2091
Bioshock: Infinite

10804749371363831955.jpg
  • robicarlos6
    #2091
    Lebukott a BioShock negyedik része?
  • hunbalee
    #2090
    Talán már az sem titok, melyik motor fogja hajtani a BioShock 4-et (UE5)
  • hunbalee
    #2089
    BioShock – Új információk láttak napvilágot a készülő játékról
  • skinnyman
    #2088
    Valojaban az Infinite korabban jatszodik :) De legalabb az 1-et nyomd le elotte mindenkepp sztem, mert van raepules (foleg a DLC-kben), es mert az 1 egyebkent is zsenialis jatek. Mondjuk lehet h celszeru megvarni a remaster-jet ha eddig nem jatszottal meg vele.
  • grebber
    #2087
    Nem.

    De majd jön egy olyan is.... Bioshock: The Collection
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.07.30. 16:09:27
  • steweee
    #2086
    ez nem a régi részek felújitott változata egyben ?
  • ozimak
    #2085
    Sziasztok! Sohasem játszottam a játékot. Most gondoltam kipróbálnám. Nagy baj/hülyeség lenne ha rögtön ezzel kezdenék, és nem az elejéről? (Történetileg gondolom)
  • FartingSquirrel
    #2084
    Most fejeztem be a játékot... Hát... El kellett olvasnom hozzá egy magyarázatot és megnéznem egy videót, de megérte. :D
    Elképesztő a sztorija. És bár mintha befejezett lenne, én azért el tudnék képzelné egy lehetséges folytatást a történetnek.
  • Anonymusxx
    #2083
    Viszont ha a könyvet a játék után olvasod, akkor meg a játékbeli szereplők helyzete, célja, stb nem lesz világos, és a játék sem mutatja be őket annyira, pedig elolvastam a legtöbb naplót..
    esetleg próbáld úgy hogy kb egyszerre kezded a könyvet és a játékot..
  • Sordoran
    #2082
    Hát amit én olvastam a könyvről ott azt írják, hogy 2 nagy dolgot is elspoilerezik ami a játékban amúgy meglepetés lenne, tehát ott pedig pont hogy inkább a játékot ajánlják előbb. Persze az is jogos, hogy a világát, a várost így megismerném előbb, viszont ha a játék arra épít, hogy ezeket menet közben mutatja be, akkor nem kéne előre olvasni talán.
  • Anonymusxx
    #2081
    ha elsőnek elolvasod a könyvet, akkor jobban érteni fogod a játékot, és a szereplőket jobban megismered, ezért érdemesebb a könyvvel kezdeni..
  • Sordoran
    #2080
    Akkor megvárom a Burial-lal amíg kitolom az első két részt. Köszi!
    (már csak azt remélem, hogy karácsonyi Steam vásáron lesz legalább 75% kedvezmény azokon is, mint Infinite-re volt most)

    Amúgy a könyv ITT is megvehető többek között most 990 Ft-ért, és előzménye a víz alatti város bukásának, vagyis az alap játékoknak (értelemszerűen Infinite után van, és arra is van kis utalás benne).
    Utoljára szerkesztette: Sordoran, 2015.12.06. 19:36:46
  • skinnyman
    #2079
    Konyvet nem ismerem.
    Jatekbol a 2-t mas ceg fejlesztette, szoval kicsit alatta van az 1 es az Infinite szintjenek, de azert baromi jo az is.
    Ami a sorrendet illeti: szerintem a legjobb oket a megjelenesi sorrendjukben (1-2-Infinite-Burial1-Burial2) vegigvinni, akkor is ha az idorend nem igy kovetkezik (az Infinite/Burial az 1-2 elott jatszodik). Rengeteg utalas van amugy mindegyikben a tobbire, de nagyon szoros tortenetbeli egymasraepules altalaban nincs koztuk. Ami kivetel es ahol szoros egymasraepules van: a Burial-ok nyilvan epitenek az Infinite-re, tovabba a Burial 2 (vege) erosen epit az Bioshock 1-re.
  • Sordoran
    #2078
    Üdv!

    Olyan kérdésem lennem, hogy egy hete megvettem a játékot Steam-en, végigtoltam, tetszett, és mivel sok helyen olvastam, hogy a Bioshock 1-2 jobb (vagy legalábbis szintén jó, ha az Infinite szintjének felét hozza is megéri megvenni), így azokat is beszerzem majd, ezen kívül a könyvet is beszerzem. A kérdés az, hogy olvasottak alapján érdemesebb az első két játékot kitolna, majd utána a könyvet olvasni, de a Infinite DLC-i, Burial at Sea 1-2 ezekhez hogy viszonyul? Van benne bármi olyan, ami spoilerezi a játékokat, vagy könyvet, vagy nyugodtan kitolhatom ezt a többi előtt?
  • coolpet
    #2077
    Tul nagy kiraly vagy ahhoz hogy atallitsd de a normal fokozaton igy legalabb zsir vagy, van sikerelmeny :)

    Allitsd Hurt Me Plenty-re, ugy told :)
  • MerlinW
    #2076
    Öööööö.... OK.
  • r4pt0r
    #2075
    Érdekes egy érvelésed van...
  • Anonymusxx
    #2074
    ? Persze, mivel hogy én mindig normál fokozaton játszom, és azért hogy nehezebb legyen nem fogom nehezebb fokozaton játszani..
    Ezt szánták az átlag játékosoknak, ennyi..
  • skinnyman
    #2073
    Gondolom arra gondol, h arra panaszkodsz hogy konnyu, mikozben nem a legnehezebb fokozaton jatszol, es barmikor egy kattintassal at tudnad allitani..
  • Anonymusxx
    #2072
    Nem értem...
  • Madi92
    #2071
    Csak én érzem itt a paradoxont?
  • skinnyman
    #2070
    Elvileg barmikor lehet.
  • Anonymusxx
    #2069
    Én mindig normálon játszom...
    utólag nem tudom hogy lehet-e módosítani...
  • skinnyman
    #2068
    Tudsz rola, hogy vannak benne nehezsegi szintek? 1999 Mode-ban jatszol, es ugy is tul konnyu? Mert azt azert ketlem.. :)
  • Anonymusxx
    #2067
    Egész jó a játék, de viszont van benne egy pár érdekes dolog, túl könnyű, annyira hogy talán még fegyverek nélkül és végig lehetne vinni ( most tartok annál a résznél ahol a kovácsot kell megtalálni) illetve miért lehet ilyen sok cuccot találni, pl lőszer, illetve élelem? Ráadásul az élelem illetve a gyógyeszközök feleslegesek, hiszen az életerő visszaáll, amint vége a harcnak...
  • akyyy
    #2066
    Hm, nézzétek meg, a Snowpiercer című filmet.

    én lazán odaírnám az elejére még , hogy bioshock
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egyedül a plazmidok/vigorok hiányoznak a filmből. bár bele lehetett volna ztenni, helyette van más. jah, meg hogy nem az 1915-ös és 60-as években játszódik hanem a közeljövőben. de mikor az iskolásoknak mutatták azt a videót, hát komolyan lefordultam az ágyról, hogy ilyen nincs xD
  • akyyy
    #2065
    végigvittem BS1,2,3-at egyhuzamba, hát igy minden összeállt (+ a könyvet is párhuzamosan az első két résszel, én simán belelátok kapcsolatokat :D )

    szóval két dolgot nem értek még igazán:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mikor lehet választani nyakláncot, egyik a madár, másik a ketrec. mi a különbség közte, és a legvégén egyik Elisabethen sincs nyaklánc. meg is kérdezi Booker, hogy ki ő, mert szerintem nem elizabeth.

    a másik pedig Lady Comstockot nem értem, hogy akkor ő most ki, és hoyan halt meg. meg akkor nem is halt meg, mert szeellem?


    bár még most jön a 2 DLC :D
  • akyyy
    #2064
  • akyyy
    #2063


  • Andrews2007
    #2062
    Nálam a Steam-es változat nem akar elindulni. Bejön hogy benchmark vagy játék és utána nem megy, nem indul el.. Olvastam máshol is volt ilyen annó. Hogy oldható meg?
  • MerlinW
    #2061
    A megjelenése óta le van írva sok helyen - sok teória, de a lényeg ez:

    SZTORI SPOILER
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    "Bookert két titokzatos esőkabátos megbízó Columbiába küldi, hogy megszerezze Elizabethet, adja oda nekik, és ezzel eltörölheti az adósságát. Columbiában a próféta, vezéralak, Comstock, aki többek közt megjósolja egy "hamis pásztor" érkezését, kinek kezén egy A.D. monogram található, és aki majd eljön Elizabethért a város jövőjéért, hogy elvigye tőlük. Ez a személy maga DeWitt a főszereplőnk. Elizabeth megszerzése érdekében segíti őt egy furcsa ikerpár. ( Itt az elején Telegrammot küldenek neki, hogy ne fogadjon a 77-es számra, amit persze megtesz.) Ezen ikerpár női tagja az aki felel a város lebegéséért. Kvantummechanika a titka...

    Ugyanezen Lutece ikerpár felelős egy gép megépítéséért, amely képes kapukat nyitni egy másik dimenzióba. Comstock lánya, Elizabeth az, akin kísérleteznek ők, ezáltal képessé teszik a lányt is kapuk megnyitására más dimenziókba. Ezek a dimenziók bármilyenek lehetnek, Columbia változatai, de Elizabeth csak korlátozva tutdja használni képességét, mert az angyalban melyben él van egy gép, amely korlátozza. Így csak kapukat képes nyitni létező dimenziókba, de nem képes őket átlátni és nem tudja elhagyni Columbiát. (Ezért is építették az eszközt, hogy ne tudja elhagyni.) Az ikerpár egyébként a dimenziókkal való kísérletezés közben meghal, ennek folyományaként, létezővé válnak az összes dimenzióban és minden idősíkban, így képesek mindenhol előbukkanni. :))

    Na az a helyzet, hogy Booker a múltban megbánta a sok gyilkosságot amit katonaként követett el. (Katonai éveiről Columbiában is tud egy hadi parancsnok) Ezért, hogy bűnei alól feloldhassa magát egy keresztény közösségben meg akarja keresztelni magát.

    A történet szerint itt két dimenzió jön létre. Egy, amelyben megkersztelkedik, és egy amelyben végül visszautasítja a eresztelést. A megkeresztelt Booker mit csinált? Átneveztette magát COMSTOCK-á és megalapította Columbiát. :Y Míg a másik dimenzióban lévő Bookernek, aki végül megtagadta a keresztelkedést, született egy lánya. Anna DeWitt. (a monogramm Booker kezén.)

    Élték az életüket külön dimenziókban, ám Comstocknak időközben kellett egy utód. Egy örökös, hiszen öregedett. Viszont nem volt képes gyerek nemzésére. Így a Lutece ikrek gépét használta, hogy egy másik dimenzióból szerezzen magának gyereket.
    A sajátját, aki vér szerint is a sajátja, hiszen attól a Bookertől veszi el, aki ő maga egy másik dimenzióban. Ő lesz Annából Elizabeth. Sok-sok dimenzió
    van, amelyben Comstock mindenképpen megszerzi Bookertől a lányt, a dolog egy dimenzióban sem végződik másként.

    Booker, akitől a gyereket elvették (eladta, nekik, hogy adósságát törlesszthesse, de hamar megbánta a dolgot, csak már késő volt) kap egy esélyt a Lutece ikerktől akik dimenziót nyitnak neki, hogy viszont lássa a lányát. Ám mikor Booker átmegy a kapunk, elveszti az emlékeit, és újjakat kreál a régiekből. Kitalálja, hogy neki a lányt az adósság törlesztése okán kell megszereznie. Az ikrek ráhagyják. (Egyébként az ikrek igazából ugyanannak az egy személynek a két különböző dimenzióbeli megtestesülése)

    A történet végén, mikor megsemmisítik az eszközt, mely korlátozza Elizabeth képességeit, a lány rájön, hogy Booker és Anna egyik dimenzióban sem lehetnek együtt Comstock miatt, ezért Booker azt tanácsolja öljék meg Comstockot, mikor született. Ez akkor történt, mikor Booker választás elé került a keresztelkedés
    ügyében. Ide jönnek, itt jön rá Booker, a végén, hogy ő maga Comstock és hagyja hogy a különböző dimenziókból jövő Elizabethek megfullasszák." - AgatonDeHell


    További kiegészítés:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "A végén elizabeth a tér és időn kívűlre visz minket és itt kiderül minden. lényeg az, hogy Booker a múltban hozott egy döntést ami miatt született egy új énje egy másik világban(ez Comstock). Elizabeth-el vissza mennek oda amikor a Baptistánál keresztelkedik Booker. az egyik világban úgy dönt megkeresztelkedik és így válik belőle a vallásos Comstock. mialatt egy másik verzióban Booker elmenekul a keresztelkedéstől és így lesz belőle a hamis próféta (False Shepherd). Booker rájön hogy megkell ölni Comstock-ot mertcsak így lehet vége de elizabeth elmondja h nem lehet mert minden döntéssel egy másik világban lesz egy uj Comstock . oda mennek ahol minden elkezdődött (az utolsó helyszín) mert csak ugy szabadulnak meg tőle ha akkor hal meg amikor a döntés született és ami miatt született Comstock .megjelennek Elizabeth alteregói az összes világból. egyik alteregó Booker Dewitt-nek ismer másik alteregó pedig Zachery Comstock-nak itt jövünk rá hogy Comstock és Booker igazaból egy ember és hagyjuk hogy megöljenek.

    Továbbá a játék végén kiderül hogy Elizabeth igazából Anna DeWitt , Booker Dewitt rég elfeledett lánya . Booker a múltban eladta Zachary Comstock-nak a lányát (egy másik világból jött alternatív másának azaz magának)Van egy incidens amikor Booker visszaakrja szerezni a lányát Comstock-tól de nem sikerül és amikor a 2 világ közötti dimenzió portál bezáródik levvágja a Elizabeth(Anna DeWitt) kis ujját.

    http://bioshock.wikia.com/wiki/BioShock_Infinite
    http://bioshock.wikia.com/wiki/Elizabeth

    Még annyi , hogy az a rejtélyes iker pár akik segítenek minket, Robert és Rosalind Lutece igazából egy személy csak két különböző valóságból. Különbség csak a nemük.

    Rapture-ben ha megnézed mikor Songbird megfullad mögötte ott van egy halott Big Daddy és egy síró Little Sister ezzel úgy gondolom, hogy a készítők párhuzamba állították a Big Daddy-Little Sister kapcsolatot Songbird és Elizabeth kapcsolatával. Más teóriák szerint Songbird Kyle Fitzpatrick ezért tértünk vissza a Bioshock 1 színterébe." - Findzs

    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.03.24. 20:52:32
  • MerlinW
    #2060
    Igen. Független az előző részektől. Az első kettő kapcsolódott csak.
  • grebber
    #2059
    Sajnos én fogyatékos lehetek,mert magyarítással sem értettem hogy WTF :(
    Talán majd egyszer valaki leírja szépen.
  • molnibalage83
    #2058
    A többi BS játékkal nem játszottam. Így is érteni fogom?
  • MerlinW
    #2057
    Abszolút, de csak, ha szereti a mindfuck sztorikat. Azaz a végén a nézőnek kell kibogoznia ezernyi apró jel, jelenet, szimbólum alapján, mi is történhetett valójában.
  • molnibalage83
    #2056
    Annak aki nem szereti igazán az FPS műfajt, de a jó történetmesélést igaz, annak ajánlanátok a ezt a játékot?
  • grebber
    #2055
    Az első igen , xbox360-ra legalábbis pc-s viszonylatba nem néztem majd ha kész lesz az egész úgyis ezzel lesz tele a net majd akkor érdekelni fog.
  • MerlinW
    #2054
    Gondolod, hogy más választ kapsz ugyanarra a kérdésre?:) Egyébként nem magyar a DLC.
  • JaSoN HuNTeR #2053
    DLC-k levannak fordítva magyarra?
  • grebber
    #2052
    Tippre ez csak a sima alap game!