1085
Warhammer 40K: Space Marine
 • Zero 7th
  #1085
  Na ez az. Nekem is bejön, mert 40k. Ha nem az lenne, le sem töltöttem volna, így meg előrendeltem.
 • Agaba72
  #1084
  Szerintem meg igen is ez egy jó kis játék. agyatlan , hentelős de annak remek. A Warhammer hangulatot nagyon adja. nálam simán 10/10 de az is igaz, hogy én anno a fire warriort is kétszer toltam végig egymás után........lehet kicsit elfogult vagyok.
 • MaximumTruth
  #1083
  Nyilván.Te neked ajánlom a xenon gázt is.Főleg szívásra :)
 • [NST]Cifu
  #1082
  Hogy úgy mondjam féreg xenonak kell lennie hozzá,nem embernek.

  Féreg nemesgáznak? Azt biztos jó dolog. :P
  Talán ne adj isten xenónak akartál írni?
 • Zero 7th
  #1081
  Ez azért egy kissé túlzás. Szar, szar, de nem átlag alatti szar. Csak annyira hulladékfos, mint a többi ilyen játék a kategóriában. Azt a nulla szintet hozza tisztességesen. Viszont a többi ilyet le sem töltöm, ez meg 40k. :P
 • MaximumTruth
  #1080
  Elég nagy szar ez a játék.ha nem warhammer világban játszódna,akkor 1/10 így hogy WH ez felviszi 3/10re az értékelését.Szar konzolos motor, és játékmenet, ótvar irányítás, csőpályák, elakadó modellek, segghülye ai (tudnák erre még példákat mondani, hogy mennyire hülye, erről a forumról,de még ebből a topicból is, egyszóval egy hányadék az egész.2 pozitivumot tudtam felfedezni a játékban,az első, hogy jól fut és gyorsan tölt (de egy konzolhányástól ez minimum), és hogy van uninstall.Nagyon igénytelennek, vagy nagyon warhammer fannak kell lenni, hogy ez tetszen valakinek.Hogy úgy mondjam féreg xenonak kell lennie hozzá,nem embernek.
 • Szaruman
  #1079
  1.3kk ment el belőle, az annyira nem szar.
 • Zero 7th
  #1078
  Reménykedjünk.

  Biztos nem volt bukta? Amikor azt mondták róla, hogy "nincs közönsége" azt én egy burkolt "basszátok meg, nem fogyott jól"-nak értelmeztem...
 • [NST]Cifu
  #1077
  Sajnos a THQ most már az EA-nál is rosszabb, a DMO-ról annyit tudni továbbra is, amit március-április (fél éve!) megengedtek kinyilatkozni maguktól. Ennyi.

  Az SM2 esetében majd kiderül mit hoz a jövő. Én azért teljesen nem hagyok fel a reménnyel, a THQ kevés lappal a kezében játszik, az SM pedig nem tartozott a bukták közé...
 • Zero 7th
  #1076
  Viszont a Relic most CoH2-t hegeszt, nincs kapacitásuk DoW3ra sem, nemhogy SM2re, amit pedzegették hivatalosan is, hogy nem sok esélye van.

  A DMO meg elvileg nem halott, hanem szingli lesz, kvázi átveszi az SM2 helyét, úgyhogy jó eséllyel nem tudjuk meg a sztori végét.
 • [NST]Cifu
  #1075
  Azért erre még ne vegyél mérget. A THQ ugyan a túlélésért küzd, de miután a Dark Millenium kvázi halott, és az SM2 azért lett dobva, mert a DMO-val nagyon ütötték volna egymást, nem logikátlan, hogy feltámasszák a folytatás esélyét.
 • Szaruman
  #1074
  A baj az, h sm2 nem lesz, úgyh nincs folytatása a sztorinak :(
 • Prof William
  #1073
  Ezen felül a kis besúgó azt is elhintette, hogy a kapitány bizony több alkalommal került kapcsolatba a káosszal, sőt még meg is érintett egy káoszenergikus izét és SEMMILYEN hatással nem volt rá.

  Ez volt az ami igazán felkeltette az inkvizíció érdeklődését. Valami oka kellett hogy legyen aminek már érdemes utánanézni...

  Két dolog lehetséges...

  1. A kapitány már valamilyen szinten a káosz uralma alatt áll, ezért nem volt rá hatással az erő... Ha tiszta szívű/lelkű/hitű lett volna, akkor látványosan látszott volna rajta a káosz ereje. És mivel nem látszott rajta változás lehetséges, hogy már káoszos. Mert az alap SM nem védett a káosz ellen, csak a Libarianok.

  2. A főhőssel történt valami a múltban valami miatt IMMUNIS lett a káoszra. Az inkvizíciót ez is érdekli, hiszen egy ilyen esemény beható kutatást érdemel.

  Tehát mind2 esetben az Inkvizícónak bele KELL avatkoznia. Ha nem tenné az igen kellemetlen vizsgálatot vonna maga után aminek a végén esetleg az sülne ki, hogy ők a eretnekek.
 • NovaTerra
  #1072
  "minden képen" Melyik képen? lol
 • Agaba72
  #1071
  Értem amit írsz és el is fogadom.
  Akkor most kihallgatásra vitték Titust?

  Egy ponton azért fenntartom a logikátlanság véleményem: "Miért lenne gyanús egy SM, aki a felettesére tesz jelentést?" Mivel nem kérte tőle senki (bár ez nem derült ki számomra) így minden képen egyfajta önállósodásra utal, ami szerintem nem megengedhető egy sm-nél. Szerintem Hórusz története is erről (is) szól. Miszerint egy alárendelt sokszor nem érti, mit miért tesz a felettese de nem is "dolga" hogy értse. Amikor mégis ő maga kezdi megítélni egy adott dolog helyes vagy helytelen mivoltát (mint ahogy Hórusz tette), az talán még is gyanús, hogy nem-e egy olyan folyamat jele, ami Hórusznál is a káoszhoz való át állást eredményezte.
 • [NST]Cifu
  #1070
  Több téren is tévedésben vagy.

  1.: Az Űrgárdista rendek valóban zártak bizonyos szintig, de nem állnak felette semminek, így az Inkvizitorok jogköre kiterjed az Adeptus Astares-re is.
  2.: Az Inkvizitorok nem csak a Káoszra érzékenyek, az csak az egyik águk, az Ordo Malleus. Ezen kívül vannak egyébb ágaik, az Ordo Xenos, akik az idegeneket (nem-humánokat) irtják, vagy az Ordo Hereticus, akik a lázadókat, boszorkányokat, vad pszi-ket üldözik, de van dedikált Ordo Militum, akik a birodalmi seregeket (Adeptus Astares included) ellenőrzik.
  3.: Miért lenne gyanús egy SM, aki a felettesére tesz jelentést? Pont ez a lényege, ha gyanús annyira egy SM tiszt, hogy a saját csata testvére panaszolja be, akkor ott igencsak érdemes körülnézni. Az SM szempontjából is, ugyanis az Ultramarines esszenciája a Codex Astares. Szóval az attól való folytonos eltérés érthetően gyanús számára. A panaszt nyújtó SM-re nincs szükségük, miért vinnék be, nem ő a gyanúsított.
 • Agaba72
  #1069
  Igen az Ultramarines-ek hűen követik, és éppen ezért tartom logikátlannak, mert ez az eset a rendházra tartozik nem az inkvizícióra, tehát úgy lenne logikus, hogy a saját rendháza vonja kérdőre a Codex megszegésért. Az inkvizíció meg tényleg paranoid, de ők a káoszra "érzékenyek" nem codex elvhű tartására, legalább is én így látom. Továbbra is fenntartom, hogy nem igazán logikus a vége, mert szerintem egy inkvizítornak gyanúsabb (a káosszal való megfertőződés szempontjából) az az sm aki, "lázadozik" felettese ellen és önállóan kezdi megítélni a dolgokat, mint az aki valami általában vett szabályrendszert nem tart be. Tehát legalább is vinniük kellett volna a csurit is magukkal, kivizsgálni. Erre jó példa a Hórusz eretnekség, ahol is Hórusz hadúr nem értette a császár miért hagyja magára és vette magának a bátorságot, hogy ő maga ítélje a meg a császár tettét. A nem feltétel nélküli követés volt végül is Hórusz lázadásának és a káoszhoz való át állásának a kezdete, tehát az ilyen magatartás már elég oknak kéne lennie a gyanúra.
 • Prof William
  #1068
  Az inkvizíciónak éppen hogy MINDENT még a legapróbb gyanút is ki kell vizsgálnia, mert nem adhatnak a legkisebb esélyt sem a káosznak. Persze ez elég erős paranoiát eredményez. Egy SM lehetséges korraptálódása különösen piszkálhatja a csőrüket, mert ugyebár anno volt némi probléma azzal a Hórusz nevű taggal is.
 • wedge31
  #1067
  " Egyes rendházak nem nagyon követik szigorúan a Codexet "- az Ultramarines banda pont, hogy hiresen követi a kodexet ezért is érthetö a dolog.
 • Agaba72
  #1066
  Khmm legyél olyan jó, hogy leírod pontosan mi is a akkor a végkifejlet.
  Kihallgatni vitték a parancsnokot? A csuri sm "feljelentése" alapján?

  A logikátlanságot arra értettem, hogy egy mezei sm nem mószerolja felettesét akkor sem, ha vétett a Codex ellen, ami ha jól tudom végül is egy adott rendház "magán ügye". Egyes rendházak nem nagyon követik szigorúan a Codexet és ez, hogy úgy mondjam "legális", nem szól bele az inkvizíció. Tehát a csuri sm max a rendház vezetőségénél tehetne panaszt, nem pedig az inkvizíciónál. Erre írtam , hogy logikátlan mert alap, hogy egy sm gyakorlatilag feltétel nélkül engedelmeskedik a feletteseinek és nem személyesen ítéli meg, hogy mi helyén való mi nem az. A másik meg ha jól tudom, akkor bizonyos esetekben (mint a játékban is) ahol közvetlenül érintkeznek az sm-ek a káosszal, az inkvizíció MINDENKIT visz, tehát a csurinak is mennie kellett volna.
 • [NST]Cifu
  #1065
  Miért mond ellen a Wh40k logikájának? Tény, hogy főhösünk több ponton is megszegte a Codex Astarest, és erre társunk (a nevére már nem emlékszem) többször is felhívta a figyelmünket.

  A Wh40k világában a túlzott paranoia az élet része, az Inkviziciónak pedig már a gyanú is elég, hogy elvigye kihallgatásra az Űrgárdistát. Ha nem SM lenne, hanem az IG hadnagyocska, akkor akár ott helyben is kivégeznék... :)
 • Agaba72
  #1064
  Tegnap végig vittem a játékot de a végén kiakadtam kicsit.
  Valaki mesélje már legyen szíves, hogy pontosan mi is történik a végén mert nem nagyon értettem (az angol tudásom nem a legjobb).
  Az én értelmezésemben a kapitányt bemószerolja a kis csuri sm társa az inkvizíciónál, azok meg letartóztatják vagy mi. Ezzel csak az a gáz, hogy ez teljesen ellent mond a Warhammer 40k logikájának.
  Amúgy szerintem a játék teljesen hozza a hangulatot. Az orc warboss nagyon ott van pl.
 • Lokker
  #1063
  Aki még játszik a játékkal azt szívesen várom pár körre steamen.

  Hey Arnold néven megtaláltok.
 • Lokker
  #1062
  5 ojró a játék steamen, szerintem bőven megéri az árát.
  Vegyétek. :)
 • KondorKhan
  #1061
  nahát gyerekek, megszűnt a hang recsegés problémám, csak újra feltelepítettem, gondolom kipróbálom, hogy mégis milyen és megy tökéletesen, már a vége fele járok, miután megjelent a chaos, és még egy reccsenés sem volt :D

  ne kérdezzétek hogy történt, mert semmit sem állítgattam, magától vagy egy update? monjuk az nvidia béta driverjét használom...
 • ratgab
  #1060
  Szerintem ebben az esetben mind fölösleges.
 • mooo
  #1059
  Hali!
  Ha engem csak a single player érdekel,akkor melyik dlc-ket érdemes megvenni?
 • wedge31
  #1058
  #839

 • Lemming
  #1057
  Az nem ismeretlen probléma, hogy ha a kártya képes hardware cache-t használni (nálam ez 1Mb), akkor az gondokat okozhat játékokban.

  De én inkább gyanakodok arra, hogy Win7 miatt a cpu jobban terhelődik és azért van a balhé.

  Alapozom ezt arra, hogy egyéb X-fi tulajok mondták hogy az nem segített hogy visszamentek alaplapira realtekre.

  Bosszant hogy nincs normális beállítási lehetőség, szívesen bohóckodnék vele. :)
 • Zero 7th
  #1056
  Haveromnak is laptopján játszható, sokkal izmosabb asztali gépén meg nem. Ő is a hangkártyára gyanakszik, valami Creative fasztuggyamije van neki is.
 • Lemming
  #1055
  No. Engem is elért a PCsek hang problémája ami oly népszerű ebben a játékban (Bevisszangzik, és néha recseg, mindezt akkor ha sokan vannak egyszerre a környéken.)

  A vicc az, hogy míg XP-t használtam semmi ilyesmi nem fordult elő. Mióta Win7 van (+4Gbyte Ram), azóta tapasztalom.

  Azzal tisztában vagyok, hogy a core 2 duo nem erős valami, de nem értem hogy egy elvileg jobb erőforráskezeléssel megvert oprendszer miért okozna ilyet. (Alternatív ötlet: a sound blaster X-fi win 7 drivere a rossz.)

  Nincs valahol egy jól eldugott megoldás erre? Pl.: Egyszerre aktív hangok leszabályozása cfg-ben, hangra dedikált memória feltúrás, ilyesmi.

  Amiket végigmolyoltam:
  - VS redistek írtása / újratelepítése, stb.
  - Process priority állítás (kis kivétellel, lásd alább)
  - Hang frekvencia állítás
  - AMD HD audio tiltás
  - Bármi amit találtam Steam és relic fórumokon.
  - CPU sebesség lock (azaz nem hagyni hogy windows állítgassa, amúgy is kellett ez legalább hasznos volt.)

  Mivel egy hetes a rendszer meglehetősen frissek rajta a driverek és egyebek.

  Persze nem várok csodát, de hátha van annál jobb megoldás mint hogy 1 játékért kössek csomót a tökömre. (Azaz extrémebb hackek mint cpu corek szinkronba erőltetése, vissztérés XP-re és hansolók azért már a 'nem éri meg' kategóriát képviselik.)
 • Zero 7th
  #1054
  Steamen meg lehet venni PC-re, de konzolon a Kill Team egyik achievementje adja. Mondjuk ha konzolon játszanék, engem érdekelne az a játék is, még ha gagyi, akkor is. :)
 • Prof William
  #1053
  Thx. Közben már engedte. Megritkítottam a császárhű söpredék sorait rendesen.

  Amúgy a Ps3-ba bekerült közben a energiakard vagy kell hozzá az a másik játék? Mert csak azért nem fogom megvenni.
 • Zero 7th
  #1052
  Egy hulladék szar a matchmaking, hiába állítod be a CU pályát, nem adja be. De ha sokat próbálkozol, előbb utóbb enged azon a mapon is játszani.
 • Prof William
  #1051
  Megvettem a Chaos unleashed DLC-t de sosem talál meccset... Már nem játszanak vele?

  Amúgy társakat keresek Ps3-as játszához. Akit érdekel küldje el PM-ben a címét.
 • [NST]Cifu
  #1050
  Hát igen, előfordul az ilyesmi. :)
 • NONPLUSZULTRA
  #1049
  ÁHHHÁHHHÁHHHHÁHHH ekkora öngólt.
  Én kúrtam el egy böszmeséggel.
  Nemrég emeltem 5%-al a proci túlhajtását 10-ről 15%ra. Az égvilágon semmilyen instabilitást nem okozott kizárólag a Space Marine volt bukta.
  Játszom más Steames játékokat is azoknál nem kavart be. Hát pont nem erre gondoltam, de tegnap próbaképpen visszaállítottam a procit alapjáratra és utána zavartalanul nyomtam a Space Marine-t.
  Bocs a szemetelésért.
 • NONPLUSZULTRA
  #1048
  Teljes komplett Steam újratelepítés után is megmaradt a hiba. Feladom.
 • NONPLUSZULTRA
  #1047
  Közben kipróbáltam a sztorit is, elég hamar kivágott onnan is.
  Lecsekkoltam HD Sentinellel a merevlemezeimet, mind űberfasza.
  Eddig csak a Space Marinet telepítettem újra de a következő lépés a Steam újratelepítése amitől vonakodom, mert 6 játékot kell vele együtt újratelepítenem.
  Rendkívüli módon idegesít a dolog mert meggyőződésem, hogy külső hibáról van szó.

  PS: hányszor lehet egy Steames játékot újratelepíteni?
 • NONPLUSZULTRA
  #1046
  Hali.
  Megvolt az újratelepítés, az egész Steam cucc a C meghajtón van.
  Ismétlem a játékot a megjelenése óta játszom és csak nemrég óta jelentkezik a hiba, a gépemen módosítás nem volt. Van amikor meccs végén dob ki, van amikor meccs közben. KB. a Dreadnouhght Assault letöltése óta. Reméltem, ha befizetek rá akkor megszűnik de nem így történt. Néhány DLC-skinre nem fizettem be remélem nem az a megoldás, hogy vegyem meg mindet és akkor jó lesz :)

  A hibaüzit pl PS3-as kolléga is kapta, én PC-n játszom, szóval lövésem sincsen. Amikor CDT-vel dob ki a Steam Games Library-ban a Space Marine éppen szinkronizál még kb 2 másodpercig. Mindegyik multiplayer pályán csinálja, még Exterminatus-ban is. A storit nem csinálom régóta mert nem izgat de ki fogom próbálni...