125 cm3 motor B jogsival
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Biciklihez annyit, hogy mivel nem gépjármû, nem kell hozzá jogsi, ennyi. Ha annyira kétkerekû jármû kell neked, használd te is azt, mert a motorhoz még nem nõttél fel. <#wave>#wave>
#25: Damn it! De ne tarts attól, hogy túl sok Lamborghini fog száguldozni az úton, miközben 17 évesek vezetik 1 másodperce átvett jogsival. 😊
UI: Peace, bár nem érdekelsz.
A heavy cost. I pay it gladly.
(Arról meg pláne nem tehetek, hogy gyáván megfutamodtál a nyomasztó felelõsség alól. Sry!)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
JAJJ VIGYÁZAT, GYILKOS SZÖRNYETEG!!! Külön jogsit rá, az 50 éves embernek, 30 éves közlekedési gyakorlattal is!

De ott vannak a 450cc+ nagyrobogók, azok sem igazán száguldozásra vannak, hanem luxus színvonalú közlekedésre és áruk/tulajdonságaik miatt nem éppen a tizenéves vérpistikék veszik.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Hány balesetet is okoznak az 50 köbcentis robogósok? Valahogy nem látom, hogy tele lennének velük a hírek és a hullákkal az utak.
Nem érdekelnek a vélemények, csak a tények.
Ennyi erõvel miért lehet kerékpárt "vezetni" jogsi nélkül? Miért nincs KRESZ vizsga? 95%-ban ugyanott közlekednek mint a motorosok, csak lassabban.
Szerintem az 50-est is le kéne venni a B jogsiról, mert értelmetlen a dolog. Aki motorozni akar, az tegye le arra a vizsgát, ne kocsira, kész.
Itt írhatnak a vérpistik, hogy "hú, én nekem meg van a B, meg motorzni akarok", mert ez szerencsére nem lesz úgy. Csináld meg rá a jogsit, akkor lesz tapasztalatod, illetve talán tudni fogod, hogy a kresz hogy vonatkozik rád, és utána vezethetsz motort.
Elég sok motoros baleset van így is, a hülye magyarok még így se tudnak motort vezetni, nem hogy úgy, hogy még nem is tanultak... Szerintem ez a dolog nem kérdés...
A heavy cost. I pay it gladly.
Majd ha lehet B-s jogsival (amivel kurva nagy 9 személyes buszokat is vezethetek AMÚGY) vezetni akármekkora mocit, TALÁN 1x én is rászánom magamat, de addig no way!
(jelzem kollegámat 3x húzták meg mocikresszen, pedig az régebben vezet nálam is, mivel csak a lehúzás van, kell a pénz)
Lenne pár kérdésem:
Milyen teljesítményû kocsikkal szenvedik el a balesetek többségét? 3-400 LE, vagy simán csak az emberi hülyeség miatt átlagos 70-100 lovas gépekkel?
Miért nem kötik a B kategóriás jogsit is teljesítményhez?
Ha külön jogsit tesz le rá valaki, már nem fog azonnal meghalni? Amikor már 100+ lóerõset is vezethet pár órás oktatás után?
Nem a motor okozza a balesetet, hanem a hülye gazdája. Egy 50 köbcentis motor többnyire életveszélyes akadály a Pesti forgalomban, míg egy 125-össel rendesen lehetne tartani a közlekedés ritmusát.
Véleményem szerint igenis lehessen vezetni normál B jogsival, esetleg kössék gyakorlathoz, például 5 évvel a jogsi megszerzése után lehessen vezetni vele 125-ig.
Mert lehetne választani, hogy egy bazinagy szarral mész be a városba vagy egy kis kétkerekûvel.
Az embernek se ideje, se pénze nincs hogy mégegyszer jogsizzon külön kismotorra
A másik jó dolog, hogy aki hülye az 125-össel könnyebben meghal, mint 50-essel, merthogy "aki hülye haljon meg".
Meg amúgy is a hülyék leszarják a jogsit is, inkább csak a normális szív aki nem mer engedély nélkül menni.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
nekem ez a véleményem
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
http://goo.gl/gd6Zi5
púúúúú
Hivatás az Életért!
Ilyen alapon felesleges 7.5 tonnásra jogsi, hisz az " csak picivel nagyobb", mint egy ford transit, vw transporter..stb.
Azokat eltudja vezetni az emberrel, akkor úgy van vele, hogy egy tehergépkocsit miért ne? " Há' én kemény vagyok, nehogymá' egy ilyen sz.rt ne tudnék".. mondja ezt az emberek nagy része... csak arra nem gondolnak, hogy 3 ember kell magukon kívül arra is, hogy egy szar marutival kiforduljanak az udvarukról.. ( jobb esetben egy egyirányú útra ).
Fogadni mernék, hogy 100 B-s jogsival rendelkezõ sofõrbõl 70 minimum még nem vezetett vele 50ccm-s motort, ( mert hát nehogy már egy szutyok simsonnal menjek - elv alapján ), de persze egy 125ccm-re mindenki felülne elsõ szóra. Az már persze nem zavarja, hogy fogalma sincs a motorról/motorozásról!
Ilyen alapon ha lassan minden kategóriájú jogsival lehet vezetni mindent, akkor minek jogsi? Elvégre biciklizni mindenki tud, onnan meg már csak egy köpés a motor... <#wilting>#wilting>
Szeretem az ilyen embereket, akik "mindent tudnak", de ha tehetném csak tankkal mennék közéjük az útra, azzal valahogy talán túlélném a lakásból való kimenetelem...
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
A1-re van jogsim kb.2 éve...Mégis csak "csak" M kategoriás motort vezetek...Õszintén megmondva 18éveskorig nem is engedélyezném az A1-et...minek? Arra hogy a taknyos 14-15évesek menõzzenek aztán ha össszetörimagát apuci vesz neki másikat?Sok értelmevan...A B-s jogsi az B-s jogsi nem M nem C hanem B...A jó magyar kreszt is csak toldozzák foltozzák ahelyett hogy lenne egy új ami nem 60szor lett már megújitva...
Opel Movano 2.8DTi
(kismotorra rendszám bevezetése, stb)
ennyi erõvel tényleg adhatnának A1-es jogosítványt is hozzá...
(B jogsim elõtt 3évig vezettem M jogsival, párezer km megvol a kis simsonnal<#smile>#smile>)
.: mobilize.hu :.
Azért ez az érem másik oldala is, nemde?
☢ HARDSTYLE ☢ SCANTRAXX RECORDZ ☢
Jó lenne 125 köbcentis motort vezetni B jogsival.
Más országokban már van ilyen. Nálunk miért nincs?
Ahogy olvasom, mindenki jól járna a törvénymódosítással.
Félnek több lenne a baleset?