928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
-
#88 Nem sokkal előztél meg. Az enyém ma lett kész (nem én gyártottam, hanem egy kedves kézműves ismerősőm (név, emilcím nálam :) )
Már a múltkor is akartam kérdezni: Ez a Steinbeck srác csak szerintem tiszta Freddie Mercury? -
#87 -
#86 írni fogják, hogy mit kell kitölteni (sárgával be is jelölik) - név, cím, telefonszám, áru megnevezése, ilyesmik - elég, ha wordben beleírod, és visszaküldöd a .doc-ot, nem kell mókázni az aláírással meg szkenneléssel. -
knightbali #85 És úgytudom, hogy kapni fogok egy e-mailt, amiben egy vámpapírt kapok, amit ki kell majd tölteni.
Nincs valahol leírva, hogy hogyan kell azt kitölteni? DX-et vettem végül. -
knightbali #84 köszi a segítséget. -
#83 Találtam két ilyet is:
Item(s) Subtotal: $433.99
Shipping & Handling: $26.97
-----
Total Before Tax: $460.96
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit: $90.02
-----
Grand Total: $550.98
-----------------------------------------------
Items: $433.99
Shipping & Handling: $26.97
------------
Total Before Tax: $460.96
Estimated Tax To Be Collected:* $0.00
Import Fees Deposit $117.81
----------
Order Total: $578.77
-
#82 Elméletileg 150 euro (kb 220 dollár) a vámmentesség határa, és csak a .com-ról rendelve és csak K3-ra vállalják át az összes ilyen ár fizetését, a DX-nél ha jól emlékszem ki kell fizetni - így onnan rendelj, ahonnan a legjobban megéri. A kiszállítás az UPS-el megy mostanság, úgyhogy mindegy mennyit kell utaznia.
De ha eljutsz a megrendelés előtti utolsó pontig, ott ki szokták írni a becsült vám/adó összegét (másik fórumról idézve):
"itt tudjuk megnézni, hogy az általunk megadott összes adat megfelelő-e, illetve még utoljára meg tudjuk őket változtatni.
A jobb felső sarokban láthatjuk a tételes elszámolást: a termékek árát, a szállítási díjat, a kiszabható adókat (vám és áfa), illetve ezen összegek összegét.
Amennyiben az "Estimated Tax To Be Collected" értéke 0$, úgy a megrendelésünk után nem kell áfát és vámot fizetnünk, mert az értékhatár alatt vagyunk." -
knightbali #81 Ja, igen még egy kérdés.
ha pl van egy elektronikai áru, ami kb 300-400 $-ba kerül, azt kiszállítás szempontjából amazon.com, amazon.co.uk, vagy az amazon.de-ről érdemes e rendelni? -
knightbali #80 Üdv.
Most szeretnék rendelni egy Kindle DX-et, de nem tudom, hogy ennél is átvállalja az Amazon a vámot és adót, mint a K3-nál, vagy a DX-nél ezeket is ki kell fizetni? -
#79 Vagy rendeld az ebayről, fillérekért jön mindenestül - igaz nem feltétlenül eredeti, de működik, és van bőven választék.
Vagy készíts saját kézzel, nem kell hozzá túl sok minden, és pont olyan lesz, amilyet szeretnél (az enyém kész van már, csak a Galaxis Útikalauzos díszítés hiányzik róla). -
lammaer #78 Rendeld az amazon.co.uk-ról, ott 5 font volt a postaköltség...
Egy ilyet vettem:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003M4QWG2/ref=oss_product
Cakkli pakli 15 font volt -
#77 Nem szeretne valaki tokot rendelni közösen? 25 dodós postával annyira nem poén egyedül -
lammaer #76 Apropó, ha vkit érdekel van egy WIFIs verzióm eladó. -
lammaer #75 Határozottan kellemes a cucc, bár ha jól látom ez a googlemapsnak egy kindlésített változata.
Ami mondjuk nem rossz, mivel a gogglemap elég használhatatlanul jön be kindlén. -
#74 térképek a kindlén
Na így már mindjárt más a 3g kérdése. -
WinG #73 Na, megrendeltem a cuccost, jövő héten érkezik :) -
#72 Tudom, megvan már (anyám ki is olvasott belőle 4 olyan könyvet, amit sok éve kerget antikváriumban, sikertelenül) :) meg egy 12 gigás angol nyelvű .mobi kupac is.
De ezek a scifi könyvek jók, jó áron, és kellemes akcióik vannak. A másolásvédelmük pedig a legkorrektebb szerintem - megérdemlik a pénzt.
van egy ilyen is - házibarkács kiadványok a MEK-ből, és ahogy itt is írják, a MEK szándékozik a könyveit .prc (vagy .mobi) és .epub formátumban is elérhetővé tenni, folyamatban van a konverzió. -
#71 Ja és tudósíts majd hogy hogy halad az útikalaúzosítás, engem is érdekel ;) -
#70 Oi, kösz a linket!
Nem szép dolog, de a kalózkikötőben ha rákeresel a "konyv"-re, lehet találni egy 4 gigás csomagot, amiben van pár jóság. -
#69 Bejelentkezek én is, egy 3G Kindle-el, és most próbálok egy Galaxis Útikalauz kinézetet építeni hozzá, mert ez igenis az, csak a Megadodo helyett az Amazon adja ki (lásd 3. hozzászólás) :)
Amúgy a 3G ingyenes, Magyarországon a Vodafone hálózatát használja, az Amazon velük kötött szerződést.
kedvenc könyvesboltom -
lammaer #68 A saccod viszont jó volt :) -
lammaer #67 Egyébként marha vicces, mert tényleg azt hinné hogy az ebook jóval olcsóbb mintha megvennéd rendes könyvként, de gyakorlatilag nem igy van (legalábbis a WH könyveknél).
Élő példa:
http://www.blacklibrary.com/
Az átlagosan 7.99 GBPbe kerülő novellák 6.50-be (-19%) kerülnek ebook formátumban.
Úgy tűnik hogy mégsem a papír drága a történetben...
Pedig eddig azt tanították, hogy az előállítás vmint a terjesztés költségei magasak, plusz a szállítás, ehhez képest itt van egy 0 előállítási költségű (nincs nyomda, nem kell papír - nyilván a szerző fizetése az kell, de azt nem veszem itt bele a gyártás költségeibe), gyakorlatilag 0 terjesztési költségű (kell egy webszerver, nincs könyvesbolt, alkalmazottak, rezsi stb stb) ebook, és mégis szinte annyiba kerül mint a rendes könyv. -
#66 Hasonló okokból vettem én is az enyémet. Egyszerűen megtelt az összes könyvespol. Mondjuk amiket elkezdtem sorozatokat megvenni azt nem hagyom abba.
Viszont lopni sem akarok könyvet...ezt a piaci igényt kéne felismerni az íróknak/kiadóknak. Hogy szivesen adnék/adnának emberek pénzt Ebookok-ért, ha azt lehetne így megvenni amit csak akarok. Nyílván jóval olcsóbban mint papír formában (nincs nyomda, raktározás, szállítás ktsg, nem kell erdőket kivágni a járulékos károkkal sem kell számolni) Bár nem tudom hogy ezek mennyire befojásolják a könyv árát. Mindenféle ismeret nélkül egy 2/3-ra tippelek. -
lammaer #65 Nem nem, nyilvánvalóan az eszköz nem szörfölésre való... de mivel nincs laptopom, el tudom képzelni hogy nem jön rosszul az a gyengécske net ha mondjuk éppen nyaralunk.
Pláne ha ingyé' van :D
@Teppik - köszi a linket.
Amúgy eddig nagyon könyvpárti voltam, rengeteget olvasok és rendelek angliából (főleg Warhammer 40K és egyéb scifi irodalmat, mert hát a magyar kihozatal elég sovány.)
Aztán tegnap poénból rákerestem torrenten, mi van fenn ebookon (tudom, a tolvaj mindenemet). Meg is találtam cirka 90 WH40k novellát, PDFben (de nem simán kép scan, hanem txt formátumú PDF).
Cirka a fele megvan, de a másik fele lehet hogy már nem lesz meg, ha ráveszem magam a rendelésre.
De ahogy elnéztem, ebook olvasóban egyszerűen nincs a kindlével versenyképes árban lévő termék. Amit megnéztem és ennyibe kerül az lófütty, ami meg hasonló minőségű az 60e-től indul. -
#64 én 3g-set vettem, mert autóban használom leginkább az eszközt. teljesen ingyenes a net, de ne úgy képzeld el, hogy akkor mostantól ezen fogsz éjjel-nappal böngészni, mert egyrészt nem olyan jó a böngészője, másrészt a 3g sem olyan észveszejtően gyors. -
#63 Itt a leírás amit kerestél -
#62 Szerintem a 3g felesleges. Legalábbis nekem az. Otthon van Wifi, usb, azokon mindent el lehet érni. Nem ezen netezik az ember, és szerintem nem életfontosságú hogy azonnal elérjen minden frissítést.
az enyém a héten jött meg ^^ (hétfő esti rendelés csütörtökre itt volt) -
lammaer #61 Hali,
Szemezgetek egy Kindle-vel, néztem hogy van belőle Free 3G + Wi-Fi verzió is 190 USDért.
Ez tényleg komoly, hogy a Free 3g még magyarországon is ingyenes? Mert a lefedettségben benne van, de az meglepő hogy ingeny lehet vele netezni kis hazánkban... -
#60 Érdekesség :) -
#59 Linkgyűjtemény
Kindle DX - Bár a várható szállítási időt 6-8 hétre teszi. Később ez gondolom csökken majd. Nemrég vált elérhetővé az usa-n kívüli lehetőség. Én a magam részéről a DX-szel úgy vagyok, hogy az a méret (és felszereltség) már inkább tabletnek való, nem könyvnek. Amellett az akksija sem tudja az egy hónapos trükköt. :)
A sima kindle 3 wifi mérete pont jó. Könnyű, vékony(!), és 139+20$ (ez nekem 33889ft-ot jelentett) az összköltsége pillanatnyilag, kb. másfél hét alatt a kezedben van. Arról nincs információm, hogy az amazon akciója, amiben átvállalja a vámot és az áfát, meddig tart, én még belefértem.
Úgy tudom, nem vizsgálják szerzői jogokra, amit rajtuk keresztül konvertálsz -legalábbis rám még nem rúgták rám az ajtót az amazon ügynökei, miután kipróbáltam ezt pár könyvvel- de ha ilyen aggályaid vannak, akkor igazgathatod a cuccost az ingyenes Calibre-szoftveren keresztül, az amazon kihagyásával is. -
kamiy #58 Arról tudtok valamit, hogy mi van akkor, ha nem jogtiszta cuccot küldök el arra az emil címre, amiről visszaküldik a Kindle-re átkonvertálva a nem támogatott formátumú dokumentumokat?
Feltűnhet ez a dolog? -
kamiy #57 Tudtommal csak Amerikában forgalmazzák hivatalosan, legalábbis Európában biztos, hogy nem, még a Britt Amazonon sem lehet kapni.
Ha találsz valakit, aki megmutatja, akkor tudod leginkább kipróbálni. Nekem a héten jött meg és nem csalódtam, nagyon jó! -
websnake #56 Sziasztok !
Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol tudnék kipróbálni egy Kindle DX-et vagy egy IRex DR800 at mielőtt megveszem ? Illetve van e magyarországi forgalmazójuk ezeknek? Nem szívesen rendelnék és várnék 2 hónapot az az igazság.... -
GPx8 #55 Nem tudja letenni azóta sem...! -
sasamadár #54 Ja. Én is most állok olvasó vásárlása előtt és kíváncsi lennék a beszámolóra. Esetleg próbálta itt valaki a Koobe olvasóit? Vélemény róluk? -
#53 A két hét már letelt! Azon kívül a privát üzenetre is illett volna válaszolni. -
Tom Tom #52 Na,hát csak sikerült vennem egy Nook-ot.
Kb két hét és ideér,majd írok róla dolgokat ha érdekel.
145+25Dollárért,40ezer alatt kijött regisztrált szállítással Amcsiból,nemrossz szerintem. -
lac0215 #51 Igen, igen, ez a legfontosabb szempont. Az Amazon szállít Magyarországra. -
lac0215 #50 Kindle tools (angol) -
Tom Tom #49 Igen;ez szép is lenne,de a B&N.com nem szállít Magyarországra,bosszantó hogy úgy kezelik Magyarországot szállítás szempontjából mint a Balkánt,vagy Olaszországot..
Ebayen 200/167+40/ dollár alatt nem jön ki a sima Wifis Nook szállítással Mo-ra,így most keresem az amcsiba járkáló barátokat hátha..