100
  • davidka003
    "akit BabyDoll elotte soha nem lathatott."

Már miért ne láthatta volna? Nem követte végig a film az egész életét.
  • Magoo
    csak hogy Sweet Pea a vegen talalkozott a buszsoforrel...akit BabyDoll elotte soha nem lathatott. Akkor hogy kerult a kepzeletebe BD-nek?
    Na mindegy...kar ragozni :)
  • 5c0rp330n
    nem eloszor irod mar, de sztem baromsag, hogy sweet pea kepzelete lett volna az egesz. egyertelmuen babydoll szemszogebol tortent minden, az egesz rola szol. amit a vegen mond, hogy vegig sweet pea-rol szolt, azt sztem nem igy kell ertelmezni.
  • davidka003
    Sucker punch-ot elvileg akkor használják mikor gyomorszájon vágnak.

Majd egyszer újranézem HD-ben a bővített verziót is.
  • Magoo

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Valoban kepzeletbeli vilagba menekul a csaj mar az elejen, de a vegen ott a csavar, hogy az egeszet Sweet Pea meseli el. Es mivel a buszsofor volt az egyetlen aki jot tett vele, ot helyettesitette be az emlekeiben a bolcs oreg kepebe. Legalabbis en igy gondoltam, de siman lehet hogy en gondolom szarul :D
  • ZilogR
    Nekem elég friss az élmény, ezért vagyok ennyire lelkes. Írtam is már másfelé, de egy copy-t megér ide:

Sucker Punch - Sztem a magyar cím spoileres, az eredetit meg nem igazán értem, de sebaj, valszeg kevés szlenget ismerek. A sztori maga nekem elég egyenes én nem akarok benne látni mindenféle rejtett utalásokat a lányokkal való játszadozásokra.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kislány bekerül a gyogyóba, álomvilágába menekül, ahol a "műtét" előtti pillanatban újraéli azt az időt, amit az intézetben töltött.
    A buszsofőr a védőangyala a megszökős buxának, akikről a film elején regél.
    Sztem ez a legszimplább értelmezés, ami ebben a fórumban eddig előfordult, de nem szégyenkezem :P

Persze lehet belenézek megint, de jobb ez nekem, ha még ezzel sem akarom az agyamat csesztetni...

A lányok szépek, a film egy baromság, a CGI miatt nem tudom eldönteni, h a szürke komor világ van-e a végén is, vagy a szőkecuna megint álommanóval kamatyol... Nekem 3/10, ha a jegy mellé adják valamelyik combost, akkor 5/10.

A Szvít drímsz-et ezerszer hallottuk már, ejnye.

Magyarul arról van szó, egyszerűen, hogy a doki koppintásával a lobotómiás cuccoson lepereg előtte az a pár nap, amit ott töltött a gyogyóban, kiszínezve, és mi ezt látjuk. Nem álom, nem képzelet, hanem az utolsó emlékei megszépülve(?), ahogyan megtörténni akarta volna... Úgy nagyjából ennyi a sztori.

A magyar címhez: "A mostohalány bosszúja" - kb. ezt jelentené, ha mögé akarunk nézni és értelmet is akarunk neki adni...
  • Magoo
    Ma neztem meg eloszor - es szerintem utoljara - ezt a filmet Blu-Ray-en. Egyszer megnezni mindenkeppen erdemes, de nem olyan alkotas amit havonta vagy evente beraknak megnezesre.
    Erdekes volt a vegen a csavar, hogy kinek a kepzelete volt is igazabol az egesz meg minden...de ettol eltekintve tetszett is meg nem is. Ugyis mondhatom hogy szar is meg nem is :D

A foszereplo gyonyoru lany...de csak a filmben. A valo eletben nem mondhato igazi bombazonak. Mire nem kepes 3 tonna smink es a jo vilagitas :D
  • ZilogR
    Kicsit zavart vagyok a filmmel kapcsolatban, de a cím-vitába én is beszálltam volna egy "Álmodó-war" -ral, hogy a filmguruk is szörnyűlködhessenek... :P
  • kastil
    a képzeletében
  • Murder3
    nincs álom....baszd meg akkor szted a film fele hol játszódik?
  • Zomil
    Érdekes egy film volt :) Igazábol történetröl konkrétan nem nagyon lehet beszélni, a zene és a látvány 10/10-es. Picit olyan volt mintha Synder az utobbi idöben a fejében összegyült 5letét egy filmben akarta volna belesüriteni. Tetszeni tetszett. De valahogy hiányzik belöle valami. Mondjuk nekem olyan érzésem volt közben, mintha Synder kicsit tul sok anime-t nézett volna, de lehet csak én éreztem igy :D
    Egyébként ezeket a "világokat" simán el tudnám képzelni külön-külön filmként.
    Egyszer mindenképp megéri megnézni, de sztem én még1szer megfogom(de azt már nem moziba) :)
  • kastil
    Hát ha a filmet külön pontoznánk, zenére látványra történetre, akkor 10/8/6 lenne nálam, de amit összességében kapunk, az majdnem nulla. Nem volt szórakoztató számomra, persze akik csak szép csillivilli effekteket akarnak, azoknak kötelező.

Murder3 te meg bazdmeg annyit picsogsz már itt a címről, hol a faszomba illik ez a filmhez? egy kibaszott álom nincs a filmben, de még egy alvó patkány se.
  • 5c0rp330n
    a rendezo korabbi 2 munkajanak tudataban azert eros a gyanum hogy az 1/10-es kritikak nem tul komolyak :) ha 6-7/10 lenne ra, az lenne kb a legkisebb olyan pontszam amit meg el is hinnek.
  • Zomil
    Én szerdán megyek megnézni, aztán majd beirom, h szerintem milyen lett :)
  • Cucmey
    Nagyon jó a film érdemes megnézni. Látvány nagyon jó. Zenék az 10/10!!
    Embereknek általában tetszik. Madafakin kritikusok meg bekaphatják a fülemet. :DDD
  • Frosty01
    az szééép :|
  • davidka003
    Pár helyen 1/10-es értékeléseket írnak.
  • Frosty01
    ne szamarítsatok el, én is nagyon vártam már hónapok óta :/
  • davidka003
    Állítólag nagyon rossz. Pedig nagyon vártam és még moziba is menni akartam de akkor szerintem ez most felejtős.
  • 5c0rp330n
    valaki lattamar? tenyleg szar?
  • Tyler1
    igaz
  • Zomil
    fölösleges olyannal vitázni aki szerint a cim jelentése: szivo puncs :D
  • SötétBarom
    Ezaz, érvelj még! Szerinted van értelme? :DDSA:
  • Tyler1
    vágod te mit jelent az angol cím? meg láttad a trailert? meg tudod miről fog szólni?
    persze még mi vagyunk a divatmajmok...
    meg lett indokolva, h kurvára nem illik a filmhez, ráadásul olyan c-kategóriás hangzása van, h nem igaz. de neked tetszik, mert azt jelenti ami történik(?), de ennyi erővel lehetne neked a cím dili-bummbumm is.

azért nem semmi, h te leszólod a rendezőt anélkül, h fingod sincs a filmről. mi az, hogy HIBÁZIK? ezt pont te mondod meg, h ő hibázik? ugyanmár, ne nevettess...
  • SötétBarom
    viszlát.
  • Murder3
    másik meg szépen fog és olvass vissza mielőtt okosnak hiszed magad,
    gondolkozz, bár agy nélkül elhiszem h nem megy...
  • Murder3
    neked mit jár a pofád görény
  • SötétBarom
    Te szerencsétlen fasz, azt sem tudod mit jelent az eredeti cím, de jár a pofád?
  • Murder3
    ez a nocomment, ne az alapján ítélj már h kicsoda adja neki.
    azt le kell szarni, mert tudod mindneki hibbázik és nem minden döntése lesz automatikusan atom jó mert ilyen híres vagy ezt meg azt tett le az asztalra.

Másik meg igen pl a 300 nagyon jó volt mai napig imádom nemrég nézem meg a Őrzők Legendáját ami szintén csodálatos film lett és ez is nagyon igéretes mert itt végre aktívan lesznek használva a fantasy elemek nem csak ilyen alibiszar harry potter meg narnia fél-e szarságot kapunk.

az a faxság amit indokként felhozol, igazi divatmajom hozzáállás.
    Elve rávágod a magyar címre h szar...
    persze nincs rá indokod azon kívül h magyar meg h nem illik(??????) a filmhez ami elég nevetséges.
    Ellenben a Sucker Punch egy atom jó név, MERT ezt a Zeck Snyder adta meg hogy ez az eredeti....

• Tyler1
    tehát akk Zack Snyder, az az amatőr majom, még címet sem tud adni a geciszar filmjének. ellenben a magyar forgalmazók, akik amúgy is rendre ellátnak fasza címekkel, most is túlszárnyalták magukat.

hát ehhez már no comment...
  • Murder3
    Akkor mondj egy jobb címet.

Ilyenekre gondotlál hogy:
    Bombázó Brigád avagy Csajok vs náci zombik???

Nyílván az Állomháború szar, mert a film eleve arról szól hogy egy elmegyógyintézete fogvaartják őket és egy álomba csöppennek és csak úgy szabadulhatnak ki ha ebből az állomvilágból kijutnak(vmi iylesmi)

álom
    háború melyik szóval van baj?
  • Murder3
    ja hogy az nem de a magyar az már szar mert gagyi meg nem menő nem hagzik jól?
    Ember.

Igen szar, emrt 100X kreatívabbat is ki lehetett volna találni, de a kick assre buknak a barmok így ez kell neki...
  • Tyler1
    ja hogy még az angol cím a szar... :D így már érthető!
  • Zomil
    a cimmel semmi gond nincs
  • Murder3
    jó asszem vmi ütés vagy ilyesmit jelent a punch nem tudom de akkor is Álomháború tökéletes egy eleve szar címnek:)
  • Zomil
    puncs? :DDDD
  • Murder3
    Szívó puncs?
    Tökéletes magyar cím, hidd el nem az a lényeg h szóról szóra legyen leofrdítva mert némely angol cím még a mostani némely idóta címtől is rosszabul hangzana.
    Teljesen értelmes,illik a filmhez, mi kell még?
    Eleve az eredeti szar!!!
  • Tyler1
    mert nem arról szól a dolog, h a magyarok milyen fantáziahiánytól csöpögő szar címet tudnának neki adni, hanem hogy az eredeti címet, amit a rendező kitalált neki, és amely meghatározó része a filmnek, próbálják magyarítani, ha nem sikerül, akk marad az eredeti és annyi. na de az h álomháború?! hát az....noooooormális?
    volt az a szaros pályázat is, amire többszáz ötlet érkezett, nem igaz, h azok között sem találtak értelmesebbet.
  • Loál János #62
    Tényleg napokon keresztül rinyáltam. -.-
  • Frosty01
    akkor ignoráld. nekem sem tetszik a magyar címe mégsem rinyálok napokon keresztül miatta :D