 have changed from 10/10/24 to now, 11/14/24 ---- előtte utána kép megtekinthető -
#314 Ugyan már ezt a túlfeszelt visszadownclockolt 14900K-val tesztelték. Az én 12400F-emet nem fogja vissza a gyári feszültségszabályzó hiba.
Meg ramot is túl sokat tettek mellé azért ilyen lassú.
Majd meglátod :) -
ntex #313 DLSS-el talán. Anélkül kizárt :)
-
#308 Nekem is RTX 3060-am van és vinni fogja 60 FPS-el full grafon :) Én bízom benne. FHD 24"
Szándékosan ez a monitorom, és nem 2K/4K, mert az isten nem fizeti ki a VGA-t :)