6938
-
#445 német gazdaságkutatók szerint spanyolország a favorit -
sempronius18 #444 Nem volt ő akkora egyénisége a világfutballnak....... -
#443 ezt már most megmondom. nem lesz. -
Takezó #442 Igen, mert szerencsétlen eredetileg Hepburn-átírással írja a nevét nyilván otthon, csak az NSO olyan buta, hogy magyarul írta le, hogy a hozzád hasonló setét bunkók is biztosan ki tudják ejteni helyesen :) -
#441 BTW, kíváncsi leszek, hogy Grosics miatt lesz-e gyászszünet ... -
#440 Fussatok neki újra!
:D -
#439 a hepburn átírásból jön a japán nevek magyar átírása. Hivatalosan 西村 雄 a neve, amit te írtál az már a hepburn átírás. ha japánról angolra átírni nem retardált, akkor japánról magyarra átírni miért az?? -
sempronius18 #438 Amióta világ a világ az ázsia neveket mindig magyarosítva írják nálunk. Például Mao CeTung, Teng Hsziao Ping mind-mind magyarosított ezt nem az általam egyébként megvetett nso találta ki.
Reklamálj az MTA-nál. -
#437 egyetértek , még a motorsportalon szoktak ilyenek lenni hogy pl. Kamuji Kobajasi.... elég érdekes. -
#436 mert retardáltak, hogy lehet neveket magyarosítva írni egyáltalán, ha az nem magyar?
-
#435 nem értem a problémát. a Japán neveket mindig is így magyarosítva írják itthon... -
#434 Nishimura Yuichi
-
sempronius18 #433 Elolvastad mit írtam abban a kommentben? -
Takezó #432 Jó, hosszú ú-val kellett volna írni, de azért ez annyira nem nagy baj; ) -
#431 XD -
#430 "Nisimura Juicsi"
Nemzetisportnál magasan van az a bizonyos szint:D -
Coral Springs #429 Én majd a hajnali meccseket is nézem, szarom le hogy hány óra. Évközi meccseket ritkán nézek, leginkább a VB és EB az ami érdekel így én is minden meccset megnézek. Az lenne a király hogy hajnalban kimenni szabadtérre. -
#428 http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014/felejtsuk-el-neymart-nisimura-brazilia-uj-hose-2342437
Nem csak Magyarországon aratott sikert a bíró.
-
#427 én még annyit sem érzek bennük mint az előző 2 világversenyen, sajnos a játék is folyamatosan visszafejlődött,a taknyos már bizonyította hogy nem fog ő semmit nyerni ráadásul tele vannak sérültel,forma is borzasztó a legtöbb játékosnál a pocsék szezon miatt szóval csoda lenne ha most nyernének, de persze remélem megtörténik ez a csoda is végre valahára. -
#426 sérült , sajnos , az utolsó felkészülési mérkőzésen sérült meg a térde. -
IXEMGabeo #425 ha jól láttam a keretet akkor nincs ott Marco Reus:S:S ezt nem is értem, hogy lehet -
IXEMGabeo #424 ha most nem nyernek semmit, akkor Löwöt elküldik:)
2006 óta csak építik, építik a németek ezt a fiatal csapatot...és mindig elbuknak az elődöntőben...pl. az Olaszoktól... -
IXEMGabeo #423 áá nem azért:DDD
csak érdekes módon egy bizonyos Panathinaikosz-Honvéd kupa meccsen 5-öst kapott a Honvéd, és kiderült utólag, hogy a bíró aranyláncot kapott, azért, hogy vezesse el a meccset...és ez nem ma volt, hanem hajdanán a 70-es években -
#422 én remélem bedaráljá ka németek a protugálokat , nálam a német a favorit az egész vb n :) -
#421 Mexikó - Kamerun 3-1
Spanyolo. - Hollandia 1-2
Chile - Ausztrália 2-2 -
#420 Holland-Portugál mekkora nagy volt, bár az már kiesés ellen ment, azért szabadult el a pokol :) Ebben a szakaszban még ilyenekre nem kell számítani szvsz. -
#419 chile nyer 2-1-re
kamerun is
és a germán-latin rangadó meg 1-1 lesz.:D -
#418 picit tényleg sajnos érezhető volt, hogy lejt, de most én a tizit nem feltétlen soorlnáme bbe, mert mint mondani szoktam a bírók elkövetnek hibákat ide-oda de ez nem azért van emrt ez vagy az lefizeti őket. -
IXEMGabeo #417 fussunk neki újra:D
Mexikó - Kamerun
Spanyolo. - Hollandia
Chile - Ausztrália
küldheted a tipped:D -
#416 lol összekevertemXD
akkor Ausszi-Chile 1-2
Mexico-Kamerun -1-2
Holland-Spanyol 1-1 -
#415 Mai tippek?
Mexikó-Chile 1-2 chilének
spanyol-holland 1-1(szerintem hasonló lesz mint a legendás holland-portugál:D)
ausztrália-nem tudom ki: 2-1 az aussziknak. -
IXEMGabeo #414 Mexikó mindenképpen favorit, mert imádom a sorozataikat a húsos, chilis babos kaját:D, Kamerunban ott van Eto'o személyes kedvencem
Spanyol - Holland meccsen egyértelműen Viva Espana;)
az Ausztrál-Chile meccs is számomra semleges, bár Alexis Sanchezre kíváncsi leszek mit alkot, valamint, hogy a nagy öregek Bresciano és Cahill is játszani fog-e -
#413 fociban ez túl nagy többlet költség lenne és maximum a nagy gazdag ligákba,bl,nagy tornákon lehetne alkalmazni emiatt.
Ehhez külön bírói kamerák kellenének,plussz egy videó bíró aki csak ezeken követi a meccset így kb 0.5-1 mp-n belül tudna jelezni a kérdéses eseteknél. -
#412 ui: A holland meccset egy bárból nézem majd haverokkal nagy kivetítőn , hideg sörrel :) -
#411 Ma hajrá Mexikó és Hollandia! :) -
sempronius18 #410 Hát kéne olyan tényleg, mint a teniszben a sólyomszem akkor lenne lehetőség a kiugró eseteket végignézni, de megállítani se tudnák a meccset 5 percenként, de nem mi döntünk. -
IXEMGabeo #409 igen, de erre Nishimura is rátett egy lapáttal;)
mellesleg ne aggódj, mert nem csak a házigazda effektusnál jön elő az igazság...
én ugyanúgy háborogtam a Mexikó-Argentín és az Angol-Német meccsen mennyire vakok, ostobák vagy éppen korruptak a bírók...4 éve is a videobíró miatt könyörögtem, de nem...
szóval itt arról van szó, hogy ez egy világverseny és nem jó látni, ha így beleavatkoznak a külsőségek...
2002-es vb sokkal rosszabb volt e tekintetben, mert az az ecuadori gyökér kiejtette a spanyolokat szó szerint -
sempronius18 #408 Ha a 11-es jogos lett volna (most valóban nem volt az) akkor is ugyanez menne, hogy tolni kell a Brazilokat bla bla bla.
Előre borítékolható volt, hogyha lesz Brazil 11-es, vagy Horvát kiállítás akkor ezzel lesz tele a világ és főleg magyarország nete, ja és főleg a magyar bárhogy játszik Neymar szidásával.
Mindkét tippem bejött. -
#407 Hát jah, más világ volt... Meg amúgy ahogy nézegeti az ember a régi vb videókat, ahol még tesigatya, póló stb. mindent pofon egyszerű, és tényleg csak a foci volt a lényeg, és ahogy haladunk előre, ez az arány erősen változott. Persze nem azt mondom, h miért vannak az újítások, meg persze kellenek modernebb szerelések stb., de ami megy, az sokszor már erősen a ló túl oldala. -.- -
IXEMGabeo #406 én tuti minden meccset végignézek;) VB-t, EB-t...ez itt hagyomány
98-tól nálam így működik...bár az akkori időkből kevésre emlékszem főleg a csoportmeccsekről csak halvány emlékeim vannak...