Eredet - Megvan az év legjobb filmje?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mondjuk a Taxis csajról mindig az ugrott be, hogy hol áll Daniel az autóval? 😄
Az Inception kétségtelenül tömegfilm, ezt nem is vitatom, de úgy látszik, hogy az embereknek manapság a blõdli látványfilmek kellenek (erre az Avatar a legjobb példa). Úgy látszik, hogy minél jobban elrugaszkodik egy film a realitásoktól, annál nagyobb sikere lesz. Ez szerintem szomorú. De a legszomorúbb az, hogy bóvlivúdban többnyire ilyen filmek készülnek, pedig tudnak jó filmet is csinálni, csak az ritka. Szuperhõsök, szuperemberek, természetfeletti képességek/történések, stb., ebbõl áll sajnos az amerikai filmgyártás egy jó ideje (tisztelet a kivételnek).
Jómagam pedig pont olyan ember vagyok, aki néz ilyet is - olyat is, nem riadok vissza egy kis hollywoodtól sem, de szoktam nézni egészen elvont dolgokat is.
Viszont szerintem ami mindenképp kiemelkedõ az Inception-ben az pont az, hogy az átlag hollywoody bullshit szinten azért túlmutat. Tényleg valami olyasmit éreztem a nézése közben, mint anno a Mátrixnál (és nem csak a súlytalanságos jelenet miatt), hogy bár erõsen épít a látványra, és az akcióra, azért több van ebben a filmben, mint amit a nagy átlag hoz.
Ennyi. Ha te meg nem így gondolod, az szíved joga.
Galamblelkûeknek pedig: Mr. Nobody (ez tavalyi, de nálunk majd augusztusban mutatják be).
"azzal nem sokat érsz, ha mond egy szerinte jobb filmet"
Remélem ülsz, mert lehet sokkoló lesz számodra a válaszom. Ugyanis a kérdést pontosan ezzel a céllal tettem fel! Pontosan arra vagyok kíváncsi, hogy neki mi tetszik vagy mi lesz jobb szerinte.
Elnézést kérek, hogy csalódást okoztam és nem fogom fikázni a véleményét ahogy itt szokás, hanem tiszteletben tartom.
Elhiszem hogy a mai világban (különösen az sg-n) fura ha valaki nem azért szól hozzá egy témához, hogy fikázzon, hanem mert érdekli a másik ízlése.
Egyszerûen csak kíváncsi voltam, hogy ha neki az Eredet nem jött be annyira, akkor mi az ami bejött neki (vagy úgy gondolja, hogy jobban be fog jönni), mert
úgy vettem ki a szavaibõl, hogy igényes filmnézõ és így érdemes kikérni a véleményét. Az Eredetrõl írt véleményétõl nem "sérültem be". Elég felnõtt vagyok ahhoz, hogy el tudjam viselni ha másnak nem az tetszik ami nekem. De jól esik hogy ennyire aggódsz winnie.
Willcox, köszi, ezeket nem ismerem, megpróbálom pótolni a hiányoságot.
"Csupán azért írtam le, hogy ha nem láttad volna ezeket, akkor érdemes megnézni õket (szerintem)."
Igen, pontosan ezért kértem.
A Memento-t sem ismertem korábban, csak az Inception kapcsán hallottam róla elõször (szégyen, nem szégyen), de már folyamatban van a megtekintése. Kíváncsi vagyok az mennyire fog tetszeni.
Sajnálatos, hogy a mai világban egy udvariasnak szánt kérést rögtön mindenki fikázásnak vesz. Na, de azt hiszem, hogy a hiba nem az én készülékemben van...
További békés fórumozást!
Unthinkable (ezt még szerintem nem mutatták be), Srpski film (ezt nem is fogják nálunk bemutatni), Repo Men (ez talán majd lesz moziban), Brooklyn's Finest (ez bár tavalyi, de itthon idén mutatták be).
Arról nem vagyok hajlandó vitázni, hogy nekem milyen film tetszik, és arról sem, hogy _szerintem_ egy film jobb-e vagy nem egy másiknál. Az említett filmek címét nem írtam volna le, ha nem kérsz meg rá. És nem azért írtam le, hogy azokról vitázzunk, vagy hogy összehasonlítsuk õket bármilyen más filmmel. Csupán azért írtam le, hogy ha nem láttad volna ezeket, akkor érdemes megnézni õket (szerintem).
Ez a film az imdb-n nagyon túl van értékelve, kb. a szuperhõsös, szuperemberes filmek szintjén van, 5-6/10 maximum. Caprio korábbi filmjei sokkal jobbak voltak (szerintem). Ennek a filmnek a sztorija képtelenségre épül, megspékelve egy szerelmi szállal. Nem túl bonyolult. Az meg, hogy az év filmje lenne, egyszerûen szánalmas. Ennél lényegesen jobb idei filmek vannak már most is (hangsúlyozom ismét, hogy szerintem), és még van pár hónap hátra.
Only the dead have seen the end of war.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
(régen ennél igényesebb volt az sg. tényleg ennyire kell ez a szar bulvárság?)
A filmet még nem láttam, de a várólistán van, az elsõ helyen.
Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.
Persze nem mindig vidám,pozitív,volt hogy eléggé nyomamsztó,de érdekes volt.
És ébredés után mindig végiggondoltam az eseményeket.:-)
Go Jeff Go!!!!
lehet, hogy számomra nem volt csak egyértelmû, vagy direkt ilyen, de a film legvégén a totem mit jelzett? valóság vagy álom? nekem úgy tûnt, mintha épp amikor kezdett volna kibillenni az egyensúlyából, akkor véget ért a film
hogy lehet pozitívan csalódni benne? mindig is nagyon jó filmjei voltak, gyerekkorától kezdve, a titanic meg a R+J az egyik legjobbja, két olyan rendezõtõl, mint cameron és luhrmann.
ma reggel volt 4-5 álmom. kipróbáltam, mit is lehet ténylegesen az álmunkban csinálni. az elsõ lépcsõ az az, hogy rájöjj, benne vagy egy álomban. ez nagyon nehéz mert vannak olyan álmaink ahol nem biztos, hogy szereplõ vagy, csupán a nézõje. ebbõl az 5bõl nekem 1x sikerült realizálódnom, de utána nagyon nehéz az álomban maradni, mert egybõl ébredne fel az ember, de sikerült ott maradnom.
tudtam repülni, enni, beszélgetni tudatosan. de új dolgokat létrehozni, mint a filmben nem sikerült. erõsen gondoltam egy asztalra, de nem jelent meg.
az álomban álom is lehetséges. korábban volt már ebben szerencsém.
szóval csak annyit ezek után ,hogy egy kimeríthetetlen téma ez az álomvilág és ez a film igazából ezért brutálisan jó. mindenkinek ajánlom!
Tuti ezt a filmjét is meg fogom nézni. És ezúttal moziban és nem utólag.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Kevés filmnél van ennyire jó kritika 😊
http://android-forum.hu/
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Tökéletesen érthetõ! Felettünk állsz, ó, nagy ember. Taníts minket.
Emellett producerkedik az új Superman filmnél is.
Megnéztem és nagyon tetszett egyedi ötlet jó szerepek. Lehet nem a világ legjobb filmje,de tény ,hogy egy percig nem untatott és tetszett és igen Aviatorért meg érdemelt volna OSCAR-t ott hatalmas! Megnéztem angolul , magyarul és amikor a Tesco-ba megtudtam venni 1000 Ft-ért tiszta boldog voltam!
8)
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
mindenesetre az Inception jobban tetszett.
A mozival várok, nem akarok úgy járni mint a Brygantikkal - amit mindenki orrba-szájba dicsért, aztán megbántam, hogy moziban néztem - de Nolan-ban még nem csalódtam. Mellesleg a Memento is remek film, de nálam a Prestige a best Nolan-film.
DiCaprio-t én sem bírtam sokáig, mára már nagy kedvencem lett, mert baromi jó filmekben szerepelt az elmúlt néhány évben!
A neve ma már tényleg garancia (legalábbis számomra) egy jó filmre!
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Tény, korunk egyik legjobb színésze, de ebben semmi meglepõ nincs, elvégre, ha valakit már 19 éves korában Oscarra jelölnek, akkor sejthetõ, hogy nem csak egy bamba bájgúnár :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Chris Nolan meg a kedvenc rendezõ, úgyhogy a filmrõl nem is mondanék semmit, mert az élmény magáért beszél. Ha valaki egy évben csak 1x megy moziba, akkor az most tegye.
Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
pontosan. nagyon durva, amit csinál. az elsõ két gagyi filmje után 93 óta 21 filmet forgatott, s azokból talán egy vagy kettõ közepes, a többi mind jó.
\"Nothing happens unless first a dream…”
Nothing to say