6938
VB 2014
  • DasIsFuck
    német gazdaságkutatók szerint spanyolország a favorit
  • sempronius18
    Nem volt ő akkora egyénisége a világfutballnak.......
  • LasDen #443
    ezt már most megmondom. nem lesz.
  • Takezó
    Igen, mert szerencsétlen eredetileg Hepburn-átírással írja a nevét nyilván otthon, csak az NSO olyan buta, hogy magyarul írta le, hogy a hozzád hasonló setét bunkók is biztosan ki tudják ejteni helyesen :)
  • a.carkey
    BTW, kíváncsi leszek, hogy Grosics miatt lesz-e gyászszünet ...
  • a.carkey
    Fussatok neki újra!

:D
  • LasDen #439
    a hepburn átírásból jön a japán nevek magyar átírása. Hivatalosan 西村 雄 a neve, amit te írtál az már a hepburn átírás. ha japánról angolra átírni nem retardált, akkor japánról magyarra átírni miért az??
  • sempronius18
    Amióta világ a világ az ázsia neveket mindig magyarosítva írják nálunk. Például Mao CeTung, Teng Hsziao Ping mind-mind magyarosított ezt nem az általam egyébként megvetett nso találta ki.
    Reklamálj az MTA-nál.
  • Gatti
    egyetértek , még a motorsportalon szoktak ilyenek lenni hogy pl. Kamuji Kobajasi.... elég érdekes.
  • DasIsFuck
    mert retardáltak, hogy lehet neveket magyarosítva írni egyáltalán, ha az nem magyar?

• LasDen #435
    nem értem a problémát. a Japán neveket mindig is így magyarosítva írják itthon...
  • DasIsFuck
    Nishimura Yuichi

• sempronius18
    Elolvastad mit írtam abban a kommentben?
  • Takezó
    Jó, hosszú ú-val kellett volna írni, de azért ez annyira nem nagy baj; )
  • Gatti
    XD
  • DasIsFuck
    "Nisimura Juicsi"

Nemzetisportnál magasan van az a bizonyos szint:D
  • Coral Springs
    Én majd a hajnali meccseket is nézem, szarom le hogy hány óra. Évközi meccseket ritkán nézek, leginkább a VB és EB az ami érdekel így én is minden meccset megnézek. Az lenne a király hogy hajnalban kimenni szabadtérre.
  • rage
    http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014/felejtsuk-el-neymart-nisimura-brazilia-uj-hose-2342437

Nem csak Magyarországon aratott sikert a bíró.
  • DasIsFuck
    én még annyit sem érzek bennük mint az előző 2 világversenyen, sajnos a játék is folyamatosan visszafejlődött,a taknyos már bizonyította hogy nem fog ő semmit nyerni ráadásul tele vannak sérültel,forma is borzasztó a legtöbb játékosnál a pocsék szezon miatt szóval csoda lenne ha most nyernének, de persze remélem megtörténik ez a csoda is végre valahára.
  • Gatti
    sérült , sajnos , az utolsó felkészülési mérkőzésen sérült meg a térde.
  • IXEMGabeo
    ha jól láttam a keretet akkor nincs ott Marco Reus:S:S ezt nem is értem, hogy lehet
  • IXEMGabeo
    ha most nem nyernek semmit, akkor Löwöt elküldik:)

2006 óta csak építik, építik a németek ezt a fiatal csapatot...és mindig elbuknak az elődöntőben...pl. az Olaszoktól...
  • IXEMGabeo
    áá nem azért:DDD

csak érdekes módon egy bizonyos Panathinaikosz-Honvéd kupa meccsen 5-öst kapott a Honvéd, és kiderült utólag, hogy a bíró aranyláncot kapott, azért, hogy vezesse el a meccset...és ez nem ma volt, hanem hajdanán a 70-es években
  • Gatti
    én remélem bedaráljá ka németek a protugálokat , nálam a német a favorit az egész vb n :)
  • Gatti
    Mexikó - Kamerun 3-1
    Spanyolo. - Hollandia 1-2
    Chile - Ausztrália 2-2
  • Tyler1
    Holland-Portugál mekkora nagy volt, bár az már kiesés ellen ment, azért szabadult el a pokol :) Ebben a szakaszban még ilyenekre nem kell számítani szvsz.
  • DasIsFuck
    chile nyer 2-1-re
    kamerun is
    és a germán-latin rangadó meg 1-1 lesz.:D
  • DasIsFuck
    picit tényleg sajnos érezhető volt, hogy lejt, de most én a tizit nem feltétlen soorlnáme bbe, mert mint mondani szoktam a bírók elkövetnek hibákat ide-oda de ez nem azért van emrt ez vagy az lefizeti őket.
  • IXEMGabeo
    fussunk neki újra:D

Mexikó - Kamerun
    Spanyolo. - Hollandia
    Chile - Ausztrália

küldheted a tipped:D
  • DasIsFuck
    lol összekevertemXD

akkor Ausszi-Chile 1-2
    Mexico-Kamerun -1-2
    Holland-Spanyol 1-1
  • DasIsFuck
    Mai tippek?

Mexikó-Chile 1-2 chilének
    spanyol-holland 1-1(szerintem hasonló lesz mint a legendás holland-portugál:D)
    ausztrália-nem tudom ki: 2-1 az aussziknak.
  • IXEMGabeo
    Mexikó mindenképpen favorit, mert imádom a sorozataikat a húsos, chilis babos kaját:D, Kamerunban ott van Eto'o személyes kedvencem

Spanyol - Holland meccsen egyértelműen Viva Espana;)

az Ausztrál-Chile meccs is számomra semleges, bár Alexis Sanchezre kíváncsi leszek mit alkot, valamint, hogy a nagy öregek Bresciano és Cahill is játszani fog-e
  • DasIsFuck
    fociban ez túl nagy többlet költség lenne és maximum a nagy gazdag ligákba,bl,nagy tornákon lehetne alkalmazni emiatt.

Ehhez külön bírói kamerák kellenének,plussz egy videó bíró aki csak ezeken követi a meccset így kb 0.5-1 mp-n belül tudna jelezni a kérdéses eseteknél.
  • Gatti
    ui: A holland meccset egy bárból nézem majd haverokkal nagy kivetítőn , hideg sörrel :)
  • Gatti
    Ma hajrá Mexikó és Hollandia! :)
  • sempronius18
    Hát kéne olyan tényleg, mint a teniszben a sólyomszem akkor lenne lehetőség a kiugró eseteket végignézni, de megállítani se tudnák a meccset 5 percenként, de nem mi döntünk.
  • IXEMGabeo
    igen, de erre Nishimura is rátett egy lapáttal;)

mellesleg ne aggódj, mert nem csak a házigazda effektusnál jön elő az igazság...

én ugyanúgy háborogtam a Mexikó-Argentín és az Angol-Német meccsen mennyire vakok, ostobák vagy éppen korruptak a bírók...4 éve is a videobíró miatt könyörögtem, de nem...

szóval itt arról van szó, hogy ez egy világverseny és nem jó látni, ha így beleavatkoznak a külsőségek...

2002-es vb sokkal rosszabb volt e tekintetben, mert az az ecuadori gyökér kiejtette a spanyolokat szó szerint
  • sempronius18
    Ha a 11-es jogos lett volna (most valóban nem volt az) akkor is ugyanez menne, hogy tolni kell a Brazilokat bla bla bla.

Előre borítékolható volt, hogyha lesz Brazil 11-es, vagy Horvát kiállítás akkor ezzel lesz tele a világ és főleg magyarország nete, ja és főleg a magyar bárhogy játszik Neymar szidásával.
    Mindkét tippem bejött.
  • Lacee86
    Hát jah, más világ volt... Meg amúgy ahogy nézegeti az ember a régi vb videókat, ahol még tesigatya, póló stb. mindent pofon egyszerű, és tényleg csak a foci volt a lényeg, és ahogy haladunk előre, ez az arány erősen változott. Persze nem azt mondom, h miért vannak az újítások, meg persze kellenek modernebb szerelések stb., de ami megy, az sokszor már erősen a ló túl oldala. -.-
  • IXEMGabeo
    én tuti minden meccset végignézek;) VB-t, EB-t...ez itt hagyomány

98-tól nálam így működik...bár az akkori időkből kevésre emlékszem főleg a csoportmeccsekről csak halvány emlékeim vannak...