51
avagy az istenek hangszere
-
#11 Sztem azt a boltot ne zaklasd :)
Salvi Diana - 18 ezer dolcsi
Salvi Prima - 3 ezer dolcsi
És ugye a dollárt nem 1-1-ben váltjuk :)
Hol sikerült kipróbálni ilyen olcsóbb (300 dolcsis) hárfát?
Valamint amúgy hogy van hangolva egy hárfa? :) -
#10 Ennyire kezdő nem vagyok ám:PPP
Am írtam mailt arra mit Te is mutattál, meglátjuk mit lépnek. Majd megírom a számokat amiket írnak:D -
#9 Itt is találsz üzleteket, oktatókat, stb -
#8 Ja ezt én is láttam, csak egyrészt nem pont ilyet keresek, másrészt a képek alapján nem merek e-mailben árat kérdezni:DD -
#7 Hát igen..
Gitárt csinálom egy ideje, mondjuk tanár nélkül, de megvagyok elégedve magammal:D Aztán hogy hárfán mennyire nehéz az alapokat megtanulni nemtudom. Pozitívum hogy Youtubeon vannak fent lessonok:D
Hát, nem hányjuk a pénzt.^^
De úgy vagyok vele, hogy annyira gyönyörű és karizmatikus hangszer, hogy még a szobába akár simán el tudom képzelni. De akkor már ki bírja ki hogy ne nyúljon hozzá?:) Volt már amúgy ilyen a kezem alatt, és beleszerettem. -
#6 Magyar bolt, válogass:) -
#5 Hát, itt már kicsit beüt hogy nem értek hozzá, de nekem gyanusak ezek az abszolút noname cuccok. Ok, hogy ez a 15 ezer dolcsis hárfákhoz képest ingyen van (meg harmadakkora), de azért 300 dolcsit se szívesen dob ki az ember (persze ha a hátsó kertben vasvillával hányjátok a pénzt, akkor nyugodtan :)).
2 okból ajánlom hogy inkább keress fel egy tanárt (az se lesz olcsó), és próbáld ki magad:
- Tud tanácsot adni, hogy érdemes e megvenni egy ilyen hangszert
- Lehet pár óra után rájössz hogy annyira nem is akarod ezt (ami mondjuk egy gitárnál kit érdekel, a kezdő vesz max 50 ezer körül egy gitárt, ha megunja, egyszerűen tovább tudja passzolni...egy hárfa meg nem is 50 ezer, és nem is olyan könnyű lepasszolni, mondjuk porfogónak szép :)). -
#4 Vannak! E-bayen ha megnézed eléggé korrekt hangszerek vannak.
Na most hozzáteszem hogy nekem nem ilyen csicsás 4méter magas hatezer húros aranyozott templomi hangversenyes darab kell...:) Hanem amit könnyű (magához képest...) szállítani és nem olyan sok húros a bonyolultság elkerülése érdekében stb:)
Nem értek hozzá, de ilyesmire gondolok:) -
#3 Pont a világ egyik legdrágább hangszerét sikerült kiválasztani? :)
Tudtommal hárfázni nem saját hangszeren szoktak kezdeni a tanulók (ahogy pl oboázni, szaxofonozni se, pedig azok nagyságrendekkel olcsóbbak).
Nem akarlak elkeseríteni, de örülj ha egyáltalán tanárt találsz hozzá, saját hangszeren pedig akkor tudsz gondolkozni, ha már legalább 1-2 milliód van rá (inkább a 2).
Ha mégis hülyeséget beszélek, és kiderül hogy vannak budget kategóriás hárfák, akkor már megérte benéznem :)
-
#2 Egyik kedvenc előadóm, nem csak hárfán, Loreena McKennit
-
#1 Üdv!
Tulajdonképpen hárfavásárlás előtt állok. A bibi csak az, hogy szinte egyik hangszerbolt kínálatában sem találok szó szerint semmit. Külföldi hangszergyártók jöhetnének szóba, csak hát nem értek nagyon a dologhoz, így tapasztalatokat, ötleteket várnék ezzel kapcsolatban, esetleg a tengerentúli rendelésről, mert ott már lehet találni többféle szép hangszert.
Meg persze videók, játékstílusok, egyedi hangszerek képei is jöhetnek.
Meg mindenki akit megragadott a hárfa hangja:)