53
  • fade2black
    amúgy nagyon érdekes, jól mutatja milyen is az átlagparaszt hozzáállása. Ha nem adakozik egy szar szemét mert munkájából k* gazdag lett, ha adakozik egy szar szemét mert munkájából k* gazdag lett.

• fade2black
    ha vki vagyonának 99%át eladakozza az nehezen lehet adóelkerülésnek nevezni. Ráadásul ugye ez már adózott vagyon.
  • remark #11
    "...gazdagok egyre tobb javat birtokolnak, a szegenyek pedig egyre tobben vannak..."

Most pont olyan gazdagokról beszélsz, akik egyre többet birtokolnak, és ezzel egy időben egyre több a szegény. Szerinted a kettő között semmi összefüggés nincs?
  • remark #10
    Nem tudom miért kellene örülni annak, hogy pl. a Windows felárát azért kellett annyi ideig megfizetni, hogy ma legyen pénz arra, hogy pl. az afrikaiakat olyan oltással lássuk el, amire semmi szükségük nincs, sőt inkább káros rájuk nézve.

Ez egy fals dolog, az elejétől a végéig. Nem adakozni kell, hanem olyan életet élni, hogy ne legyen szükség aztán az adakozásra. Aki milliárdos, az valakitől ezt a pár milliárdot elvette. Ez a történet eleje, amiről elfeledkezünk.
  • Tetsuo
    Biztos hogy a #6-osnak es #7-esnek igaza van, de egyelore a cikk tartalma pozitiv es annak orulok.
    Esetleg vki a sok milliardos kozul TENYLEG azt gondolja, amit mond.
    Esetleg vki tenyleg onzetlen es esetleg vmi kis toredek visszaaramlik a szegenyekhez, hiszen a gazdagok egyre tobb javat birtokolnak, a szegenyek pedig egyre tobben vannak.
  • brueni
    jut is marad is.
    kár, hogy nem kötelező, és az is, hogy nincs maximálva a tulajdon felső határa...
  • immovable
    Sőt azt is valószínűnek tartom, hogy a vagyon adatok nem valódiak, tehát pl. xy-nak van 24 milliárd dollárja "bejelentve" a többi pedig láthatatlan számlákon, befektetésekben, aranyban, gyémántban, fegyvergyárban, akármiben, így oda tudja ígérni a vagyona "felét", miközben van még 4 "fél". De értékelendő mindenképpen a dolog.
  • willcox
    Az adóelkerülés egyik közismert formája alapítványok támogatása. Érdekes dolgok derülhetnének ki, ha egy kicsit megkapargatnák ezeket az alapítványokat.
    Egyébként az biztos, hogy van az a pénz, amit már felélni lehetetlenség. Sőt, ha az utódok biztos megélhetését is belevesszük, akkor is. Ezek a dollármilliárd hegyek már azt az összeget súrolják, amit értelmesen elkölteni nem lehet, tehát lehetne értelme is a dolognak, csak gyanítom, hogy nem a jótékonykodás áll a dolog mögött.
  • gombabácsi
    ha jól tudom gates eddig is brutál sokat adakozott
    lucas meg jól beszél, oktatásra kell szerintem is főleg a pénzt költeni

amúgy abból szerintem még nagyobb pénz lenne, ha nem a milliárdosok, hanem úgy általában a vagyonosok adnák a vagyonuk felét :)
  • natalyel
    Maximálisan lájkolom, végre valami. Csak nehogy a hangzatos jótékonysági álca mögött is valami mélyebb, profitorientált gonolatok és cselekedetek húzódjanak meg...
  • rudymester

Az itthoni politikusok egy része is megtehetné ezt itthon, akkor talán nem akarná mindenki leköpni őket.
  • bippo
  • immovable