27
  • sport88
    #27
    igen, el tudom képzelni ahogy valaki egész nap a gép előtt ül mások webcamját nézve és monitorozva az eseményeket. És megtudja hogy hányszor túrja az orrát a csaj, milyen ruha van rajta, mit eszik a gép előtt meg hogy az anyja hányszor kérte meg hogy levigye a szemetet. Igen látom is hogy hol lehet ebből igazi hasznot húzni meg mekkora fejfájást lehet vele csinálni... Komolyan nem kéne ennyire túldramatizálni a dolgokat. az esetek 99%á-ban egyáltalán semmi érdekeset nem csinál az ember a gép előtt. Az az érdekes ami a gépén van.
  • dezsooszkar
    #26
    ... és hangot is vett fel vele biztosan,teszem azt igy megtudhatott olyan dolgot is ami a kamera látószögén kívül volt,csalad élérhetősége bizonyos napszakokban ... s egyéb helyzetek.
    Sok fejfájást csinálhatott mondjuk, ha ebből olyan hasznot húzott volna amire nem is számítanak,és nem is teszik nagydobra ... hogy másoknak intőpélda legyen .
  • gergely1991
    #25
    Álcázott kép?
    newpicture.jpg.exe?
    Ha igen akkor elég lett volna ha a intézőn belül a mappa beállításainál kikapcsolni a Ismert fájltípusok kiterjeszkedésének elrejtése funkciót.
    Ha meg nem akkor OS biztonsági frissítés.Ezek a tinik mintha ellenének szállva nem figyelnek mindenre és igen user fail. -.-
  • Komolytalan
    #24
    Jól van, értem én hogy olvasás undor, de azért még1x:
    "Notebook kamerát tipikusan se kihúzni nem lehet, se lekapcsolni, se vissza nem jelez."
    Kúrjál előtte oda neki egyet a franciakulccsal, hogy széjjelszakadjon a burkolat a kamera körül, utána meg húzd ki bazmeg.
  • Julius Caesar
    #23
    Ne is várd el, mert nem úgy fogom csinálni ahogy a hipergeekek tolják.

    Kihúzom a picsába és akkor biztos jó.
  • jaspercry
    #22
    szerinem nem túl sokan öltözködnek,folyamatosan egy laptop elött.....
    nem kell letiltani elég ha lecsukod a fedelét,gépelés közben ha valaki figyel,akkor az megérdemli....
    Milyen élethelyzet van még amit láthat...?WC -re viszed magaddal?
    Tinik igy is ugy is egymásnak mutogatják magukat rajta!
  • Komolytalan
    #21
    Mondjuk eszköz kezelőből le lehet éppen tiltani, de ilyet meg ne várjunk már el 1 usertől.
  • Komolytalan
    #20
    Notebook kamerát tipikusan se kihúzni nem lehet, se lekapcsolni, se vissza nem jelez. Marad a leragasztás, ami nem valami jó megoldás, ha időnként azért szeretnéd használni (csupa ragacs lesz az optika).
  • Komolytalan
    #19
    Na, meg fogsz lepődni: enyémen nincs se kikapcsoló gomb, se működés jelző led, de még tray ikon sincs, ami bekapcsoláskor animálódna, vagy valami. A kamera egy Logitech QuickCam Messenger. Ha ez működik akkor azt onnan veszed észre, hogy sehonnan :-D Tudom, kb 10 éves, van 1 normálisabb is, de tesztelés miatt általában mindenből szart használok, mert ha azzal jó, mindennel jó.
    Szokott nálam egy laptop is lenni, annak a kamerája dettó: se led, se kikapcsoló, se tray cucc, se semmi. Mondjuk flashes oldalon ha be akarják kapcsolni feljön az engedélyezem-e kérdés, de pl msn, icq, trójai kliens alatt semmi.
  • bippo
    #18
    hdo #16: Nem minden webkamerán van jelzőled.
    Caesar #17: notebook beépített webcam-jét mégis hogyan húzód ki?
  • Julius Caesar
    #17
    Ha nem használom, kihúzom a kamerát. Nem nagy cucc, van olyan program, h ha MSN-en van a partnerodnak bedugva kamerája, benyomhatod.

    Egyszerű a képet: nem hazsnálod -> kihúzod.
  • hdo
    #16
    Ledet hogy hackeled meg hogy ne világítson miközben megy a kamera? Ha sehogy, akkor már józan parasztiból is rá lehet jönni, hogy valami nem stimmel.
  • mofakil
    #15
    jahm, ez a távolról kapcsolódunk a géphez általában csak akkor működik ha előtte volt fizikai hozzáférésed a géphez. Ha meg volt akkor onnantól majdnem bármit megtehetsz vele.

    Amúgy meg minden webcam kikapcsolható szerintem, el nem tudom képzelni hogy ne lehessen kikapcsolni valahogy. Biztos van a laptopban is olyan ahol egyszerűen lekapcsolod róla az áramot, vagy csak egyszerűen letiltod. (arról meg már nem is beszélek, hogy az msnben vagy az icq-ban tiltod le)
    De leges legrosszabb esetben szerzel olyan sárga stick-it papírokat és azt nyomod a kamera elé ;)
  • KopaszIsten
    #14
    De ez csak akkor lehetséges, ha fel van rá készítve a gép, hogy felébreszthető legyen. Elég ezt a funkciót kikapcsolni. Mondjuk, hogy az Ethernet kártya felébreszthesse a gépet. Persze sokan nem ismerik ennyire a sz.gépet. Ezt pl. a biosban lehet beállítani.
  • globint
    #13
    Szóval, az egyik nagyon közeli ismerősöm képes a kikapcsolt számítógépet bekapcsolni távoli eléréssel, aztán bekapcsolni pl. a kamerát, vagy a Skype-t, mint megtette már, és aztán felhívta a cégvezetőt, mintha a titkárnő lenne benn az irodában...... Azóta a sz.gépeket annál a cégnél nem csak kikapcsolják, hanem kihúzzák a konneketorból..... Szóval egy ügyes informatikus csodákra képes....

  • Komolytalan
    #12
    Nem mindet lehet kikapcsolni, pl enyémet se. Mondjuk aki ezen kémkedik max a ventillátort látja meg mögötte a falat :-D Laptopnál nehezebb az ügy, mert azt el se tudod fordítani, és ha fizikailag kikapcsolhatatlan, akkor az hackelhető.
  • mofakil
    #11
    Hát nemtom, a webcamerát ki is lehet kapcsolni ha nagyon zavar, az nem tud csak úgy rejtve működni. Meg most komolyan, első eset után fogják aztán helyrerakják a gépet. Az meg hogy milyen adatokat tudott így ellopni... megtudhatta, hogy hány pattanása van a csajoknak kb. Legalább is ameddig nem kezdtek el vetkőzni a kamera előtt a lányok. Az meg már egy teljesen más kategória ;)
  • Komolytalan
    #10
    Én arra a képre is kíváncsi lennék, amelyik a trójait hordozta. Mármint nem a trója miatt, de a szende kislányok csak megnézték azt a - feltételezem - tájképet. Legalább fény derülne arra, mi tetszik a tiniknek:-)
  • Komolytalan
    #9
    1 webkamera 256-512kbit/sec szokott lenni. Szóval 100 Mbit elég neki:-)
  • Ersiman
    #8
    Az emberek túlnyomó többsége nem számítástechnikai szakember... Amiről hallott, arra esetleg fel tud készülni, a számára ismeretlen dolgokra nem. Amúgy nem csak az sérthet egy embert, ha odamész és kalapáccsal fejbevered. Szerintem egy ilyen eset is büntetendő kell legyen.
  • globint
    #7
    Ha kell valakinek ilyesmi: http://www.spyassociates.com/
  • Dol Cse Vita
    #6
    a cikk aranyos csak fel van fujva az ugy. az illeto igazan nem is erdemel un. buntetest, mivel senkinek nem esett semmi bantodasa, nem tunt el semmije stb..

    [b]Mindenkinek maganak kell gondoskodni a technikai eszkozeinek a vedelmerol.
  • Dj Faustus #5
    "De ha a forraskod nincs is meg,a videok is jok lenenek, azokbol is sokat lehet tanulni. :)))"
    Szakmai okokból, persze... Te kis huncut!

    "Nem lehet ezt a programot valahonet letolteni, nem ismeri valaki ?
    Szigoruan szakmai okokbol erdekelne, a forraskod."

    Egy egy 1989-es hackerkonferenciáról származó idézet:
    "1. Vírust ne írj, víruskódot ne adj oda kívülállónak, ne terjessz, mert következményei beláthatatlanok!"
    Forrás: Kis János, Szegedi Imre - Új víruslélektan, Cédrus Kiadó 1991

    Szóval normális szakember nem fog neked ilyet adni. Maximum bár ***** (tetszőleges szidalmazás behelyettesítendő) script kiddie - de azáltal azzá is válsz.

    "Nem semmi savszellesege lehetett a fickonak, tobb mint szaz video parhuzamosan, az mar a gigabit kategoria. '
    Webkameráról beszélünk, tehát kis felbontás (akár 320*240), kis képfrissités (15 fps), megfelelően tömörítve kameránként relatíve kis sávszélességen (pár száz kbps) megoldható. Neki meg letöltési sebesség kellett hogy nagy legyen - példának okáért ha feltételezzük, hogy átlag 256 kbps-os streamekről van szó, 100 darab videó esetén 25600 kbps-os letöltési sebességű netre van szüksége.
  • duke
    #4
    "Egyfolytában azt kérdezem magamtól, hogy vajon miket filmezhetett és mennyi ideig figyelhetett meg"

    Hat igen erre bizonyara sokan kivancsiak lenenek, legjobb lenne ha bizonyitekokat egytol egyig folraknak valamelyik videomegosztora, hogy ezzel segitsek a nyomozast :)))
  • duke
    #3
    Nem lehet ezt a programot valahonet letolteni, nem ismeri valaki ?
    Szigoruan szakmai okokbol erdekelne, a forraskod.
    De ha a forraskod nincs is meg,a videok is jok lenenek, azokbol is sokat lehet tanulni. :)))

    "lakásban lévő monitorokon több, mint 100 gyerekszoba élő videói voltak láthatók"
    Nem semmi savszellesege lehetett a fickonak, tobb mint szaz video parhuzamosan, az mar a gigabit kategoria.
  • kumica
    #2
    sztem a legtöbb gyerek többet tud a netről meg a gép világáról mint a szülők...
  • miszterjoe
    #1
    Röviden: Epic fail! A tiniknek is és a krapeknak is. Bővebben: igazából akármennyire is szívtelen kijelentés, szerintem megérdemelték. A csajok túlzott kíváncsiságuk és nyitottságuk sodorták őket bajba. A elintézték az egészet, hogy fel tettek valaki vírusírtót és gondolták onnantól biztonságban vannak.
    Az anyuka meg meglehetősen naiv volt. Nem hitte volna, hogy ilyen velük is megeshet. Bah. - Keziccsókom, üdvözlöm a valóvilágban.
    Valamint: "Hiába világosították fel a lányukat az internetes veszélyekről, ilyen támadásra ők sem gondoltak." - bele se merek gondolni milyen felvilágosítás volt az. Szóval, ők is megérdemelnek egy Epic fail-t!