6938
VB 2014
  • Lacee86
    Azért az a 30 ezer Ft-os nyugdíj nem annyi ám, mint itt...
    link
    Ettől függetlenül a FIFA gesztusa értékelendő.
  • precision
  • Jim Morrison
    Minden kilencedik ingyen? :O
    Egyébként kedves gesztus a fifa-tól.
  • bakkerman
    "Egy indiai házaspár már a kilencedik vb-jét tekintheti meg a helyszínről. A 81 éves Pannalal Chatterjee és felesége, Chaitali hatalmas futballdrukker, ami Indiában szokatlan. A házaspár már az 1982-es vb-re is együtt utazott, és azóta valamennyi nagy tornán ott van, ami azért is nagy szó, mivel Pannalalnak 92 eurós, vagyis kevesebb mint 30 ezer forintos nyugdíja van, de négy évig a vb-kre spórolnak. Ezúttal azonban ingyen lehetnek ott a vb-n, ugyanis a FIFA fizeti a költségeiket."
  • IXEMGabeo
    azt nem tettem hozzá, mert előttem már említette Molnibalage:)
  • sempronius18
    Mennyit kapsz egy ember után tee?
  • Ferrari23
    Na már megint ez a fasz!
  • JeffSaid

Gyerekek, találtam egy nagyon jó játékot, ami ingyenes, csak annyi a dolgod hogy össze állítod a " te " csapatod a világajnokságban, mindig az napi meccsekből, és ha a tieid produkálnak a legjobban nyersz !
    Minden nap az első 3 nyer valamit, illetve az összesitésben a vb végén az első egy PLAZMA TV-t a 2. laptopot, a 3. tabot stb. és ingyenes, ha itt regeltek be akkor kis pontot kaptok tölem :
    http://beta.foosio.com/index.php?r=registration/refer&refcode=3NxF_Nfd
  • sempronius18
    Véleményem szerint Boszniára 1,87-ért mehet fel az asszony, a kocsi meg a ház is.

Azt a meccset várom ma a legjobban valszeg a továbbjutásról dönt.
  • Ferrari23
    Viszont Boszniára mi ez a magas szorzó? 1,87
  • bakkerman
    nem várok sokat tőlük,de azért megnyerik ezt a meccset is,részemről 1-0 a tippem
  • Ferrari23
    Hát elég vicc lenne, ha ez ellen az Irán ellen nem bírnának nyerni :D
  • SLICK
    1,12-ért kötelező a győzelem :D
  • Zenszkij
    nyernek ma az argentínok, megér valami nagyobb tétet?
  • Effe88
    Egyetértek
    Nagyon jó kis VB eddig
  • bakkerman
    Neymarnak nem csak a marketing értéke nagy,hanem orvostudományilag is hatással van a nézőkre :DDDD
  • Molnibalage
    Ebből a 1. és 2. sor az, ami súlyos lehet, bár a brazil 11-es esetet nem láttam.
  • a.carkey
    [URL=http://sportgeza.hu/futball/2014/vb/cikkek/toloszekes_nezo/]"Kelj fel és járj!" :)[/URL]
  • Zenszkij
    Ennyit a letiltott fogadóirodákról. :D
  • a.carkey
    Ennek az olasz csapatnak tényleg otthon a helye. :D
  • Coral Springs
    A nyitó meccshez tegyük azért még hozzá, hogy a horvátok második gólját lefújták lesre hivatkozva, nem volt les. Majd a brazilok 3 -ik gólját brazil szabálytalanság előzte meg, amit illett volna befújni. Annak a meccsnek 1-1 kellett volna legyen a vége, de ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni akor 2-1 -es végeredménnyel kellett volna nyerjék a horvátok, helyette lett 3-1 a braziloknak. Továbbá lefelejtetted hogy tegnap nem adtak meg egy 11 -est Costa Rica -nak, ha utána nem hozzák össze azt a fejes gólt ez eldöntötte volna a meccset. Utána a franciák meccséhez még tegyük hozzá hogy a végén gólhelyzetben, a hosszabbítás lejárta előtt lett lefújva a meccs, amely helyzetből gól is született. Szoros állásnál ez is meghatározó lett volna.
  • IXEMGabeo
    nyitó meccsen a brazílok javára befújt büntető;)
    Mexikónak 2 szabályos gólt nem adtak meg
    Rizzoliék is hibázgattak orrba szájba
    Előző Svájc-Francia meccsen is baromira elnéző volt a bíró pedig sok esetben sárgákat kellett volna kiosszon...
    Webb is pocsék bíró mégis ő vezette (mellesleg rosszul) a 4 évvel ezelőtti döntőt

az tény és való (még) nem voltak afféle felháborodások, mint, ami a 2002-es vb-t övezte a bírók terén, de a játékvezetés koránt sem olyan, mint kéne lennie...

mai futballban is van színészkedés dögivel;)
  • Molnibalage
    Tragikus? A meccsek nagy részét eddig láttam és kb. a mai meccsen volt meg nem adott 11-es és több kaptiális hibára nem emlékszem, olyanra meg végképp nem, ami meccset döntött volna el.

Ellenben a sunyiu könyöklést is kiszúrta a bíró és repült is ki a köcsög "játékos". A CR-Uru meccsen is a rugdozó barmot úgy szórták ki, hogy csak repült.

2002-ben annyi műesés volt, hogy meccsenként számoltuk. Mostanra kvázi kihalt. Az egyik meccsen a játékos jelzett be, hogy nem műesés, csak ő volt béne, véletlenül sem fújják le és kapjon ezért lapot.

Az egész VB mentalitása valahogy más, mint ami volt az elmúlt 3 VB-n.
  • Irokez
    Már csak rémenykedni lehet a FIFA vezetését leváltják előbb utóbb. Kész kabaré ,hogy mi folyik a fociban. Eszembe jut ,mikor a Várhidinek feltették a kérdést ,hogy hány magyar játékos tippmixezik. Válaszként közölte - pontosan nem tudja ,de több mint 50% az tuti. És akkor ez még egy kis szar ország ,kis focival. (A Szivics meg is kapta érte a magáét ,hogy szóvá tette.) Tiszta 80-as évek ,mikor az olasz totóbotrány a tetején járt. Oké lehessen fogadni ,de ilyen sportágaknál ez lesz az eredménye. Pénz van - sport nincs. Majd lejátsza mindenki otthon a konzolon.
  • IXEMGabeo
    igen nagyrészt így van:) 4 éve sok sírás, rívás volt a védekező foci miatt...
    Németország és Uruguay vitte a hátán a vb-t a Hollandokkal karöltve...

az ideihez annyit hozzátennék, hogy a bíráskodás feleannyira sem jó, mint az EB-ken szokott lenni:DDD mondhatni tragikus
  • IXEMGabeo
    igen a válogatottban sok volt a feka mindig is:)

Kaviedes volt totál fehér, ha emlékeztek rá:D neki volt nagy spanyolos beütése
  • Irokez
    '98 óta valóban a legjobb VB eddig. Bőven van gól. Van hajtás. Vannak meglepések. (van szar bíró is ofkorsz)

'94-ben az amcsi vb-n az összes tökkelütött ami a kezében fogta a szabálykönyvet és forgatta. De mit várunk egy országtól ,aki soccernek hívja a focit és futballnak a kézben hordott labdával játszott játékot ,ami amúgyis a férfias rögbi változata ugyebár...
  • Coral Springs
    A játékvezetőkkel kapcsolatban nem értek egyet, de a többi az egyértelmű.
  • G_ArchAngel #2523
    Ez copy/paste részemről :)
  • Irokez
    Jah. Úgy könnyű. Most fáradt haza Londonból évek után a cimborám. Egy szót nem beszélt mikor kiment és mire visszajött - tolja itt nekem a feka-paki-ír dumát. Azhittem befosok. De megtanult. Értette is egymást mindenki kézzel-lábbal. Jól be lehetnek szarva az őshonos Cockney-k. Így jár ,aki leigázza a világot pár évszázadra. :)
  • Molnibalage
    Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de 1998 óta nem volt ilyen jó VB szerintem.

2002-es csak azért érdkes élmény számomra, mert akkor voltam elsőéves egyetemista, de Korea hátszele és a korrupt bíró és más miatt elég uncsi egy VB volt, meglepetés eredmény sem volt sok.

2006 olyan átlagos VB volt. Profi rendezés, se semmi maradandó emlék.

2010. Vuvuzelés fos VB egy rakás unics meccsel. 1998 óta folyamatosan csökkenő gólátlaggal és temérdek bírói hibával.

2014? Gólzuhatag, több teljesen váratlan meccs és talán egy komoly bírói hiba volt, de az sem döntötte el a meccset. A gólbíró technika sikeresen debütált, remélhetőleg ez hátszelet ad a további technikai supportnak, ami még lejebb nyomja a hibák számát.

Évek óta már a BL döntőt sem néztem meg, focit kvázi nem néztem 2010 óta, az idei BL döntőt láttam, bár inkább ne néztem volna...

Ha minden meccs ilyen áltagos színvonalat hozna, mint ez a VB, akkor bizony lehet, hogy gyakrabban néznék focit. Kellemesen üdtő pozitív élmény eddig nekem a VB.
  • G_ArchAngel #2520
    Nagyon sok élet-halál harc lesz, ket streamet kell majd futtatni :)
  • G_ArchAngel #2519
    7 éve Londonban elek :)

• Irokez
    És közben gratula az Ecuadornak. Nagy meccset fognak ezek még vívni az utolsó körben. Egyidőben lesznek a meccsek.
  • Irokez
    Én most nem a "mix"-ekről beszéltem. A brazil ezt hívja pardó-nak. Az már tényleg a multiklassz. Jamaikai csajhoz sok szerencsét. Hogy az istenbe keveredett az M.o-ra ? Eddig csak a kubaiak jöttek a szockóba meg utána a peruiak.

Szóval ezek az Ecuadoriak meg Hondurasiak echte fekák ,amivel nincs is bajom csak furcsa ,hogy a nemzeti tizenegyben keresni kell az őslakos indiánt vagy meszticet mikor ez a két ország teli van velük pont.
  • G_ArchAngel #2516
    Azért elég vegyes, van itt elég latin, többen dél-amerikai indián vonásokkal, es vannak west-indian-ok, más néven a karib feketék. Nekik a sok latinnal való keveredés miatt mar mások a vonásaik az afrikaiakhoz képest.
    Tudom, mert jamaikai csajjal randizgatok most és az egyik legjobb barátom is kolumbiai-brazil mix lány :)
  • Irokez
    Jó meccs bizony. Számítottam is rá ,hogy az lesz. Két latinamerikai kiscsapat és ráadásul mindkettő dugig fekával. (Ez azért érdekes ,mert a két országban kb. 2-3%-nyi a fekete.) Többet mutatnak ,mint afrika négerei. U.I : Holnap majd a Ghána-Német meccsen a két Boateng feszülhet egymásnak. Az is vicces lesz.
  • G_ArchAngel #2514
    Csak ma volt eddig 11 (majdnem 12) gól
  • G_ArchAngel #2513
    Kurva jó ez a meccs :)))
  • Coral Springs
    Nem gondoltam volna, ez nagyon jó meccs. A zűrzavar a félidő előtt csak a hab volt a tortán, az asszisztens rendesen elaludt.