Jogdíjfizetés mobiltelefonok után?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a szomorú, hogy hiába fizetsz jogdíjat az adathordozóért, attól még illegális marad amit ráteszel.
Nem próbálták még alkotmánybíróságnál megtámadni a matricát? <#nezze>
Csirke4
Komolyan minél tovább olvastam annál inkább #21.

"jön még rá a minden egyes gigabájtnyi tárolókapacitás után fizetendõ további 1,02 euró,"

Hát miak****istenf**** ez most már tényleg? A saját fotózott, videózott cuccaim után még én fizessek nekik? Röhej, hogy ilyen szarokat tartunk fel az adóinkból. :/
Csirke4
0 forintot amely egyenértékû 0 dollárral ami a jelenlegi árfolyamon 0 euró. (Viszont szárnyal a svájci frank amely árfolyamon ez az összeg visszont 0 frank.)
Csirke4
Azokat meg is lehet bûntetni, mivel ki van írva a buszon, hogy nem szabad zavarni az utasok nyugalmát, ergo szerintem ha odamész a buszsofõr bácsihoz, hogy szállítsa le a hülyegyereket akkor valószínû rá fognak szólni. Tettél-e mán ilyet vagy csak a szád nagy?<#ravasz1>
Narxis
ejnye csirek

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

És ebbõl mennyit is kapnak az elõadók / szerzõk?...

Ha lenne összetartás az emberekben lehetne lázadni ellene: addig nem vásárolni semmilyen cd-t, dvd-t, mozijegyet amíg vissza nem vonják ezeket a szemét díjakat.
Mindenki csak cetliket dobálna a boltokba: "Köszi, már megvan a mobilomon!", "Kösi, már az üres lemezekkel megvettem" ...
"Jogdíjfizetés mobiltelefonok után?"

Jo otlet. En azokat a kis kocsogoket adoztatnam meg, akik buszon villamoson rohejes hangminosegben recsegtetik az idiota zeneiket a telefonjukkal.
Mondjuk legyen AGYATLANSAGI dij.
:)
Az Artisjust nagyon szeretné bevezettetni a havidijjas letöltést. Mert hát ebbõl egyenes következmény lenne minden internet elérésre kivethetõ Artisjust adó. Egekbe szökne a bevételük, Presszer pici, Bródy Jani, Tóth Péter Benjámin... még több luxust engedhetne meg magának.
Csirke4
Nem olvasom el a cikket, mert annyira nem érdekelt. Csak azért írok, hogy ha valami jogvédõ látja ezt a postot akkor remélem a ***** anyja alá fogják temetni hamarosan.<#puszis>
http://www.nol.hu/lap/kult/20100706-tartalommegosztas_a_razziak_arnyekaban

míg 1999-ben nagyjából 5,5 milliárd forintot kasszíroztak, 2006-ban 12,5, 2007-ben pedig már 13 milliárd folyt be hozzájuk. Frissebb adatot nem találtunk, de a töretlen növekedést valószínûsíti, hogy az iparág olyan új forrásra lelt, amely nemcsak a biztos jövedelmet, de annak folyamatos bõvülését is garantálja. A profitgenerátor az üres adathordozók árába beépülõ szerzõi jogdíj

<#violent><#violent>

https://twitter.com/foodlfg

cégként meg kell õrizni a matricát.

magánember onnan vesz magáncélra árut, ahonnan akar/tud, csak kapjon blokkot elvileg( piacon nem kapsz blokkot, de az a cd/dvd olyan is)

a blokkmegõrzés céges szinten nem elfogadhatatlan, hiszen az autópálya-matricát, vagy most már annak a blokkját is meg kell õrizni 1 évig, hiszen bármikor jöhet a csekk, és ha nem tudod bebizonyítani, hogy te megvetted a jegyet megbüntetnek ( hiába, hogy õk nem tudják bizonyítani, az nem érdekel senkit)

btw, ez a minden, amin adat van adóztatható, akkor szolgáltassanak minõséget. már vagy 2 éve nem láttam normális filmet a mozikban/tévében. filmet gépen/géprõl tv-ben kb 2 hónapja nem láttam. moziban 1x voltam, oda is vittek, de valami hányinger film volt. és ezért fizetni merevlemezre adót.

btw, mindenki szlovákiából fogja hozni a cd/dvd/merevlemezeket?

A kufircolásért mikor kell az Artisjustnak fizetni? Meg úgy általában a sejtjeink napi illegális DNS másolásáért. A Jóisten a szerzõ, ha igényt tart rá forduljon wejszenbergróthoz a részéért. Ha nem akkor eltûnik mûködési költség címszó alatt.
Undorító a vámszedõk világa!

A tehetségtelen "mûvészek" támogatása miatt csinálják ezt szerintem, mert a tehetségesek, simán megélnek akár a koncertbevételekbõl is.

De nyilván jobban tudják a kiadók, hogy mi kell az embernek, mint az ember maga.
az emberi agy a legnagyobb memória, arra mikor vetnek ki jogdíjat?

na ja. Ez igaz.
Akkor is bele tudnak majd kötni, pl. egy 25-ös hengeren van rajta matrica és kidobod a hengert, hogy bizonyítod be, hogy kifizetted a sarcot? :)

gyerekek, hát mi fog ebbõl a sok jogdíjból következni? Hogy a jogvédõk egyre nehezeben tudnak majd fogást találni a downloadereken. :)) Hiszen már minden kis szaron van jogdíj. Egy példa: minden optikai adathordozóra kell fizetni reprodukciós díjjat (jogdíjként is ismert). Tehát az arra írt zenei anyag legálisnak tekinthetõ, hiszen jogdíjjas lemezre kerûlt kiégetésre. Nálunk a letõltés legális, tehát ha leszedek egy akármilyen albumot, azt kiírva simán nem büntethet meg senki, megjegyzem: amíg a gépeben van sem, hiszen ott is minden alkatrészért fizettem jogdíjjat. Tehát 1-2 év és a RIAA és társai nagyot fognak pislogni ui. mivel mindenre van jogdíj ezért milyen alapon is mondják, hogy bármi is illegális ami a gépeben van?
+1

Én értem, pont tegnap olvasgattam Jeszenszky-t... És már kidühöngtem magam :) Az a baj, hogy a kis ember semmit sem tehet, a nagynak meg nem érdeke nekimenni ezekenek....
látom nem érted :)
A hangsúly nem azon van h stipistop, itt már van, vagy még nincs, vagy majd csak lesz, hanem azon, h "vannak akik" bármit megtehetnek, miközben másra mutogatnak.
Mit vagytok felháborodva? Ez nálunk már évek óta be van vezetve...
Teppik Amon
Sõt, mindenkinek van füle is. 2! úgyhogy be lehet vezetni a füladót, álltalánydíjjért azt hallgathatsz amit akarsz.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

jah, azt youtubera irtam <#hawaii>
lpmaskmancick
Hangszórókat, fülhallgatókat kihagytad, azon is mennyi zenét lehet hallgatni, ami nem legális is.

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

Helyes! igy igaz! nincs még elég lehúzás ezeken a sz*rokon, még ezt is nekünk! De ha már ilyen jól belejöttünk, elfeledkezünk a legfontosabb dologról:

Az akksikat kéne már megadóztatni, hiszen az szolgáltatja az áramot a JOGVÉGETT TARTALMAK megtekintésére! felháborító!
Továbbá, szeretnék tippet adni, hogy a monitorokat is meg kéne adóztatni, lévén az nem memória korlátolt, igy a létezõ legnagyobb adóformá kéne rá kivetni, mert monitorokon (kijelzõkön) minden tartalom megjelenithetõ! Hallatlan. Valamint, javasolnám a pixel arányos adósávot, ugyanis 1 jobb felbontású szaron jobban lehet élvezni a JOGVÉDETT TARTALMAKAT! Hát ekkora pofátlanságot a Föld még nem látott.

Nade most komolyan, meddig fogja még magát az ember hagyni? Miért engedhetnek ezek a tetvek maguknak mindent? Ezek ugatnak kalózkodásról? Hát akkor ez mi a rohadt élet?
Majd' elfeledtem! Minden egyes kamerás mobil után is kérek 1 USD jogdíjat, ugyanis azzal fel lehet engem venni bárhol az utcán, ill. a közterületeken! <#mf2>
Ezennel bejelentem, hogy minden egyes Európában eladott távcsõ árában kérek 1 USD jogdíjat, ugyanis azzal engem lehet nézni bárhol az utcán, ill. a közterületeken! <#mf2>
CptObvious
Hogy rohadnának meg...

Lassan tényleg eljutunk oda, hogy az utcán sétálva kedvenc dalomat fütyörészem - mert épp olyan kedvem van és jól érzem magam - majd jön az ellenõr és követeli a jogdíj befizetését, mert nyilvánosság számára elérhetõ tettem a szerzeményt.

löjjék már halomra ezt a sok ingyenélö tetvet<#violent>

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz