7
 • nlght
  #7
  Mi még úgy tanultuk ált iskolában földrajzórán, hogy évente kb. 1 mm-t "másznak" a nagy földlemezek. A földrengés az parásabb. Például egy olyan, ami a tahiföldi cunamit okozta. Szoktak is cikkezni minden évben kábelszakadásról.

  Amúgy én is azon csodálkozom, hogy csak kicsivel vastagabb kábeleket feketetnek le mint egy mezei utp kábel és ez biztosítja a földrészek közötti forgalmat. Az pedig rohadt sok filecsere...
 • JimKirk
  #6
  Nem hiszem!:)
 • Pintyőke
  #5
  Netperformer: ugye a kerdesedet csak poenbol tetted fel? :)
 • netperformer
  #4
  Vezeték nélküli hálózat? Műhold és barátai?
 • Julius Caesar
  #3
  Miközben az ember röhög Ötvös Tibor cikkein, ritkán gondol az ahhoz szükséges internet infrastruktúrájára. BOnfrie elkapta a lényeget :)

  Amúgy sztem érdekes, h fél centis kábelek a tenger alatt a net ütőerei. Amúgy h-h nem szedik szét lemezmozgások? Meg egy ilyen kábel meddig bírja, még ilyen sok burokban is,

  ui: tudom, h ezt a cikket nem ÖT írta.
 • jhetedikj
  #2
  LOL
 • B0nFire
  #1
  "Miközben a felhasználók e-mailt küldenek, chatelnek vagy éppen egy YouTube-videót néznek meg, ritkán gondolnak az internet mögötti infrastruktúrára."

  Igen. Továbbá:

  Miközben a sofőrök gondtalanul közlekednek az utakon, ritkán gondolnak a közlekedés mögötti infrastruktúrára.

  És miközben ezek a sofőrök tankolnak egy benzinkútnál, ritkán gondolnak az kőolaj-kitermelés és finomítás folyamatára, míg mindaz eljut a benzinkutakig.

  Miközben az emberek gondtalanul éldegélnek városaikban, ritkán gondolnak a városok infrastruktúrájára, mekkora befektetéssel és munkával jár az épületek tervezése és kivitelezése, az utak építése, a közlekedés megszervezése.

  Miközben az emberek gondtalanul tévéznek vagy rádióznak, ritkán gondolnak a televízió/rádió mögötti infrastruktúrára. A hatalmas adótornyokra, a távközlési műholdakra, az űrhajósokra, akik ezeket felbocsájtják és karbantartják.

  Miközben a majom gondtalanul majszolja a banánt, viszonylat ritkán gondol az evolúció nagyságára, az ő veszélyeztetett mivoltjára, a banáncserjéket érlelő nap irgalmatlan munkájára, a természetre és a kozmoszra, amely mindezt megadta neki. Csak zabálja két pofára a "banántot" a hálátlan.