928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • setuh
    Ha me mer ne .
    Am ti megvagytok elegedve a cuccal?Valszeg jovoheten rendelek egyet...
  • lammaer
    miért örülnénk? :)
  • setuh
    Jolvan,koszi.(oruljetek h el egy kicsit a topik )
  • Dzsini
    Megpróbáltál itt a topicban visszaolvasni? tegnapelőtt linkeltem be a multimédiaplázát, ezen az oldalon van link másik magyar könyvesboltra is, PDF-ről is volt szó...

Az egész topic 120 hozzászólás, alig 2 oldalnyi.
  • setuh

Van ien magyar shop is ahonnan le lehet tolteni ra magyar konyveket?
  • lammaer
    Scannelt de nem felismertetett PDFet nem jelenit meg élvezhetően.
  • setuh
    Szal akkor teljesen elvezhetetlen?Vagy meg mindig jobb mint gep elott kinlodni?
  • lammaer
    lásd #102
  • setuh
    Meg annyi h ezek a pdf-ek foleg kepekbol allnanak,szal szoveg de ilyen fenykepezett formaju.
  • setuh
    Hali!
    Tervezek venni egy kindle 3-ast es lenne egy par kerdesem.
    Foleg pdf filekat tennek ra,es foleg torrentrol letoltott konyveket olvasnek.
    Mennyire kezeli jol ezeket a fajlokat?Mennyire olvashatoak es elvezheto e a sebesseg?
    Elore is koszi a valaszokat!
  • Teppik Amon
  • Dzsini
    A multimédiapláza minden könyve megvásárolható Kindle-kompatibilis, .mobi formátumban is.

Végre kezd feltűnni a kiadóknak is, hogy az országban megtalálható e-könyvolvasók legalább felét idáig kizárták a vásárlásból.
  • Teppik Amon
  • Dzsini
    angol-magyar letöltés
    német-magyar letöltés
    magyar értelmező letöltés

Telepítés:
    "Mivel többen kérdeztétek: Kindle-n alapszótárnak úgy lehet beállítani, hogy legelőször felmásoljátok a letöltött .prc kiterjesztésű állományt az olvasóra. Ezután bekapcsolt állapotban "Home" gombbal elmentek a könyvlistára (ha még nem ott álltok). "Menu" gomb, itt a "Settings" menüpontot kell kiválasztani. Aztán újra "Menu" gomb, itt a "Change Primary Dictionary" menüpontot kell választani. A megjelenő listából választhatjátok ki a megfelelő szótárat. Ezek után az eddigi angol szómagyarázat helyett magyar szócikkek fognak felbukkanni. Amennyiben az "English-Hungarian Dictionary"-t választottátok ;)"
  • Teppik Amon
    Köszi! (blog.hu csak otthonról megy, majd megnézem)
  • Dzsini
    angol-magyar a bejegyzésben, magyar értelmező a hozzászólásokban.
  • Teppik Amon
    Well, ennek utána kell járnom. Bár így is megfelel nekem, angolt tanulni kiváló így, hogy angol szóra ráálva a kurzorral angol leírást hoz.
    Egyre jobban szeretem ^^
  • Dzsini
    Én tettem rá egy angol-magyar szótárat, és egy magyar értelmezőt, így angol szövegeknél fordítást, magyarnál meghatározást dob egy-egy szóra ráállva.

(a szótárak bővítése jailbreak (a rendszer feltörése) nélkül is működik)
  • Teppik Amon
    Igen, kettő is.
    The new Oxford American Dictionary és az Oxford Dictionary of English.
    Mindkettő értelmező kézi szótár, angolul természetesen. De akármil.yen szótárat tudsz rá hekkelni. (az én Kindlém még szűz ilyen szempontból úgyhogy egyebet erről nem tudok elmondani)
  • Rage47
    jól olvastam, hogy van benne beépített szótár?:O
  • Dzsini
    Természetesen lehet oldalra (pozícióra) ugrani, ha vannak fejezetek, akkor azokra is. A menüben van egy "Go to..." lehetőség :)

Mivel mind a betűméret, mind a sorköz változtatható, így a klasszikus oldalszámnak nincs sok értelme egy e-könyv esetén, bár egy jól szerkesztett változatnál benne vannak, referencia kedvéért.
  • Rage47
    csak egyenként lehet lapozni, vagy lehet oldalra ugrani is? - ilyet még nem láttam videókban
  • Dzsini
    PDF-hez másik fórumon a "PDF scissors" c. programot ajánlották, az körbevágja a felesleges üres részeket az oldalakon, olvashatóbbá teszi a dolgokat.

Egyébként minden máshoz ott van a Calibre, az bármiből bármibe konvertál (az Amazon-féle konvertálás néha igen cifra eredményeket hoz :D )
  • Teppik Amon

PDF-ből még nem próbáltam, de más formátumból egész jól működik hog yelküldöd a kindlés emilcímedre, és feltöltődik egy idő után az olvasóra (ha van wifi kapcsolat persze). Szépen tördelve, és még csak szórakozni sem kell a kalibrével.
  • lammaer
    Nos, eddig elolvastam kb 20-at, és egyet se az amazonról vettem. A rohadt kalóz mindenemet :)
  • Rage47
    oké, szal nem csak az amazonon megvett könyveket szereti :)
  • lammaer
    Nincs gondja az ékezetekkel, szóval ha magyar szöveget szedsz le meg tudja jeleníteni.

Viszont a PDF nem a legnyerőbb formátum - ha nem kép PDF hanem szöveges (ez onnan látszik hogy acrobat readerben a PDFen belül ki tudod jelőlni a szöveget, illetve a fájl mérete is csak 1-2 mega nem 10-20) akkor érdemes átkonvertálni MOBI formátumra.

PDFet pl nem tud tördelni, igy elég hülyén néz ki az olvason.
  • Rage47
    magyar könyveket is lehet olvasni vele, pl. van magyar könyvem pdf-ben, azt lazán feltöltöm és olvasható?
  • Dzsini
    itt bemutatnak néhányat
  • Dzsini
    Nekem van olvasólámpám az ágy mellett :)
  • Rage47
    Lámpás borítót vett már valaki? Jól használható este?
  • lammaer
    Poénnak jó, de elég használhatatlan. Nyilván manapság már a mosógépen is lehetne Skypeot futtatni, mert abban is processzor van :)
  • Dzsini
    Mire nem jó jelenleg az e-ink képernyő című sorozatunk bemutatja:

Angry Birds egy hekkelt Androidos Nook Touch-on :)
  • Dzsini
    Nekem kicsit átrendezve fel is van másolva a Kindle-re :)
  • Teppik Amon
    ezen mindig jót mosolygok
  • Dzsini
  • Dzsini
    GALAXIS Útikalauz Stopposoknak.
    Ez nem földi könyv, sosem adták ki a Földön, és a szörnyű katasztrófát megelőzően egyetlen földlakó se látta vagy hallott róla. A könyv mindazonáltal szerfelett figyelemreméltó. Valószínűleg ez a legfigyelemreméltóbb könyv, ami csak napvilágot látott a Kisgöncöl óriási kiadóhivatalainak gondozásában - bár a földlakók ezekről se hallottak. Ez a könyv nem csupán hallatlanul figyelemreméltó, hanem elképesztően sikeres is: Népszerűbb, mint a Mennyei Házi Mindentudó, jobban fogy, mint a Hatvanhárom További Figura Súlytalanság Esetére című illusztrált kiadvány, és ellentmondásosabb, mint Oolon Coluphid filozófiai bombaként robbanó trilógiája: a Hol Tévedett Isten, a Még Néhány Isten Legsúlyosabb Tévedéseiből, és a Végül Is Kicsoda Ez Az Isten Egyáltalán? A Galaxis Külső Keleti Peremének néhány liberálisabb civilizációja számára a GALAXIS Útikalauz már kiszorította a hatalmas Encyclopaedia Galacticát, s egyedül tölti be az összes tudás és bölcsesség tárházának szerepét, mert noha sok benne a hézag, és tele van kétes, de legalábbis üvöltően pontatlan adattal, két fontos vonatkozásban felülmúlja kevésbé szárnyaló elődjét.
    Egyrészt némileg olcsóbb. Másrészt borítóján a következő szavak láthatók, szép nagy betűkkel szedve: NE ESS PÁNIKBA!
    Ez a történet, mely a szörnyen ostoba csütörtökről és rendkívüli következményeiről, valamint arról a szövevényes
    kapcsolatról szól, mely e következményeket összefűzi e figyelemreméltó könyvvel, egyszerűen kezdődik. Ez a történet egy házzal kezdődik.
  • Teppik Amon
    Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak című könyve nyomán.
  • Borgi
    ez mi ez a dont panicos téma?
  • Dzsini
    Ez is jól néz ki, bár én sokszor tartom bal kézben, oda pedig ez a kinyitós kényelmetlen lenne. A felhajtóst meg asztalra is lehet támasztani :)

Ezek legalább tényleg egyedi tokok, jobban tetszenek, mint a vásárolható változatok (bár a biztonság kedvéért ebayről rendeltem hozzá szilikonos tokot, ha épp úgy alakulna a helyzet)

Most hogy mondod Steinbeck tényleg hasonlít egy kicsit rá, bár magamtól nem jutott volna eszembe.