28
  • Merces
    #28
    ..én meg csákánnyal töröm a sziklát abbol jön a viz és kiszűröm belöle a netet.....amugy vdsl felhasználó vagyok és jobbára elégedett......
  • Zoli007
    #27
  • farxis
    #26
    vdsl kábelnet optika a multé a mobilnet sokal jobb főleg ami iphonról jön én összekötöm a macemet az iphonnal és abból jön a net és sokal gyorsabb mint bármijen kábelenet vagy vdsl vagy optika!
  • sanyicks
    #25
    ezt ed3-nak hívják. Mivel egyszerre 4 sávot használ nem egyet, el tudja osztani a terhelést... csak sajnos ez semmit sem fog érni ha az egyre több kábeles előfizető miatt mindegyik sáv egyre terheltebb lesz.

    A kisebb csomagosok nem ed3-mas modemekkel meg csak szopnak, mert az egyetlen sávjukról is leszopják a sávszélt az ed3-mas modemek, viszont ők nem tudnak vándorolgatni csak úgy a sávok között.
  • item
    #24
    Na erről beszélek, úgynézki nemvagyok egyedül azzal,hogy nálam jól megy a net.
  • hopp
    #23
    Lehet, hogy csak én lakom jó helyen, de nekem semmi problémám a UPC-vel. 120/10mbites csomagban a garantált sávszélesség 30/4mbit, de legtöbbször a saját gépem/routerem a szűk keresztmetszet, nem a UPC. Ha routeren keresztül töltök, akkor 4megánál (~32mbit) többel nem nagyon jön, mert a kis szar routerem ennyit bír.. Ha USB-s vinyóra töltök sok szálon, akkor is messze vagyok a maximumtól. Ha viszont SATA-s vinyóra, routert kihagyva töltök, akkor simán megy 14-14.5megával, ami egyáltalán nem rossz az elméleti 15megás maximumhoz képest. Feltöltés az fixen a maximum.
    Ja és ez 9000 forint.
  • sanyicks
    #22
    "Hát persze ahogy azt te elképzeled!"

    nem képzelem, ez tény. Miért mit gondoltál egy kábelhurokból kiszűri a kábelmanócska ha zaj kerül rá? :D

    "Eddig még nem jelentkezett ez a probléma,pedig nem 2 napja vagyok UPC előfizető, az AORTA elég jól viseli a sok kis torrentmakit,meg az otthonról "szervert" üzemeltető emberkét."

    nálad nem, de az ország felében igen, főleg olyan szolgáltatóknál ahol nincs korlát ;)
  • chuky123
    #21
    1 szó mint száz amig drága a VDSL (szimetrikus DSL) addig a home usereknek nincs igényük rá. Ahová meg nagy upload kell vállalatoknak azok meg nem DSL vonalakkal fognak "szerencsétlenkedni"
  • RealPhoenixx
    #20
    En 50 euronak megfelelot fizetek a Virgin-nel 50 megabitre tudatlan englandban :)
  • item
    #19
    Szerinted én mire írtam a hibrid optikai koax-ot ?? " Az úgynevezett EuroDOCSIS 3.0, ami lehetővé tesz, hogy a már kiépített hibrid optikai-koaxális kábelhálózaton igen nagy sebességeket lehessen elérni. A hibrid rendszer azt jelenti, hogy a csomópontokig terjedő törzshálózat optikai kábel, a csomópontokat az előfizetői végpontokkal összekötő szakasz pedig koaxiális kábel." Kapis ? UPC - A kábeles upc internet előfizetők internetes adatforgalma optikai-koax (hibrid) kábelhálózaton keresztül zajlik. Kimondta hogy én a fiberPower miatt írtam ezt?? Amúgy meg ismerem a channel bonding technikát,nem kell bemutatni. A DSL akkor is elavult,hiába "vergődsz" ahogy te írtad itt. Ha annyira nagy jövő elött állna,a t-nek eszébe sem jutott volna az optikai hálózatot fejleszteni, simán maradtak volna a DSL-nél.

    "nembeszélve arról hogy a kábelhálózat mivel megosztott, valami hülye rábasz egy ügyeskedő szerkezetet a kábelére, azt borul mindenki a környéken mert szétzajongja a kábelt."

    Hát persze ahogy azt te elképzeled!

    Ráadásul most hogy mindenki kábelre vált kezd kijönni a dsl előnye, a dedikált vonal, hogy nem osztozik a felhasználó a többivel a környéken, és nem lassul be ha sokan neteznek a környéken.

    Eddig még nem jelentkezett ez a probléma,pedig nem 2 napja vagyok UPC előfizető, az AORTA elég jól viseli a sok kis torrentmakit,meg az otthonról "szervert" üzemeltető emberkét.
  • sanyicks
    #18
    nembeszélve arról hogy a kábelhálózat mivel megosztott, valami hülye rábasz egy ügyeskedő szerkezetet a kábelére, azt borul mindenki a környéken mert szétzajongja a kábelt.
  • sanyicks
    #17
    Te nagyon nem vagy képben... az hogy fiber power az csak egy hülye elnevezés, köze sincs az optikához... max annyi mint egyébként az összes kábelszolgáltónál, hogy a környéki alállomásig optikán megy a koaxon átvitt jel nyersen. Ugyan az a technológia ami 10 évvel ezelőtt...

    A kábeles downstream technológiája a docsis 1.1 idejéből származik, ma a docsis 3.0-ás szabványban is ugyan ez a technológia megy, 1997!-ből.
    docsis 2.0-nál csak a upstream technológiáját frissítették, docsis 3.0-nál pedig semmit, egy egyszerű trükk jelenti az új szabványt, hogy 1 helyett 4 downstream sávot tud egyszerre használni a modem, de azokon a sávokon egyenként ugyanúgy ~42mbit megy át mint 1997-ben.
    Tehát a kábelnetre mindent lehet mondani csak azt nem hogy modern.

    Vergődhetsz, de a dsl technológialiag sokkal fejlettebb mint a kábel, hiszen egy árnyékolatlan filléres gagyi kábelen tud megabiteket átvinni, ellenben a kábeltv hálózat jóval drágább árnyékolt kábeleinél. Nem véletlenül van mindenhol dsl de kábel csak nagyobb településeken, az se rég óta.
    Ráadásul most hogy mindenki kábelre vált kezd kijönni a dsl előnye, a dedikált vonal, hogy nem osztozik a felhasználó a többivel a környéken, és nem lassul be ha sokan neteznek a környéken. Én most basztam el, mert az olcsósítás miatt 1 éves hűséget hosszabbítottam t kábelnetre, pedig amióta erősen nő a kábelnetes előfizetők száma, esténként már belassul, dsl-nél ilyen nem lenne, és a full sávszél is meglenne, mivel 200 méterre van a dslam, vonalgondok sem lennének.

    optika panelházakon meg betondzsungelen kívül, pedig álmodj királylány kategória a következő 5 évben biztos, de valszeg a következő évTIZEDben is.
  • birdo #16
    Ááá nincs foltozva, két éves optikai kábel... ...csak 20 mb-ot bír el a szerelő elmondása szerint.
    De hát mindenhol behúzott valaki valamit ... felosztották a várost.
    Itt a házban ráadásul mintha dupla szolgáltató kábelek lennének....héétker
  • Alexease
    #15
    Nalam is ez a gond, regi, lepusztult berhaz, foleg nyugdijasokkal. Ide sose fogja megerni barmilyen komolyabb kabelt behuzni;) Marad a tucatszor toldozott-foltozott, szigszalagozott telefonkabel;)
  • Alexease
    #14
    Valamit elneztel:) Az en netemet NEM MEGAbit-ben irtam, hanem KILObit-ben (bar nem irtam moge, de gondoltam egyertelmu);) A cikkre irtam, hogy en meg a VDSL-nek is orulnek, de nalam az semn lesz meg egy ideig (pedig, ahogy irtam, fovaros, es annak is a kozepe). Aranyaban 3-10x annyit fizetek a net-ert mint mas kabel/opti stb. elereses.
    Lasd pl.: 80Mbps/5Mbps = 9550Ft/ho, az enyem pedig 8Mbps/0.5Mbps=~9000Ft/ho.
  • birdo #13
    A T-nél hiába kértem mát tavaly ősszel 15-ös netet..... nem tudják nyújtani ezt a szolgáltatást...ahol én lakom (((
    Nem anyagi kérdés.... technikai........nem kaptam....sőt az addigi 8-as előfezést meg megszüntették, ami addig volt..évekig.....
    És mit kaptam ??? pedig csak pár ezerrel lett volna több a 15-ös
  • Ferrer
    #12
    Na de ez társadalmi igazságtalanság!
  • Zoli007
    #11
    De mi benne az elavult az isten szerelmére? Sok helyen örülnének, ha legalább DSL lenne. Előbb vagy utóbb felváltja? Egyértelműen, de inkább utóbb. Úgy 2159 körül. Tudot te mi pénz kiépíteni egy ilyen last-mile hálózatot? Semmilyen szolgáltató nem fog feleslegesen pénzt ölni ilyenbe, ha van más, működő alternatíva. Gyorsaság meg... A szolgáltatót nem érdekli. Az IPTV elmegy 3 Mb/s-mal, VoIP max. 64 kb/s. Efelett már csak marketing minden, melyik ISP-nek nagyobb az e-farka.
  • Mardel
    #10
    Talán valami újgazdagok vagytok, hogy ilyen gyors netetek van?

    Nem. Egyszerűen jó helyen laknak, és az ilyen net elérések kb fillérekbe kerülnek, mint a te neted vagy az én 5 Mbites ADSLem.
    Pl diginél 20Mbps/10Mbps 2 500 Ft/hó; 30Mbps/20Mbps 3 500 Ft/hó; 80Mbps/25Mbps 4 500 Ft/hó

    T-homnál kábelnet 5Mbps/500Kbps 2 800 Ft/hó; 15Mbps/1Mbps 4 850 Ft/hó; 25Mbps/5Mbps 6 500 Ft/hó; 50Mbps/5Mbps 8 550 Ft/hó; 80Mbps/5Mbps 9 550 Ft/hó

    T-nél egy kicsit drágábbak és a feltöltés sem valami jó digihez képest. És aki teheti és azon a környéken lakik inkább digihez megy.
  • Ferrer
    #9
    #1 és #2, nagyon tudlak benneteket sajnálni én, aki jó esetben 300 kilobyte-val tölthet.. Talán valami újgazdagok vagytok, hogy ilyen gyors netetek van?
  • item
    #8
    Márpedig elavult ha hiszed ha nem. Nem tudja tartani a lépést a többiekkel,sem árban sem pedig sebességben. Igen,amiről te beszélsz az a gyengén lakott területek által lefedett ADSL,de ezeket is elöbb utóbb felfogja váltani valamilyen kábelhálózat,vagy optikai elérés. Hosszútávon nem éri meg majd üzemeltetni az ottani szolgáltatónak,mert egy DSL hálózat üzemeltetése,sokkal többe kerül mint az ennél lényegesebben gyorsabb és megbízhatóbb optikai,vagy hibrid optikai koax hálózat kiépítése és üzemeltetése.
  • Zoli007
    #7
    Persze, persze. Mert a mesékben a HSPA+ majdnem hozza a ADSL2+ sebességét. Csak éppen sokkal drágábban, kevesebb aktív résztvevővel egyszerre, 3-szor akkora késleltetéssel. Nem értem, mit van mindenki besz@rva a mobilnettől.
  • Narxis
    #6
    Pedig igaza van. Használnak mobilinternetet és mobiltelefont. Már ott ahol nincs optika vagy coax.
  • Zoli007
    #5
    Elavult? WTF? És mégis elárulnád, milyen technológiával kommunikálnál telefonkábelen keresztül?
  • item
    #4
    A VDSL, ahogy az ADSL is már elavult technika. A következő generáció pedig az optika, és hibrid optikai coax amit ugye a UPC is alkalmaz. (FP60, FP120) Be kell,hogy lássák a cégek is,hogy a DSL technológiának bizony leáldozott. Emlékeszem mikor annak idején dual ISDN-es vonalaknál lehetett csak ADSL csomagra váltani. Aztán eljött az a nap is amikor a sima analóg telefonnal rendelkezők is ugyan úgy kérhették a DSL csomagot. Persze értem én,hogy el kellett adni egy csomó ISDN-t is,hogy a kezdeti DSL beruházások valamennyire megtérüljenek. Én analóg teló mellett rendeltem meg az első ADSL-emet ami 384/64 volt. A modemes korszak után ez volt az überkirályság. Aztán a UPC is elkezdett netet szolgáltatni és kapásból 512/256-os csomagokat kínáltak,haver bevárta őket és náluk fizetett elő,én meg a T-online előfizetője (rabja) lettem 2 évre. Ez az egész addig ment amíg a 8192/768 netcsomagból jó ha 4096/384 megvolt. Na itt lett elegem a DSL technikából,ekkor váltottam jóval olcsóbbra és jóval gyorsabb kábeles netre. (15/1Mbit/s) ezt felemelték időközben 30/3-ra, aztán mikor megjelent és nálunk is elérhető lett az FP120 arraváltottam. Nem bántam meg,szerencsére itt nálam fullon megy az FP120 is,ahogy az elötte lévő összes többi csomag is csőgázon hasított.
  • Chriss745
    #3
    Sracok, ne sirjatok, Irorszagban, ahol lakok van egy opciom, 2/2 mbit, 99 euro plussz afaert. Visszasirom az otthoni Internetem...
  • FoodLFG
    #2
    Nekem sem kell semmilyen DSL. Errefelé van Digi. Ethernet, aztán optika, viszlát!

    Mondjuk örülnék neki, ha a 20Mb-emet a digi nem korlátozná tikre 15Mb-re... Még jó, hogy a feltöltés hozza a maxot.
  • Alexease
    #1
    Nekem kellene:) De nem lesz;) Budapest, Belvaros, es az ADSL-bol valaszthatok ossz-vissz (8192/512);) Persze, van meg UPC is, de az egy foss (itt is az van), csak a garantalt savszelesseget szolgaltatjak bitre pontosan (nem a szerzodes, az ajanlat, a reklam szerintit), szaggatjak, sokszor szar a ping, es termeszetesen korlatozzak a letolteseket, kapcsolatokat;)