19
  • Yany
    Ilyen kamerarángatósdinak ott van még a [Rec]. Na, abban tényleg f*s a kamera, mert érezhetően, durván és öncélúan rángatják a kamerát. Még akkor is, amikor egy helyben áll az ember, pedig még csak nem is spontán felvételről van abban szó sok esetben, hanem egy kifejezetten kamera kezeléséhez értő ember tartja a kamerát... ehhez képest a Cloverfield finoman visszafogott.
  • csimmasz
    +1 már már hányingerem let ttőlle,a film kurva jó volt csak szerintem túlságosan is rángatták a kamerát!
  • Justil
    Nem azért...
  • bippo
    Szerintem pont ezért volt jó, hogy kamerás változatot láttam. Így totál átjött a hangulat.
  • Evil Merodak
    Ja. Meg aza abéna kameraman sem bírta vízszintesen tartani a kamérát, mindig mozgott, meg remegett a keze. Pff...
  • Justil
    Nemtom, én egy vagyok azok közül akiknek nem tetszett. Pont a hangulat az, ami szvsz hiányzott belőle
  • Zsolt1980
    Bippo, először nem értettem, de mostmár okés, értem-alapvetően!Nem értek ezekhez a dolgokhoz különösebben, de a lényeget értem! :-)
  • winnie
    akkor akár ki is törölheted. az imdb-n, mivel userek szerkesztik, rengeteg a fals adat.
  • bippo
    Gyakorlatilag igen, de pont ezért írtam, hogy 'már csak a koncepció miatt is'.

Moziról lemaradtam, DVD-t meg nem bírtam már megvárni, így camrip-et néztem meg. Rohadt jó volt. Utólag belenéztem egy Blu-ray változatba, nem tetszett. (a kamerással jobban átjött a feeling, mint a HD film HD kamerás betétekkel. Az túl jó volt már.)
  • Zsolt1980
    Egyébként az IMDb-n 2011-es év van megadva bemutatási dátumként, és "Untitled Cloverfield Project" a munkacíme a folytatásnak.
  • Zsolt1980
    Egyszóval (...na...nem is eggyel, nesztek, többel):Kurva jó kis film volt gyerekek, totál beszarás, jeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! :D:D:D
  • Zsolt1980
    Te Bippo...hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :-)))))))
    Nincs is nagyon másféle (???) verziója a filmnek...;-) :-))))))
    :D
    ;-)
  • Zsolt1980
    Atkamon, igen, sajnos tényleg nagyon sokan kifejezetten utálják a Cloverfieldet, szinte szarnak nézik, már bocsánat a kifejezésért.Tényleg érthetetlen!
    Amit Yany írt, miszerint hangulat, az tényleg nagyon masszívan benne van a filmben.Az egész fil ott van a szeren.Látszik a filmen, hogy igazi óriásszörny-film szeretettel készült.
    Én anno meg szerettem volna nézni moziban, aztán sajnos nem sikerült megtekintenem.Csak a kritikákat, hozzászólásokat, véleményeket olvastam a neten, elsősorban az Xpress-en, és hát a legjobb esetben is igencsak vegyes véleményeket lehetett olvasni a filmmel kapcsolatban.Pedig pl. már az előzetese is ígéretes volt.
    A DVD-kiadásának idején viszonylag sokáig (egészen pontosan 5 hónapig és 1 hétig; megjelenése DVD-n: 2008. június 15., megvettem 2008. november 22-én) hezitáltam a megvételével, mert tartottam attól, hogy túl drága felesleges "mulatság" lett volna abban az esetben, ha tényleg nem tetszene, de óriási szerencsémre egy igazán klassz, élvezetes, friss, izgalmas, szemet-szívet gyönyörködtető filmre tettem szert.Amúgy 3990 Ft helyett 3490-ért vettem.Szóval mint írtam, kifejezetten és a szó abszolút értelmében pozitívan csalódtam a filmben, sőt, egy igencsak ütős és tényleg frissnek ható (filmélményként, vagyis nem a tipikus hollywoodi átlagfilmnek tetsző) filmhez volt szerencsém, és így nem is számított már pl. az ára a DVD-nek.Azévben és azóta is csak alig néhány film jelentett hasonlóan nagy élményt (pl. Románc és cigeretta, A sötét lovag, Transformers, Holtak naplója, Legenda vagyok; ezeket még 2008-ban vettem meg, és ja!: az persze szigorúan szubjektív dolog, hogy mely és milyen filmek mennyire tetszenek, mennyire ragadja magával az embert/meg az adott film).
    És akkor a Cloverfield nekem kegyetlenül nagyot ütött, nagyon átjött, marhára magával ragadott, teljesen elvarázsolt szinte, egyszerűen magába szippantott a film!Ezt manapság csak nagyon kevés film képes elérni az embernél!szerintem.Én így látom.Amúgy 30 éves vagyok, vagyis 28 voltam, mikor anno késő délután-kora este megnéztem! :-)
    Akkor is azt éreztem szinte-mármint az legelső megtekintése alatt-, hogy ilyen filmeket nézni-szeretni valóságos életérzés! :-)
  • bippo
    Én pont, hogy kamerásan láttam. Szerintem ez az egyetlen film, ami úgy jobb volt, mint jó minőségben :) (már csak a koncepció miatt is)
  • Atkamon
    Én is imádtam az első részt, de mondjuk sokan meg nagyon utálták, nem igazán értem, hogy miért...
  • Yany
    Csak 1 szó: hangulat!
  • pokolfiu
    jah, jobb volt mint gojira... :) még az effektek is...
  • Wittgen
    Nem kicsit volt jó a film, imádtam. Simán el tudnék belőle még nézni 1-2 egész estés folytatást.
  • xido
    "...akinek új filmjét, az Engedj be amerikai feldolgozását, a Let Me In-t október elsején mutatják be Amerikában"..

Azért,ha már a cím is változatlan az angol fordításban,felesleges volt odaírni szerintem..nem mindig kell angollal vagánykodni ám:)