89
-
Tomipapa86 #49 metacritic:
dawn of war 2 85, user scrore 82 1167 szavazattal. A különbség minimális
starcraft 2 97, user score 86! 1070 szavazattal. Hmm 11 százalékos különbség már nem kicsi. De biztos a sok gonosz blizzard gyűlölő lepontozta...
Senki nem mondta, hogy szar játék de ennyi év után és ennyi pénzért én többet vártam. Engem ez a kattintgató bajnokság már nem köt le.
+1 sync killek: 1000x is megnézem ahogy a drenya széttrancsírozza az embert vagy a carnifex megrágja és kiköpi.Egy space marine kb vagy 20 különböző animáció kíséretében tud meghalni, míg Starcraftban még mindig csak szétpukkannak a marineok.
Stranger666: bliz fanboy létedre nem tudod, hogy a warcraft és starcraft hatalmas warhammer lopás.
-
Stranger666 #48 nem én kezdtem szánalom -
Razieel #47 Fresh Duke:
nem 3. rész, hanem 3 rész:
a starcraft 2 alapjáték + 2 tervezett kiegészítő.
az alapjáték most jelent meg, a kiegészítők pedig körülbelül 1,5-2 évenként fognak jönni hozzá. mindegyik kampánya más fajra épül, és a játékmenete is kicsit különbözni fog. amúgy az első részben is van mini protoss kampány, amit beleépítettek a storiba, de alapjáraton a terran(ember) fajra épül. -
Van 3. része? -
Ne politizálj szánalom
-
Razieel #44 "FoodLFG: A blizzard azért nyújtja el a fejlesztést, mert így kevesebb emberrel meg tudják oldani. Költséghatékonyabb, mert nem kell máshonnan emberi erőforrásokat elvonni, vagy újakat felvenni."
100 millióba kerül megközelítőleg a 3 rész fejlesztése. rohadtul költséghatékony lett, nem? menj játsz a supreme commander 3-al, az való neked... -
Razieel #43 Tomipapa86:
1) a down of war multiplayere nem megfelelően kiegyensúlyozott, és ezért esport-ra nem alkalmas. a blizzard is beletehetett volna még 2-3 szupi fajt, kicserélhetett volna minden régi egységet, csak rohadtul nem lett volna neki értelme.
2) a blizzard sosem arról volt híres, hogy olcsón adta a játékait. ez van, ezt kell szeretni.
+1) a DOW2 kampánya olyan rossz volt, hogy az már fájt. Persze ez magánvélemény, de az újságok sem áradoztak róla. Ráadásul a metacritic pontja csak 85/100, a starcraft 2-nek meg 97/100. Ugye ez az a pont, ami az újságok és honlapok átlagos értékeléséből jön össze. Vajon miből jön össze a különbség?
Broafka:
A multiban a Zerg,Terran és Protoss fajjal lehet játszani.
FoodLFG:
A játék CG videóinak elkészítése, a játékmenet kiegyensúlyozása és tesztelése kerül sok időbe. Valamint nem éri meg nekik évenként kiadni egy kiegészítőt, hiszen, akkor rövidebb ideig tudják megtartani a játékosokat.
Fbn Lx:
A C&C4-nél szépen átdolgozták a grafikát, a játékmenetet. Jobb lett? Nekem életem legnagyobb játék csalódás a volt. Túl tett még a RA3-on is.
A kampány nagyon nagy újításokat tartalmaz, iszonyat sok egységet, változatos és ötletes pályákat, amiket még egy másik hasonló stílusú stratégia játékban sem láthattál ekkora számmal.
Köszönöm szépen a multiban meg nincs szükség komoly változtatásokra. Most ha a zerglingeket kicserélik póklingekre, és a szerepük ugyanaz marad, akkor rohadtúl megérte megcsinálni? Vagy ha marinek helyett most mondjuk harci robotok lennének, akkor tényleg mindenki elégedett lehetne, hogy hú, mennyi újdonság van benne... Egyszerűen minden egységnek megvan a maga szerepe, és taktikai összeállítása. Nagyon jól lehet őket kombinálni, és nagyon sok lehetőség van mindenféle trükköket csinálni. Aki nem hiszi nézzem meg pár youtube progamer meccset. -
Stranger666 #42 Warhammer egy szar. -
Tomipapa86 #41 Mondok én neked:
Dawn of war 2. Hasonló hosszúságú egyjátékos kampány és 4 teljesen más stílust igénylő multi faj szemben a starcraft 3 fajával. relic vs blizzard 1-0
A dawn of war 2 kiegje 1 új fajt és a meglévő népeknek új egységet is hozott, míg a starcraft kiegek multiban csak néhány új egységet fognak tartalmazni.(xel'naga nem lesz, még az alap játék kezdeténél megmondták mert túl sok munka lenne vele... ugye ugye szeret dolgozni a mi kis blizzardunk).Aki nem vette meg a dow2 kieget az alap fajok új egységeit a megjelenés napján patch formájában megkapta, tehát teljesen kompatibilisek egymással, míg a blizzardnal meg kell venni az összes részt. Relic - blizzard 2-0
Relic win blizzard fail -
Stranger666 #40 Igen Viktor hibája, ígyvan okos vagy szép volt.Nem azért mert szar szétkúrt országot kapott kézbe, nemazért. -
Stranger666 #39 oké, akkor ezt többet már nem kell elmondanod. -
Rotyoka #38 Mondjuk valóban... hála Viktóriának a forint olyan szar, hogy ez miatt ilyen drága minden... -
morden #37 Nemtudom, hogy észrevetted-e én egy szóval nem írtam, hogy rossz lenne az sc2, nekem azzal van bajom, hogy a blizzard a saját rajongóit kihasználva 1 játékot ad el 3x ( tök mindegy hogy gyenge-e a forint vagy 7500 vagy 8000 lesz a kieg) a lényeg hogy gusztustalan üzletpolitikát folytat. -
Rotyoka #36 Valamilyen szinten jobb ez így, de a multis kompatibilitás egyértelműen a lehúzás miatt lesz. Akkor fogadnám el ezeket "kiegészítőként", ha 3000-4000Ft lenne, báár g2play en megjelenés után 1-2 hónappal már csak ennyi lesz... -
nekem most ez nem világos, szóval multiban csak egy fajt irányíthatunk egyszerre vagy mi?
Nem lehet protoss terrán ellen? -
Stranger666 #34 Mondott példát animációk királya vagy sem? ennyi. -
hitman08 #33 Valóban régóta készült a program, mondhatom, hogy szinte az első töredékinformációktól nyomon követtem az SC2 híreket. Megannyi sajtótájékoztató, rajongói meeting szólt arról, hogy mit hogyan képzelnek a készítők, folyamatos visszajelzéseket vártak és kaptak is a rajongóktól, vagyis a potenciális vásárlóktól, végig konzultáltak velük, mi és hogyan is lenne jobb. Egy éve kb konkrétan feltették a kérdést, hogy mit szeretnének jobban. Egy rövidebb, sűrű kampányt hamarabb, vagy három részletesen kidolgozott, hosszabb kampányt, értelemszerűen később. Egyértelműen az utóbbira voksolt a zúgó tömeg. Hidd el, nem két hónap összeállítani egy ilyen hatalmas projektet, amellett a Beta során a fél játékot megváltoztatták, a játékosok észrevételei alapján módosítottak rengeteg mindent, egységek erejét, tulajdonságait, pályákat, hasonlókat. És ez a folyamatos kapcsolattartás rettentő szimpatikus dolog egy ekkora cég részéről. Ha azt nézzük, simán megtehetné, hogy kijön valamivel, aminek SC2 a címe, a hülye vásárló úgyis megveszi, mert 10 éve vár rá. Ehelyett a maximumot akarták kihozni az egészből, és az bizony nem megy hatalmas költségek és rengeteg idő befektetése nélkül. A költségek mellett pedig nyilván még bevételre is szeretnének szert tenni, kereskedelemről beszélünk, ugyan miért lenne egy cég saját maga ellensége, persze, hogy annyit hoznak ki a folytatásból, amennyit csak lehet. De mindezt a lehető legszimpatikusabban teszik, végig szem előtt tartva a vásárlók igényeit.
A grafikus motor pedig pontosan azért nem csúcsszuper hájpermodern cucc, hogy széles körben el tudják adni a terméket, nem akarnak senkit sem kiszorítani a magas gépigénnyel. De egy RTS-nél valljuk be, nem a grafika a lényeg, amellett szerintem tisztességes munkát végeztek e téren is. -
A HoMM 4 igenis jó játék volt, nem kell fikázni! 
Amúgy, nem értem a problémát. Akinek drága letölti, kész. -
Aztakurva, mekkora szemellenzős díszpéldána. Röhögőgörcsöt kaptam :D:D:D -
Ry0K3N #30 A dolog ott bukik meg hogy nem kell neki százezres gép hogy szépen elfusson. De csak röhögj tovább magadon :D -
DeviloftheHell #29 stalkert bug szempontjábol megse emlitsd :D -
vg #28 Én már csak röhögök jókat akik ilyen játékok kedvéért vesznek több százezres gépet, 60-80e forintos videokártyát, amin ráadásul még be sem lehet kapcsolni az élsimítást, olyan - #14hsz, helló - igényesen lett elkészítve. -
Lowosan #27 "Pénz Pénz Pénz"
Egy olyan játék-készítő céget mondj ami nem pénzért csinálja amit csinál, hanem mert csupaszív a főnök
Idézném azt amit egy előző SC2-s cikknél írtam, rövidítve:
- Az egész játékot 2D motorról ültették át 3D-be
- Crysis grafika mellett 6x200 egység + épületek mozgatása minden asztali (nem többmilliós) konfigot kifingatna, szóval a grafikánál ezt is figyelembe kellett venni.
- sokáig készül: mert csiszolgatják ahogy tudják. Gondolom ti se élveznétek ha egy Sniper: Ghost Warrior vagy egy Stalker: Clear Sky (esetleg a stratégiákhoz közelebb lévő HoMM 4) minőségű vackot készítenének, ami bugzik amikor csak rájön a szenvedhetnék.
A többit majd leírom ha a kedvem úgy tartja... -
18 honap???? 5-en csinaljak vagy mi?:) -
Húú de szeretném, hogy a többi kiadó is ilyen legkevesebb befektetett munkával a legnagyobb profitot kisajtoló genya lenne. Akkor nem lenne gond azzal, hogy nincs mivel játszani mert csak foshalmokat öntenek ránk. -
Ez is érdekes gondolatmenet. D3-ra például még mindig toboroznak. Kivülről.
Ha elhúzol egy fejlesztést, akkor hajlamosak az emberek elkényelmesedni.
Romlik a teljesítmény/órabér arány.
Bár lehet, hogy a Blizzard ezt jól megoldja.
-
FoodLFG #23 
A blizzard azért nyújtja el a fejlesztést, mert így kevesebb emberrel meg tudják oldani. Költséghatékonyabb, mert nem kell máshonnan emberi erőforrásokat elvonni, vagy újakat felvenni.
Ennek a történetnek minden pontja arról szól, hogy hogy lehet a lehető legkevesebb befektetett munkával a legnagyobb profitot kisajtolni a játékból. -
Stranger666 #22 Te megveszed? Nem? Akkor le vagy húzva? Nem? Akkor mit csinálsz itt? Minket lebeszélsz a kedvenc játékunktól? Sok sikert. -
FoodLFG #21 Két dolgog miatt fogják megvenni a kiegészítőket:
1. Továbbviszi a történetet.
2. Az inkompatibilis multi miatt meg kell venni, mert ugye mindenki más meg megveszi a történet miatt (1).
Tetejében mindkét kiegészítőhöz meg kell venni az alapjátékot is.
Ki van ez találva kérem szépen! Lehúzás a köbön!
-
Stranger666 #20 MOnddj egy jó játékot. MONDDJ akkor te hülye troll!! a Grafika elavult??? mer? a gépem alig bírja és nincs szar gépem. muttass egy stratégiát ami hasonló egy scifit, mutasd meg mivel jobb, mennyivel kreatívabbak a kampányok, hogy az mivel jobb,mutass 3 tök különboző de mégis kiballanszolt fajt. érvelj. Ha nem tudsz akkor cső. -
Chris05 #19 Egyébként ha nem tetszik nem muszáj megvenni. El is sörözheted. Az biztos, hogy én évekig tartó multi élményt vettem meg potom 13.500.-ért. Nekem megér ennyit, nem kocsmázom, nem költöm hülyeségekre a pénzt. -
Chris05 #18 Nem tűnt fel senkinek, hogy az utóbbi időben folyamatosan "erősödik" a forint? Ezért ennyi az ár. Minden Blizzard játék MINDIG 60 dollár. Pont. Csak szar a gazdasági helyzet, ezért ennyi. Amikor megrendeltem még márciusban vagy nem tudom mikor, 11.000.- Ft lett volna. -
más motort használ, az első rész még csak egy 2d-s játék volt -
Fbn Lx #16 az alapjáték és a kiegek multija, mint le lett írva nem lesznek kompatibilisek egymással, tehát eléggé valószínű, hogy azokat a multis extrákat az alapjáték tulajdonosai nem kapják meg -
Fbn Lx #15 :DD
viccelsz, ugye
kapott az első rész egy szebb grafikát (ami jelenkorhoz képest már most elavult), meg átdolgozták kicsit az egységeket.
Hány évbe is telt ez?
Mi is tart 18 hónapig egy 20-25 órás kampány elkészítésében, ha a játék motorja, rendszere már full készen van? :D
Lehúzás. Maximalizálják a profitot, a lehető legkevesebb munkával. Nagyon jó a blizzard marketing stratégiája, annak ellenére fogják a kiegeket milliók és milliók megvenni, hogy egy kiegészítő nem ér 8ezer forintot. A kiegeket 4-6ezres áron szokták elpasszolni jó esetben.
Ha valami annyit ér, amennyiért megveszik, akkor viszont soha nem fogom megérteni, mi ér nektek ennyit ebben a fosban. Nem trollkodok, tényleg fosnak tartom :] -
OMG...ne beszélj már hülyeséget.kurva sok munka van benne.láthatuk az elsö képektölkezdve mennyit változot..meg mióta fejlesztik..és ha edig még nem esett volna le a multis részt ha javitják vagy uj dolgok kerülnek bele patchel hozájut azis akinek csak az alapjáték van meg.a kampány részeket meg kikel dolgozni.ezt olyan nehéz megérteni???gondolkoz már miota fejlesztik a játék menetet.melete a videokat és az egész felépitést...most irták 2012körül várható zerg kampány és sztem még 1-2 év protoss...akkor vártál volna 2014ig h megkapd egybe ajátékot???ami melesleg addig simán elavult lesz???gondolkoz az ö oldalkról.és ha annyira nagy fan lennél nem fikáznád h nincs benne sok munka meg lehuzás.mert ha olyan nagy fan vagy..akor 2 évente 7000-8000ftba nem halsz bele..nekm simán megér havi 500ft-ot egy ilyen nagyszerü játék.
a másik ami felhuz.Activisionhoz köze sincsen külön ad ki ö is játékot és a blizzard is de ezt máremlitették elöttem de nem birod felfogni.
a többi játék meg mibben is jobb??mikor évek óta kezedbe nyomnak 1 játékot és csak grafika csilivili és ennyi.örüljünk azoknaka kivételeknek amelyek ezt megcáfolják de sztem nyugodtan kijelenthetem h évente rohadt kevés ilyen játék jelenik meg szintén minimum 8000ft+ árral.
az Blizzard meg jól csinálja minden játéka kidolgozot és siker évek akár évtizedek óta.akkor ök gányolnának??az Sc1et máig nyomják versenyek is voltak vele TVBEN.és azt is meddig fejleszteték??láttam róla régi képeket ami kuka lett már akkor az volt a hozzá állás vagy jól megcsinálják vagy sehogy.a Ghost játék is igy került kukába..
na mindegy felesleges jártatoma számat csak utálom az ilyen embereket akik csak nyomják a fikát..még1x mondom??szted lehuzos??drága szar??nincs benne nagy hátérmunka??NE VEDD MEG.nekm megér havi 500ftot..(és még igyis sokkat mondtam)
-
Bcs: Hagyd már rájuk. Fingjuk sincs a játékokhoz, és ha nem vennéd észre soha nem írnak semmi konkrétumot mert akkor támadási felületet adnának. Egyszerű ez így nekik, hogy mindenki hülye rajtuk kívül. Mondjuk meg kell nézni Skynetet ő pl PS3-ra költötte a pénzét ami annyit sem ér mint egy SC2 rész, de ezért mi őt nem bántjuk mert ő pénze arra bassza el amire akarja. -
És van aki ezt még el is hiszi....:) -
Mit nem lehet azon megérteni hogy ilyen magas minőségben sok időbe telik elkészíteni a játékot? A mostani starcraft 2-ben alapból sokkal több munka van mint egy átlag stratégiában. -
DeviloftheHell #10 az azt várná kemény 10 év után hogy kicsit több mint 10-20 ora játék idö legyen ennyi pénzért és ne kismillio részben hanem egybe párhuzamosan vagy egymás után futva nem pedig fizess még ezért a plusz 5 oráért is