380
mikor fogadja el az országgyűlés? mi az akadálya? hol tart a dolog? lesz-e valaha?
 • wander01
  #380
  semmit nem adnak az iskolák max egy kesztyüt meg a kukásmellényt. esetleg sisakot de aki motorozni akar legyen neki... szóval ne ringasd magad semmibe. Az oktatón mulik hogy mi jo neki felszerelésnek, de ésszerüen: kb egy vastagabb kabát, egy farmer vagy vastagabb zsebes gatya, illetve magasszáru cipő-bakancs. ezek a ruházati követelmények. Na, legalább lesz vese meg májdonor dögivel, végre ihatok! Aaaawwwwyeahhh!!!
 • tigeroo
  #379
  és akinek már a B előtt volt M vizsgája és több tízezer km-t már lenyomott? nekik is muszáj ez az átképzés?
 • Desiderata #378
 • Benel
  #377
  Több infó: http://etniez.blog.hu/2011/12/02/valtozik_a_motoros_kepzes

  "Lényeg. Ez a jogszabály már hatályos, leadta a Magyar Közlöny.
  Motoros oktatás december 1. - március 1. között szünetel. Tehát legkorábban 4 hónap múlva mehet az első vizsgázó.

  A vizsgákon kötelező a teljes motoros ruházat, gondolom ezt majd adnak a motoros iskolák.

  A költségek várhatóan 25.000 Forint körül alakulhat majd. Ebből 10.000 a vizsga, többi a képzés összege. "
 • Benel
  #376
  de lett

  http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/12/02/atment_a_totalcar_nepi_kezdemenyezese/

  A vizsga részletei érdekelnek azért majd...
 • Desiderata #375
  ebből akkor nem lett semmi
 • VO101 tvr
  #374
  Szelektíven vesszük át a szabályokat... Remek. Kik meszelték el a kezdeményezést?
 • Attila8805
  #373
  Persze az hogy itt soha nem lesz 125-ös motorod B-s jogsival XD
  Ez egy FOS ORSZÁG!
 • VO101 tvr
  #372
  Azóta történt valami fejlemény az ügyben?
 • Wolfsnack
  #371
  A Totalcar első népi kezdeményezése, valaki már aláírta?
 • skate00
  #370
  igazad van.
  OFF:
  ebben:"biztos véletlen egybeesés hogy mindenhol most nyílnak a pályák hogy választások jönnek" kb 5 új pálya nyílt idén a választások előtt, az eddigi 20 évben kb max 25 ha épült összesen MO-on.
  ------------------------------------
 • chicco
  #369
  Inkabb ,hogy a valasztottaink nem az erdekeinket kepviselik.Es ,hogy Demokratikus diktatura van.Azaz akkor erdekelnek mikor elkezdodik a valasztasok elotti kampany.

  Ezert kene evente valasztas.Akkor legalabb foglalkoznanak velunk
 • pszihopata
  #368
  ismét megtudtuk hogy:

  'magyarország nem külföld"


  a topicot meg be lehet zárni
 • chicco
  #367
  amit lehetett megtettem.

  Aki tudja kopizza át Twitterbe is.Kivancsi vok a Demokráciára.
  Hegedűs Attila I need your help girls and boys.
  We are collecting online petition for Eu Brussel to change 1 of our Law.
  As in Eu instead of Hungary and Nederland you can drive 125ccm 11kw motorbike with Cat B Driving Licence. There are rules differences in Eu countries like at least 3 years old DL or 5 or with a small training ,but You can.
  What we wa...nt just to send out smokers 2 stroke engines from city ,as many pizza delivery and post delivery companies using this type of bikes,scooters.
  Just to compare fuel consuptions 50ccm 2t engine 3-3,5 liters plus 2t quality motor oil.4T engine 200ccm 2,6 liter Catalized clean EURO II,III engines. NO OIL IN TANK:
  PLEASE KINDLY ASK YOU TO HELP US:HERE IS THE LINK 4UR VOTE ONLY 1 MIN .
  THANK YOU VERY MUCH AND WISH ALL OF YOU LOVELY DAY AND WEEKEND:
  http://www.petitiononline.com/hun125B/petition.html
  ATTILABővebben
  Az EU ms tagországaihoz hasonlóan Magyarországon is lehessen 125 ccm-ig motort vezetni B kategóriás.
  www.petitiononline.com
  Az EU más tagországaihoz hasonlóan Magyarországon is lehessen 125 ccm-ig motort vezetni B kategóriás jogosítvánnyal! Petition, hosted at PetitionOnline.com..2 másodperce · Csak ismerősök · Hozzászólok ·Tetszik Nem tetszik · Megosztás


  ez Facebook
 • tohonya
  #366
  Most nem azért... de nekem lassan 4 éve van jogositványom (b) miota megvan robogozok (50ccm) és autot is szoktam vezetni ha lehetöségem van rá... és saját tapasztalatbol tudom hogy az autosok letolnak az utrol és mit ne mondjak kötötem már ki árokben mert a kamionos ugygondolta hogy megelöz gondolta beféér még mielöt a szembe jövö odaér... hát nemfért be énmeg szépen lementem a murvára onan meg az árokba szerencsére nem estem elmert a murvánál már majdnem álora fékeztem szoval csak igazábol bedöltem az árokba de azért kössz és nehogy azthigyétek h megált hogy nincse bajom... de a töbi autos se... és ez nem történik meg ha 70es táblánál nem 50el döcögök...vezetéstechnikailag meg aza véleményem, azt egy pár orás tanfolyamal meg lehetne oldani és mondjuk dobnának egy matricát a jogositványra... nem igy, hogy most pengessek töb tíz vagy 100 ezret az (a)s jogositványra... és vegyek töbtiz órát újra a vizsgákat azért nem emlitem mert az ha valakinek gondot jelent az adja vissza a jogsiját szerintem...
 • Benel
  #365
  ehh most olvastam énis a totalbike-on :S... rá kellene ültetni őket valami 50ccm nembalesetveszélyes fojtott szutymákokra, hogy menjenek végig a városon, de ott ahol 70-80-nal megy minden autós
 • Pepsi Twist
  #364
  (Y)
 • pszihopata
  #363
  nem csalódtam a sok köcsögben,ők nem járnak robogóval
 • ASR Godfather
  #362
  pedig már terveztem egy 125-s vásárlását.
 • ASR Godfather
  #361
  http://www.vezess.hu/hirek/nem_motorozhatnak_autosok/27000/
 • matyi0323
  #360
  tetszik a cikk.
  a lassúhajtás ugyanúgy halálos veszélyforrás, mint a gyorshajtás
  (Y) ezzel teljesen egyetértek!
 • Wolfsnack
  #359
  online petíció

  Ötvenessel megdöglesz
 • neevous
  #358
  rájt hiör.
 • matyi0323
  #357
  hm.. kicsit fura lett

  tehát 50ccm-es motort vezetett minden nap.. és a fölött nem engedném
 • matyi0323
  #356
  Némi? Ez mit takar?

  Én személy szerint 50ccm felett amit vezetett min. 1 évig minden nap ( ez alatt nem arra gondolok, hogy elment az 500méterre lévő közértbe, hanem városban, autóúton egyaránt ) senkit nem engednék.
 • neevous
  #355
  És mit szólnál ahhoz, ha nem kezdő jogsival (legalább 2éves a jogsi), némi gyakorlati oktatással lehetne automata váltós 125-öst vezetni?
 • matyi0323
  #354
  Úgy igen.. ahogy te mondod, hogy pesten a 40 éveseknek.. akiknek 20 éve jogsijuk van.. arra azt mondom oké.

  De hogy egy tizenéves, pesten vagy bárhol 0 rutinnal ( de neki van jogsija mert mellényzsebből kiperkálták anyuciék így is, hogy 4x megbukott mindenből ) mint a hülye menjen a kocsik közt egy motorral, aztán mikor megkoccolják, jön a papa 2 perc múlva a 9x9méteres szlovák rendszámos bmw856985-s szériával, aztán leáll hőbörögni, miközben csak a drága kisgyereke vagánykodott.. na és sajnos szerintem ebből lenne több vagy ha nem több, lenne belőlük bőven.
 • Keroz1n
  #353
  Ja hát ez igaz,csak tudod ezen nem változtat az hogy jogsival vagy jogsi nélkül teszi,a hülyébbek úgy is elszállnak egyszer..de viszont ha működne a dolog B kat-al is akkor sok normális embernek könnyítenék meg a dolgát..pl a 40éves pesti paliknak akik már unják a dugóban várakozást,de viszont robogóval nem tudnak haladni,jogsira meg nincs idejük vagy pénzük vagy kedvük..szerintem ebből a fajtából több lenne...és hozzáteszem,nekik legalább 20éve van jogsijuk.
 • matyi0323
  #352
  Nem az a baj, hogy jogsival teszi vagy anélkül ( most hülyeséget írtam, mert persze legyen jogsija!!! ), hanem a hozzáállás, hogy 0 rutinnal egyből már egy fórumon is 160-al.. akkor gondolom a nyílt úttesten nem 40-el fog menni.
  Tehát maga az elv, hogy 0 rutinnal ( és ez alá érthetnénk, én értem is azokat, akiknek van 1 éve 2 éve jogsijuk ) mennek, mint egy idióta, ez igaz autósok-motorosokra egyaránt.
 • Keroz1n
  #351
  Ezzel csak az a helyzet hogy ha meglenne a jogsija akkor is ugyan úgy vezetne,ez nem ettől függ..max lesz 30óra rutinja ami lófaszra se elég és az első fáig eljut JOGSIVAL ..lényegtelen hogy mivel kenődik fel rá.
 • Keroz1n
  #350
  Ha az lenne az alapja hogy ,,úgyis elfogadják" akkor szerintem ne vedd meg,mert nem fogják elfogadni..legalábbis így ebben a formában 100% hogy nem,max kitalálnak valamit hasonlót hogy aztán később verjék magukat hogy nekik mekkora agyuk van.
 • matyi0323
  #349
  Amikor te az úton lennél, én tuti nem!
  Ezt nagyon komolyan írom.
  Nagy részt az "ilyen" emberek miatt szoktak lenni a balesetek. Nulla rutinnal ( mert ahogy írtad, hogy kocsira nincs pénzed, gondolom így nem is vezetsz kocsit ) felülnél egy 125-re aztán mennél mint egy idióta.. ezen piroson még "átférsz" jelszóval beleküldenéd városba 90-100al a motort ( és írhatod, hogy nem, mert te más vagy, első hsz-ben már azzal jössz, hogy menne az 160-al is ), én pedig ( vagy bárki, mert nem vagyok egoista ) jön jobbról például.. aztán pufff.. és ha te ott 80-90-el oldalról belerongyolsz... hát jók ezek az új kocsik, de megnézném hány ember szállna ki egy "átlagos" autóból utána.
 • Keroz1n
  #348
  Igen,és megint ott lyukadunk ki hogy.: ha az A1 jogsi a kezemben van az = azzal hogy tudok vezetni.Pedig kurvára nem,ahogy B-vel sem,C-vel sem,M-el sem,és egyikkel sem.Nem azzal fogsz megtanulni vezetni,max az alapokat tanulod meg vele,de semmi többet.A lényeges része gyakorlással sajátítható el,és akinek megvan a B,az el tud vezetni egy 125-öst,KRESZ ugyanaz,csak meg kell tanulni motorozni,és most hogy azért elkérnek 80ezret vagy sem,azzal 100% hogy nem leszel előrébb.
  Mint korábban írtam,robogó mellett van egy 125-ös Yamaha DT-m,30óra motorozáson már túl vagyok 2-3hét alatt..tudok motorozni? Nem.Miért nem?Azért mert még nem érzem úgy mint az autót..nem arról van szó hogy nem tudom elvezetni,A pontból B-be simán elmegyek,csak nincs meg az a rutin mint autóval...Csak mellékesen hozzátenném h külön volt meg az M jogsi 14évesen,és aztán külön természetesen a B 18évesen,és most az A.korlátozott az én esetemben sima lehúzás,nem fogok még egy ideig nagyobb motort venni,bőven elég ha ezzel szállok el,de viszont jogsit se fogom letenni mert lehet hogy megunom egy idő után és nem nagyobb motorra vágyom hanem inkább egy autóra...addig meg marad a trükközés sajnos.
 • Desiderata #347
  ez elég szomorú lenne és nagyot csalódnék a fideszben

  arról tud valaki valamit hogy mikor tárgyalják a témát a parlamentben?

  én már kinéztem egy-két motort csak nem tudom megvegyem-e
 • skate00
  #346
  az A1 jogsi, kb 70 000 magyar forintba kerül, rosszabb esetben 80 k.
  Dejó is lenne ha ezt engedélyeznék, én nagyon örülnék neki.
  Szereznék, egy 125 Rst.
 • thoomas
  #345
  Nyilván akinek már van motoros tapasztalata, azzal más a helyzet.
 • neevous
  #344
  Én még nem haltam meg motorral és tudok is közlekedni, de beneveznék egy 125-ösre, viszont nagyon nem akarok még egy kresz tanfolyamot végigjárni, meg X gyakorlati órát végigcsinálni, ambár benne lennék egy olyanban, hogy egy napos tréningen résztvegyek (mint egy vezetéstechnikai tréning), ahol hasznos infókhoz juthatnék, ahol mindennapokban alkalmazható a tananyag. Mondjuk legyen ez 30k.
 • SimonCar
  #343
  nem is igaz! vezessék be!
 • thoomas
  #342
  Egyetértek. Ha valaki motorozni akar, tanulja meg használni. Sokan komolyan azt hiszik, hogy majdnem olyan mint a bicajozás.... Meg a másik, hogy sok embernek a B jogsi megléte semmit nem jelent, mert nem tud vezetni, hiába van meg neki... és még akkor felülne motorra is:D
  Nah, szal tuti, hogy életveszélyes lenne ezt a törvényt bevezetni.
 • Keroz1n
  #341
  Most hogy 1nap "továbbképzéssel" működjön vagy sem, az már lényegtelen,mindenképpen jobb mint ahogy most van.
  Regisztrációs adó is teljesen felesleges,az okosabbik fajta úgyis szlovák rendszámmal tolja,ezzel kikerülve az egészet.. persze nem minden autóra érdemes...