Szélsõséges világegyetem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De azt hiszem, ha valami szélsõséges ebben a világegyetemben, akkor Wim Hof az, na meg a kabi is :)
Nationalon láttam wim hof-ról egy filmet. De ez nem volt benne, elég laza a tag :D
"Nem tudják hol értek földet a mûhold darabjai"
"Az Indiai-óceánba csapódtak annak a mûholdnak a darabjai, amely az elmúlt napokban közeledett a Föld felé."
"Kanadában szóródtak szét a mûhold darabjai"
Walk the Talk.
Bocs.
Walk the Talk.
"A NASA megerõsítette az UARS mûhold lezuhanását, ami magyar idõ szerint szombaton 5.23 és 7.09 között történt. A mûhold a Csendes-óceán északi medencéje felett, az USA nyugati partjai közelében lépett be a légkör sûrûbb részébe."
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
A mûködés képtelen és irányíthatatlan mûholdat a napszél sodorta a légkör felsõ határához ahol még jobban lelassul és jön a kis BUMM.A nagy már volt.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
egyébként a hold mozgására kihathat mert az kihat a földére is ;) de ezek szerint ha a földére nem hat ki akkor a holdéra sem. Mármint pont ebbõl ki indulva hogy a földön nem lesz apály dagály az aszteroida jóvoltából. Na már megint sok mindenre ki lyukadhatunk. Az is kérdés ha közte halad el a hold milyen helyzetében lesz ugye. pont a föld túl oldalán lesz vagy pont csont nélkül a hold föld közt halad el kicentizve mindkét bolygót. De az is lehetséges az egész univerzum az egyensúlyra épül és ezért sose lesz olyan hogy valami nekünk jön minden hozzánk a mi nap rendszerünkhöz rendezõdik . Mert a hierarhia rendszere szerint az egyensúly felette áll az ilyen fizikai dolgok felett. Szerintem tök gáz hogy emberek úgy élik le életüket tök mindegy minden hisz ebbe az egészbe csak belezavarodni lehet ez filozofálgatás. Szerintem pedig fontos momentum hisz a végeredményt érzésben mérjük ami ügye lehet jó és kellemetlen érzés. Akkor pedig nem mindegy. Minden esetre ha nem tudunk semmire se jutni mert minden lehetséges és semmi se meg csak bizonyos százalékban így vagy úgy épp a szemlélõ szemszögébõl nézve , akkor csak arra juthatunk hogy az egész illuzórikus hatással van a labilis elme kivetülõ délibábjaira, így ha eljutunk majd egy egyensúlyos állapotba akkor meglátjuk a valóságot az igaz valóságot ha pedig nem akkor életünk végén következik be majd jön el a következõ életünk melyben lehet megint csak tapogatózunk vagy még azt se. Számomra fontos felfedezés volt az mikor sokat koncentráltam egyetlen dolgot létrehozva magamban egy kellemes érzést és az hogy úgy mondjam elõször csak kis mértékben lett hatással a látásmódomra majd késõbb olyan méreteket öltött ami úgymond nem lehetett eldönteni hogy a világ hozzám rendezõdik vagy sem de annak látszott kellemesebb lett. bármit láttam elégedettséggel töltött el vagy csak én rendezõdtem a világhoz harmonikusan és ezért láttam azt , de az mindenesetre konkrét dolog hogy átlag boldogságom érzete annyira megnõtt hogy már kisebb örömforrások amik azelõtt nem hozták ki belõlem olyan gyönyört azok most a legmagasabb rendû elégedettséget hozták el számomra. Olyan volt mind ha egyszerre a leghidegebb helyen volnék és a legmelegebb helyen , mind ha egy sötét helyen volnék és mind ha a legvilágosabb helyen mind ha benne volnék valami tömör helyen és mind ha körülöttem a végtelenben üres volna minden. Gondolom nem véletlen nevezték el vibráló fénynek egyes spirituális fejlettebb népek. És gondolom nem véletlen azt se hogy olyan kevesen világosodnak meg. Mert az emberek csak okoskodni tudnak. Mind azt mondják tudjuk aztán mikor csapdába kelepcébe kerülnek nem tudják miként szabadulhatnának. Mind azt mondják tudjuk de mikor rábukkannak a közép mozdulatlanságára azt még egy hónapig sem tudják megtartani. <#vigyor4>#vigyor4>
Walk the Talk.
Egy haver az csak haver.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
de valóban érdekfeszítõk
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Dr Völgyessi a BME- n kiváló forrás, és rajta van a neten is, de csak geofizikusoknak.
Legjobb, ha levezeted magadnak. Én is azt tettem.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Úgy néz jki, hogy agylágyulás kell a tudóssá avatáshoz?
Azé is aki avat, és azé is, akit avatnak? De még azoké is, akik nézik?
Az a baj, hogy nemcsak te nem látod, mi az árapály.
- A csillagászat legelsõ törvénye, hogy fogalma sincs, mi az árapály.
- A második, hogy másoknak se legyen.
- hermadik pedig, hogy Leõb úr csak képzeleg.
Így azután mirõl írhatok még?
Nem látom, hogy az árapály (a Napban honnan is lenne?) ki szakíthatna onnan bármit is.
Ahhoz kéne egy másik Nap, s az egymásra ható gravitációjuk esetén, esetleg.
aki kételkedik, az gondolkodik
Az elején 100miliárd évre teszi azt az állapotot, amikor a galaxis képe kimerevedik, a cikk végén
("Például az eddig látott legtávolabbi kvazár fénye a kvazárt akkor hagyta el, amikor a Világegyetem csak egy milliárd éves volt. (A Világegyetem életkorát jelenleg 14 milliárd évesnek becsülik.) Loeb számításai azt mutatják, hogy ez elkövetkezõ pár milliárd évben megfigyelve ezt a kvazárt, hat milliárd éves korában látványa kimerevedik, változása megáll.")
6miliárd évre.
aki kételkedik, az gondolkodik
Walk the Talk.
Innen az út egyenesen vezet a kiszakadásos-kondenzációs bolygókeletkezési elméletig.
A kiszakadt gáztömegben, amely a jellemzõ anyagösszetételt tartalmazta, lehülve hamarosan elkezdõdtek azok a folyamatok, amelyek kondenzációhoz, majd szilárduláshoz vezettek.
Ezek a gázbolygó távolodó pályájának különbözõ helyein valósultak meg, ahol egy kritikus távolságon belül Nap körüli, távolabb a gázbolygõ körüli pályára álltak.
Míg valahol a gázbolygó is leállt, s utána az árapály távolította.
A bemutatott porfelhõket is valszeg az árapály távolította.
Mégegyszer felsorolom:
- a hirtelen megnövekedõ hõmérséklet és nyomás, ami minden irányba egyformán hat. (termodinamikai ok) Ez kezdetben nagyságrendileg nagyobb volt a többinél,mára elenyészett
- a kialakuló magnetohidraulikus erõk, az intenziv forgással, ezek inkább tengelyirányuak (Magnetohidraulika), máig meghatározóak
- a centrifugális gyorsulás, ami az ekliptika felé mutat, ami kezdetben nagy volt, máig elenyészõ
- az árapály hatás, amit a kiszakadó és távolodó bolygók, különösen a Jupiter kelt.
A Napból történõ kiszakadás irányát és energiáját ezek együtt határozták meg.
De kezdetben semmiképpen nem a magnetohidraulikáé lehetett a szõ. Az egy fúziós hidrogénbomba volt, akkora, mint a Jupiter. Csak ferdén repült ki.
A Nap ma már csak pöfékel. Levezetia túlnyomást. Mert most is vann ak azért még benne egyenetlen hõfejlõdési folyamatok, amelyek millió évnyi késleltetéssel jutnak a felszinig.