65
-
A1274815 #25 Az XP-nél volt, mivel a hagyományos 32 bites XP NT5.1 volt, míg a 64 bites NT5.2 azaz ha úgytetszik Windows 2003 Proffesional.
Amúgy ha megnézel egy OEM címkét nincs rajta, hogy 32bit vagy 64 bit és minden gond nélkül és LEGÁLISAN működik ha 32 bite kódjával telepíted fel és aktiválod a 64 bitest és vica-versa. -
MsUser #24 Kipróbáltam több gépen 2Gb és 4Gb RAMmal is XP-vel és Win7-el is semmi változás.
Amíg a programok amiket használunk nem x64-re vannak írva, csak futnak azon is addig ez erölködés, és néhány régi jól bevált alkalmazás meg nem fut :(
De ha sokat ölnek reklámba, akkor lassan de biztosan átálnak kényszerből! -
#23 Ha majd 4 gigánál többet használok átállok. Ennyi erővel ha kijön az új tégla meg cserép és jobban hőszigetel, akkor építsd totál újra a házad. Majd ha új kell megteszem... -
Oláh Herkules #22 live messengernél bármit jelenthet amekkora fos :) -
Rotyoka #21 Az hogy 64 bites nem azt jelenti hogy nagyobb a gépigénye. És igen kéne abból is 64 bites -
Oláh Herkules #20 azért mert nem kapsz vinfost, hanem feltelepítik rá. És vagy 32bites lesz feltelepítve, vagy 64bites -
veghlaci05 #19 "Mindenesetre nekem a 8GB eddig még mindig elég volt, igaz, nem használom túl sokat az otthoni asztali gépet."
Na ezen mosolyogtam egyet.
Erről egy sztori jut eszembe, egy volt tanárom mesélte hogy élt kinnt az USA-ban és megkérdezte ez egyik ottani kollégát hogy kihasználja-e a hatalmas platós 6 literes terepjáróját. A kolléga válasza az volt hogy persze, hiszen a platón viszi a teniszütőket ha teniszezni megy. -
intrex #18 Én azt nem értem hogy miért kell a vásárláskor eldönteni hogy 32 vagy 64 bites winszart veszel. Miért nem lehet úgy megcsinálni mint az OSX vagy bármi más, hogy egy termék van (na jó kettő, mert van egy OSX Server is), aztán csókolom, 32 és 64 bites gépekre is felmegy, benne van az összes nyelv, stb. -
Oláh Herkules #17 ugyan 64bites live messenger? minek? Lehet hogy akkor még a ramot is fullra kitöltené nem csak szimplán rohadt lassú lenne :) -
#16 Főleg , hogy az idióta Adobe behozta az x32 elnevezést... -
#15 Érdekes módon az Adobe tudtommal még például pont nem gyártott 64-bites Flash Playert. Ugyan így, a Windows 7-ben sincs 64-bites Live Messenger, tudtommal. Szóval csipkedhetnék magukat a gyártók, mert nem olyan bonyolult dolog 64-bitre programozni (tekintve, hogy többségénél elég lenne egy fordítási direktívát beállítani és ennyi meg is tenné, már így is legalább natív program lenne).
Amúgy lehet, szőrszálhasogatás, de ez az x64 elnevezés nagyon hatásvadász. Gondolom, az x86-64-et rövidítették le, csak kár, hogy az x86-ban a processzor típusát jelöli a szám, az x64-ben meg már a bitek számát így. -
Oláh Herkules #14 stalker, gta4, térképészeti programok, és egyébként a legtöbb modern játék szépen gyorsul 2-nél több giga rammal, ugyanis maga a játék elfoglal majdnem 2 gigát, persze többet nem mert bár jó lenne neki, de a begyepesedett userek miatt ragaszkodni kell a 32bit korlátaihoz. Ezért nincs elég 64bites program sem, mert a begyepesedett userekhez kell alkalmazkodni, így 5 évvel a 64bit megjelenése után is. -
#13 Komolyabb videó szerkesztők simán benyelnek több gigát. -
duke #12 "amikor 2GB-nál több memóriát vettek a gépükbe. A 32bites OS 4GB-ot már nem tud kezelni.
Ma már 2GB a minimum, 4GB az elégséges memória, 8GB v. több a sok. Emiatt minden közepes v. jobb konfigban csak 64 bites OS lehet."
A sima XP lekezeli a 4 gigat, csak abban benne van a videokartya (meg minden egyebb) memoriaja, es ha valakinek 1-2 gigas kartyaja van, akkor annyival kevesebbet lat a fo memoriabol.
En nem talalkoztam meg olyan programmal, ami ne ment volna jol 2 gigaval, de azert biztos van olyan, mondjatok egyet. -
duke #11 "Amúgy ha a 64 bites még jósok memóriát meg nemtom miket tud megcímezni, több százszor annyit, mint a 32-es, akkor most minek kéne 128-as? Ezt nem vágom."
Valoszinuleg tudomanyos okokbol vizsgaljak a dolgot, mert gyakorlati ertelme szerintem sincs. A 64 bites oprendszer 4 milliardszor nagyobb memoriat tud kezelni, megbecsulni sem tudnam, hogy azt a korlatot mikor erjuk el. -
Adenoma #10 lehet venni azt, csak nagyon drága. -
JTBM #9 A 64 bit akkor érintette a felhasználókat először, amikor 2GB-nál több memóriát vettek a gépükbe. A 32bites OS 4GB-ot már nem tud kezelni.
Ma már 2GB a minimum, 4GB az elégséges memória, 8GB v. több a sok. Emiatt minden közepes v. jobb konfigban csak 64 bites OS lehet.
Az átlag felhasználó persze örül annak, hogy sok kísérletező felhasználó letesztelte a 64 bitet és ma már egy kiforrott OS lehet a gépén.
Nekem 8GB van a gépemben. Elég sokat kínlódtam vele, mert Magyarországon nem nagyon lehet 8GB-os kit-et venni, 16GB-osat meg még annyira sem.
Mindenesetre nekem a 8GB eddig még mindig elég volt, igaz, nem használom túl sokat az otthoni asztali gépet. -
#8 Amúgy ha a 64 bites még jósok memóriát meg nemtom miket tud megcímezni, több százszor annyit, mint a 32-es, akkor most minek kéne 128-as? Ezt nem vágom. -
Chris05 #7 Én 5 éve csak 64 bites OS(eket) használok. Fut natívan minden 32 bites cucc. Kérem kapcsolja ki. -
Dol Cse Vita #6 kb. ugyanúgy lesz*rják, mint ahogy én is és smv is..
egyébként ha ennyire nem tetszik a rendszer, tied a projekt !
Rengeteg alkalmazás nyílt forráskódú, fogod, leszeded, átfordítod x64-re a kódot és máris kész az x64-es kód !
Hajrá!
-
Rotyoka #5 64 bit power <3 -
#4 egyetemen írtam ilyen rizsa dolgozatokat. uborkaszezon. -
#3 vegyél mégegyet -
#2 "Windows: félúton a 64-bit felé"
Az én notim is félúton van a 64 bit felé, azaz pontosan 32 bites... -
#1 "Az más kérdés, hogy a szoftverek jelentős részénél még mindig nem lépték meg a szükséges változtatásokat, rengeteg olyan alkalmazást és játékot tudunk felsorolni, amelyek legfeljebb megtűrik a 64 bites operációs rendszert."
Sajnos ez a lényeg :( Nem is értem, hogy merülhet fel a 128 bit, mikor még arra sem képesek, hogy a porgramok nagy részét átrakják x64-be.