17
  • sanyicks
    #17
    ja és most már terjed a cloud is, így steamen a mentéseid automatikusan feltöltődnek tárhelyre. néztem is tegnap amikor a hl2 újra felraktam (fél óra alatt lejött) megvoltak a régi mentéseim :D
  • Gamecube86
    #16
    "Na éppen ez az... ezt a torrent is tudja. Ráadásul torrenten is vannak digitális extrákkal ellátott játékok, csak az egyik ingyen van a másikért megfizetsz mert legális."
    Nem tudom mennyire követted a beszélgetést de nem legalitásról és illegalitásról szólt..

    Narxis, már megbocsáss de a két dolognak nem sok köze van egymáshoz.
    Ha neked jobb hogy egy számodra kedves játék nem áll másból mint egy mappából a számítógépen akkor egészségedre.
  • sathinel
    #15
    steam pl nagyon király. Párszor már raktam újra rendszert, stb és egyszerűbb volt kijelölni a listában mit installáljon mint lemezekkel szórakozni. Olcsóbb is, és nem kell boltba sem elmenni érte. Persze jó mozi mikor megvan szép fémdobozban, vagy kézikönyvel, de ezekre vigyázni kell, helyet foglalnak, kézikönyvet max 1-2 játéknál néztem meg az elején aztán hanyagolja az ember úgyis mert már tudod mi hol van, hogy kell csinálni. Ha nagyon fontos a játékhoz valami akkor átlag addon, vagy kiegészítőben belerakják. Wow-nál is így fejlődött. Ezért engedik a jobb játékok sokszor hogy a felhasználók irhassanak hozzá dolgokat mert fejlődik. wow kézikönyv is eléggé elavult pár patch után.
  • TreDoR
    #14
    "Egy fájlt mégse lehet olyan könnyen földhöz vágni hogy ugráljon rajta a ember."

    Jaja, freddyD szarul fog járni
  • mutantleg
    #13
    Helyes, helyes, már csak játékot írni kéne megtanulni "pénznyelő automaták" helyett.. persze amíg nincs rá igény addig minek. Mondjuk rengeteg játéknál tényleg csak a doboz maradt az egyetlen maradandó érték, nem csoda hogy sokan kiakadnak hogy ha már az se lesz akkor mégis mi marad? Egy fájlt mégse lehet olyan könnyen földhöz vágni hogy ugráljon rajta a ember.
  • sanyicks
    #12
    nem beszélve arról hogy a játékok eladásairól és használatáról végre valós statisztikák lesznek, nem csak ilyen kitalált meg saccolt marhaságok. Na meg a szar játékot fejlesztők nem tudják majd mire fogni hogy miért buktak el, csak a tényekre (szar a játék).
  • dilofekete
    #11
    Végre közeledik az a korszak amikor már csak nagyonmaximum az oprendszer lesz diskeken.
    Az meg hogy keveesebb nyersanyagot használnak el, attól a mostani kitermelés csak olcsóbb lesz, mert többet ki tudnak termelni, rövidebb idő alatt.
    Másrészről sokkal kreatívabb ha egy egyéni képet nyomtatok a játék eszközre és egyéni bírtót kreálok hozzá.
    Egy szó mint száz, inkább a kreativitást jellemzi az hogy használjuk a netet kb több mint 20 éve :D
  • Narxis
    #10
    Játékgyűjtő Tinman megmondja a frankót. Akinek egy doboz ekkora érzelmi töltettel bír az kezeltesse magát. Remélem a buszjegyeket és bérleteket is elrakod mert "olyan jó gyönyörködni bennük, nagyon kellemeset utaztam akkor"... :D

    Könyv vs. e-book témában megértem, hogy jobb a papír alapú könyv, de nem a szép borító miatt hanem mert nem erőlteti meg a szemed úgy mint a monitor vagy a túl világos lcd. Kellemesebb olvasni. Na de egy játéknál ahol a rajta lévő adathalmazzal játszol, ott ki a francot érdekel, hogy szép a borító meg a kézikönyv? A gyűjtői kiadás persze külön téma, azoknak van értelme mert abba a játékkal kapcsolatos plusz dolgokat tesznek bele ami hasznos is lehet(pl. poszter). De egy sima dobozos kiadás vs. digitális kiadásnál kurva mind1.
  • Tinman #9
    "mintsem figyelni hogy na vaze leért már?!"

    Na éppen ez az... ezt a torrent is tudja. Ráadásul torrenten is vannak digitális extrákkal ellátott játékok, csak az egyik ingyen van a másikért megfizetsz mert legális.
  • Tinman #8
    "fail fent vannak az extrák steamen is, kézikönyv, meg ami kell"

    Eszem megáll. Te érted egyáltalán mit írsz? Nem digitális adatfolyam extrákról regélek, hanem kézzelfogható termékről. K. jó kézikönyv az amit ki kell nyomtatni, vagy ALT+TAB-olni játék közben.

    "amúgy ott a librarynak nevezett digitális "polc" ott nézegetheted."

    Így van, nőkre sincs szükség... elég a 3.14-na.hu.

    "nem lesz karcos a lemez, nem sárgul be, és olcsóbb is."

    Többek között a CD projekt is ÖRÖK garanciát ad az adathordozóra. Giftelni én is tudok, sőt cserélni is steam nélkül is, kézzelfogható termékkel.
  • Gamecube86
    #7
    Hát ezt jól "megaszondtam" na mindegy... :D
  • Gamecube86
    #6
    Hát nem is tudom.
    Személy szerint jobban szerint jobban szeretem kisgyerek módjára szaggatni ezerfelé a várva várt játék csomagolását és a kezemben tartani megcsodálni azt mintsem figyelni hogy na vaze leért már?! Én a dobozos verzió mellett voksolok és nem kérek a digitális verziókból, az olyan személytelen. Jó multkorában kaptam egy Avatar gyűjtői kiadást, nem mintha szeretném vagy szerettem volna a játékot de valahogy jó érzést kelt bennem ha felnézek a polcra és a doboz mellett egy figura is vissza köszön rám.
  • Jimmyke
    #5
    A szállítással és fizikai példányok előállításával járó felesleges kiadások elkerülése nyomósabb érv mint a fák, pillangók és őzikék jóléte.

    És nem gyarlóság, fizikai dolgokkal könnyebben alakít ki az ember érzelmi kapcsolatot. Egy már már művészi alkotásként is elmenő Collector's Edition díszdoboz kézbe vétele felemelő élmény, nem az jár a fejembe, hogy hurrá hány fát kellett ezért kiirtani. Egy Steam accounton feltüntetett betűsor ezt nem pótolhatja.

    Ez a sötétzöld kifejezés tetszik, köszönöm :D
  • sanyicks
    #4
    "sok esetben gazdagon fel is van szerelve extrákkal. DVD-n sem érdekelnek az extrák a kedvenc filmjeid esetében?"

    fail fent vannak az extrák steamen is, kézikönyv, meg ami kell

    " Egy accounthoz csatolt digitális folyamot nehéz feltenni a polcodra, hogy akár minden reggel felébredve megcsodáld és emlékeztessen rá, hogy micsoda nagyszerű kalandokat éltetek át együtt."
    Hát ez hülyeség :D amúgy ott a librarynak nevezett digitális "polc" ott nézegetheted.

    "Ráadásul kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nincs egy adott játékra már szükséged. Kinek kell egy steam account?"
    steam accountot senki sem ad tovább, mert névre szóló, inkább gifteli a játékot más accra. nem lesz karcos a lemez, nem sárgul be, és olcsóbb is.
  • Tinman #3
    1. Alig egy hete volt már ilyen hír: A PC-sek fele digitálisan vásárol játékot. Nem lesz egy kicsit unalmas már a téma?

    2. "teljesen felesleges egy csomó fát kivágni, olajat meg vegyianyagot elhasználni a dobozos játékokra."

    Sötétzöld vagy? Az élet szinte bármely területén iszonyú mennyiségű szennyezőanyag kerül a környezetbe és a fák kivágását nem fogja megállítani a digitális disztribúció.
    Remélem, ha ez ennyire zavar, akkor nincs autód és tömegközlekedéssel vagy kizárólag biciklivel jársz és télen nem fával, szénnel, gázzal fűtesz, hanem hőszivattyús rendszered van ugye?

    Tisztában vagy vele, hogy a digitális úton terjesztett játékokhoz milyen infrastruktúra fenntartása szükséges? Mennyi energiát emészt ez el? Azt hiszed a szerverparkok homokkal mennek?

    3. "a játék nem attól játék, hogy a kezedbe veszed, hanem hogy a gépen van :)"

    Nem vagy igazi játékos. Úgy fest annak születni kell.
    Ha megveszel egy igazán jó és arra érdemes játékot, akkor annak Univerzumából minél több mindenre vagy kíváncsi, minél több minden érdekel, sőt a játék zenéjét, ne adja ég még a kocsidban is szeretnéd élvezni legális úton.

    Egy digitálisan beszerzett játék még mindig sok esetben annyiba, vagy többe kerül, mint a dobozos verzió, ami ráadásul még sok esetben gazdagon fel is van szerelve extrákkal. DVD-n sem érdekelnek az extrák a kedvenc filmjeid esetében?
    Nem? Akkor bizony tucatfogyasztó vagy, ráadásul igénytelen. Egy accounthoz csatolt digitális folyamot nehéz feltenni a polcodra, hogy akár minden reggel felébredve megcsodáld és emlékeztessen rá, hogy micsoda nagyszerű kalandokat éltetek át együtt.

    Ráadásul kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nincs egy adott játékra már szükséged. Kinek kell egy steam account? És kinek kell egy első kiadású gyüjtői szoftver? Ez utóbbival a világ másik végén levő rajongónak nem kis örömet szerezhetsz és még te is viszontlátsz valami a pénzedből.

    Megértem az 50%-ot. Igénytelen tucatjátékosok.
  • Narxis
    #2
    Így van.
  • astrobal
    #1
    az az érdekes, hogy még csak a fele. szerintem a játékosok 90%-nak van már netelérése. teljesen felesleges egy csomó fát kivágni, olajat meg vegyianyagot elhasználni a dobozos játékokra. a játék nem attól játék, hogy a kezedbe veszed, hanem hogy a gépen van :)
    emberi gyarlóság, hogy szeretik az emberek kézbe venni azt amiért fizettek, pedig nem is az a lényeg, hanem a tartalom