8
  • RiSeForMuSiC
    #8
    Te se állj meg itt!

    Ha a pénz arra menne el, amire név szerint beszedik (útalap a benzin adójában, súlyadó, stb.), akkor befizetnék az emberek nagyobb morgás nélkül. De amikor az állam 200 milliót fizet 1 milliós melóért,és 199 millió megy magánzsebekbe, amikor MO-on 3-3,5 milliárdért épül autópálya, miközben Németországban 1,5 milliárd körül van kilométere (azaz a különbözet megy magánzsebekbe), és emellett még az utak két évente szétrohandnak, mert kilopják belőle az anyagot, akkor az emberek NEM fogják szívesen befizetni az adót, sőt mindent megtesznek, hogy elkerüljék.

    És hogyan akarják bővíteni az adózók körét? Sok olyan esetet ismerek, amikor az illető éppen megél a nem adózott jövedelméből, de ha becsületesen befizetne minden adót, akkor éhen halna. És még így is adózik, ÁFÁ-t ki kell fizetnie, kifizeti a fogyasztási adót is.

    Ami a cikkben szereplő fickót illeti, alighanem szerencséje volt, hogy egyetlen aktív igazán fajsúlyos, vezető politikus, vagy multinacionális cég tulajdonos sem volt a listán, különben csak annyi lenne a hír, ha lenne egyáltalán hír, hogy valakit holtan találták és az igazságügyi vizsgálat megállapította, hogy természetes halállal halt meg, miután pánikrohamban levágta a saját végtagjait, és utána tarkón lőtte magát.
  • kecskeszeme
    #7
    Ne allj meg itt!

    A megmaradt 35 HUF elkoltesevel valaki masnak keletkezik adokoteles bevetele. Az adozas utan megmaradt penz is el lesz koltve: arra is meg lesz fizetve az AFA. Marad kb. 14 HUF. Ami valakinek megint adokoteles bevetele lesz... stb.-stb.
    Vegul az osszes penz befolyik allambacsihoz... mind.

    Tavol alljon tolem, hogy barkit adocsalasra buzditsak, de lassuk be, hogy ez igy nincs rendjen. Szerintem az lenne a korrekt, ha vagy-vagy alapon adoznank: vagy a megkeresett penzedbol fizetsz adot, vagy pedig a megvasarolt termekekre/szolgaltatasokra, de semmikepp nem mindkettore egyszerre, mert az szintiszta kizsakmanyolas. Megiscsak te keresed meg magadnak azt a redves penzt, akkor maradjon is mar neked is valami belole, amit arra koltesz, amire akarsz... Elvegre amit az allamtol kapsz, az is csak egy (osszetett) szolgaltatas es (Magyarorszagon kifejezetten) messze nem er annyit, mint amennyit fizetsz erte. Egy komoly, nagy vallalat szerintem az allam osszes feladatat el tudna latni maximum fele akkora osszegbol, mint amennyit most fizetunk es meg erdeke is lenne, hogy jol csinalja, nem ugy, mint ahogy most megy.

    Period.

    A cikkben szereplo faszagyereket meg nem tudom, milyen bantalmak ertek, ami miatt azt tette, amit tett, de ez egesz Liechtensteinnek oda fog ba... verni; rengeteg penzt fognak elvinni most az ottani bankokbol, mas orszagok bankjaiba...
  • sokadikgab
    #6
    eleg volna, ha az itteni adohivatal is meglebegtetne, hogy keszulnek megvenni a DVDt, rogton rekord adobevetel lenne itt is...
  • lammaer
    #5
    Na ja, 75% adó ami kis hazánkban van, az már tényleg pofátlanság....

    minden 130 HUF-ból amit egy cég fizet utánad, megkapod 100 bruttóként. Ez ugye nettó 50 HUF, amiből még van 25% áfa, tehát végül marad uszkve 35 HUF amit nem az állam nyúl le.

    Adócsalás bűncselekmény e?
  • lammaer
    #4
    Volt vér a pucájában a csávónak, jól csinálta :)
  • sanyicks
    #3
    Én meg utálom az összes embert akik adófizetést várnak, 0 viszonzó szolgáltatás után...
  • Adenoma
    #2
    utálom az összes adócsalót.
  • csimmasz
    #1
    Hát igen adót csalni csak nagyban érdemes.