38
  • Senkhy
    #38
    Azt mondják, hogy az eszkimóknak azért van olyan sok kifejezésük a "fagyott víz"-re, mivel állandóan hideg éghajlaton élnek, és ez befolyásolta a nyelvüket is: a jég (hó, gleccser) különféle változataira kb 500 kifejezésük van.
    Ez - úgy tudom - mindenki számára elfogadható és logikus.
    .
    Ha eddig egyetértünk, akkor magyarázza meg valaki, aki nálam okosabb, hogy a magyar nyelvben miért van ennyi szinonímája a "megy" szónak?
  • Sir Ny
    #37
    Csak azért, mert temagad önkényesen áltudósnak nyilvánítasz minden olyas valakit, aki mást mond, mint az általad önkényesen tudósnak nyilvánított emberek... nem vonnék le ebből messzemenő következtetéseket egyik vagy másik elmélet elfogadottságát illetően.
  • Sir Ny
    #36
    „Kár, hogy nincs olyan történész, aki ezt a mesét komolyan is venné. Legföljebb amatőr műkedvelők, akik magukat történésznek csúfolják, de még a szakma alapjaihoz sem konyítanak.”

    A nemzeti tankönyvkiadós törikönyvben pl szerepel a kettős honfoglalás elmélete, miszerint a magyarok már 6-700 már magyarok éltek itt. Azt hiszem erről beszél Razide is.
  • Sir Ny
    #35
    „”A kitüntető címre érdemes +csodákat+ a nyelv..."

    Ez milyen jelölés már? Nagyon örvendek, hogy egy gyakorlati nyelvújító ír nekünk cikket, de nem lehetne, hogy az sg-n esetleg a magyar helyesírásnak megfelelő nyelvezettel jöjjenek ki a cikkek?
  • 7th uwu
    #34
    Egyesek szerint tudósok gonoszak és magyarellenesek, mert nem elé jó a történelmünk.
    Szerintem meg ha csak az elfogadott, bizonyított történelmünket nézzük, bőven van mire büszkének lenni. Felesleges kitalálni hozzá dolgokat, és felesleges lejáratni dajkamesék terjesztésével a magyar nacionalistákat.
  • uniu
    #33
    Valószínű a kezdeményezés politikai célzatú. Egyébként a finnek részéről az egész rokonság mese már a kukában van. Hivatalosan.

    Genetikaileg nincs rokonság: http://sfkornyek.szabadsagharcos.org/finnugor.html
    A japánnal ugyan ennyi egyezés van: http://hu.wikipedia.org/wiki/Jap%C3%A1n%E2%80%93magyar_nyelvrokons%C3%A1g


    Apropó iskola. Máig jól emlékeszem a "felszabadító" oroszokra akikről a suliban tanultunk, bár zavaró volt, hogy a szüleim kevésbé örültek ennek. Nagyapámat a kommunista rezsim folyamatosan zaklatta, megjárta Balatonfenyvest (Recsk szerű tábor) végül a halálba kergették. Szülei, rokonaim életét szintén megkeserítette(nem voltak pártagok) a szovjet elnyomás. A kommunizmus jelképeit tiltott önkényuralmi jelképekké minősítették. Ennek ellenére rengetek helyen fellelhető az országban, pl máig ott díszeleg Kecskeméten a zsidó temetőben egy nagy obeliszk, az ötágú csillaggal és sarló-kalapácsos címerrel. Kíváncsi lennék, hogy egy horogkeresztes emlékmű mennyi ideig maradna ott ??

    A II.vh kapcsán mindannyiunkban felmerült, hogy mi baja volt a zsidókkal Hitlernek. A tanító szerint Hitler elvette a pénzüket mert kellett a háborúra. Ez volt a hivatalosan elfogadott álláspont, olyan '85 körül az általános iskolánkban.

    Persze akkoriban is voltak akik a ma már elfogadott nézeteket "szélsőséges szubkultúrának" tartották.



  • Geralt Fisher
    #32
    Ne bántsátok a tudósokat, csak fogadjátok el őket annak amik: hivatásos fantáziálóknak. Mert annál nem többek. Csak elméletgyáros ideologizálók, akik kipótolják meséikkel és magyarázataikkal a tudat sötét foltjait, melyek azért hiányoznak, mivel nem tudnak róla semmit. Vagy amit esetleg tudnak róla, az nem illeszthető bele az eddigi fantazmagóriáikba. Tökmindegy hogy finnugorizmusról vagy dinoszauruszokról van szó, mindenben ez van.
    Tulajdonképpen a másik véglet is csak ezt csinálja, fantáziál, összekutyulva mindent amit talál, Atlantisztól a Csizmáskandúrig. Egyiknek sincs köze a valósághoz, csak ahhoz, hogy ilyen az emberi elme, mindent meg kell magyaráznia, különben nem érzi biztonságban magát.
  • Geralt Fisher
    #31
    A sztyeppei nomád, lovas, íjfeszítő népek egy olyan életmódot képviseltek, ami természetéből fakadóan egy sajátos világot, kultúrát teremt, aminek a szabadság a központi szellemisége. Ez élesen különbözik a letelepedett, városlakó, központosító, birtoklásra alapuló birodalmi berendezkedésekkel. Ez ennek az egyetlen alternatívája, és ez a konfliktus igazi oka, amiért ezt megpróbálják elfeledtetni az emberiséggel, kitörölni az emlékezetből, és a saját kitalált meséiket ültetni a helyébe.
    Csakhogy Ázsia hatalmas sztyeppéit mindig ők uralták: szkíták, szarmaták, hunok, mongolok. Sok-sok nyelv és nemzetség, akiket összekötött a közös életmód, és a szabadság, ami időnként olyan szövetségekbe rendezte őket, ami a legnagyobb birodalmakat is messze fölülmúlta.
  • Geralt Fisher
    #30
    Marhaság! Egy ókori térképen se szerepelnek olyanok, hogy finnugorok. Ilyen sose volt, csak egy humbug.
    Kelták voltak, szkíták voltak, szarmaták voltak, meg azoknak különböző ágai. De finnugorok kurvára nem léteztek a történelemben.
  • Baliquez
    #29
    Kornan, a részigazságokból rakódik össze a teljes kép, és az bizony fényesen megmutatja a sivatagi gyülevészek szándékait és módszereit. Ami a magyarok őstörténetét illeti, egyetlen megdönthetetlen bizonyíték van arra hogy a magyar lényegesen ősibb minden más ma élő népnél, és az az élő nyelvünk. Strukturájában, integritásában, körülíró* gazdagságában világszerte egyedülálló - nem véletlen hogy erről az oldalról is aljas, ám szerencsére értelmetlen támadásokat kap (meleg jelző kierőszakolt kétértelműsítése stb.) Ameddig képesek maradunk magyarul választékosan beszélni, addig lesz magyar nép.
    Ami az idepetézni vágyó babókat illeti, nincs miért aggódni: eddig minden népet amelyik uralkodni akart rajtunk kitakarította az utána következő :)

    (*"magyaráz": ilyenhez még csak hasonló sincs a többi nyelvben, lefordítani sem tudod nekik hogy "több oldalról körülírva finomítja az elmondottak értelmezését" mert fogalmuk sincs erről, nincsenek hozzákapcsolódó élményeik.)
  • Kornan
    #28
    Csak még érdekességképp, hogy nézegettem ilyen genetikai térképeket Európáról és többnél említést tesznek, hogy nagyok az átfedések az egyes országok lakói között, kivéve egy népnél. A finn-nél. Szerintem ha ősmagyarok laknának itt, akkor kb ugyanez lenne a helyzet itt is, tekintve, hogy a nyelvünk elvileg rokon.
  • Kornan
    #27
    Nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek nagyon szeretnek hinni az olyan dolgokban, ami tetszik is nekik. És egy kicsit elvakítja őket ez az érzés amit ilyenkor tapasztalnak. Továbbá nem szeretnek válasz nélkül maradni az emberek, pedig sok dolognál, pl a magyarok származására sincs tényszerű válasz, csak elméletek. Gyanítom megcáfolni nem tudom bármit is állítasz, egyrészt azért mert nem vagyok régész/történész más részt valószínűleg sok mindent nem is lehet. De igazából bizonyítani sem. Pont mint a vallásoknál.

    De pl vegyük azt ,hogy szándékosan meghamisítják a történelmet. Mire alapozod ezt a kijelentésedet? Jól hangzik nagyon, de azért kicsit meredek. Meg ha igaz is, a mértéke nem mindegy.

    Nagyon elszaporodtak mostanság az összeesküvés-elméletek és az emberek a gondjaikat és bajaikat a láthatatlan ellenségre kenik. A zsidókra és társaikra. Ha valami nem tetszik, akkor azt biztos a zsidók vagy akárkik találták ki. Könnyű elhinni ezeket mert azért logikusnak tűnnek, jól hangzanak és lehet valami részigazság van bennük. De szerintem veszélyesek, mert így az igazság felderítetlen marad és elbizonytalanítja az embereket.
  • droidka
    #26
    Ezt tényleg nem bántásként mondtam.Ne szívd mellre. Hanem azért, mert tényleg semmit nem tudtam akkor...
  • droidka
    #25
    :) Én is pont ugyanolyan hitetlenkedve fogadtam először ezeket a dolgokat, mikor még semmit nem olvastam, semmit nem tudtam ezekről, mint TE (ne szívd mellre), (s habár nyilván még most is csak keveset tudok, meg nyilván nem is vagyok tévedhetetlen) de most már tudom, és senki nem fog tudni meggyőzni az ellenkezőjéről, hogy a mi múltunk nemhogy fantasztikus, nemhogy hihetetlen, hanem a mi őseink tényleg a LEGFANTASZTIKUSABB, A LEGHIHETETLENEBB ÖRÖKSÉGET HAGYTÁK RÁNK, amit el sem tudunk képzelni!!!Amit tényleg nagyon nehéz felfogni, elhinni, hogy ez tényleg így volt! Mert olyan sokat hazudtak nekünk, mert elhittem a hazugságaikat!

    Nem érdekel, lehet nyugodtan nácizni, őrültezni, stb.-zni, aki akar, minden lepereg rólam.
  • droidka
    #24
    MEK Magyar Elektronikus Könyvtárban is lehet keresni F.K. könyveket, stb.-t csak ha bemásolom a lenti URL címet, akkor nem jön be mégegyszer, nem sikerült asszem'.
  • droidka
    #23
    "Tulajdonképp tény, hogy minden nép rokon valamilyen szinten"

    -Lényegileg valami hasonlót gondolok én is, ebben valószínűleg egyetértünk. Na most tessék ezután a kijelentésem után nácizni, aki akar!Gyerünk!


    "Szerintem már sosem fogjuk megtudni, hogy a magyar őseink milyen utat tettek meg a közös ősöktől való különválás óta. Hogy alakult ki az "ősi" kultúránk, stb... Sajnos az emberiség történelmének nagy része már teljesen elveszett."

    -Mondjuk a hosszabb időtartamokra elvonatkoztatva, lehet hogy ez jobban igaz, DE
    pont az a lényeg, hogy rohadt sok mindent találtak, amiket szándékosan elhallgatnak, mert akkor lelepleződne a csalásuk... Abban nyilván igazad van hogy mindenben kételkedni kell eleinte egy egészséges határig. De tudom, hogy bizonyítékokat semmisítettek meg direkt, elég ha csak a babiloni, alexandriai könyvtárak felgyújtására gondolunk. De a maják könyveinek a nagy részét is elégették, vagy a kommunista mao rombolása, stb.

    MINDENT TUDNAK ÉS MINDENT ELTITKOLNAK...


    http://mek.oszk.hu/html/vgi/kereses/keresesujgy.phtml?tip=gyors

    Friedrich Klára könyveit ajánlanám, ha érdekel valakit.(Bár még nem olvastam egyelőre el mindet én sem.)


    (Csak zárójelbe: vér szerint én sem vagyok 100%-ig magyar). De pont azt akarják bebizonyítani, hogy ők már ötezer éves kultúra, mi magyarok pedig NEM IS LÉTEZÜNK, sem genetikailag, sem kulturálisan, sem sehogy!!!... Ennek pedig az a logikája, hogyha ők régebb óta léteznek, akkor ÖVÉK MINDEN, ÉS AZT TESZNEK, AMIT AKARNAK, MI PEDIG CSAK KUSSOLJUNK, MERT (szerintük) SEHOL NEM VOLTUNK...

  • Kornan
    #22
    Tulajdonképp tény, hogy minden nép rokon valamilyen szinten. Így a magyarok és a sumérok is, ahogy a magyarok és a bantu négerek is... Az már más kérdés, hogy őseink-e vagy csak volt közös ősünk.

    Továbbá az a tény, hogy kultúránk egyes elemei hasonlóak az nem sok mindent jelent. Valahol akkor is léteztek őseink. Lehet, hogy a sumérok rabszolgái voltunk, lehet, hogy ők voltak az őseink, lehet ,hogy kecskét tenyésztettünk az Urál hegységben és arra jött egy kerekedő, aki megtanított minket a nyelvre és szokásokra,stb.... A lehetőségek száma határtalan. Teljes bizonyossággal sosem fogjuk megtudni, vagyis rohadt kicsi az esélye. A net meg tele van baromsággal, kétkedéssel kell fogadni mindent tényt, amit olvasol.
  • Kornan
    #21
    Szerintem már sosem fogjuk megtudni, hogy a magyar őseink milyen utat tettek meg a közös ősöktől való különválás óta. Hogy alakult ki az "ősi" kultúránk, stb... Sajnos az emberiség történelmének nagy része már teljesen elveszett. Így csak találgatni lehet, elméleteket gyártani, morzsányi mennyiségű tényekből, aminek sok értelme nincs, szevasz. No meg lehet, hogy nem tetszene, amit találnánk. + Egyébként is inkább a jelenre kéne koncentrálni szerintem.

    endrev: Beleolvastam az első találatot a kulcsszóra amit adtál és hát nem valami meggyőző, én semmiképp nem kezelném szentírásként, ha érted mire célzok. De azért lehetőségként érdemes nyitva hagyni, hátha kerül elő még vmi.

    A mai Magyarország területén élő emberek genetikai szempontból alig különböznek az itt élő többi néptől, a szlávoktól, németektől... A sok bevándorlás és a sok emberáldozatot követelő háború és az a tény, hogy valószínűleg jelentős számú ember élt már itt, mikor idejöttünk, szinte eltüntette a magyar nép genetikai jellegzetességeit. Valószínűleg már nem sok közünk van a honfoglaló magyarokhoz genetikai szempontból. Ha volt-e egyáltalán honfoglalás. Egyedül a nyelvünk az ,ami viszonylag egyedi.
  • endrev
    #20
    Az Arvisura szerint a Suomák (ma: finnek) is a 24 szövetséges törzs egyike voltak, aminek tagjai voltunk mi is (székelyek). Ez okozza az egész zavart. "A 24 Hun Törzsszövetség tagja voltak a Kaza-hun, Széki-hun, Türk, Jász, Lett, Bolgár, Manysi, Kabar, Úz, Mari, Tatár, Mongol, Kun, Manzsu, Suoma, Vót, Baskir, Újgur, Avar, Észt, Komi, Csuvasz, Vepsze, Mordvin törzsek."

    Ebből kiindulva működőképes lehet tehát egy olyan elmélet is, miszerint onnan a rokon szavak, hogy ezek hatottak egymásra, és ezt az egymásrahatást összetévesztjük a rokonsággal.

    Azért kérdeztem hogy a többszörös ragozás hol fedezhető fel még, mert az szóbeli hasonlóság még lehet egymásrahatás következménye, de a nyelvtani komplexitás már kevésbé. Melyik nyelv képes olyan szót alkotni, hogy megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért? Nem tudom hogy így vizsgálódott-e a finnugorista nyelvészet, szerintem nem. De nem vagyok szakértője a témának, csak hangosan gondolkodtam.

    Ugyanakkor:
    X anyázik Y-ra, Y Z-t vádolja azzal, hogy jobbikos agyú, Z pedig X-et vádolja magyartalansággal, de olasz nyelvészprofesszorok (hangsúly van a tudományos tituluson, tehát vissza az agarakkal) vajon vádolhatóak magyarkodással (a hazafiság modern, pejoratív, torzító szinonímája, így aztán Petőfit is nevezhetjük szemét jobbikos magyarkodónak, kérek mindenkit, hogy szidjuk kórusban Petőfit), amikor azt állítja a nagy római birodalmat megelőző etruszkokról, hogy az etruszk nyelv a magyar archaikus formája?

    Mivel vádoljuk? Várom az anyázók válaszait. Lefizették őket a jobbikosok? A teljes olasz etruszkológiai oktatást? Nevezzük őket kórusban történelemhamisítóknak?

    Az etruszkok többezer éves kultúra. Róma még sehol nem volt. Egyiptom még virágzott. Rohadt szemét olasz professzorok... Na jól lehangoltam magam, annyira szánalmas és elszomorító, ahogy a megvezetett és rövidlátó magyarok hordája a saját vénáját vágja.

    Google: etrusco ungherese, lehet kattintgatni.
  • endrev
    #19
    Tényleg, valaki meg tudja mondani, hogy az etimológiai egyezéseken túl a többi finnugor nyelv is permutációsan ragozó-e?
  • endrev
    #18
    Javaslat az egyik finnugor csodának: magyarul olvasható etruszk sírfeliratok.
  • droidka
    #17
    Szerencsére nem kell lefúrni a jégbe két kilométer mélyre, annál sokkal egyszerűbb utánajárni a dolgoknak az internet segítségével, de Te ezt nem fogod megtenni. Amikor ezt először halottam, én sem akartam elhinni és akkor én is azt gondoltam, hogy aki ezt elhiszi, az őrült! De amióta láttam a bizonyítékokat, a fényképeket, az egyéb infókat, azóta már tudom, hogy ennek van valami alapja... Csak akkor még lusta voltam utánajárni és magamtól leellenőrizni az erről szóló információkat.
  • droidka
    #16
    Azon gondolkodom, hogy vajon miért van az, hogy aki elvakult einsteinista, az általában többnyire mindig egyúttal elvakult darwinista is... Aki pedig elvakult darwinista, az általában egyúttal mindig elvakult finnugrista is egyben.Pedig ez nem lenne törvényszerű. (Persze lehet, hogy van egy-két kivétel). Ja tudom! Mert egyedül ők tudjááááák az igazságoooooottt! Aki meg kételkedik, az NÁÁÁCCCÍÍÍÍÍÍ
  • Loverman
    #15
    csak a jobbikosok agyát könnyű fölbaszni, ne keverd össze a normális embereket a magadfajtákkal :)
  • Loverman
    #14
    ja persze az gondolom semmit sem jelent hogy pl a finn és az észt nyelvtan mennyire hasonlít a magyarra. az ugor ági nyelvek pedig méginkább. a társadalomtudományi múzeumban van egy finn kiállítás, kb 8 finnugor nyelven meg lehet hallgatni ahogy elkezdenek számolni 1-től, az is biztos csak véletlenül hasonlít a magyar számok neveire.....
    ja, az elcseszett agyú neonáciknak meg gratulálok :)
  • Garrett27
    #13
    A finnekhez igenis van közünk, nem kell tagadni. De erről a finnugor meséről - ahogyan azt a Habsburgok idejében megrendelésre elkészítették és amit az MTA mai napig majmol, már végre áttérhetnének a bizonyított történetírás való világába.
  • Tetsuo
    #12
    Jopar nemzetkozi es hazai tortenesz az "alternativ" verziot fogadja el, csak te nem hallasz rola, mert az agymosas erosebb, amit a fosodru media araszt.
  • Kornan
    #11
    De az csak azután volt, miután az éghajlatváltozás miatt elhagytuk az Antarktiszt, a magyar őshazát, ahová a Siriusról jöttünk 150 millió éve, mert a cybronok elárultak minket és fellázadtak ellenünk. Riválisunk a Krohan csillagbirodalom segítségével. A nyomok ott vannak 2 km vastag jég alatt a piramisváros közelében. Gyémántkoponyák, háziasított dinoszaurusz leletek, arany szobrok, fejlett antigravitációs eszközök...
  • droidka
    #10
    Most biztos sokan meg akarnák kérdeni tőlem, hogy milyen kábítószert használok, de nem érdekel, nem fogom bizonyítani, amit mondok. Mindenki járjon utána a bizonyítékoknak, nem tart sokáig...

    Mi építettük a piramisokat, mi találtuk fel az írást és az egyistenhitet, a székelyek pedig Atlantisz főpapjai voltak.

    Remélem ezzel sikerült felb.ni a ballib betelepülők agyát.

  • mrzed001
    #9
    "Nem tudom, milyen könyvből tanultál, de jó régen lehetett :))"
    Az előttünk lévő évfolyamok még több, mint 1 millióról tanultak.
    Mi kb 1 millióról
    Az utánunk jövők már csak 800.000-ről.
    Rég volt.

    De nem tudott olyan drasztikusan csökkenni, amilyen drasztikusan a holokauszt áldozatainak száma nőtt évről évre (800e -> 6,5 millióra 4 év alatt).

    Tudod, a történelemkönyveket mindig a győztesek írják a saját szájízük szerint (történelemhamisítás már 1 generáción belül többször is megoldható ... illetve megesett)
  • gulyasandras
    #8
    Akit érdekel, az olvasson bele:

    vita1

    vita2

    vita3

    vita4

    vita5

    vita6

    vita7
  • gulyasandras
    #7
    Rosszul tanították.

    A mai felfogás szerint húszezer lovasuk volt a magyar törzseknek, ezek alapján becslik az összlétszámot 200-250 ezer főre.

    (A besenyők támadásai miatt szakadt le rólunk a szavárd magyarság.)

    3 magyarázat létezik egyébként:

    1. menekülés a besenyők elől
    2. tervszerű betelepülés (ez ma az uralkodó nézet)
    3. klímaváltozás (kiszáradások miatt)
  • Laurion
    #6
    Csak hogy felvilágosítsalak, mert nem bírom a tudatlanaságot:

    1. A magyarok akkori összlétszámát 400 ezer főre teszik, ebből harcértékkel 70 ezer fő bírt.
    2. Nem csak besenyők támadtak minket, kétoldalú támadás volt, melynek során harapófogóba szorították Etelközt, így stratégiailag vált tarthatatlanná.
    3. A honfoglalás nem menekülés volt, ahogy írod - komolyan, mennyire felejtetted el az anyagot? -, hanem szervezett áttelepülés, melynek indokai között szerepelt pl. a besenyő támadás és az emiatt tarthatatlanná vált helyzet is.

    Források:
    Tóth Sándor László (2008.). „Hogyan történt a honfoglalás? • A honfoglalás és nemzetközi háttere”. História XXX. évf. (2. szám), p. 4, 11-13.
    Csorba Csaba. Árpád népe, Tudomány – Egyetem, Kulturtrade Kiadó Budapest 1997.
    Róna-Tas András. A honfoglaló magyar nép. Balassi Kiadó Budapest 1997.
  • Laurion
    #5
    Nem tudom, milyen könyvből tanultál, de jó régen lehetett :)) Mindaz, amit leírtál, közel sincs a történészszakma által ismert eseményekhez. (Egymillió magyar, mi? Miféle könyv írt ilyet?!)
  • mrzed001
    #4
    Általános iskolai történelemanyag, mi?
    A legjobban azon röhögtem amikor tanították, hogy az 1 MILLIÓ magyart a besenyők "üldözték", ezért is menekültek el az etelközből? MIVAAAAN? 1 milliót? Az akkoriban (meg ma is) egy kibeb.szott nagy (felfegyverzett) tömeg volt.
    Érdemes lenne inkább utánaolvasnod, mielőtt hülyeségeket írsz, meg uszítasz itt mindenféle szélsőjobbozással
  • Laurion
    #3
    Kár, hogy nincs olyan történész, aki ezt a mesét komolyan is venné. Legföljebb amatőr műkedvelők, akik magukat történésznek csúfolják, de még a szakma alapjaihoz sem konyítanak.

    Persze egy bizonyos elvakult szubkultúra - tipikusan, de nem kizárólag, a szélsőjobb - számára ez az amatőr bagázs hitelesebb, mint a nemzetközi történészszakma, dehát ez már az ő bajuk.

    Meg a sztori az évszázadokon átívelő összeesküvésről, aminek egyedüli célja a magyarok identitástudatának letörése... Na, ilyen az, amikor valaki már az álalános iskolás történelemanyagot is elfelejtette.
  • Razide
    #2
    Komolyra fordítva a szót, egyre több bizonyíték szól amellett, hogy a magyarok mindig is itt voltak a Kárpát-medencében, rajtunk kívül itt nem élt más népcsoport. Avarok, hunok, besenyők... mind-mind magyar törzsek voltak, de ahogy meghamisított történelmünkben ezeket elidegenítik tőlünk, a végén azt is bebizonyítják nekünk az MTA babói, hogy nincs is olyan nép, hogy magyar. A finnugorizmus csupán egy eszköz a magyarok eredetének meghamisítására.
    A népvándorlás csupán a második (vagy harmadik) bejövetelünk volt (secundus ingressus), előtte is magyarok éltek itt, utána is. Az a kérdés, hogy napjaink után magyarok fognak-e itt élni, vagy hagyjuk a babó terjeszkedést.
  • Razide
    #1
    A magyarok nem is finnugorok.
    Ha így lenne, a lószerszámot is úgy neveznénk, hogy akkalapakka :-)