72
  • Ulkesh
    #72
    Valójában a HTC WinMo-s készülékei mentek át a rostán a T-System saját TPM kártyájával.

    "A BSI jelenleg egyetlen okostelefont tart elfogadhatónak, ez pedig a T-Systems által kínált Simko2."

    A Simko 2 nem mobiltelefon, hibás a cikk, vagy a fordítás.
  • narumon
    #71
    "mert látom még nálam is kezdőbb vagy, hogy nem csak az Appstore-ról lehet letölteni dolgokat. (kb. 20 oldalt mutathatok kapásból ahol tört alkalmazások vannak fent) Ennyit a fenenagy ellenőrzött alkalmazásokról"

    NYilván az ellenőrzött csak addig igaz amig nem jailbreakelted a telefont és nem a jóska szerveréről szeded az appot. Ez kb olyan mint ha azt mondanád, hogy vettél egy kocsit amire azt mondták hogy nehéz feltörni, pedig tőled 5 mp alatt ellopták pedig csak az ajtót hagytad nyitva és a slusszkulcsot felejtetted benne. Vagy mérges lennél mert azt mondják a kocsira hogy megbizható neked meg felrobbant a motor, miután otthon átszerelted a szomszéd alkatrészeivel.
  • narumon
    #70
    Csak nekem tűnt fel, hogy csak két német telefon ment át a rostán? Szerintem ez egy egyszerű telefonbeszerzési projekt ahol kikerülik az EU-t és más beleszólókat. Szerintem borzasztóan átlátszó...
  • Ulkesh
    #69
    Sikerült, rajtad kívül nem sokan tudják, hogy mi a frászt akartál írni :D

    Nem tudom mit szívsz, de jó anyag lehet ;)
  • MsUser
    #68
    Véleményem a iPhone-ról, Hi-Hi! Pogyog a könnyam a sok iFan, és az előttem felvetett témához annyit hogy tegnap láttam egy hardver egységet ami kábelszettekkel és állandóan frissülő szoftverezettségel hivatott minden telefon megcsinálására! Próbáltam finoman írni, hogy ne használjak feltünő felismerhető kifejezéseket.
  • speed2006
    #67
    Elnézést. rosszúl fogalmaztam. Egy olyan merevlemezről nekik sem sikerűl visszanyerni semmit amelyik egy TPM-es alaplapban volt.
  • willcox
    #66
    "Azonkívűl mutass egy olyan embert, aki nem laboratóriumi körűlmények közt, de akár ott is, feltört egy TPM modult. Ez még a KÜRT kft-nek sem ment." - MEGALOL!
    A Kürt mióta tör programokat? Mondjál csak egyet is, amit ők törtek fel. Ha meg nem tudsz, akkor a mondandódban a Kürt kft akár Mari nénire vagy vérpistire is kicserélhető.
  • speed2006
    #65
    Úgy értem, hogy miután elindúl ha fizetsz kapsz hozzá egy kódot. Aztán leht hogy ezt is feltörték?
    Sajnos nem csak a Google ilyen. Pedig jó az ötlet. Nekünk.
  • Ulkesh
    #64
    Az Easy Root működik és nem csak megállapít, hanem rootol.
    http://www.androidcentral.com/google-pulls-easy-root-market

    Igen a legújabb 2.2-es rendszert töri fel.

    Már mint melyik cég? A Google? Na ne nevettess, azért dolgozik, hogy ne tudd feltörni, még a fejlesztőknek kiadott Nexus is védett volt ebből a szempontból.
  • speed2006
    #63
    Azért ezeket a %-at te sem veszed komolyan.
    Az EasyRoot letölthető, de az még nem működik. Csak megállapítja hogy rootolható-e a telefon, aztán átirányit oda ahol fizetni kell érte. Ja és csak 2.2 alatt megy, ha megy. Bár nem sok értelét látom. Nagyobb ötletnek tartanám, ha a cég maga tenné ezt mondjuk ennyi pénzért. Biztonságosabb, és valsz jobb is lenne.
  • Ulkesh
    #62
    Senki nem mondta, hogy az iPhone, vagy a szoftvere tökéletes és hibátlan, de per pillanat ez a rendszer a legkényelmesebb a hétköznapi használatra.

    Nem igazán figyeltél, mert szintén nem állítottam olyat, hogy bárki feltört volna TPM hardvert, sőt ellenkezőleg, azt írtam, hogy azzal végérvényesen lezárhatnák a készüléket, de nem teszik meg.
    A cikkben szereplő TPM kártya meg csak akkor ér valamit, ha senki nem tud telepíteni rá alkalmazásokat, mert hiába a védelem, és a kizárólagos rendszergazdai hozzáférés, akkor is elég egyetlen hibás külsős alkalmazás és borul az egész védelem, mert a kimenő adatforgalom nincs kódolva és korlátozva mint a BB-nél.

    Az iPhone meg alapból bőven jó sokaknak, nem véletlen, hogy a közel 120 millió iOS alapú eszköznek alig 4-5%-át törik fel, míg az Android eszközöknek 70-75%-át (a vicc az, hogy éppen most olvastam, hogy még a Marketről is letölthető rootoló alkalmazás (Easy Root) ami egyetlen kattintással eltörli az Android védelmét.



    Én sem játékra használom a készülékem éppen ezért kellett visszatérnem iPhone-ra, mert az Android erre alkalmatlan volt, mivel számomra alapvető alkalmazások vagy egyáltalán nem léteznek még a platformra, vagy az iPhone-on megszokott alkalmazásokhoz képest igen halovány butított, vagy hibás megoldások érhetők el.
    Engem nem különösebben köt le a widget tologatás, ezt meghagyom azoknak akik játékra használják a készülékeiket.

    "És igen a Commodore gépeket és az Amigákat még mindig többre tartom. Azokon legalább élvezet volt játszani."

    Az első mondatod ami szimpatikus :D
  • speed2006
    #61
    És igen a Commodore gépeket és az Amigákat még mindig többre tartom. Azokon legalább élvezet volt játszani.
  • jaspercry
    #60
    all!!
  • speed2006
    #59
    Na szóval. Az hogy védi valaki a mu dér becsületét, az dicsérendő. De Ulkesh bátorsága is, hogy így neten keresztűl le trolloz. Dicséretes. Tudod én már itt az SG-n adtam nevet címet és arcot, leinformálhatóan. Egy gond van. Mégpedig hogy tölled kb. 1400 km-re lakom. Jöhetsz itt SDK-val meg akármivel. Itt nem erről volt szó. Hanem egyedűl az iPhone hibájáról,(nem magáról a készülékről van szó) amiből elég sok van. Az hogy te struccpolitikát folytatsz, az a te dolgod. De ettől még elgondolkodhatál rajta. Azonkívűl mutass egy olyan embert, aki nem laboratóriumi körűlmények közt, de akár ott is, feltört egy TPM modult. Ez még a KÜRT kft-nek sem ment. Ami meg azokat a programokat illeti amikről írtam azok mind állítólag ellenörzöttek. Ezzel nincs is gond de valamiért a Tre szolgáltató telefonjain nem igazán jók. Mint tudod egyes cégek kicsit más szoftverrel adják el. Biztos valamelyik része összeakad velük. Én nem törtem fel az X10-est, mert meg tudom fizetni amit akarok rá. Az iPhone-t meg muszály volt, mert alapból semmire nem jó. Legalábbis ami az én igényem. Hidd el nem játékra használom.
  • Ulkesh
    #58
    Mi a jeled az óvodában? :D
  • Permissive
    #57
    látod ha csendben maradtál volna, jobban jársz.
    mivel reagáltál, ergo elismerted hogy te vagy a troll király:)) magyarán mondva házhoz mentél a lófaszért:))))))))))
    azt hittem ettől több eszed van:)))))))))))
  • Ferrer
    #56
    Intelligencia megvan..
  • Ulkesh
    #55
    Ami annyit jelent, hogy csak egy rendszergazda telepíthet alkalmazást a készülékre, ettől még egy adott alkalmazás lehet sáros. Arra igyekeztem rávilágítani, hogy a védelem nem vonatkozik az adatkommunikációra, csak a készüléket védik, így egy elég egy korrupt alkalmazás és bukik a mutatvány.
    A RIM ennél lényegesen jobban védett rendszer, mert maga az adatkommunikáció is kódolva van (ezért is nem szeretik sok helyen, mert nem hallgatható le).
  • item
    #54
    "Ami vicces, hogy ettől még bármilyen alkalmazás telepíthető a készülékre, így ha sikerül összeszedni egy trójait tartalmazó alkalmazást, akkor kódolás ide, vagy oda, az adatoknak lőttek :)"

    Na ne mond már...

    Unsafe functions such as camera, Bluetooth, GPS or WLAN not installed
    Application possible only by authorized persons with certificate of a trust center (additional encryption according to S/MIME 2 standard)

    Továbbá..
    "The core of the operating system is protected such that the user cannot perform any undesired functions and that no unauthorized access is possible to end devices and/or infrastructure."

    Ezekre a telefonokra nem telepítgetsz te semmilyen olyan alkalmazást vagy egyebet ami nincs engedélyezve.
  • Ulkesh
    #53
    Én tudok hozni olyan 25 kilós barátot, amitől összefosod magad :D
  • sanyicks
    #52
    asszem ezt is félreértetted, nem erősítésről írt ;) főleg mert 25 kilós erősítés az semmi.
  • Ulkesh
    #51
    Nem szeretnél velem találkozni…
    (már csak azért sem, mert látom, hogy erősítés nélkül fel sem merül benned a lehetőség :D)

    No meg barátai mindenkinek vannak ;)
  • Ulkesh
    #50
    "A német kormány azt kérte a minisztériumok dolgozóitól, hogy biztonsági okokból sem az Apple, sem a Research in Motion (RIM) termékeit ne használják. A vizsgálatok szerint kevés a biztonságos okostelefon."

    Vagyis a két említett rendszeren kívül mindegyik másik biztonságos.
    Az utóbbi időben az Androidot használtam hosszabb ideig, így azt hozom fel példának. Tényleg nem értem mi ebben olyan bonyolult.

    --

    Egyébként úgy gagyi a cikk, ahogy van.

    "A BSI jelenleg egyetlen okostelefont tart elfogadhatónak, ez pedig a T-Systems által kínált Simko2."

    Gondolom az eredeti cikk íróját picit sem zavarta, hogy a ez nem egy mobilkészülék, hanem egy titkosító kártya ami HTC WinMo-s készülékeihez készített a T-System (T-Mobile). Az említett kártya egy TPM hardver, ami a készüléken tárolt adatokat kódolja, így a készülék elvesztése esetén a megtaláló a jelszó ismerete nélkül nem tud vele mit kezdeni, illetve távolról törölhető a készülék tartalma.
    Ami vicces, hogy ettől még bármilyen alkalmazás telepíthető a készülékre, így ha sikerül összeszedni egy trójait tartalmazó alkalmazást, akkor kódolás ide, vagy oda, az adatoknak lőttek :)
  • Carsee
    #49
    Találkozhatunk is ha szeretnéd kedves:
    -opció A: 25 kilós barátom
    -opció B: 125 kilós barátom :)))
  • item
    #48
    Nem értem miért kell állandóan az Android-ot felhozni példának?? Te már annyira apple hívő és fanatikus megszállott lettél,hogy egy apple hír hallatán már egyből egy másik rendszer hibáját,vagy általad hibának vélt dolgot hangoztatsz. Ennyire nem kellene ezt így hajtanod,bár azt elhiszem,hogyha ezzel foglalkozol (kereskedő??)
    akkor valamennyire megértem,hogy meg kell védened a saját bizniszed. A jelenlegi cikkben szó sem volt az androidról meg a linuxról,te meg folyamatosan ezekkel jössz.
  • Ulkesh
    #47
    Mindenki magából indul ki.
    Te csak nézegesd a csajokat a háttereden :D
  • Ulkesh
    #46
    Látom nem érted, mert még mindig azon lovagolsz, hogy SDK van máshol is :D
    De máshol nincsen kontroll. Az Apple SDK-jábal is készíthetsz bármilyen alkalmazást, csinálhatsz hozzá saját API-kat is (sokan meg is teszik), csak éppen az így készült alkalmazást nem engedik fel az App Store-ba, mert nem megy át az ellenőrzésen. Linux és Android alatt azt barkácsolsz amit akarsz, ellenőrzés nélkül megy fel minden a Marketbe és a repoba.

    "64 rés csak azért volt mert jailbraik???"

    Látom képtelen vagy értelmezni valamit amit írnak neked. Az eddig felfedezett rések nem a jailbrek miatt voltak és a következők sem amiatt lesznek, hanem programozási hibák.
    DE ha ki akarnák zárni a jailbreak lehetőségét is, akkor megtehetnék, mert van hozzá hardveres eszközük, de nem teszik.
    Két különböző dologról van szó. Hiába találnál egy rést az iBoot-ban, ha a fájlrendszer és az adatok TPM-el kódolva vannak. A hibát felfedezted, de jailbreak nem lesz belőle, mert nem tudsz külső kódot elhelyezni a boot folyamatba. Én erről beszéltem, hogy te mit tekersz már megint ki belőle, az más kérdés.

    " tehát eddig azt mondod tökéletesen levédték"

    Beidéznéd, hogy hol írtam olyat, hogy tökéletesen levédték?

    "És már megint az androidhoz hasonlítod terelsz nem azt nézed hogy mit írtak az iphone-ról. "

    Jaja, az Androidról ne is beszéljünk, hisz még a végén kiderülne, hogy egy szita az iOS-hez képest, csak éppen ez a kutyát nem érdekli.
    Valahogy itt az SG-n sem írt róla cikket senki, hogy a flash lite-on felfedezett biztonsági hiba miatt lehet rootolni pár Androidos készüléket. Pedig ugyanaz a történet, mint a fentebbi cikk, csak mivel nem Apple, így senkit nem érdekel, nem hoz klikkszámot.
  • Carsee
    #45
    Miért vitatkozok egy ilyen hulladék kis nullával mint Ulkesh? Komolyan, éljen csak boldogan a 2x2 méteres szobájában, mirelitet kajálva és nyomogassa az iPhone-ját és az iMac gépét és álmodozzon csak arról, hogy egyszer majd neki is lesz olyan barátnője mint amilyen neki háttérbe van berakva.
  • sathinel
    #44
    Linux, és más rendszerekben is van SDK ...... Mielőtt megszólalsz gondold már át mit mondassz. Miért vírusokat miben írnak mégegyszer kérdem. World?

    64 rés csak azért volt mert jailbraik??? Lol ember....

    A linkem meg iphone tulajok kérdezik egymást ki tud nekik segíteni bizonyos probléámákban. Tudod néha érdemes elolvasni amit linkelek nem csak a képeket nézegetni.

    "Tökéletes szoftver nincs. Tökéletes védelem sem, főleg, hogy nem is akarnak tökéletes védelmet "

    ROFL tehát eddig azt mondod tökéletesen levédték, erre most te mondod hogy mégsincs tökéletes védelem????? Lehet orvoshoz kéne menned mert a két személyiség összeveszett benned.

    És már megint az androidhoz hasonlítod terelsz nem azt nézed hogy mit írtak az iphone-ról. Tényleg egy trollkirály vagy érdemben ezentúl nem válaszolok semmire amit te írsz mert ennyi erővel egy bölcsödéssel, vagy egy szellemi fogyatékossal is megdumálhatnám ezt a témát.
  • Ulkesh
    #43
    "Hogy véd ettől az SDK? Nem is tudtam hogy a fejlesztői környezet kiszűri már az ilyeneket is"

    Ebből látszik, hogy fingod sincs arról amiről beszélsz, már ne is haragudj.

    Az App Store-ba kizárólag akkor küldhetsz be alkalmazást, ha azt az SDK-vel készítetted, ez adott kereteket ad, amiket a fejlesztő nem léphet át (pl. nem használhat saját API-t csakis az SDK sajátjait).
    Így egyrészt elég könnyen visszakövethető minden funkció amit az alkalmazás csinálhat, másrészt semmiképpen nem juthat a rendszerterületre.

    "De megkérdezném akkor miben csinálják a vírusokat? "

    Hát, ha te az SDK szabvány rendszerAPI-jaival tudsz egy vírust készíteni és azt még el is fogadtatod az Apple-vel, akkor egyrészt ügyes vagy, másrészt igencsak szerencsés.
    Nem lehetetlen a küldetés, de milliószor több az esély, hogy az Android Marketben egy népszerű task- vagy filemanager álcája mögött megbúvó trójait, vagy rootkitet találsz. :)

    "Oh apple frissítéssel zárt be sok hibát amit ha valaki akart símán szénnétörte a telót? "

    Azért egy picit nehezebb megtörni, az iOS-t, meg réseket találni rajta, mint Androidon. Ott elég egy kedves flash oldal, hogy kellemetlen pillanatokat szerezzen, de az adataidat fizikailag is könnyedén ellophatom, csak ki kell vennem a memóriakártyát a készülékedből, vagy a készüléket rádugnom egy gépre és máris szinte minden személyes dolgodhoz hozzáférek. Egy lockolt iPhone-nal azért nem lenne ennyire egyszerű dolgod. :)

    A linked meg egy vicc :D valaki valamit látott, ami talán úgy néz ki, mintha, bár senki más nem látott ilyet.

    "De persze az apple sebezhetetlen tökéletes dolgot csinál amit még fel sem lehet törni "

    Tökéletes szoftver nincs. Tökéletes védelem sem, főleg, hogy nem is akarnak tökéletes védelmet (van az iPhone-okban TPM hardver, elég könnyen meg tudnák oldani, hogy ne lehessen feltörni). Szükség van a macska-egér játékra is és az underground fejlesztők ötleteire is, ezért hagynak mindig lehetőséget a jailbreakre (bár az biztos, hogy a mostani megoldásra nem számítottak az Apple-nél :) ).
  • sanyicks
    #42
    én tudom: mind hazugság, meg nem is úgy van meg máshogy van, meg igazából az nem is volt sebezhetőség, csak felfújják :D
  • sathinel
    #41
    "Olyan alkalmazás ami az SDK-val készült (lásd App Store-ból letölthető, vagy ezek tört változatai) nem okozhatnak semmilyen kárt a készülék rendszerébe."

    http://developer.android.com/sdk/index.html

    Tehát aki sdk-val csinál progit androidon akkor azzal sem lehet gond? Hogy véd ettől az SDK? Nem is tudtam hogy a fejlesztői környezet kiszűri már az ilyeneket is. De megkérdezném akkor miben csinálják a vírusokat? szövegszerkesztőben?

    http://www.h-online.com/security/news/item/Apple-s-iOS-4-update-fixes-65-vulnerabilities-1027039.html

    Oh apple frissítéssel zárt be sok hibát amit ha valaki akart símán szénnétörte a telót?

    http://www.pmptoday.com/2007/07/21/iphones-got-a-virus/

    És még pár érdekes dolog. De persze az apple sebezhetetlen tökéletes dolgot csinál amit még fel sem lehet törni és még vírus sincs rá. Csak akkor azt nem értem minek a frissítés az os-ben amik a sebezhető kapukat zárják be ha nem volt előtte ilyen:DDDDDDDD
  • Ulkesh
    #40
    Feltételeztem, hogy tudja, hogy mit ír és azt kerestem az App Store-ban.

    Sajna így még szánalmasabb a dolog, mert ez a valami egy free alkalmazás, ötletem sincs miért más forrásból próbálta beszerezni és egyébként meg köszöni, de teljesen gond nélkül működik.



  • cateran
    #39
    Kivancsisagbol ragugliztam,mert tetszett a szo....a google -nalad okosabb leven- kikopte a valoszinuleg helyes (mert sajna az alabbi szo el van gepelve,ha igaz) szot. Mindez brutalis 10 secbe kerult.....
    Bilddagboken

    A masikkal kapcsolatban tkeppen mind2 nev helyes,ugyanis eredeti neve valoban winamp remote, de apple stilusra faragtak iamp remoteval:)
  • Ulkesh
    #38
    "nem csak az Appstore-ról lehet letölteni dolgokat."

    Ha megmutatod, hogy egy nem jailbreakelt készülékre miként töltesz fel nem App Store-ból származó alkalmazást, akkor nagyon sokan fognak téged kedvelni :D
    De addig nem kéne itt pattognod minimális tudás nélkül.
  • Ulkesh
    #37
    Te olyan szinten béna vagy, hogy elmondhatatlan.
    Olyan alkalmazás ami az SDK-val készült (lásd App Store-ból letölthető, vagy ezek tört változatai) nem okozhatnak semmilyen kárt a készülék rendszerébe.
    Ha legalább alap szinten ismernéd a készüléket, akkor nem írnál ilyen blődségeket.

    Ezek az alkalmazások sandboxban futnak, külön fájlterületre, saját virtuális fájlrendszerbe települnek, nem látják és nem is módosíthatják a rendszert, így abban semmilyen kárt nem képesek okozni.

    "Az egyik a Bilddgagboken volt."

    Egy linket mellékelhetnél, mert az App Store-ban ilyen állat nincs :)

    "A mások a Winamp Remote."

    Ilyen sincs.

    iAmp Remote viszont van és köszöni szépen, tökéletesen működik.
  • Ulkesh
    #36
    Én általában a témában szólok hozzá, ergo max te lehetsz a troll itt :D
  • Ulkesh
    #35
    "De azt kijelenteni,hogy "Azóta eltelt majd 3 év, de még mindig nincsenek vírusok OSX-re. Évente kijön egy-két demo féreg" elég nagy elvakultságot jelent egy macuser részéről! Inkább ne hangoztasd ha lehet. "

    Miért? Ismét van egy csodás spyware, amit neked kell jelszó megadásával telepíteni. Szerinted meddig lesz életképes? Még 1-2 hétig?

    Bocsi, de ez nem cáfolat, csak ismét egy próbálkozás ami a felhasználók minimális százalékát érinti.

    Ha mostantól minden nap készítenének 100 vírust és kártékony kódot OSX-re, akkor is ezer év kellene, hogy behozza az lemaradását ezen a téren a Windowshoz képest. Ez a nem semmi.
  • speed2006
    #34
    Amúgy félreértesz te is. Én nem vádaskodom, és főleg nem mondom semkinek hogy az iPhone szar. De nem fogadom el ha valaki azt mondja hogy egy 100%-os termék, és hogy sosem lehet hibája, és hogy ami probléma létezik az kitaláció. Ez így nem igaz. Tehát nem a te hsz-edre reagáltam így. De ha olvastad egyesek reagálását, akkor megértesz. Hidd el nem vagyok rosszindulatú, csak ócsároló tipus. Az hogy én nem szeretem zámbójimit, nem jelenti hogy szar, mert végűl is sok millió embernek tetszett. Így az iPhone-t is jónak tartom a hibái ellenére, főleg mert tisztában vagyok azzal hogy pl. az android sem egy tökéletes termék.
  • speed2006
    #33
    Az egyik a Bilddgagboken volt. Ez svéd nyelvű. A mások a Winamp Remote. Ezek elvileg jók, csak éppen nekünk okozott gondot. És azért biztos hogy ezek, mert telepítés után egyből lehasalt a teló. Restore után kipróbáltam elsőnek feltenni, és akkor is. Ezek Appstore progik.