42
  • kvp
    #42
    Jo az autos link, latszik hogy mar az autoknak is csak par tucat valtozat letezik, a tobbi csak az adott alapmodell kiegeszitese, mondjuk eltero burkolati elemekkel. (pl. mas eleje van a kocsinak) Az apple es a hp munkaallomasait is egyforman a kinai foxconn allitja elo, gyerekmunkaval, ami sajnos a minosegen is meglatszik. Cserebe legalabb cserelhetoek az alkatreszek a ket gepcsalad kozott. (itt az sg-n is volt anno olyan teszt, hogy fodarabokat cserelgettek 1-1 hp es apple gep kozott es ment)

    Az apple elad egy megtervezett stilust es mukodest, ami egy zart rendszert jelent. Az apple vasarlok ilyet szeretnenek hasznalni (lasd rolex orak). A google ingyen odaad egy szoftvert, amit mindenki ugy barkacsol ahogy tud, cserebe eleg nyilt es tud mindenfelet (lasd: casio orak). Egyebkent az orak eseten is mindketto mutatja az idok, de mig a rolex elegans, addig a casio sokmindent tud. Van akinek az elsore van akinek a masodikra van szuksege.

    Az android pedig egyertelmuen nepszerubb lesz mint az apple megoldasa, mert tobb gyarto tamogatja (tobb mint 1), ezert hasonlo helyzet alakulhat ki mint a pc-s piacon, ahol az apple lehetne akarmilyen jo, de az emberek tobbsege akkor is windows-t hasznal. A google-nak ez a pozicio boven megfelel, tehat nem akarnak feltetlen a legjobbak lenni, csak a legelterjedtebbek. (a t modell sem volt a legjobb, csak abbol volt egy idoben a legtobb a vilagon)
  • levente68
    #41
    Ott a pont.
    -----------




    Amúgy, mikor lesz az köztudott, hogy a multitask nem halála egyik eszköznek sem, főleg, ha egy ingyenes kis segédprogram segítségével könnyedén testreszabhatjuk a működését, így egyáltalán nem zabál fel semmit és ez évek óta létezik?

    Jó lenne, ha nem csak akkor, mikor iValaki megmondja...

    Lopott Apple, loptak tőle, eddig igaz, csakhogy ki az, aki szemérmetlenül saját erényként könyveli el a lopott dolgokat? Mert ez eddig nem volt szokás. A copy-paste remekül működött mindig és minden készülékben, semmilyen tökélyre fejlesztés nem kellett, már a Nokia 7650 óta, emlékszik arra még valaki? Mert az igazi mérföldkő volt...
  • Thaison
    #40
    Azért az nem egy elhanyagolható dolog hogy az android-ot sokféle készülékre kell megcsinálni és így is ilyen jó, az iOS esetében meg egy készülékre kell fejleszteni. Az android iszonyatosan nagy tempóban fejlődik, és hogyha a készülékek minőségre is így fognak fejlődni akkor igen csak jó cuccokat tarthatunk majd a kezünkben...
  • acdc
    #39
    Minden apple termektol viszhangzik a sajto kigyalad meg ilyenek de en soha semmit nem tapasztaltam kop kop.Nem mondom,hogy nem letezik a hiba nem zorog a haraszt......

    Vannak nagyobb tudasu keszulekek alairom sot szidtam is oket anno mikor nem volt sms es tarsai.
    Ar ertek aranyban sem a legjobb ez is teny.Nalam az anyagminosege tetszik es a szoftverek.Sokszor leejtettem legutobb kb 1.5 meterrol aszfaltra szerencses vagyok ugylatszik.Mindig talalok valami jo appot most peldaul felraktam egy olyat ingyenes amivel eloben lehet hallgatni egy csomo orszagban azon belul varosokban a rendorsegi ,mento,tuzolto cb radio adasait (lehet hulyeseg de legalabb gyakorlom a nyelvet)

    Androidnak orulok (nekem is volt galaxi s) csak elezodik a harc, de meg ido kell szerintem.19 frimware jott ki addig a telomra 2.1 es 2.2-re 5 de egy sem volt az igazi (ez lehet csak a samsung hibaja nem maga az androide) es a keszulek bal oldalan feletebb bosszanto recseges ropogasok jottek elo.Akarhanyszor a kezembe vettem hallatszott.Errol nem szol a sajto?
    Lehet,hogy android 3 es valami jo kis anyagminosegu fem netalan,es boseges minosegi szoftver ellatottsag eseten ujra visszaterek ra nem azert mert elegedettlen lennek az iphoneval csak van 3 fontos szamom es meglesz a helye.
  • narumon
    #38
    "Jótanács: mielõtt bármit is vásárolunk (most nemcsak Apple-re gondolok), nézzünk utána az interneten, h melyik éri meg, nézzünk róla teszteket. Így kiválaszthatjuk a legnagyobb ár/érték arányt."

    Végre egy teljesen normális hozzászólás. Ezzel maradéktalanul egyetértek!

    "Egyik ismerõsömnek van HTC Desire telója. Tetszik neki, minden igényét kielégíti. Azt mondta, h ha az iPhone olcsóbb lenne, mint a Desire, akkor sem cserélné le rá."

    Én viszont forgattam egy Desire-t én pl akkor sem cserélném rá az iphonet ha 30-40e forinttal olcsóbb lenne (már ha egy előfizetéses telefonnál egyáltalán beszélhetünk ilyenről), pusztán azért mert szerintem az iphone kb egy nagyságrenddel jobban kidolgozott telefon, nekem ennyi különbséget megérne. (attól most tekintsünk el, hogy az iphonet 30e forinttért vettem előfizetéssel ami szerintem egy nagyon nagyon jó ár)
  • matyi120
    #37
    Emlékeztetlek, h az iPhone 4-tõl meg fél hónapig visszhangzott a sajtó az antenna miatt.
  • acdc
    #36
    Off de tanulsagos
  • matyi120
    #35
    Hát igen. Sanyicks, az átlagember nem tudja, h fejik vagy sem. Ha nem tud róla, akkor nem is fáj neki.

    Néha gondolkodni kéne, h meik a jobb alternatíva. Szó sincs nálam Apple ellenségeskedésrõl, de azért az mégis igaz, h az Apple termékei drágábbak, mint a többi hasonló tudású cucc. (átlag 10-15 ezerrel)

    Jótanács: mielõtt bármit is vásárolunk (most nemcsak Apple-re gondolok), nézzünk utána az interneten, h melyik éri meg, nézzünk róla teszteket. Így kiválaszthatjuk a legnagyobb ár/érték arányt.

    Akinek ez sem elég, akkor van még egy sztori. Egyik ismerõsömnek van HTC Desire telója. Tetszik neki, minden igényét kielégíti. Azt mondta, h ha az iPhone olcsóbb lenne, mint a Desire, akkor sem cserélné le rá. Az még haggyán, h az iPhone-ra sokan panaszkodnak, Jailbreakkel törik fel õket, teszik kártyafüggetlenné. Megszerzik a telefon root jogát, és azzal bohóckodnak. Ez az Androidos oldalon is megvan, mert MO.-n még mindíg nincs elérhetõ ingyenes Google Market szolgáltatás. Az ember meg nem tehet mást, mint feltörni a telefonját, és internetrõl tenni rá (amúgy nagyrészük ingyenes) progikat.
  • acdc
    #34
    "Gyakran többet is tudnak az almás gyártó telefonjánál"

    Ennyi erovel a kia a legjobb kocsi (amugy tenleg jok) mert az 1.5-os 115 Le az audi(meg sok tobbi marka vw sok csak 60-75-90LE stb....) meg 1.6-os 105 Le
    Es sokkal olcsobb es tagasabb.
    De ettol fuggetlenul ha van penzem audit veszem ha nincs akkor a legjobb ar ertekut.Mindenhol a logo szamit.Mit tud egy rolex es mit egy komolyabb casio.

    Amugy meg az iphone 4 nem dragabb mint a tobbi
    htc hd2 450£ es mar regi darab (es ugye kell memoria kartya hozza)
    Iphone 4 15gb 499£
    Samsung galaxi S 16gb 499£
  • sanyicks
    #33
    Egyáltalán nem. Az átlagember pont hogy a menő cuccot veszi meg, mert az sem tudja a paramétereknél hogy mit jelentenek. Aki ért hozzá az veszi a legjobb ár/teljesítményűt, vagy az olcsóbbat.
  • matyi120
    #32
    Az Androidos telefonok olcsóbbak, mint az iPhone (akármelyik), emiatt is elterjedtebb. Gyakran többet is tudnak az almás gyártó telefonjánál. Az iPhone a hátán lévő alma miatt kerül annyiba, amennyibe. Példa erre az iPod. Drágább, mint a többi hasonló tudású audiós termék, de csak azért mert az Apple gyártja. Az átlagembernek tökmind1, h most pl. Phillips vagy a Sony Walkman logója díszeleg az MP3/MP4 lejátszóján, vagy a hátán van az alma. Hasonló a tudásuk, különböző az áruk. Az ember úgyis az olcsóbbat veszi meg szerintem.
  • Inquisitor
    #31
    Most néztem az eredeti hír valami olyasmi volt, hogy napi 300.000(!) androidos telot adnak el naponta és ebből következtettek. Azért ez így elég bátor, a szolgáltatóknál nyári uborkaszezonban van a legtöbb akció ...
  • sanyicks
    #30
    persze persze... bár fura, hogy nekem anno egy p120-ason, 32 mega rammal tök simán ment a multitask... biztos közel 1 ghz, és több száz mega ramnál már lassú :D

    androidon sem volt lassú, csak ezzel próbálják vigasztalni magukat az apple fanok, hogy ha valami szar akkor biztos a többin is (bár ez még mindig jobb annál mint akik el sem ismerik ha valami szar).
  • speed2006
    #29
    OFF
    Ha ezek a te fotóid. illetve te lötted őket, akkor fogadd elismerésem.
  • G_ArchAngel #28
    "Oh akkor a wc egy nagyon fejlett eszköz mert alig van rajta állítási lehetőség?"

    Te tenyleg nem erted a hasonlatot, amit Narumon irt?

    "Tényleg igaz amit a TED-en a marketinges mondott. Az apple tényleg azzal lett sikeres hogy sok fanatikus emberke van mögöttük akiknek mindegy mit mondanak, úgyis mint egy vallásban hisznek az apple marketingben."

    Ajanlom megegyszeri megnezesre a videot, nem kellene csak kiragadni valamit a kornyezetbol es elferditeni.
    Arrol is beszel, hogy miert mukodik ez igy. Szarral a birkat sem lehet vezetni, csak zsenge, harmatos fuvel...

    "Fura hogy sokan az USA-ban és UK-ban akiknek iphone volt váltottak más telóra, és szerintük korrekt telcsók. De odahaza ahol csak pár újgazdagnak van ilyen telefonja ott nehéz ilyesmiről beszélni mert ezek nagyrésze amúgy is korlátolt szellemileg. Mint a marketinges is mondta az a lényeg hogy ők úgy érezzék hogy nekik mindíg igazuk van, és ők valamiben a vezető helyen vannak, többek, jobbak mint mások. Végülis Hitler és a többi nagy diktátor is így állított sok embert maga mögé."

    Sajnos ez EPIC FAIL - egyedul a nyomorek, korlatolt, sotet forumtrollok gondoljak igy. A hetkoznapok embere magasrol leszarja, hogy kinek milyen telefonja van, miert azt valasztotta. Arrol nem is beszelve, hogy ebben az arkategoriaban eleg sok telefon van. (Magyarorszagos is!) Csak ugye ha kinyitjak a szemuket egyesek, akkor nagyon pofara esnek, mert sajat maguk altal felepitett vilagukon kivul az, amit a valosag mutat, kozel sem egyezik a beteges latomasaikkal...

    "Csak azt remélem nem az agyatlan birkák lesznek nemsokárra többségben. Akkor szépen meg is építhetik a karámot az embereknek és mindenki boldogan fog a vágóhídra menni."

    Agyatlan birkak mar koztunk vannak, fajtajuk jellegzetessege, hogy forumokon okoskodnak es megprobaljak megmagyarazni, hogy az altaluk nem ismert emberek miert dontottek rosszul, illetve igyekeznek elhitetni masokkal onnon igazukat es hozzaertesuket.

    "IT piacot meg az apple irányítja..... Ja az IBM meg egy kis fos cég aki csak az intel, amd, nvidia, és minden más cég akár még a sony termékek gyártásában is benne van. De úgyérzem páran már az apple-t rakják az IBM helyére. Lol több mint 8000 szabadalom, és szinte minden új proci, stb gyártását mind velük kell lebeszélni. De az apple irányít:D"

    A trendeket mindenkepp. Persze ezt csak azok latjak, akik nyitott elmevel es szemmel probalnak az informaciok utvesztojeben boldogulni. Senki nem allitotta, hogy az Apple kifejlesztett uj memoriat, videokartyat, grafikus chip-eket. Az Apple atcsomagolja a meglevo termekeket es hasznalhatova teve eledja oket. Ha valaki nem fogja fel, akkor meg kell nezni, hogy mi tortent az elmult evekben.
    iPhone utan mindenki elkezdte ontani a tapogatos telefonokat, minden cegvezeto es reszvenyes alma az iPad sikeret magaenak tudni, az iTunes/AppStore-bol omlik a penzt, az 1000 USD feletti gepek piacat az Apple uralja.
    Azt, hogy ForumPistike mit akar, azt az MS/Apple/HP/Dell/stb. igazgatotanacsa es reszvenyesei igen magasrol szarjak le.
    Persze, hogy az Apple utan futnak, hiszen gazdasagi mutatoi ellenere kicsi ceg. Masok sokkal nagyobb befektetessel vannak ezen a szinten vagy alatta.
    Azt kell elfogadni - ha felfogni nem sikerul - hogy ezek nem karitativ cegek, mindig azok utan fut a tobbi es azt az utat koveti, amirol mar kiderult, hogy profit szempontjabol sikeres.

    "Apple lopott össze sokmindent és ezt SJ is elismeri a youtube-n fenn van a vid. Tehát nem ők találják ki max megveszi a céget... Tényleg mennyire okos hogy mindenre magától jött rá SJ.."

    Az Apple lopott, az Apple-tol lopnak. Ide barmilyen ceg neve behelyettesitheto, illetve barmilyen szemelye, miota letezik az ember es az otlet.
  • sathinel
    #27
    Oh akkor a wc egy nagyon fejlett eszköz mert alig van rajta állítási lehetőség?

    Tényleg igaz amit a TED-en a marketinges mondott. Az apple tényleg azzal lett sikeres hogy sok fanatikus emberke van mögöttük akiknek mindegy mit mondanak, úgyis mint egy vallásban hisznek az apple marketingben.

    Innentől kezdve mindegy mit mond nekik az ember mind csorgó nyállal, elégedett fejjel nézi saját telefonját, és mások véleményét figyelembe sem veszik. Tényleg jó ez a marketing fogás. Ezért nem kell nekik túl sok reklám sem.

    Fura hogy sokan az USA-ban és UK-ban akiknek iphone volt váltottak más telóra, és szerintük korrekt telcsók. De odahaza ahol csak pár újgazdagnak van ilyen telefonja ott nehéz ilyesmiről beszélni mert ezek nagyrésze amúgy is korlátolt szellemileg. Mint a marketinges is mondta az a lényeg hogy ők úgy érezzék hogy nekik mindíg igazuk van, és ők valamiben a vezető helyen vannak, többek, jobbak mint mások. Végülis Hitler és a többi nagy diktátor is így állított sok embert maga mögé.

    Csak azt remélem nem az agyatlan birkák lesznek nemsokárra többségben. Akkor szépen meg is építhetik a karámot az embereknek és mindenki boldogan fog a vágóhídra menni.

    IT piacot meg az apple irányítja..... Ja az IBM meg egy kis fos cég aki csak az intel, amd, nvidia, és minden más cég akár még a sony termékek gyártásában is benne van. De úgyérzem páran már az apple-t rakják az IBM helyére. Lol több mint 8000 szabadalom, és szinte minden új proci, stb gyártását mind velük kell lebeszélni. De az apple irányít:D

    Apple lopott össze sokmindent és ezt SJ is elismeri a youtube-n fenn van a vid. Tehát nem ők találják ki max megveszi a céget... Tényleg mennyire okos hogy mindenre magától jött rá SJ..
  • narumon
    #26
    A premium termék nem egyenlő a sokat tudó termékkel. Erre mindig a hifit szoktam példának felhozni. Minél drágább, és minőségibb annál kevesebbet tud. A csöves erősítőmön konkrétan egy bekapcsoló meg egy hangerő gomb van, ennek ellenére erősen prémium kategóriás, bármelyik konzumer cuccot leveri hangban pedig azok "sokat" tudnak. Csak épp a lényeg a hangzás nem megy nekik.
  • G_ArchAngel #25
    Mert az akkor elerheto hardveren nem is mukodott volna.
    Nezd meg hogy megy azoknal, akik 3G-re feleroltettek - elarulom: szarul.
    Nezd meg a regi Androidokat, hogy mire volt jo ott a multitask: belassitasra.

    Akkor meg minek? Az egy dolog, hogy egy geek azt mondja, hogy majd O eldonti mi kell neki, de egy egyszeru vegfelhasznalo (pl. titkarno) elkezd mindent megnyitni, vegletekeig belassul a telefonja, szidja a gyartot, szolgaltatot, panaszkodik a helpdeskeseknel... Kinek kellett volna ez az 1%-kal szemben, akik ertenek hozza es kilovik a hatterben az app-okat?
  • lenox01
    #24
    Csak az a gond hogy előtte megmondta hogy okostelefonba nem kell multitasking.
    Ha olyan művelt vagy, a duplagondolról nem ugrik be valami? Ilyenkor nem, mi? Csak ha a gugliról van szó.
  • Ferrer
    #23
    Megmondta Steve Jobs:
    "A copy-paste-et is csinálták már előttünk mások, mégis miután mi előálltunk a megoldásunkkal, mindeki azt találta a legjobbnak, és el is kezdték utánozni. Asszem a multitaskinggal is így lesz, egyszerűen eltaláltuk."

    Érdemes lenne tanulmányozni a beszédeit, mert akár tetszik, akár nem, ameddig ez az ember él, ő fogja meghatározni az IT piacon belüli trendeket. Ő találta fel 2007-ben újra a telefont, és akárhogy nézzük, ma Android se lenne, ha akkor ők nem dobták volna piacra az érintőképernyős telefonjukat.
  • pixx
    #22
    Azért ebben vitatkoznék veled, hogy prémium termék max az árában...tudásban sokszor az azokat az alapdolgokat sem hozza, mint egy 3 éves nokia...
    Elég sokat kellett várni a rádióra, amíg még mindig ne került bele, fényképező, és videófelvevő funkció, persze ezek nélkül is jó egy teló, de ez ma már alap...
    Aztán, hogy azt küldj, amit akarsz a másik telójára, elég sok korlátozás van benne, hogy milyen okból az nem nagyon érdekel, de így pofátlanság az ára...
    Szerintem...
  • passatgt
    #21
    nem az a lényeg, hanem az, hogy eltalálták
  • narumon
    #20
    Hehhe az eurovizíos "dalfesztivált" meg hagyjuk már. A világ legnagyobb bénabundája az egész.
  • narumon
    #19
    "Nagyon helyes!!!! Az Iphone buta mint egy tök és teli van korlátozással.."

    már megint kezdődik, ráadásul abszolút nem jön a cikkhez. És mielőtt mindenki iOS-hez hasonlítja az Android ezerféle telefonon megtalálható (és mégtöbbön lesz) oprendszerét, gondolkozzon már el hogy mit hasonlít mihez.
  • FlyingV
    #18
    lehet hackelni, csak mi értelme van? akkor vegyél egy jó androidos, windowsos, vagy parancsor OS-es telefont..
  • FlyingV
    #17
    Szia! Ha nem lennél olyan korlátolt, mint egy 150 emeletes felhőkarcoló lépcsőháza, akkor látnád, hogy a fenti info mögött az is ott van, hogy az Apple évente 1 készüléket dob a piacra a prémium kategóriában, az Android pedig jobban skálázott készülékeken is ott van.

    A többire csak azért nem reagálok, mert láthatóan fogalmad sincs arról, miről beszélsz, csak azt fújod amit pár hozzád hasonlóan tájékozatlan, vagy legjobb esetben is csak félig tájékozott önjelölt IT guru mantrázgat.
  • Inquisitor
    #16
    Nem. A Blacberry saját OS-es is csak saját (RIM) telefonon fut, még is okostelefon piac 43%-a az övéké. Persze nyilván egy jó okostelefonra lehet hackelni windowst vagy androidot, esetleg valamilyen microlinuxot is.
  • Ferrer
    #15
    22e volt
  • lenox01
    #14
    Mennyiért vetted a dokkolót?
  • Irwine
    #13
    Nem értem... Android többféle telefonon fut. A másik kettő meg csak 1-1 típuson. Akkor még jó, hogy az Android vezet, nem?
  • Ferrer
    #12
    Nem tudom, miről beszélsz..
  • sathinel
    #11
    Jaja. És a keresőjét használja a világ nagyrésze tehát nem igazán kell neki utánnad kémkednie hogy tudja mi kell az embereknek. Eurovíziós fesztivál győztesét is megtippelték a neten való keresések száma alapján. És igazuk is lett. Pedig nem kémkedtek mindenki levelei közt hogy miket írhat a haveroknak szerinte ki lessz a jobb.

    Android még csak most kezd fejlődni. Durván fel fog erősödni a fejlődés ahogy egyre nagyobb területen terjed el. A cikk még csak az USA helyzetet mutatja.
  • fergusonpapa
    #10
    azért van szó rólamert megint jönnek a trollok :D

    am meg nekm mindketö OS tetszik van iphone 3g-m és öcsém most kapot egy htc herot.és nem tudnék a 2 telo közt választani.mindeketö mássabb de mégis elég kiforott OS.ilyen h symbian meg windows mobil meg....ehh fos :D vároma folytatást de szerintem nem járunk rosszul h egyre jobban kiélezödika harc :)
  • passatgt
    #9
    androidos hír, és miről van szó megint, iphoneról

    tényleg annyira népszerű az android?:)
  • sanyicks
    #8
    HAHA melyik cuccnál mondják meg mit kell szeretned, hogy használni és mit rakhatsz fel rá, és mit nem? IGEN az szifon az! :D
  • G_ArchAngel #7
    annyira nem lehet buta es korlatolt, mint Te, mert ha up-to-date lennel a temaban, akkor nem irnal hulyesegeket...
  • Ferrer
    #6
    Képzeld, olvastam. Méghozzá az Iphone-omon!
  • Julius Caesar
    #5
    1984 sose lesz (szerintem), én A. Huxley szép új világától tartok jobban.
  • lenox01
    #4
    Úgy beszélsz mintha olvastad volna egyáltalán.
  • Ferrer
    #3
    Ez az, hajrá Google! Hajrá 1984!