803
aka. Final Fantasy XI HD
  • kenppachi
    #803
    Elméletileg 2022 januárban lesz az új adat központ, szóval csak adig kell kibírunk a sorban állást. :(
  • nxs
    #802
    Végre sikerült karaktert csinálni,de napokat vártam rá. Amúgy azon kaptam fel a vizet,hogy a Launcher néha jelölte melyik szerver fogad új játékosokat de mire beléptem,elkelt...
    Annó amikor kijött az Aion,headstartért is fizettem és voltak ám szép 12-16 órás kjúk,de az se zavart ennyire,lehet öregszem :)
    Szerk : Megnéztem,most se lehet karit csinálni sehol.
    Utoljára szerkesztette: nxs, 2021.12.14. 18:11:13
  • Nephin
    #801
    Az alap és a Heavensward tök ingyenes, hónapokig tartó játék, nem kell megvenned addig semmit és nyugodtan várhatod, mikor beenged a szerver. :) A játékidőt pedig kompenzálják plusz napokkal.
    Utoljára szerkesztette: Nephin, 2021.12.13. 16:40:22
  • nxs
    #800
    Senki még csak meg se próbálja,hogy új karaktert indít...esetleg megveszi a játékot. Én keményen beszoptam a lompost,minden NA és EU szerver zárva.
    Mintha elmennék egy fodrászhoz aki elveszi a pénzt de csak 3 hónap múlva ér rá. Ki a fasz fog visszamenni oda ahol már lehúzták 3 hónapja...
  • kenppachi
    #799
    Szia mi a omegán vagyunk a magyarok nyilai fc. Szívesen látunk téged és mindenki mást is.
  • Elderblood
    #798
    Sziasztok! Megvettem a 10eurós alapot olyan kérdésem lenne melyik szerveren van sok magyar hova érdemes menni kezdeni?
  • kenppachi
    #797
    Sajnos elvannak maradva a server oldali fejlesztésekkel, így sok minden problémás benne.
  • shaba23 #796
    Mondjuk nem lenne hátrány, ha ezt kiírná már a karakter kreálás előtt...
    amerikai szerveren sikerült karaktert csinálni, csak belogolni nem lehet mert full :D
    Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.07.15. 22:47:17
  • kenppachi
    #795
    Igen sajnos most nagyon sok wow-os játékosok jönnek át játszani hogy nem bírják a szerverek sajnos, ezért le szokták zárni időnként, sajnos ilyenkor többször kell rá nézni. Novemberben adnak hozzá újabb adat központot akkor rendezodni fog a helyzet remélem.
  • shaba23 #794
    Kipróbáltam volna a játékot...ilyenko este esélytelen belépni? Minden európai world-re full-t ír.
  • kenppachi
    #793
    Igaz van hogy több macera, igaz nekem jó mert Linux alatt játszók kevesebb gondom van vele mint saját oldalunkról játszanék.
  • Nephin
    #792
    Ráadásul a steames kódjaidat mindig külön be is kell regelni az accodra a Mog Stationön.
  • Nephin
    #791
    Ha a Steamen veszed meg, csak a Steamen vehetsz hozzá kiegészítőt is, ami sokkal drágább adott esetben, mint a saját launcheres verzióhoz mondjuk az IG-ről (steames DLC-kulcsot a legritkább esetben találsz máshol, ha egyáltalán). De ahogy tetszik. :)

    (Nekem is a Steamen van meg btw, de már megbántam a fentiek miatt...)
    Utoljára szerkesztette: Nephin, 2021.07.15. 08:53:02
  • kenppachi
    #790
    Szia igazából mindegy hogy hol veszed meg, én szemén használom semmi gond nincs vele.
  • undY1ng #789
    Miért ne azt? Találtam hozzá egy install guide-ot, mert olvastam, hogy elég macerás a feltelepítés. Vagy nem erre a részére gondoltál?
  • Nephin
    #788
    Rengeteg tartalom van benne és mindent a sztorira fűz fel, szerintem nagyon jó. A trial nagyon sokáig tart, még az első DLC is benne van, simán ki tudod próbálni teljesen ingyen. Javaslom, hogy ne a steames verziót használd.
  • undY1ng #787
    Üdv!

    Mostanában nagyon a top listán van ez a játék steamen és szeretném kérdezni, hogy "tényleg ilyen jó" lenne?
    Rendkívül jó értékelése van és ugyan nem hasonlítani akarom a wow-hoz de hogy elég sok mindenben le is körözi azt? Content, játékélmény stb. téren
  • kenppachi
    #786
    Nálunk van felvétel. Keres engem Neliel Oderschvank.
  • Agrusz
    #785
    Sziasztok!

    Nemrég kezdtem el a játékot, omega szerveren és az lenne a kérdésem, hogy van e aktív Free Company ahova esetleg lenne felvétel?
  • Snowpaws
    #784
    Köszi, de azóta megint betoborzott egy nemzetközi fc. Érdekes, hogy legalább 4-5 különböző magyar fellowshipet láttam hirdetni. Nincs esetleg egy közös magyar discord szerver amit be lehetne dobni mindenkinek?
  • kenppachi
    #783
    Szia Free trial lv 60 szintig van korlátozva és nincs idő korlát, egyszerűen lv 60 szintig ami van a játékban az kiapprobálhatod pl Story, duty, raid és egyéb contektek. De viszont nem tudc fc-hez csatlakozni barátot fel venni és party létre hozni meg ilyesmiket. ja a trial elkezded és ha meg veszed a játékot akkor onnan tudod folytatni ahonnan trial tartottál.
    Utoljára szerkesztette: kenppachi, 2021.04.08. 17:21:10
  • lammaer
    #782
    Nem teljesen világos nekem hogy a free trial az most 30 napos vagy időkorlát nélküli?

    Steamen az előbbit látom, a hivatalos oldalon meg az utóbbit.... létezik hogy két különféle free trial van attól függően hol regisztrálok?
  • kenppachi
    #781
    Szia van még egy magyar fc omega serveren is "magyarok nyilai", bár nem vagyunk olyan nagy fc de a csapat folyamatosan növekszik.
  • Snowpaws
    #780
    Sziasztok! Tavaly újrakezdtem a játékot és a nemzetközi fc amiben voltam mostanra teljesen elnéptelenedett, ezért gondolkodok rajta, hogy keresek magyar közösséget (ha van még egyáltalán). Az a kérdésem, hogy melyik szerveren van jelenleg a többség, mert eddig Omegáról hallottam, de a facebook csoport szerint meg Phoenix szerveren / Light DC-n van a legtöbb magyar. Történt esetleg időközben egy népvándorlás?
  • Terawatt
    #779
  • Qlux
    #778
    Ősszel erkezik az új kiegeszito!!! Endwalker lesz a címe.
  • Nearco
    #777
    Szia, semmi gond, aktuális még, ill. próbáltam mindenhogy, nem megy, kértem egy refundot, én nem fogok ennyit szenvedni egy fostalicska játék miatt sem, bár ott meg azt irták, valami olyann kontentet tartalmaz, ami miatt nem lehet refundot kérni, csak tudnám mégis mi a búbánat kontent miatt lehet az. Ebből nekem az derül ki, nem csak a sárga játék készitők, de a steam se ér egy kalap szart se lehúzós fos az egész, maradok az epic games launchernél asszem. Ezt a retket meg már akkor se próbálom ki, ha netán müködne. Jó játékot.
  • Shion
    #776
    Nem tudom, hogy aktuális-e még, napok óta nem jártam a fórum közelében, bocsánat :(

    A hivatalos fórumon is volt 1-2 ilyen panasz, ott is VPN miatt szívtak, de nagyon ritka a hiba. Az egyik játékos így tudta megoldani: "Restarted comp with Safe Mode + Networking. Game downloaded patch and I've logged in successfully. Case Closed."
  • Nearco
    #775
    Sziasztok, steam-en megvettem a játékot, sikerült aktiválni, stb. elinditja a klienst és nem kezdi el letölteni....
    "Unable to download patch files. [30413][25008][10009]" hibaüzenetet kapok. Kitoltam már a directx-es részt ahogy javasolták, próbálkoztam vpn-nel mindennel már de akkor se kezdi el letölteni... Gondoltam irok ide mielőtt még refundolnám, hátha valaki járt hasonlóképp és tud segiteni.
    Köszi előre is.
  • foxxi
    #774
    A Discord lejárt mielőtt aktiválhattam volna.

    Nevem: inagme: Kis Csajszi
  • kenppachi
    #773
    Foxxi a játékban mi a neved hogy fel tudjalak venni barátnak.
  • foxxi
    #772
    Szia! Ezekről ha majd esetleg ma délután vagy 6 után, tudnál segíteni? Nagyon lemaradtam és ezek nekem túl újak. Köszönöm szépen!
  • kenppachi
    #771
    Szia foxxi. Shion nem mondta neked de van rá lehetőség hogy tudj velünk játszani beszélni is anélkül hogy átgyere egy másik szervere. van egy új rendszer a neve Fellowships: Magyarok Nyilai néven találsz ránk, ez arra szolgál más világokból is tudjanak együtt játszani. És van egy új lehetőség a három városból a nagy kristálynál tud c másik világba teleportálni pl. hozzánk az omegára. De van más lehetőség mint Cross-world Linkshell.
  • Shion
    #770
    A jó hír, hogy karakterenként elég egyszer megcsinálni a Main Story-t. A történet tényleg nagyon komplex és élvezetes, nagyon sok csavar van benne. Egy-két párbeszéd számomra néha lapos, de vannak olyan meglepő csavarok is benne, hogy leesek a székről. Nagyon élvezem én is, történetből csillagos ötös a játék.

    Új karakterrel mindenképpen azt javaslom, hogy csak a Main Story-ra koncentrálj és a kék küldetésekre (ezek nyitnak meg új lehetőségeket a játékban, pl. új class, új dungeon, stb.). Sima küldetést csak akkor csinálj, ha elakadtál a kicsi szinted miatt és kell még némi xp a folyatatáshoz. Érdemes először egy karakterrel eljutni magas szintre, a többi ráér. Egy karakterrel meg tudni nyitni az összes szakmát (class, craft, gathering).

    A Duty-kat (napi random) minden nap érdemes csinálni, reggel 7-kor resetelődnek. Ha egy maxos szintű (jelenleg 80-as szint) csinálja a kis szintű Duty-kat, tokeneket kap, amiből tud vásárolni 460-500 item levelű geart. Na ezért is látsz annyi játékost kis szinten is :)

    Neliel egyszer összeszámolta, 300+ duty van a játékban (ha a trial, raid és pvp pályákat is beleszámoljuk), szóval bele fogsz zavarodni a bőségbe :)

    A dungeon nehézsége valóban folyamatosan erősödik, egyre több dologra kell odafigyelni egy-egy csata során. Normál dungeon-ban is teljesen természetes, hogy ha valaki nem ismeri a taktikát, akkor instant meghal teljes hp-ról is :)

    Ha bármi kérdésed van még, kérdezz bátran, vagy akár visszaolvashatsz is itt, mert anno sokminden elhangzott már.

    17-18 óra körül szoktam hazaérni, utána már gépközelben vagyok, el tudtok csípni online.
    Utoljára szerkesztette: Shion, 2020.03.03. 10:21:40
  • Qlux
    #769
    Köszi a választ. Mindenképp rádírok. Egyébként ez az első mmo,ahol végogolvasom a parbeszédeket, annyira leköt a történet. Sokan neheztelnek a jatékfejlesztőire a lassú fejlődés miatt, de itt annyira jól fel van építve a questelés, a történetvezetés, mintha egy single játék lenne. Harcrendszer nekem kifejezetten tetszik, de ami leginkább meglepett, az a jatékosok hozzáállása a kezdőkhöz. Dungeonokon is érződik, hogy fokozatosan adagolja a nehézséget a játék ahogy fejlődünk és elég változatosak is. WoW-ban eltöltött cirka 6000 óra után kész felüdülés ez a játék:)
  • Ashyn
    #768
    Szia Shion!

    Rendben, keresni foglak :)

    Éj
  • Shion
    #767
    Szia Éj,

    Semmilyen feltétel nincs, teljesen casual magyar guild. Segítjük egymást, ahogy tudjuk és mindenki akkor játszik, amikor tud. Van aki minden este van, van aki csak hétvégente. A lényeg, hogy legyen egy közös hely, ahol jól érezzük magunkat az esti kikapcsolódás és a játék felfedezése közben.
  • Ashyn
    #766
    Szia Shion!

    Van valami feltétele a hozzátok való csatlakozásnak?

    Köszönöm!

    Éj
  • foxxi
    #765
  • Shion
    #764
    Szia, Omega szerveren játszom magam is, a magyar guildünkben jelenleg 6-8 fő játszik aktívan. Keress meg az este (aláírásomban van a karakter neve), van discord szerverünk is.

    A Cerberus szerveren egy kicsi karakterem van nekem is, talán 30-as tank, semmi más. Valószínűleg évek ezelőtt zárva volt a vágyott szerver, ahol a többi magyar játszott és addig is elütöttem az időt itt. Most én is nagyon rá vagyok kattanva az Omega karakteremre, már 1300+ óra játékidő van benne, így most nekem sincs se enegriám, se kedvem máshol újrakezdeni, pláne úgy, hogy vagyunk páran esténként, így van kivel elütni az időt.