928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • Green777
    A jóval drágább alatt a 10 dollárt érted, mert az 7 % annyira nem tűnik sokkal többnek.

Sima Nook 149 dolcsi - 3G-s 199 dolcsi
    6" Kindle 139 dolcsi - 3G-s 189 dolcsi
  • lac0215
    Az a baj a Nook-al, hogy jóval drágább mint a Kindle...
  • Inquisitor
    Én is azon filóztam, hogy biztos lesz direkt ilyen célra kiadott eBook + hanganyag kombó.
  • Tom Tom
    Ha valaki érdeklődne a Nook iránt is annak Itt(2:40-től) egy videó ahol mutatja ahogy wifivel böngészik.Azt írják böngészni tud,letölteni nem;de a heti gólösszefoglalót ügysem ebook olvasón kell megnézni..:)
    Jóféle,és ha akkora a kijelzője mint egy sima könyvoldal,bőven tök jó;közelebb kell tartani mint egy könyvet.
  • Green777
    De nem bírja sokkal tovább! Csak az ebook olvasás fogyaszt nagyon keveset, minden más extra funkció(3G, mp3) ugyanolyan gyorsan meríti az aksit mint pl. egy laptopnál. A netezés valóban ingyenes, de meglehetősen lassú és körülményes rajta, dehát ugye: 'Ajéndék lónak ne nézd a fogát'.. :) Azért nagyon jó, h bárhonnan lehet ingyen megnézni rajta bármilyen friss híreket ami érdekel. És fogalmam sincs, h hova kapcsoloódik, ezt majd Gnome barátunk talán elárulja nekünk ha kedve lesz. ;)
  • lac0215
    Az jutott eszembe még, hogy így, hogy mp3 szólhat olvasás közben, így egy nagyon hatékony nyelvtanulási segédeszközként is használható a gép.
    Olvasod a szöveget, közben hallgatod a kiejtést...
  • lac0215
    Ez még mindig magas nekem...
    Hogyan tud ez netezni itthon?
    MElyik szolgáltatónak a hálózatára kapcsolódik fel?
    És ingyen???

Ez miért éri meg a mobilszolgáltatóknak? Mert ugye amúgy a mobilinternetért sokezer forintokat elkérnek havonta.

Ilyen alapon akkor ez sokkal jobban megéri mint egy netbook, kisebb, tovább bírja, és még a net is ingyen van rajta(?)...
  • Tom Tom
    itt van egy betűméretes demo,hogy mennyire látszódik a szüveg,és egyáltalán nem pici szerintem,kb mint egy sima könyvlap.
    Először azt hittem hogy nagyobb a kép mint a valóság,de nem.
    Micro Sd-vel bővíhető,és aksija is cseélhető.Lcd-t meg ki lehet kapcsolni,hogy csak a epapír maradjon,és netezni is lehet vele;láttam a sima Wifis verzióval böngészést;nem csak a B&N könyvtárban.
    1-2 hónap és szerintem megveszem,és csinálok egy jókis leírást;legrosszabb esetben továbbadom magyaroknak;szóval bukni tuti nem bukok rajta.
  • Green777
    Nem néz ki rosszul, csak nekem ez nagyon kicsi, 5 colos kb. az olvasási felület. Ráadásul az az alsó színes LCD kijelző alaposan szívhatja az akkumolátort, így meg elvész az alacsony fogyasztású e-ink technológia előnye. Jó ötletnek tűnik a sakk meg a Sodoku, de amiatt nem választanám ezt ha ilyen kategóriába kellene nézelődnöm. Meg csak 2 giga memória van benne, mondjuk nem néztem, h bővithető e. Szóval azért annyira nem tűnik komolyabbnak, csak 1-2 feleslegesnek tűnő extrát tettek bele. Mindenesetre nem rossz, szóval ha tetszik hajrá, és várjuk az élménybeszámolókat ha megjött. :)
  • Tom Tom
    A B&N től a Nookról mi a véleményetek?
    http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp
    Nézegettem,elvileg lehet Mo-ra rendelni.
    150 Dollár,és azért komolyabbnak tűnik mint a Kinle.
  • Gnome
    Böngészésre igenis alkalmas^^. Tengerről jövök most haza és kb mindig levittem magammal a partra, NSO, Index, facebook, yahoomailen leveleztem, Goal.com mind bejött rajta perfektül hála a google.com/pda-nak .

A Kindle DX igen hálás szerkezet. Amellett, hogy a scannelt PDF ek teljesen láthatók olvashatók, még az alapvető internetes tevékenységeket is el lehet rajta végezni.

Én is gondolkodtam iPad-on de egyrészt drágának tartom még, másrészt volt egy tablet laptopom amit 1 hónap múlva el is adtam, mert nem tudtam kihasználni( vonat, metro felejthető ugye)

Egyetemistaként végre nem kell laptopról olvasni az anyagokat + hála a kijelzőnek a legnagyobb napsütésben is olvasgathatok. Eddig maximálisan meg vagyok elégedve vele.
  • Tom Tom
    Köszönöm kimerítő hozzászólásodat!:)

Hát igen,ha lenne pénzem nem fórumozgatnék,és megvettem volna még amcsiból az iPadet,de azért 150-200ezret nem szánnék rá.
    Pláne 19 éves egyetemistaként..:)

Baromi jó lenne ez a NSO.hu vagy index.hu vagy sg-hu lapok megnyitásával operáló wifi ebbe a kis kütyübe;de anyám szempontjából a lényeg a pdf,a html-ek,txt-k és talán az mp3 zenék.
    Nagyon nem ismerem még ezt a ebook piacot;én csak az illegális,vagy nem tudom minek számító begépelt/scannelt pdf könyvekről tudok.

De ma este végignyalom ezt a blog,köszi szépen:)
  • Polemius
    -Szóval 140 dollárból mennyi lesz mire megkapom/vám+szállítás?

Az amazon oldalán rákattintasz a készülékre, és elkezded a vásárlási procedúrát, akkor ki fogja neked számolni. Értelemszerűen nem kattogtatsz végig, hogy meg is rendeld ténylegesen. :)

"Your international shipment is subject to VAT. This is the same VAT rate you pay when you buy products in your country. There are NO customs duties or any other fees. We will show you the estimated VAT upon checkout."
  • Polemius
    © Tom Tom:

Inkább itt folytatom. :)

Mielőtt döntesz, érdemes ezen a blogon utánanézni a készülékeknek, formátumoknak:
    ekonyvolvaso.blog.hu

A wifi/3g amit adott esetben tudnak ezek a készülékek, az igazából böngészésre nem nagyon alkalmas. Leginkább könyvek beszerzésére, wikipedia használatára, ilyesmire használható.

Ezért is mondom, hogy gondold át mire kellene eszköz. Ha böngészésre, levelezésre, képek, videó nézésére, zenehallgatásra és mellette még olvasásra is, akkor inkább egy tablet (ipad, meg amik még jönni fognak a közeljövőben) kell neked (illetve anyádnak).

Ha kimondottan (könyv) olvasásra, akkor e-ink kijelzős könyvolvasó.
    Ezen belül ami szempont lehet az árán kívül, az a magyar ékezetek kezelése, támogatott formátumok (itthon valószínűleg ePub lesz a legtöbb megvásárolható könyv formátuma), kontraszt, ergonómia, magyar menük, garancia, extra szolgáltatások (pl. jegyzetelés, szótár), érintőképernyő, drótnélküli hálózat, üzemidő.

Abban is gondolkozz, hogy e-könyvolvasó készüléket valószínűleg hosszabb ideig használ az ember, vagyis lehet, hogy most nem fontos valami de később az lehet. Gondolok itt főleg a védett ePub-ok támogatására például.

Mivel karácsonyra tervezed, ezért mindenképp várj még a végleges döntéssel. Az Amazon úgyis elővételben eladta az új készülékeket (és biztosan kell pár hét, mire majd új rendeléseket kezdenek teljesíteni), a Sony mostani típusai kifutók lesznek (hamarosan várható az új verziók bejelentése), jön a 'txtr (itthoni forgalmazás,várhatóan szintén 3G) és a többi gyártó részéről is várható reagálásképp árcsökkentés, illetve új típusok.
  • Tom Tom
    Én anyámnak tervezek ilyet venni meglepinek, de lenne egy pár kérdésem a 140dolcsis WIFI-s verzióval kapcsolatban:
    -Szóval 140 dollárból mennyi lesz mire megkapom/vám+szállítás?
    -WIFI csak könyvletöltésre jó;vagy esetleg, wifivel kávézóban index.hura vagy hasonló lapokra fel bír menni?
    -Lementett html oldalakat ha ráteszek úgy mutatja mintha rámennék a mozzillában az oldal nyomtatására?

Előre is köszönöm
  • lac0215
    Tippek angolul itt...
  • Gnome
    (vámot az amazon fizeti ahogy néztem lett volna vagy 28k)
  • Gnome
    1. Nem tudom. Tőlem ősi idegen technológia is lehet lényeg, hogy ingyenes^^

2. Mint említettem igen. Azaz jpg alapú könyvek is olvashatók rajta csak csinálni kell egy pictures mappát és belepakolni a kép mappákat.Ja és meg kell nyomni az Alt + 2-t mert alapból vmiért nem reklámozzák ezt a funkciót. Talán a többletfogyasztása miatt.

• Green777
    Bár még csak hétfőn avgy kedden jön meg, pár kérdésre tudom a választ így is.

3: Item Subtotal: $379.00
    Shipping and handling: $13.48

Import Fees Deposit: $78.50

Total: $470.98

4: A 60 másodperc az a könyv letöltés a hálozatról ami vagy fizetős vagy az 1923 előtti könyvek esetében ingyenes.

5: Annyira jól látható mint egy átlagos könyv oldal.

7: 16 szürkeárnyalatot.

8: Valóban, erre találták ki az eink(elektrónikus tinta) technológiát, ami csak akkor fogyazst az akkuból amikor megjeleníti az oldalt, utána már nem vagy szinte nem. Persze bekapcsolt 3G és/vagy mp3 hallgatás fogyasztja rendesen. Ebben az esetben nem fog heteket kibírni.

9: Tud és lehet.
  • lac0215
    A 6. kérdésemre megtaláltam a választ:

Kézikönyv (angol)
  • lac0215
    9.
    MP3-at lejátszik? Lehet-e egyszerre zenét hallgatni és könyvet olvasni?
  • lac0215
    Összeszedem a kérdéseimet:

1.
    Jól értem, hogy az ingyenes internet az nem WiFi-s, hanem 3G és GPRS kapcsolat??? Melyik magyarországi mobiltelefon társaság adna ilyet tök ingyen? Vagy ez más szolgáltató?

2.
    A készülék meg tud jeleníteni képeket is (jpg, stb...)?
    Tehát olvashatók rajta a beszkennelt, de nem PDF-re átalakított oldalak is?

3.
    MEnnyire vámolták meg a határon? Mennyibe került a szállítás? Most úgy olvasom, hogy ingyenes szállítás van az Amazonon a Kindle-re...

4.
    Milyen gyorsan nyít meg egy könyvet? (valami 60 másodperces időt olvasni a neten) A lapozás sebessége milyen? KEll várni a következő lap betöltésére?

5.
    Napsütésben mennyire jól olvasható?

6.
    A felhasználói kézikönyvet fel tudnád tölteni valahová, hogy beleolvasgathassak? Hátha néhány későbbi kérdésre ott megtalálom a választ.

7.
    Hány színt képes megjeleníteni? Milyenek így a színes képek/könyvek/oldalak?

8.
    Valóban napokig bírja az akku egy feltöltéssel?

• Gnome
    Ingyenes internet alatt azt lehet érteni, hogy a böngészés ingyenes. A böngésző még kísérleti stádiumban van így érdemes az oldalak mobilra szánt verzióit használni (pl. http://m.nso.hu/ , m.facebook.com etc. ) de megbírkózik a teljes oldalakkal is. Ugye nem erre lett kitalálva, de híreket böngészni, emailt ellenőrizni-küldeni, facebbokozni megfelel.

Nincs wlan csak 3G a DXben,Itt lehet látni, hogy Európában hol érhető el a 3G és hol a gprs csatlakozás.

Hasznos dolog, hogy lehet rajta képeket is nézegetni, így akár képregények olvasásához is tökéletes. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, metrón használni szoktam, buszokon már nem merem elővenni.
  • Green777
    Gratulálok Gnome a cuccoshoz, remélem az enyém is hamarosan megérkezik.
    Amúgy ez az ingyen net ez mi is pontosan, én azt hittem, h csak ez az ebook letöltés ingyenes opció benne. Mit lehet ingyenes internet alatt érteni? Akárhol megnézhetem pl. a Nemzeti Sport oldalát? Jó olvasást és várjuk a további élménybeszámolókat!
  • lac0215
    összeszedem a kérdéseimet, csak győzd majd megválaszolni...
  • Gnome
    Nah megjött végre. Már fel is töltöttem az összes könyvemet. Első benyomás, h nehéz picit. Nem vészes de van súlya. A bőrkötés gyönyörű, mindenkinek ajánlom hozzá, akármilyen Kindle-t is vesz, így nem karcolódik.
    Megjelenítés nagyon szép, nagyon részletes képet ad, enciklopédiák 100%osan élvezhetőek. Ingyenes internet szép dolog, és bár érződik, h nem erre találták ki, ügyesen megbírkózik az oldalakkal.

Ha van vmi kérdés szívesen válaszolok addig tovább tesztelgetem.
  • Gnome
    Én sajna csak 9.7 incses információval szolgálhatok majd (én a DX graphite-t rendeltem) . Pénteken már vecsésen volt, sztem hétfőn már hozzák is.
  • shaba23 #21
    ha megérkezik, akkor tényleg írhatnál egy beszámolót, mert idén még én is vennék egyet. Pl. PDF 6 inchen mennyire okés
  • shaba23 #20
    Támogatott karaktertábla: UTF - 8 és teljes körű magyar karakter táblázat
  • lac0215
    Általában a posta kideríti, ha téves az irányítószám...
  • Gnome
    Delivery Estimate: August 16, 2010 - August 17, 2010 szal benéztem:)

Ráadásul 1025 helyett 1027 et írtam irányítószámként, amire a support csak ennyit írt, h reméli megérkezik rendben^^...meg full refund ha visszakerül hozzájuk. Remélem postások nem lesznek túlhajtva és utána néznek a címnek pontosan.

Millió lexikonom meg könyvem várja már, h normálisan elolvassam őket, én is igencsak tűkön ülök^^
  • lac0215
    engem érdekelne a vélemény...

lenne sok kérdésem is majd... :)

Már régen megrendelted, hogy ilyen hamar megjön?
    Az amazonon most hiánycikk.
  • Gnome
    Megrendeltem egy Kindle dx graphite-t bőr borítóval ....héten megjön majd beszámolok róla, ha van rá igény.
  • Easy Rider
    De igen :P
  • joebacsi
    És le sem szop.
  • bakvarnyu
    Egy bajom van vele, színes képeket nem jelenít meg ez sem.
  • bon
    Szerintem a 6"-os kijelző nagyon kicsi, én ha vennék akkor a 9,7"-os változatott választanám.
  • GPx8
    Annyit még érne is.
    Kérdés, hogy mennyiért hozzák házhoz budapestre?
  • lac0215
    az amazonon az "alap" csak 30.000 forint...

Kindle Wi-Fi
  • Dean Winchester
    mediaban 60ezer forint