"Az Apple termékei sosem voltak fantasztikusak"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bar nem feltetlenul ertek vele egyet illetve nem mindenkire vonatkozik ez az egesz.
A htc evo 4 g mikor megjelent ott is sorban alltak.
A tv-t is ha valaki megveszi mikor megjelenik es ha van penze miert ne ha egyik kedvenc hobbija.Bizonyos embereknel olyan penzek forognak,hogy eszre sem veszi.Van egy fiatal csavo 2.2 millioert mos tisztit egy kocsit.Luxus kocsikat mos es nagy az erdeklodes csak ha napi egy kocsi 20 munkanappal tobb mint 40 millio havonta szerintem en se merlegelnek racionalisan,hogy az a tv olcsobb lesz kesobb.Amikor olyan teszi ezt aki amugy nem tehetne na ott van a gond.Az beillik azok koze akikrol a film szol.
Ezt az egeszet pl a windowsra is ellehetne mondani,hogy azert veszik amirol a video szol pedig csak azert mert a legszelesebb koru felhasznalasra ez a legalkalmasabb ugye a tobbseg jatszik is.Semmi koze a reklamhoz meg egyeb hatasokhoz.
Amikor medialejatoszt vettem a tv-mhez megneztem az applet is mert szep meg biztos jo szoftver de a specifikaciok nem ragadtak el es egy asus oplay lett belole csak ajanlani tudom mert ezerszer tobbet tud es olcsobb.Semmi masra nem gondoltam egyeb "biologiai tenyezok" csak,hogy full hd 1080p tamigatas ,mkv...
Van apple notim is (windows is fennt van de leginkabb akkor hasznalom mikor jatszom) de lehet,hogy ez lenne a kovetkezo
acer es felhegesztenem ra az osx-et a win melle.
En nem mondom,hogy nincsenek olyan emberek amikrol a video szol de nem minden almas ilyen szerintem ha valakinel van egy iphone vagy ipod nem errol kell megitelni,mert tenleg szep eszkozeik vannak es szofter teren is utnek eleg rendesen meg ha nem is (semmi) tokeletes es neha en is szidom de tenleg orommel lehet oket hasznalni noha nem minden dolog kene ami apple.(az ilyen applem van es vagyok a legfaszabb a vilagon az tenleg gaz,egyszer lattaam egy amerikait meg csak ott lehetett kapni iphonet es felvolt turve egy kicsit az ingje ,hogy lehessen latni az atlatszo tokban es folyamatosan be volt kapcsolva,hogy minedenki lassa na az valoban ciki)
A multitouch mas is megvehette volna oket mindenkinek adva volt a lehetoseg
Csak utánna kell olvasni de nem gond. Meg kb ugyanígy voltak sokmindennel. Linkeljem a videót ahol SJ pont arról beszélt hogy a jó ötleteket máshonnan összeszedték és így fejlõdtek? És hogy azt magyarázta hogy ez így van jól?
Hát ezért tudnak így hatni az emberekre akik észre sem veszik hogy milyen jó a marketing.
Igaz máshol meg 340 font használtan meg ilyesmik. De ebay-en néha még olcsóbban is lehet hogy gazdára találnak. Persze ezt vannak akik elhiszik hogy álltalános tendencia:DDDD
Agymosott fanatikus katonák a legjobb védelem és reklám a cégnek jól mondja a marketinges:D
samsung androiddal
iphone 3g

http://gaborszantai.co.uk/
Ezentul csak annak legyen velemenye, aki teljesen semleges es a ket rendszert parhuzamosan, 50-50% aranyban hasznalja?
http://www.htc.com/europe/product.aspx
Bal oldal lap allja P6500 volt a csúcskészülekük természetesen stylussal és windowsszal:))))))))))))))))))
Csak egy pár geeknek volt.Hála az applenak mar természetes eszköz lett az átlagembereknél is.Inkább mondjatok köszönetet az iphonenak,mert 15 éve nem volt lényegi változás.
Most ez a folyamat ismétlõdik az ipaddal is.Aztán lehet majd mondani,hogy volt már elötte is tablet<#duma>#duma>
Majd ott is kijönnek a szoftveres téren ócska megoldások olcsóbban erõsebb hardverrel de a felhasználhatóságon mit sem változtat és majd nem fogják érteni,hogy miert csak keveseknek kell majd mikor ocsóbb<#gunyos1>#gunyos1>
Bár õszintén ezt sem értem mivel a htc,és egyébb android,nokia szinte egy árban vannak +-10-20% amit megér,hogy nem filléres müanyagból van.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
igen persze tudjuk hogy minden "érdekes" ahol nem az apple nyer, és nem egyeznek az eredmények az apple.com-on vagy az iloveapple.org-on láthatóakkal :D
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Az Apple elsõdleges célközönsége azért az USA. Magyar Apple reklámot még nem is láttam, lehet mert nem nézek elég kereskedelmi TV-t ;D.
Engem nem kell meggyõznötök az iPhone képességeirõl, mindent tud amire nekem szükségem van, bár ez igaz a legtöbb smartphone-ra is. Nálam csak az ár (szerény fizetés) és az akku idõ (lefontosabb szempont) számít.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A fülhallgató jackbe lehet bedugni és a hozzá való szoftverrel bármilyen távirányító lemásolható, eszköz használható és szemben a PDA-s próbálkozásokkal ez 15-20 m-re is mûködik.
A médiában meg nem csak azért vannak Apple termékek, mert ez reklám, hanem azért, mert jól néznek ki. Sokszor láthatsz filmekben úgy is Macbookot, hogy a logó le van takarva, de azt használják, mert jól mutat.
"Kihozhatja gyõztesnek az Index, vagy bármelyik tech rovat a Nexus One-t a iPhone 4-gyel szemben"
Az Index cikke elég érdekes, mert a neten több száz videó van fent böngészõsebesség összehasonlítással és a Nexust még a 3GS is elveri ezeken nem egyszer. Az megint más kérdés, hogy azon erõlködni, hogy a kérdéses weboldal 3, vagy 4 másodperc alatt töltõdik be, az eléggé érdektelen szerintem.
Annak idején (sulinet) mikor megvettem az elsõ PDA-m (Asus A620Bt) fõleg három dolgot vártam el tõle: navigáció, e-book, sakk. Miközben a hozzá letölthetõ programok között keresgéltem, egy újabb praktikus felhasználási módra akadtam.
Hála az infrának távirányítóként is tudtam használni, (TV, erõsítõ, DVD, video), bármire meg lehetett tanítani.
Ha Steve Jobs fantáziát látna abban, hogy a iPhone 5 távirányítóként is lehessen használni (irda -> TV, DVD, stb... BT -> garázsajtó, kapu) egy kis marketinggel újra eladná a lusta és elhízott Amerikának ezeket az "elavult" megoldásokat, és újra trendi lenne. Ha a konkurencia lépné meg, a kutyát sem érdekelné a dolog.
Szerintem az Apple nem a technológiában és még csak nem is a szoftverek terén emelkedik ki a többi gyártó közül, hanem a marketingben.
Folyamatosan ott leni a médiában. Minden celeb kezébe nyomni egy Apple terméket.
Pl.: nincs olyan epizód, hogy dr House közelében ne legyen valami Apple.
Ez valószínûleg rengeteg dollárjába kerül SJ-nak, de bõségesen megtérül.
Kihozhatja gyõztesnek az Index, vagy bármelyik tech rovat a Nexus One-t a iPhone 4-gyel szemben, az átlagfelhasználó nem a specifikáció, hanem a reklámok alapján dönt.
Az Apple korábban a szerzõijogi törvényre (Digital Millenium Copyright Act) hivatkozva tiltotta az iPhone törését, ebben ugyanis az állt, hogy a júzerek nem kerülhetik meg a gyártók által kitalált korlátozásokat. Ez sok embert zavart, mert az Apple nem enged be akármilyen programot az App Store nevû szoftverboltba, azaz korlátozta a felhasználók lehetõségeit.
Nem csak az iPhone lett szabadabb rendszer. Az Egyesült Államokban a használt mobilok törése is legálissá vált, így azok felhasználói nyugodtan szolgáltatót válthatnak.
Videojátékot csak azok törhetnek fel, akik biztonsági hibákat keresnek bennük, míg a dvd-ket oktatási célból lehet megszabadítani a másolásvédelemtõl.
index.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
de a mini dv kayettara mar tobbszor felveszyel mint 3-4 alkalom akkor ki kell cserelni ujjra mert nem 0-k meg 1-ek mennek ra csak 0,5-ok meg 0,7-ek
Fingsung :-) vs Marantz :-)
No ez itt egy kis magyarázatra szorul. A drága szarok alatt pl nem tudom mit értesz. Nyilván kevesebbet adnak el egy márkás (drága szar?) dvd vagy BD lejátszóból mint a kínai dömpingbõl, de szerencsére van az a réteg aki inkább normálisat vesz (drága szar?), mert a kínai dömping nem egyezik az igényével. (már megint azok a fránya igények). Ráadásul a mennyiségi eladás nem feltétlen jelent rentábilis eladást. (az olcsó eszközökbõl jóval többet kell eladni, hogy megérje a gyártónak).
Ha visszanéz az ember az Informatikai termékek alakulására akkor észrevehetõ hogy azok terjedtek el leginkább amik szabadabban használhatóak.
ps3 vs xbox-nál is sokat nyomott az xbox javára hogy törni lehetett és sokan így tudtak vele játszani.
Drága zárt rendszerek legtöbbször megbuktak csúnyán.
A másik hogy pl uk nagyon durván nõ az android telefonok eladása.
http://www.thisislondon.co.uk/lifestyle/article-23859902-paranoid-about-the-android.do
És kicsit jól állank hozzá az emnberek. Nagyon sokan veszik. Én fele annyi iphone4 reklámot, készüléket sem látok a telefoncégeknél mint androidot.
A mini készülékek is androidosak és azok alig kerülnek pénzbe.
Egyébként ebbõl a hozzászólásból is látszik mennyire lenézed a pc-t, és azok használóit. Az hogy otthon nincs pénz nem jelenti hogy mindenki lopni fog aki pc-t vesz. Ez kb ugyanaz mint amit lentebb beküldtem. Ennyi erõvel akkor szerintem minden apple tulaj meleg mert a melegek közt nagyon menõ.
Tehát akkor hol is vagyunk most? Xbox is van idekinn de tört játákkal még nem láttam senkit nyomni pedig van rá, és otthon azzal is nyomják. Itt van pénz és nem.....
A másik a Bing.... :D ok remélem minden apple termék ezzel fog mûködni. D
De azért átérzed mennyire lenne jófej a google ha ezt meglépnék:d Vagy minden csak flash alatt menne:d Milyen jó is ha zárt egy rendszer és szopatnak másokat ugye:D
Persze, ez igy van, de nekem nincs smartphoneom, igy nem tudnek neked kepet kuldeni. :)
"A root hozzaferes 5 nappal a telo megjelenese utan megvolt."
Ok, nem volt nyilvanos, de megvolt.
"Pedig pont az Androidra nagyon jellemzõ az optimalizálatlanság....."
Azert optimalizalasban nagyot leptek elore. A 2.2-es verzioval 2-5x-os gyorsulast lattam alkalmazasteszteken. Ez az akksido szempontjabol is jol jon.
"Az UIQ számomra mindig is egy fejlettebb szintet jelentett (béke poraira)."
Szerettem en is. :>
Egyrészt nincs vége, maximum erõsebb verseny alakul ki, másrészt ahhoz, hogy beérje az iOS-t az Android, ahhoz ott is szükség lesz jó pár olyan megkötésre, amit most az iOS esetén kifogásolsz.
Ma már egy smartphone esetén alap, hogy van mobilinternet hozzáférésed, fõként hogy az újabb rendszerek ezt alap szinten el is várják már.
"Kulso alkalmazasra, mint appstore-on kivuli alkalmazasra gondoltam."
Tudom, ezért írtam, hogy nekem nem hátrány, hogy nem kell kétes oldalakon böngésznem az alkalmazások után.
"A root hozzaferes 5 nappal a telo megjelenese utan megvolt."
Ez sajna nem igaz, egyrészt pont a Desire megjelenésekor ment el Paul szabadságra és mikor megjött még majd 1 hétig nem volt publikus megoldás rá.
"Ebben van igazsag. Ezert is szeretik a gyartok az Androidot."
Pedig pont az Androidra nagyon jellemzõ az optimalizálatlanság, köszönhetõen a sokféle hardvernek és a készen megkapott rendszernek, amit a legtöbb gyártó csak annyira illeszt a vashoz, hogy mûködjön, de a sebesség teljesen másodlagos, vagy esetleg a pár centes szoftverlicenceken való spórolás az oka (lásd HTC).
"Nehany eve a symbianos p910-emen nem volt ilyen gond. A csengohangcsere nekem intuitivnak tunt."
S60-ra gondoltam :)
Az UIQ számomra mindig is egy fejlettebb szintet jelentett (béke poraira).
Ezert szurja el az Apple, mert valasztanod kell a szabadsag es egy remek oprendszer kozott. Ha valamelyik rivalisa beeri az utobbiban (amihez nagyon kozel van az Android), akkor vege van.
Kivancsi leszek a legujabb eladasi szamokra.
Nem feltetlenul csak a gyartoet szolgalhatja. Ha usernek is erdeke, akkor meg "beleferhet".
"Van ilyen. jailbreaknek hivják."
Ami garanciavesztessel jar es a gyarto szerint illegalis.
"Ezt nem értem még mindig. Milyen szabadságból vesz el? Ha a flash hiányzik pl akkor ezek szerint a SonyEricsonod is elvesz pont ugyanannyit a szabadságodból (sõt mivel jóval kevesebbet tud mint az iphone így még többet) vagy ott nem számít?"
Abbol a szabadsagbol lehet elvenni, amire a hardver kepes. Amire az nem kepes, abbol nem. Ezert az telom nem vesz el semmilyen szabadsagot.
"Szerintem az ipad egy igen nagy elõrelépés a táblaPC-k piacán."
Az eddig nemletezo tablapc piacon igen. A hozza hasonlo netbookokhoz kepes pedig oriasi visszalepes.
"Persze lehet így hívni a hardver miatt, de nekem a telefonom alapvetõen másra kell mint a számítógépem. Persze lehet miniPC-nek hívni, de teljesen más az elvárásom vele szemben."
Ez teljesen termeszetes.
"Az a baj, hogy szerintem rossz a példád, mert nem az a korlátozás hogy a saját kertemben vagyok, hanem mondjuk az hogy a saját kertemre nem építhetek istállót. Persze mivel nekem nem kell istálló így ez nem zavar sõt nyugodt vagyok, hogy a szomszédom kertjében sem lehet ilyen így nem jön át a bûz hozzám."
Nem is ugy ertettem, hogy a sajat kertedben vagy, hanem ugy hogy az Apple-eban. Te kisetalhatsz onnan de a telefonodat nem viheted ki. Csak ha atdobod a keritesen.
Megfelelne, ha 1. ingyenes lenne a mobil internet szolgaltatas 2. mindenhol, mindenkinek elerheto lenne.
"Errõl link?"
http://vgable.com/blog/2010/07/21/sneaking-malware-into-the-app-store/
http://www.macrumors.com/2010/07/20/flashlight-app-sneaks-tethering-into-app-store-for-now/
"Bocsi, de az App Store 99%-a külsõs alkalmazás.
Az meg, hogy nem kell a netet túrnom, mindent egy helyen megtalálok és biztos lehetek benne, hogy megbízható tartalmat kapok az az én érdekem, nem a gyártóé."
Kulso alkalmazasra, mint appstore-on kivuli alkalmazasra gondoltam.
Attol, hogy tudnal kivulrol szarmazo app-ot telepiteni, meg siman letezhetne az appstore minden jelenlegi korlatozasaval egyutt.
"Amit nem fogadtak el."
Meg szerencse.
"Nem azért tiltottak ki készüléket, mert jailbreakelt volt, hanem azért tiltottak ki felhasználót, mert feltört alkalmazásokat."
Ok, ezt elfogadom.
"Hehe, ezt beszéld meg Paulal, ezek szerint elég béna volt, hogy majd 1,5 hónapig tartott neki a Desire rootolása."
A root hozzaferes 5 nappal a telo megjelenese utan megvolt.
"Ha túl sok funkciót zsúfolsz egy eszközbe, amit a felhasználók zöme gyakorlatilag soha nem használ, akkor annak a kezelése bonyolulttá és nehezen áttekinthetõvé válik, mert fontos funkciók elvesznek a többi között."
Szerintem nem a funkciok szamatol lesz egy eszkoz tulzsufolt es nehezen attekintheto hanem ha egyszeruen szarul van megtervezve az UI. Kettovel tobb ikon a menuben nem valtoztat ezen.
"Arról nem beszélve, hogy a legtöbb gyártó a feature lista hosszára gyúr, de egyes funkciók optimalizálására, kidolgozására minimális idõt fordít, így gyakorlatilag sokszor adott készülék rengeteg alig, vagy sehogy nem használható funkcióval rendelkezik."
Ebben van igazsag. Ezert is szeretik a gyartok az Androidot. Egy telefon fejlesztesi koltsege joval kisebb, ha a szoftvert nem a gyartonak kell fejleszteni hozza.
"Pl. adj egy Symbian készüléket egy olyan ember kezébe, aki még nem használt ilyet és kérjed meg, hogy cserélje le a csengõhangot. Jó eséllyel 10 perc múlva hozzád vágja :D"
Nehany eve a symbianos p910-emen nem volt ilyen gond. A csengohangcsere nekem intuitivnak tunt.
Pl. az USA-ban most folyik a harc a netsemlegesseg ellenzoi (telecom cegek) es tamogatoi (google, MS, intel stb) kozott. Itt az a szerencse, hogy a kozerdek egybeesik nehany ceg erdekevel.
A jelek szerint, az Android lesz az elso nyilt rendszer, ami tomeges sikert er el.
Engem akkor zavar egy funkció hiánya, ha az valóban hiányzik nekem, ha nem akkor tök mindegy, hogy milyen megfontolásból nincs meg.
"A stabilitas es a widgetek kozott nem kell, hogy VAGY kapcsolat legyen, lehetne a kettot egyutt is."
Való igaz, lehetne, csak sajna a widgetes rendszerek egyikére sem jellemzõ saját tapasztalataim szerint.
Nem zavar, ha adott készülékben nincs benne egy funkció, de ha ugyanaz a funkció az iPhone-ból hiányzik, akkor az a szabadságod megnyirbálása.
Bocsi, de ez számomra illogikus."
Akkor zavar egy funkcio kihagyasa, ha az uzleti okokbol tortenik. Nem csak az iphone-nal, hanem minden mas eseteben.
"Nekem a gyors, stabil és megbízható mûködés, a hatalmas és minõségi programválaszték ezerszer fontosabb, mint, hogy widgeteket rakhassak ki a képernyõre."
A stabilitas es a widgetek kozott nem kell, hogy VAGY kapcsolat legyen, lehetne a kettot egyutt is.
Pedig az összes kontroll azért létezik mert a gyártó érdekeit szolgálja. Pont erre értettem, hogy nem tudsz kivételt.
"Miben valtoztatna az az iphone kezelhetosegen, ha lenne mondjuk egy gomb, ami felszabaditana a keszuleket?"
Van ilyen. jailbreaknek hivják.
"Az a baj vele, hogy szandekosan elvesz abbol a szabadsagbol, aminek az internet es a PC eseteben a hihetetlen innovaciot koszonhetjuk."
Ezt nem értem még mindig. Milyen szabadságból vesz el? Ha a flash hiányzik pl akkor ezek szerint a SonyEricsonod is elvesz pont ugyanannyit a szabadságodból (sõt mivel jóval kevesebbet tud mint az iphone így még többet) vagy ott nem számít?
"Ez pedig visszafejlodest indithat el mas teruleten is (lasd iPad)."
Szerintem az ipad egy igen nagy elõrelépés a táblaPC-k piacán.
"Az a velemenyem, hogy mar az iphone-nal sem lehet arra hivatkozni, hogy ez csak egy telefon. Az iphone egy fejlett operacios rendszert futtato altalanos celu szamitogep! Egy mini PC vagy Very Personal Computer, ha ugy tetszik. Nem megengedheto,"
Persze lehet így hívni a hardver miatt, de nekem a telefonom alapvetõen másra kell mint a számítógépem. Persze lehet miniPC-nek hívni, de teljesen más az elvárásom vele szemben.
"hogy egy ilyen eszkozt fallal korulvett kertbe (walled garden-be) zarjanak es hogy barmifele kapuor legyen kozte es a kulvilag kozott"
Az a baj, hogy szerintem rossz a példád, mert nem az a korlátozás hogy a saját kertemben vagyok, hanem mondjuk az hogy a saját kertemre nem építhetek istállót. Persze mivel nekem nem kell istálló így ez nem zavar sõt nyugodt vagyok, hogy a szomszédom kertjében sem lehet ilyen így nem jön át a bûz hozzám.
És? Ami egy desktop gépnél magától értetõdõen mûködik és napi szinten használod, az miért nem felel meg a mobilodon? Nekem pont az a lényeg, hogy ugyanúgy elérjem a DropBox-omat, FTP szerveremet, tudják neten fájlokat megosztani stb.
"A zseblampanak alcazott internetmegoszto azt demonstralta, hogy a szuron igen is atjuthat okosan elrejtett kod."
Errõl link?
"Az, hogy nem telepithetsz kulso alkalmazast pedig csak az apple es a partnerei erdekeit."
Bocsi, de az App Store 99%-a külsõs alkalmazás.
Az meg, hogy nem kell a netet túrnom, mindent egy helyen megtalálok és biztos lehetek benne, hogy megbízható tartalmat kapok az az én érdekem, nem a gyártóé.
"Szerencsere torveny szerint nem, de az Apple szerint igen."
Szerencsére õk sem állnak a törvény felett :)
"Legalabb is az USA masolasvedelmi hivatalahoz is beadvanyt intezett beadvanyaban ezt mondja."
Amit nem fogadtak el.
"http://news.cnet.com/8301-1023_3-10454364-93.html"
Már megint az osztogattak/fosztogattak probléma :D
Nem azért tiltottak ki készüléket, mert jailbreakelt volt, hanem azért tiltottak ki felhasználót, mert feltört alkalmazásokat.
"Nem kell megtorni semmit. Az tart sokaig, amig "athangoljak" a szoftvert egy masik hardverre."
Hehe, ezt beszéld meg Paulal, ezek szerint elég béna volt, hogy majd 1,5 hónapig tartott neki a Desire rootolása.
"Ezt kifejtened? Mit valtoztat egy-egy plusz sor a menuben?"
Ha túl sok funkciót zsúfolsz egy eszközbe, amit a felhasználók zöme gyakorlatilag soha nem használ, akkor annak a kezelése bonyolulttá és nehezen áttekinthetõvé válik, mert fontos funkciók elvesznek a többi között.
Arról nem beszélve, hogy a legtöbb gyártó a feature lista hosszára gyúr, de egyes funkciók optimalizálására, kidolgozására minimális idõt fordít, így gyakorlatilag sokszor adott készülék rengeteg alig, vagy sehogy nem használható funkcióval rendelkezik.
Pl. adj egy Symbian készüléket egy olyan ember kezébe, aki még nem használt ilyet és kérjed meg, hogy cserélje le a csengõhangot. Jó eséllyel 10 perc múlva hozzád vágja :D
A Google-nel akarsz dolgozni? Akkor Linuxot vagy OSX-et kell hasznalnod, mert a Windowst nem szeretik a vallalatnal.
Diktatura lenne ott is? Nem hiszem, de nem is kotelezo ott dolgoznod.
Nekem sem tetszik, hogy a K&H ebank csak Firefoxrol es Explorerrol elerheto. Diktatura? Nem, mehetek mas bankhoz.
Az Apple nem diktatorikus rendszer, hanem korlatozza az eszkozoket. Azaz elerhetsz szinte barmit (minthogy mas rendszereken sem lehet mindent elerni, csak szinte barmit...), egyedul a celhoz vezeto eszkozoket korlatozzak. Mindezt azert, hogy a falak viszonylagos vedelmet jelentsenek.
Es igen, gazdasagi okai is vannak a donteseiknek, de ne felejtsuk el, hogy egy reszvenytarsasagrol van szo, amely egyik elsodleges szempontja a profit.
Nagyon szep, amit Linus Torvalds kitalalt, de ebben a kapitalista vilagban nincs helye. Nem lehet eletkepes egy rendszer, ami nem termel profitot, ezert nem is fejlesztenek ra profitorientalt cegek (mint Adobe).
Az a baj vele, hogy szandekosan elvesz abbol a szabadsagbol, aminek az internet es a PC eseteben a hihetetlen innovaciot koszonhetjuk."
Ez számomra ellentmondás.
Nem zavar, ha adott készülékben nincs benne egy funkció, de ha ugyanaz a funkció az iPhone-ból hiányzik, akkor az a szabadságod megnyirbálása.
Bocsi, de ez számomra illogikus.
Egyébként addig nem zavar, hogy elvesz olyan területekbõl szabadságot, amit vagy nem is használnék, vagy meg tudom kerülni, ha másik oldalon meg olyan többletet tud nyújtani, amit per pillanat egyetlen más platformon sem kapok meg.
A dolgokat mérlegelni kell kinek mi a fontos. Nekem a gyors, stabil és megbízható mûködés, a hatalmas és minõségi programválaszték ezerszer fontosabb, mint, hogy widgeteket rakhassak ki a képernyõre.
Erre mondtam, hogy a diktaturanak vannak elonyei is. Teljesen mas lenne a helyzet, ha csak es kizarolag az arto programokat szurnek ki.
Telefonokrol volt szo.
"Nevetni fogsz, vissza fejtik és tudják mi van benne. Ezért nem fogadnak el alkalmazást, ha pl. saját API-t használ."
Automatikus szkennelesi folyamat van, ami bizonyos nyomokat keres a kodban es elemzi az alkalmazas viselkedeset. Noha elvileg barmilyen gepi kodot vissza lehet forditani, teljesen ertelmetlen a dolog, mert egyreszt boraszto nehezen olvashato kodot kapsz, masreszt legalabb ugyannyi programozot kene alkalmazni az elemzesere, mint ahanyan az appokat irtak.
A zseblampanak alcazott internetmegoszto azt demonstralta, hogy a szuron igen is atjuthat okosan elrejtett kod.
"Értem, szóval éljen az anarchia. Akkor minek a szabályok, törvények, majd én eldöntöm, hogy helyes-e téged leütni egy sötét sikátorban, vagy sem."
A valasztas szabadsaganak semmi koze az anarchiahoz. Az, hogy nem uthetsz le mast, az a te erdekedet is szolgalja, mert akkor teged sem fognal leutni. Az, hogy nem telepithetsz kulso alkalmazast pedig csak az apple es a partnerei erdekeit.
"A jailbreak nem illegális."
Szerencsere torveny szerint nem, de az Apple szerint igen. Legalabb is az USA masolasvedelmi hivatalahoz is beadvanyt intezett beadvanyaban ezt mondja.
http://www.tuaw.com/2009/02/13/apple-says-jailbreaking-is-illegal/
"Az App Store-ból nem zárnak ki senkit, már megint valamit hallottál :D"
http://news.cnet.com/8301-1023_3-10454364-93.html
"Azért azokat a "látszat védelmeket" is hetekig, hónapokig törik meg :D"
Nem kell megtorni semmit. Az tart sokaig, amig "athangoljak" a szoftvert egy masik hardverre.
"Bocsi, de App Store még hírbõl sem volt, de az Installerben ezerszám voltak alkalmazások."
Pont ezert kellett lepnie az Applenek.
"A sok felesleges funkció viszont igen."
Ezt kifejtened? Mit valtoztat egy-egy plusz sor a menuben? Vagy ha ott csucsul az eszkozon egy bluetooth OBEX profil?
A bezartsag egyben vedelemet is jelent. Ezek a falak megakadalyozzak, hogy beleszarjanak, pisaljanak a kertbe, vagy ellopjak az ingosagaikat azoknak, akik ezt valasztjak.
Van akinek a megszoritas es a vedelem elfogadhatobb alternativa, mint kitenni a privat eletet es tulajdont kulonbozo veszelyeknek az ugynevezett szabadsag mellett.
Es egy idezet az egyik forumozo alairasabol: "Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad...'
Csak az a kontroll fogadhato el, ami a rendszer mukodokepesseget hivatott fenntartani. Peldaul
bizonyos szabvanyok megkovetelese, arto programok szurese. Az a kontroll, ami kizarolag a gyarto erdeket szolgalja es a userek sulyos erdekserelmevel jar, elfogadhatatlan.
"Pedig részint igen."
Miben valtoztatna az az iphone kezelhetosegen, ha lenne mondjuk egy gomb, ami felszabaditana a keszuleket?
"Vannak dolgok amiket az iphone nem tud, ha ezekre szükséged van válassz más telefont. Azok meg más dolgokat nem tudnak."
Szerintem meg mindig nem vilagos, hogy mi a bajom az iphone-nal. Nem az, hogy nem tud x dolgot. Ezer masik telefon nem kepes egymillio dologra, tobbek kozott a mostani telommal (w580i) se tudok flasht nezni.
Az a baj vele, hogy szandekosan elvesz abbol a szabadsagbol, aminek az internet es a PC eseteben a hihetetlen innovaciot koszonhetjuk.
Ugyan azt a felhasznalokat korlatozo, kizsakmanyolo hagyomanyt probalja folytatni a most felnovo mobil szamitastechnikaban, mint ami a telekom iparban kezdetek ota uralkodik. Ez pedig visszafejlodest indithat el mas teruleten is (lasd iPad). Az a velemenyem, hogy mar az iphone-nal sem lehet arra hivatkozni, hogy ez csak egy telefon. Az iphone egy fejlett operacios rendszert futtato altalanos celu szamitogep! Egy mini PC vagy Very Personal Computer, ha ugy tetszik. Nem megengedheto, hogy egy ilyen eszkozt fallal korulvett kertbe (walled garden-be) zarjanak es hogy barmifele kapuor legyen kozte es a kulvilag kozott.
No igen, csak a fejlesztõk sem ilyen gépekre fejlesztenek.
Ellenben a mobilos területtel, mivel az olcsóbb modellekbõl fogy több, így a fejlesztõk azt veszik alapul, a drágább, prémium kategóriát meg hanyagolják, mert onnan kevesebb a bevétel. Ugyanez volt a WinMo-nál is, ott sem tudták megoldani. Most a MS egyszerûen meghúzta a vonalat, hogy mi az a minimum hardver amire telepíthetõ a WP7, innentõl ott nem lesz ilyen probléma.
A Google meg a rengeteg eltérõ teljesítményû vas és párhuzamosan piacon lévõ eltérõ verziójú rendszerek káoszában képtelen lesz rendet csinálni.
"lásd iOS 4 esete a 3Gs-nél régebbi iPhone-okkal"
Igen, az iOS4-et én nem adtam volna már ki a 3G-re, bár van olyan ismerõsöm, akinek nem javasoltam a frissítést, mégis felrakta és teljesen elégedett vele.
Ki kell találni bizonyos szinteket, az alkalmazásnak pedig meg kell adnia, hogy hanyas szintû rendszertõl fölfelé képes mûködni. A PC-játékokhoz hasonlóan az Androidosoknak is lehet majd "gépigényük" :) Szerintem ez jobb megoldás, mint az, hogy minden készülékre automatikusan ráerõltetjük a legújabb rendszert, függetlenül attól, hogy képes-e megfelelõen futtatni azt (lásd iOS 4 esete a 3Gs-nél régebbi iPhone-okkal, amely kapcsán tele vannak a fórumok a felhasználók siránkozásával)
Egyeduli gyenge pont a Youtube, de mivel az szimbiozisban el az iTunes-szal, ezert nem fogjak megszakitani a kapcsolatot.
Ugyebar anno kulon App-kent jelent meg az iPhone-ban, annak ellenere, hogy a Google egyeb termekei nemkivanatosak voltak az Apple telefonjan, majd Steve Jobs Flash elleni kampanya kitoresekor szepen elkezdtek atallitani HTML5-re.
Google sem hulye, mert bar I. Steve Jobs Nagyvezer, Dicso Tabornok es Igazsag Kardja altal vezetett nep igencsak elenyeszo aranyu a Zold mezo felett es Kek Eg Alatt Szallo Semmire Nyitott Ablakok nepehez kepest, de az elobbiek koreben inkabb szokas fizetni szolgaltatasokert, mediatartalomert, programokert, mig utobbiak a hardvert is inkabb lopnak, mint fizessenek azert, amit mas alkotott.
Tisztelett a kivetelnek, mert azert szerencsere vannak.
--
Egyébként sajna nem csak a kevesebb alkalmazás, hanem magának a rendszernek a kiforratlansága is elég nagy különbség. De ezt is lassan behozza.
Az Androidnak nem ez lesz hosszú távon a problémája, hanem a fregmentáció, és a Google Markettel kapcsolatos elképzelései (kevés országban elérhetõ fizetõs tartalom és kontroll nélküli feltöltési lehetõség).
Az elsõ nagyobb vírustámadás után majd szépen át lesz ez még gondolva, csak ennek a leckének az árát majd a felhasználók fizetik meg.