8
 • bakagaijin
  #8
  ?? Mi a fröcsögés tárgya? Egyszerűen kombinálni szeretnék azt, ami Magyarországon az Ügyfélkapu azzal hogy kapnak egy digitális aláírást amivel a szerződéseket lehet szignálni. (Magyarországon ez utóbbira is van mód, de csak cégeknek.) Ami a vásárlást illeti az kb ugyanez, ugyanis bizonyos helyeken már alá digitálisan alá kell írni az internetes vásárlást (pl. Verified by VISA vagy Mastercard SecureCode)

  Ami a vírusok és kártevők eltávolítását illeti. Németországban az szolgáltató eleve köteles ingyenes víruskergetőt és telefonos segítséget biztosítani az előfizetőknek és figyelmeztetni ha pl DOS vagy spam támadást érzékel az előfizető felől (ezt a botnetek terjedése miatt vezették be...) A távoli letörlés valóban légből kapott ötlet, de mondjuk a spamszűrés vagy valamiféle DOS védelem már nem az. Site blacklisting (avagy nagy kínai tűzfal német módra) már február óta van.

  Ami a fontosabb dolgok internetről leválasztását egy mozdulattal illeti... azt szerintem minden értelmesebb kormány meglépi. Itt arról van szó, hogy a belső rendszereiket és a köztük levő kommunikációt támadás esetén is fent tudják tartani. Nem véletlen hogy fenntartanak pl. dízelgenerátort, külön műholdas kommunikációs rendszert és atombunkert is.
 • redfish
  #7
  Néhány Hivatali embernek nagyon jól jönne, ha egyszerűen kilistáztathatná, ki mikor hol és mit vásárolt (mennyiért!), hol és milyen fórumon mit szólt hozzá, mikor hol található, stb...
  Így nyilván sokkal egyszerűbb lenne a vagyon-elszámoltatás, a politikai besorolás, a "terror-elhárítás"...
  A Facebookon, Iwiw-en, Twitteren sokkal egyszerűbb lenne az állampolgárok nyomonkövetése, mint most (mert most nem biztos, hogy Kovács Lajcsi valóban Kovács Lajcsi)...

  Nem nyugszanak addig, míg minden állampolgár nem kap beültetett chipet, míg nem veszik le mindenkinek az ujjlenyomatát, aztán majd GPS-en követik a mozgásunkat és videókamerán éjjel-nappal...

  Tele van már a hócipőm, hogy "terrorveszély" címén az összes állampolgár megfigyelését végzik, nemhogy arra fordítanának több erőt, hogy a bűnözőket kapják el! (Bin Laden meg él, mint Marci Hevesen!)
 • Rotyoka
  #6
  Mellesleg én erre annyit reagálok hogy bekúrom a Router tűzfalat meg felrakok még 1-2 másikat mellé és akkor próbáljanak megfigyelni ;) Vagy ha még übergeci vagyok felrakom az orosz csodát is mellé és akkor végképp semmi esélyük ilyen embertömegnél
 • Rotyoka
  #5
  Günter Pista túl sok német pedo kecske poreszt tölt?
 • miszterjoe
  #4
  Látom működik a német propaganda. Egyre több német hírt olvasni az sg-n. De "viccet" félretéve... reakció:

  "Az ország digitális infrastruktúrái ellen irányuló jövőbeli támadások éppolyan pusztítóak lehetnek, mint egy atomcsapás." - ja eltekintve pl. a sugárzástól, pontosan olyan pusztító. Emberek ezrei halnak meg internetes támadásakor.

  "Éppen ezért kell megalkotni egy az internetet újraindító rendszert. Ennek segítségével a kancellári hivatal egyetlen gombnyomással levehetné Németországot a világhálóról. Csak így állítható meg gyorsan egy már folyamatban lévő online támadás" - wtf? ezeknek internet? ez mán' kicsit paranoid.

  "a rendőrök szeretnék, ha eltávolíthatnák a felhasználók gépéről a trójai programokat, vírusokat és más kártevőket." - a mondat itt nem ér véget: "... és helyette a saját megfigyelő rendszereiket telepíthetnék fel." Nem értem miköze van a rendőrbának a felhasználó gépéhez! Komolyan. Szerintem lassan törvényt alkotnak arra is, hogy akinek a gépén trójai vagy vírus található, az simán lecsukható.

 • Dol Cse Vita
  #3
  az ICPA, ACTA, CIA , FBI után még magának a Kínai Nagy Tűzfalnak sem sikerült megreformálnia az internetet, de Klaus Jansen jön , lát, győz...

  Hajrá Klaus !!!

 • Amergin
  #2
  Ez a Klaus Jansen eszelős elmebeteg.
 • Magiszter
  #1
  "...egyetlen gombnyomással levehetné Németországot a világhálóról"

  Aha. Akkor meg ciki van ha Német.-ból indítanák a támadást, mert ha már házon belül van a betörő, hiába csukod be az ajtót.
  Többi meg arra jó hogy megfigyeljenek mindenkit aki a neten kóborol. Ennyi erővel mindenki mellé rakhatnának egy rendört is, aki 2 centire menne a delikvenstől és folyamatosan jegyzetelné hogy mit csinál.

  Vicc.