57
  • blazsa
    #57
    Mindenképpen érdekes koncepció de nem hiszem, hogy erre széles körben igény lenne, egyszerűen miért érdekelné a követőimet, hogy éppen milyen fogyasztással autózok, mennyi az olajszintem, vagy melyik szélességi és hosszúsági koordinátán tartózkodom?:)

    Szerintem maga a Twittwer sem lesz olyan tartós mivel akár a facebook is kiszolgálja azt az igényt amit egy twitterező elvár. A kocsi persze baromi jó de ez a reklámon kívül semmi átütő elképzelést nem szimbolizál. De lehet ,hogy csak én nem látom tisztán a twitter csodás lehetőségeit :P
  • eszteregy
    #56
    Hát annak bizony én is örülnék!! :) Köszönet a linket, ki is próbálom, hogy működik ez ;)
  • JürgenKlinsmann
    #55
    Egészen biztos vagyok benne, hogy már korábban is megcsinálta ezt valaki. A cikk sem írja sehol, hogy ez az első, hanem ez az első olyan Ford amelynek (ha nem is még most) de később alaptartozéka lehet a Twitter integráció.
  • extrem10
    #54
    ha ezt egy hozzáértö megcsinálja házilag,akkor eddig miert nem tette meg senki???:)sztem teljesen jo,hogy beletervezik az autoba...sokmindennel már ugysem tudnák izgalmassá tenni a belsö szgépes rendzsert,korral meg haladni kell,s teljesen pöpec,ha az autó segitségével is tudunk netezni,tweetelni...ha valami baj van éppen akkor elsökézböl eltudjuk kommentálni,ha éppen nincs nálunk telefon vagy ilyesmi...itt a link
    gondolom te is örülnél ha megdobnának egy Forddal:))
  • JürgenKlinsmann
    #53
    Szerintem nem erőfitogtatás, mert igazából semmi extra nincs benne, ezt egy átlagos mobiltelefon is tudja. Az enyémben is van GPS, szélessávú internet és van rá telepítve Twitter, Facebook, stb alkalmazás...
    Ha akarom akkor Twitteren megosztom a GPS adatait, hogy éppen hol is vagyok (bár nekem inkább a fotós geotagging miatt kell a GPS, nem ilyenekre). Az autókban már jó húsz-harminc éve elkezdték használni a számítógépes vezérlést... ami kb egy számológép méretű chipet jelent. Ez amúgy is megkapja a menetinformációkat, tehát, hogy éppen balra fordul az autó. Ezt az infót leolvasni és kiküldeni a GPS koordinátákkal összevetve Twitterre egyáltalán nem nagy dolog. 2 óra programozás és 1 óra kísérletezés és egy hozzáértő megcsinálja ezt házilag is.

    Szóval nem erőfitogtatásról van szó, inkább csak simán ez a trend, az autód is bekapcsolódik a Social Networkingbe, ahogy már nem csak a számítógéped és mobiltelefonod teszi azt. Hogy van-e értelme? Jó kérdés, nekem nincs rá szükségem, de az apámnak meg mobilra nem volt soha, most meg már azzal rohangál ő is, én meg már a Facebook-ot is el tudom olvasgatni a buszmegállóban állva.

    Ha már Facebook-ról van szó: Mi ennek a Fordos alkalmazásnak a neve? Lehet rálesek, úgyis unatkozom a melóban! :)
  • fantomas11
    #52
    Hát nem tudom van-e értelme. Én is úgy gondolom, ezzel csak azt akarták megmutatni, hogy ők ilyet is tudnak. Ha elvonatkoztatunk a twittertől, akkor ez egy zseniális dolog, folyamatosan a világhálón van az autó. Nem csalódtam a Fordban, ők mindig képesek újat hozni. És nem lehet azt mondani, hogy "inkább az autót raknák rendbe ..." mert az autó közben rendben van. Minden a helyén van, minden működik és jól működik.

    Egyébként a facebookon láttam (twitterről meg fordról jutott eszembe), hogy van ott egy alkalmazás, ahol most fordokat lehet nyerni. Asszem 14 db van és egyedi festése van mindnek. Nagyon állatul néznek ki. Mondjuk ilyen Twitter cucc nincs benne, de kinek kell az. :)
  • missxy
    #51
    Pfff. ha lenne is igény rá, akkor sem megfizethető egy átlagos keresetből. Annyi pénzből már lehet értelmesebb extrákkal is felszerelni egy kocsit. Am., nagyon jól néz ki az autóról készült kép a cikkben. És ez az almazöld szín sem rossz.
  • sztike10
    #50
    Na jó, ennek őszintén mi értelme van? Az még oké lenne, hogy az autó a neten megkeresi az útinfót, és közli velem. De miért kell neki kiraknia ezt a Twitterre? Vagy a sofőrnek kéne vezetés közben folyamatosan azt figyelni? Nem igazán értem, hogy ennek ilyen formában mi lehet a haszna...
    Bár valószínűleg ha később nagyobb mértékben forgalmazzák a technológiát, az inkább az érdemi részére koncentrál a dolgoknak, és nem ilyenekre, ez talán csak önfényezés, hogy 'Figyeljetek, ilyet is tudunk!'.

    Egyébként vajon mennyivel kerül majd többe egy ilyen autócsoda? (És hirtelen miért jutott eszembe a Knight Rider? :D)
  • JürgenKlinsmann
    #49
    Inkább az a probléma ezzel a szolgáltatással, hogy baromira felesleges. Oké, hogy manapság a telekommunikáció világát éljük, de nem biztos, hogy jóra vezet ha állandó jelleggel mindig, minden apró hülyeségünket is megosztjuk a nagyvilággal. Manapság már mindenki fészbúkozik, twitterezik és egyéb Social Network hálózatokon cseveg még a számítógéptől távol is. Mobilon tolják a vonaton, buszon, villamoson, de még az iskolapadban is... kérdés, hogy van-e szükség arra, hogy az autónk még azt is megossza 5 másodpercenként boldog-boldogtalannal, hogy éppen melyik kátyúba verte be magát.

    Családos emberek nem hinném, hogy ilyen autót vennének, maximum csak a fiatalok, akik imádják még a fingjuk szagát is megosztani Twitteren minden 20 percben.
  • Izgága1
    #48
    Biztos lenne saját twittere az autónak, nem a felhasználóét offálná szét ;)

    De amúgy tényleg magyarországon nem igazán van rá kereslet meg így elég sok helyen. Szal egyelőre csak a megszállottak meg a "fontos" emberek vennének ilyet szerintem.
    De amúgy nem rossz ötlet és sokkal több lehetőség van benne mint amit most így bemutatnak, szóval abba gondoljatok bele, hogy már rögtön tudna esetleg hívni mentőt meg mindent (mondjuk kis feketedobozban lenne a cucc) Szóval ezzel igen nagyot lépett a Ford szerintem
  • Megtörhetetlen
    #47
    Dehogy is ez nem igaz most is nagy a lefedettség ami miatt nem terjedne el az a hazai Twitter elterjedése ami nem nagy, és még ha nagyobb is lenne ki akarja hogy önálló életre kelve offolja szét az autó az ember üzenőfalát!
  • Csörcsike
    #46
    Persze, hogy nem fizetne, mivel még itthon nem is lenne értelme használni ezt a kocsit. Körülbelül olyan 5-10év kéne ahhoz, hogy igazán használható legyen. Én akkora gondoltam, mert szerintem itthon annyi idő kell ahhoz, hogy például a mobil internetes lefedettség elég nagy legyen ahhoz, hogy tudjuk használni a kocsinak a speciális tulajdonságait.
  • Megtörhetetlen
    #45
    na ne röhögtess már... mi az hogy ezzel sok embert fog megfogni??? Maximum japánban vagy kínában mert hogy máshol nem az egészen biztos!!!!! Idehaza mégis kinek kéne egy ilyen gép?? Mármint a kocsi igen az jó, de ilyen plusszért állítom nincs az a magyar aki fizetne!!!
  • Csörcsike
    #44
    Azért ezt a kocsit nem csak a bűnüldözésben lehet majd használni. Azért ennek sokkal nagyobb piaca lesz.
  • johngoku
    #43
    Szerintem ez nagyon hasznos dolog is tud majd lenni ha kifejlődik ez a technika és kinövi majd a kezdetekor adódód gyermekbetegségeit. Nagyon jó, hogy ilyen dolgokat is fejlesztenek az embereknek. Szerintem nagyon jó dolog ez és nagyon nagy haszna lesz ennek. Például majd menet közbe tervezheti meg az ember egy esetleges kirándulás útvonalát.
  • metterko
    #42
    úgy érted miért jó ha egy menekülő bűnözőről azonnal megmondják hol van? Igazad van ez szerintem is teljességgel megengedhetetlen, milyen dolgom ár hogy hatékonyabb lenne az igazságszolgáltatás. Egyszerűen felháborító, nem igaz?

    Amúgy meg tuti be lehet állítani hogy miket küldjön el és miket nem, de ami inkább kérdéses hogy milyen internetkapcsolatot is használ. Mert ugye csak úgy magától nem lesz net mindenhol.
    De ha valaki nagyon nem akarja hogy kimásszon az autó a netre akkor egyszerűen nem engedi felkapcsolódni
  • Csörcsike
    #41
    Nagyon komoly kis jármű lett. Szerintem ezzel a Ford igazán nagyot dobott szerintem ezzel nagyon sok embert fog majd az oldalukra állítani.
  • rorock
    #40
    miket ki nem találnak manapság:D Nem elég hogy az emberek folyamatosan nyomják ezeket a közösségi portálokat most már még a kocsik is?:D Lehet ez az új GPS technológia csak még nem bontakozott ki:D
  • yugoslave
    #39
    és mi van ha az gyorshajtást is kipostolja magától twitteren, vagy egyből értesíti a rendőrséget :D 'Épp 300-zal száguldok a hatvanas táblánál, zebránáls sokan álltak, de nem álltam meg, mert csak babakocsis anyukák álltak várakozván az átkelésre' szöveggel. Ill ha már itt tartunk, van egy Tom Cruise film, amiben megvakul a csóka és menekül, mindenki üldözi és simán leolvassák egy számítógépről közben, hogy merre van.... miért jó ez?!
    Inkább maradok a Kuga-nál, ha már Ford, közülük ő az új szerelmem és nem jelent fel twitteren, meg fbon sem, meg nem postol ki semmit :D az időjárást sem
  • Megtörhetetlen
    #38
    Jeeessszusom, ez aztán igazán fantörpikus!!!
    Abszolute nem értem mi értelme, meg az én twitteremet ne spammelje szét! Ami tuti ezért egy fillért sem fizetnék, mármint pluszba ha alapfelszereltségben benne lenne akkor még oké, de külön egy fityinget sem!!!!
  • morleone
    #37
    :D te sem gondoltad komolyan, hogy beülsz a 7 millás mondeoba és úgy megpadlózod, hogy a börtönőr bácsi tömése szétrobbanjon a g-től! :D:D
    biztosan van máshol is tesztvezetés, nézz körül a neten. :)
  • havasar
    #36
    Én be se mernék ülni a Ken Blockos Fiestába:D 800 lóerő és 900Nm... még autót azt csak csak tudok vezetni de ez inkább már valami űrhajó:D Amúgy én voltam tesztvezetni egy mondeo-t. Igazából a kb 10 percig tartó tesztvezetés semmire nem volt jó. Nem szabadott semmi olyat csinálnom a kocsival amit alapesetben simán megcsináltam volna. Például amikor 30-al kanyarodtam akkor a mellettem ülő börtönőr bácsi rögtön szólt hogy egy kicsit túl gyors volt ez, és féltette a belső szerveit ettől a hatalmas G erőhatástól... Szóval nem tudom hogy nincsen ennek kulturáltabb módja? Mert ennek így semmi értelme...
  • yugoslave
    #35
    Én szeretném vezetni, de lehet is jelentkezni tesztvezetésre, de biztos, hogy nem olyat fogok, mint ken block... de ezt a twitteres dolgot tényleg nem értem, hogy miért is jó...
  • tetrisman
    #34
    Szerintem is van benne potenciál, sok hasznos dolgot lehet kihozni belőle. Meg akár hogy is nézzük ahogy fejlődik a technika úgy lesz a kocsikban is egyre több, és a végén már szinte minden benne lesz mint egy lakásban. Szerintem...! Amúgy jó ez a Fiesta, Ken Block is most ezzel fog nyomulni az új videójában. Szóval ez jelenthet valamit. Van aki már vezette?
  • havasar
    #33
    Szerintem is, alaoból nem hülyeség a twitter csak normális embereknek kell olvasni az üzeneteit. Szerintem a ford is jó irányba indult ezzel hiszen ha az összes autó rendelkezik majd ilyennel akkor simán lehetne egy dinamikusan frissülő adatbázist csinálni ami összegyűjti a kocsiktól az infokat és azt összegezve mondjuk egy térképen mutatva tud tájékoztatni. szerintem van benne potenciál...
  • Justil
    #32
    Na, akkor most mindenféle oltogatás nélkül neked is elmondom, hogy (számomra pl) mi a twitter értelme: szakmai/hobbi téren a megfelelő embereket követve hatalmas mennyiségű összeszedett, rendszerezett, téged valószínűleg érdeklő információhoz juthatsz. Olyasmihez, amihez néhány blogot olvasgatva vagy guglizva csak sokkal nehezebben férnél hozzá.
    Az, hogy emellett Pistikék milliói arra használják, hogy megosszák a követőikkel, hogy milyen színűt és állagút kakiltak az előbb, nem a rendszer hibája, hanem a szükséges velejárója. Te szabod meg, hogy kinek az updatjeit figyeled, és kiét nem, és ha ügyesen válogatsz, nagyon hasznos tud lenni.
  • Madve
    #31
    Igazából én személy szerint a twitter értelmét sem látom, annak meg pláne nem hogy egy kocsi csipogjon rajta bármit is. Őszintén ki a tököm olvassa el, hogy egy kocsi hogy érzi magát út közben, vagy hogy unatkozik a parkolóban? A wimdowshoz meg külön gratulálok, de még a számítógéphez is. Ilyen baromságra jóval stabilabb/energiatakarékosabb stb lett volna egy alap ingyenes linux rendszer, vagy egy kijelző nélküli mobil symbian/android/maemo stb. rendszerrel. Esetleg egy univerzális csatlakozó amihez csatlakoztatod a telefonod amire rá van telepítve a tweetcar 1.0 :)
  • ADAMEX9
    #30
    Továbbra sem értem mi az a KINETIKUS design? Ugyanolyan mint a többi átlagautó! Semmi extrát nem látok benne.
  • MsUser
    #29
    Vajon melyik korosztályt célozza?
    Nem az ép elmélyűt!
  • Balintos
    #28
    'Épp 170-el megyek amikor elütök egy esküvői menetet lassítás nélkül'
  • Justil
    #27
    Miért bro, én talán írtam, hogy ő írta, hogy mások szerint sincs?
  • beef
    #26
    Egy szóval sem írta, hogy mások szerint sincs.
  • Justil
    #25
    Csak próbáltam rávilágítani, hogy attól, hogy szerinted nincs értelme, még nem biztos, hogy (másnak is) így van.
  • Doktor Kotász
    #24
    Milyen indíttatásból írtad ezt?
  • Thaison
    #23
    "Rork példaként említette a valós idejű közlekedési hírek összekötését, amelyek a lehetséges dugókról és a legújabb időjárási előrejelzésekről tájékoztatják a vezetőket." - szerintem itt ezen van a hangsúly, hogy végre eljussanak oda az autók hogy ezek a szolgáltatások már alapból benne vannak az autókban és nem kell külön GPS vagy TMC vevő hogyha fejlődik a technika akkor ezek mért ne legyenek benne? Az meg hogy már twitter is van benne mellékes, most ez a divat,problémát nem jelent ha ez is van benne,örülni kell neki hogy más sok plusz dolog elérhető egy kocsiban. Amúgy meg jó ez a Fiesta,nagyon bejön ez az új kinetikus design, szívesen elvinném egy próbakörre, bár a Mondeo sem rossz ha már itt tartunk.

    "Tényleg, múltkor láttam egy buszon kiírva hogy 'WiFi hamarosan', ez mobilnet alapú lenne, ugye? Gondolom csak nem műhold:D Erősítsen meg valaki:)" - szerintem műholdas lesz, legalábbis annak lenne értelme manapság.
  • Justil
    #22
    "Én még a twitter értelmét sem látom, nem hogy kocsiba kelljen rakni."

    Még jó, hogy nem rajtad múlik, hogy van.
  • intrex
    #21
    Facebookos talajgyalu, twitter kompatibilis defibrillátor, vaskohó skypeal.

    Gombabácsi: látom te vagy itt az agy. Maradj a windowsod mellett, az való neked.
  • Narxis
    #20
    Az emberiség megérdemelné már azt az atomot...
  • Bhalage
    #19
    irdatlan nagy faszság amire senki nem kíváncsi
  • bippo
    #18
    "Rork példaként említette a valós idejű közlekedési hírek összekötését, amelyek a lehetséges dugókról és a legújabb időjárási előrejelzésekről tájékoztatják a vezetőket."
    Ez lenne az egyetlen értelmes dolog az egészben, de persze nem értelmes dologra használják.
    "A szoftver ezeket az adatokat is összefésüli ... Twitter-üzenetet küldte" - ááááááá

    Ez tényleg csak arra lesz jó, hogy amikor behazudod a munkahelyen/az asszonynak, hogy azért késtél, mert dugó volt, a kocsi twitterén meg ott van, hogy el sem indult időben/tilosban járt.