21
 • Thaison
  #21
  Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Lehet hogy jó telefon de azért van egy határ...! Apple ide vagy oda, ezt a telefonjukat most elég rendesen elcseszték az antenna miatt...szánalmas hogy nem képesek kicserélni,hanem adnak hozzá egy új tokot. Még mobil*rena.n is írták hogy rossz a helyzet mert tényleg elmegy a térerő ha rosszul fogod,szóval tényleg hardver-es hibáról van szó.
 • TomecK
  #20
  Na már megint te. Tegnap már oltottalak egy másik cikknél. Kérlek ha más nemmegy csak h ez milyen szar és milyen jó az a nyálfón 4, hagyd már ezt. Azért mert neked van egy Iphone 4 -ed azért nem az lesz a legtutibb készülék a világon. Hidd el van komolyabb okostelefon is nem csak az, az már más kérdés, hogy a te agyi szintednek tényleg ÁJFÓN való. Én meg még gondolkodtam egy Iphone vételnén de azok után, hogy látom milyen embereknek van kicsit elmegy a gusztusom tőle. (Tisztelet a kivételnek !)
 • lapaleves
  #19
  én emlékszem erre, valami metakütyü volt a kódneve. valami ilyesmit tervezek épp egy 12" notiból egy dokkolóval (pontosabban x200 ultabase, hogy még közelebb legyünk az eredeti koncepthez és gyártóhoz). oké, telefonnak nagy, de azon kívül okés arra, amit felsoroltál. annyi, hogy ha elmegyek vele akkor a mobilinterneten nem elérhető web meg mail szerverként, mert nincs publikus címe. de ha lenne, akkor dyndns-sel még az is műxene. erre most csinálnom kell egy másodlagos eszközt, ami otthon marad és átveszi a szervizeket valami failover-cluster-szerűen.

  ja, amióta a videókat hardveresen gyorsítja a vga simán elvagyok az 1,2 ghz két magos procival.
 • farxis
  #18
  jöhetnek de az iphone 4-et évek alat sem érhetik utol annyira jó!!
 • kpbendi
  #17
  Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a Moore törvénnyel ellentétes hatású Blinn törvénnyel, ami meg azt mondja ki, hogy a gépek gyorsaságával párhuzamosan nő a felhasználói igény növekedése, így a gépek kihasználtsága állandó.
  Pl. 3D renderelésnél ez úgy néz ki, hogy ha 95-ben valaki előállt volna olyan kéréssel, hogy párezer fotoreal szőrös figura rohangásszon egy fűvel vastagon borított mezőn, akkor pofán röhögték volna, ma meg megkérdezik, hogy mennyi legyen közülük a csíkos. Ma ha azzal jönnél, hogy ugyanezt szeretnéd IMAX 3D-ben lehetőleg holnapra, akkor elküldenének a sunyiba, pár év múlva valszeg nem lesz gond. Azaz a 3D renderelés esetében az 1 framere szánt renderidő nagyjából állandó (pár óra) és a nagyobb számítási teljesítményt komplexebb látványokra fordítják.
  Hasonló jelenség látható az otthoni számítástechnikában is. Pár éve még a 320x200 videó cd-ről lejátsszása volt a csúcs, ma meg 1080p HD-t tudsz valós időben streamelni.
 • Merces
  #16
  ....brutálissan utálom az ilyen brutális jelzőket mer brutálissan béna, ha valakit agyonvernek egy rud tesco pástétommal na az brutális
 • FoodLFG
  #15
  ja thx, csakhogy én nem hasonlítanám Newton törvényét ehhez. De te tudod...
  Pl Newton törvénye egészen biztosra vehető, ez viszont nem.
  Ha Newton törvénye törvény, akkor ez biztos, hogy nem az.
 • Gerygrey
  #14
  Newton törvénye sem azért törvény, mert megparancsolta az almának hogy essen le :) A "törvény" kifejezés nem csak előírást, hanem törvényszerűséget, megfigyelt folyamatot, trendet is jelenthet. Ha hülye vagy, inkább ne okoskodj, mert csak magadat égeted...
 • FoodLFG
  #13
  Bullshit. Ki mondta, hogy hülye volt. Hülye az, aki használja ezt a "törvényt". :)
 • narumon
  #12
  Azért a Moore törvényt fikázni is okos emberekre vall. Tiszta hülye volt a pasi, hogy több mint 50 éve megmondta a tutit, és ez azóta is áll. Azt meg, hogy miért ez a neve azt már tényleg gáz fikázni de TÉNYLEG ez a neve. Ugyebár még angolul is Moore's Law. Nah mindegy kezdem megszokni hogy az internetgeneráció mindent fikáz amit csak tud.
 • Tetsuo
  #11
  "Brutalis okostelefonok johetnek" LOL Allitolag megut, ha rossz gombot nyomsz le! :DD :) Ilyen szar cimet.. kicsit sem hatasvadasz.
 • willcox
  #10
  A megjelenítés és a vetítés között van némi különbség. A nintendo csak megjelenít.
 • kvp
  #9
  "amikor már az utolsó alapmodell is valósidejű 3D-s képet vetít eléd a beszélgetőpartnerről."

  Erre azert mar egy most megjelent nintendo 3ds is kepes, szoval most jarunk ezen a szinten es meg draganak sem nevezheto a gep. A nagy teljesitmeny az elozo hozzaszolasomban leirtakhoz kellhet.
 • kvp
  #8
  Az ibm keszitett egy demo keszuleket valamikor a 90-es evekben. A kozponti egyseg tartalmaz mindent amire egy gepnek szuksege van, tehat kozponti egyseget, memoriat, hattertarat es io egysegeket (a radios kommunikaciohoz). Ha rateszunk egy kis kijelzot es egy kis aksit, akkor telefon. Ha beletesszuk egy nagyobb kijelzobe, amihez nagyobb aksi jar, akkor tablet. Ha ennek van billentyuzete is, akkor netbook. Ha nagyobb kijelzo, nagyobb aksi, optikai meghajto es 3d gyorsito is van a keretben, akkor laptop. Ha egy monitorra van kotve es kulso billentyuzet meg eger jar hozza, akkor dokkolo allomas es desktop gep lesz. Ha pedig a tv-re van kotve, akkor media pc. Mindezt egy kozponti egyseg kepes elvegezni, sot a kis aksi es a kis kijelzo akar rajta is maradhat folyamatosan. Ekkor egy barmilyen szemelyi szamitogepkent hasznalhato mobiltelefonunk van, amivel este akar a nagykepernyos tv-n a hd filmet is meg lehet nezni. A megoldas elonye, hogy a nagy teljesitmenyt igenylo extra hardverek csak akkor aktivak, amikor ki is hasznaljuk oket, tehat mobiltelefon modban csak sd kepet rejelenit meg, de egy nagykepernyos tv-re kotve mar hd-re is kepes. Ez a megoldas sokkal kenyelmesebb es hasznalhatobb, mint folyamatosan a neten keresztul egy tavoli szerverrol stream-elni a sajat adatainkat, amit a felho technologia hivei szeretnenek.
 • Laslow
  #7
  Kelleni fog azért rendesen a MHz a telefonokba, amikor már az utolsó alapmodell is valósidejű 3D-s képet vetít eléd a beszélgetőpartnerről.
 • djw
  #6
  És szövegszerkesztéshez sem kell gigaherczes proci és gigabájtnyi ram... mégis a viszta óta tudjuk, hogy de igenis kell, mert különben nem működik elég gyorsan az áttetsző szerkesztői felület és nem ugrik elő elég gyorsan a nyavajás gemkapocs, ha bele akar pofázni a szoftver abba, hogy én mit írok... Ez van... a teraflop pedig kell a népnek, hisz a marketingesek is megmondták!

  Különben ha már itt fogunk tartani, akkor majd a telefon bele fog dumálni - ahogy most a szövegszerkesztő súgó gemkapocs -, hogy kivel mikor és hogyan beszélhetsz... az lesz ám a szép új világ :)
 • willcox
  #5
  Egy telefon telefonálásra való, ahhoz nem kell brutális teljesítmény. Egy okostelefonhoz sem különösebben, mert amit arra a kis bizbasz kijelzőre meg lehet írni, azt már megírták, és a mai teljesítmény is bőven elegendő arra.
  Olyan alkalmazásokat, amikhez komoly teljesítmény kell, úgysem okostelefonokon kell futtatni.
 • willcox
  #4
  Így van! Ez nem törvény, hanem nagy jóindulattal is csak jóslat/sejtés, de inkább csak tipp. És egyáltalán mi az, hogy "írja elő"? És ha nem jön be, akkor törvénysértés esete áll fenn, és akkor lehet fizetni a Moore-nak? Nevetséges!
 • FoodLFG
  #3
  Tökmindegy ki volt, akkor is hülyeség. Mintha be kellene tartani, úgy hangzik.
  Nagy chip gyártókat tod hol érdekli ez a "törvény", ha nem éri meg nekik olyan ütemben fejleszteni...
 • item
  #2
  Nem ő sütötte rá,ébredj fel!
 • FoodLFG
  #1
  Az eredeti Moore-törvény ugyebár a chiptechnológia terén elért teljesítmény megduplázását írja elő minden második évre.
  Hagyjuk már ezt a Moore-törvényt, annyira fárasztó...
  Mondott valami előrejelzést a muki, ami elég sokáig be is jött, erre valami Gyurkity Péter szintű újságíró rásütötte, hogy törvény, mer az milyen jól hangzik már.
  Maximum Moore-trend. Ez pedig egy infóbulvár cikk.