43
-
halaszlo #43 Szerintem már maga a látvány megérte. Az a sok repkedő, világító színes bizb*sz. A Campona Tropicarium kutyaf*asza hozzá képest, pedig oda 2,400 Ft egy jegy.
De egyébként a történet is nagyon megfogott, és utána némi elmélkedéshez is alapot adott. -
sandor8206 #42 mondhatod a magadét, de ne keverd ide sztem Lucast amikor arról beszélsz Cameronnál, hogy mit kitől honnan lopkodott össze. Polcot lehetne rekeszteni a sok könnyvel ami azzal foglalkozik, hogy Lucas honnan "lopott" -
Callisto #41 "Más kérdés hogy csak hasonlít, vagy 1:1 ugyan az, csak nem animáció, hanem film,és nem a múltban, hanem a jövöben játszódik. DE ugyan az a történet!"
Felsorolhatnék neked 100 filmet ami 1:1-ben ugyanaz a történet csak pl. nem Rómában, hanem Párizsban játszódik, nem férfi a szenvedő alanya, hanem nő stb. -
WoodrowWilson #40 "A központilag ellett döntve, az pedig nem éppen "optimális" objektív elvek mentén történt"
Persze, mert nincs optimális, főleg nincs objektív elv. Most is láthatod, szerinted az Avatar szar, mások szerint az egyik legjobb film. -
boond #39 "előtte is voltak 3d-filmek, hasonlók is, nem hiszem, hogy csak e lenne a kulcs."
Úgy tudom viszont ez az első 100%-ig digitális, 3d-s film.
"Lucas többet kereset. (1 filmmel) "
ez nem igaz.
A III. részből 900-valahány millió dollá bevétele volt, vagy nyeresége nevezzük ahogy tetszik. ÉS mivel a stúdiónak vajmi kevés beleszólása volt, ez az összeg (80)90%-ban kb biztos őt illette meg. És azt is tudjuk hogy a film nem került, csak ennek a töredékébe, szal lehetett nagyon is.
Amugy erdekes modon mindenki meg akarta nezni, annak ellenere hogy sokan mondtak csalodas.
Érdekes mód én kibírtam nélküle is...
"és ha átírták?? akkor mivan.. ha nem találod meg ezt a képet akkor sztem nemsűrűn gondolsz arra h "bakker ez oan mint a Pocahontas" XD"
1. Plágium.
2. Nem-nem is kerestem a képet, később botlottam bele véletlen, de akkor már rég hallotam erről, ergo nem volt újdonság, meg amúgy se érdekelt ez a marhaság.
3. minimum egy saját story, írja arról, bánom is én, de nem ugyan azt, csak a jövöbe helyezve...
"meg hány remake film készült már a világban.... "
Ez más.
2. annak is ilyen média támogatása volt,(nem hiszem) meg "eredetinek" nevezték??
"lassan a filmipar is olyan lesz mint a zene, mindig hasonlítani fog egy számra, de mégse lesz ugyan az, és szerethető lesz.. de ez csak sztem :)"
Más kérdés hogy csak hasonlít, vagy 1:1 ugyan az, csak nem animáció, hanem film,és nem a múltban, hanem a jövöben játszódik. DE ugyan az a történet!
"Volt olyan rendszer is, ahol központilag el lett döntve, ki "érdemes" a pénzre meg a kitüntetésekre, ki gyárt "jó" filmeket, és ki a "művész". Látom, nagyon vágytok vissza."
Az egy teljesen más történet, Egyébként a kapitalizmusnak is több formája van(!)
A központilag ellett döntve, az pedig nem éppen "optimális" objektív elvek mentén történt...Meg még sorolhatnánk.... -
pixx #38 A mozijegyért kár hisztizni ebben egyetértek veled, ahol én lakok 10-12 euró az alap mozijegy, a 3d-s meg közel 18 euró volt...
Viszont a dvd árak nagyon nincsenek rendben Maffiózók összes évad 78 euró, és még van pár ilyen, Solomon Kane-t egy hete vettem 17 euróért blu-ray-en, mikor januárban otthon volt 8 rongy volt egy blu-ray lemez, és még nem is a legújabb filmek...biztos rossz helyen nézetem...
És a dvd-ben is tévedsz, mert az kezd értéktelen lenni 10 euró a max, az új filmek 15 eurók 2 hétig, aztán lecsúsznak 10 euróra...
És most elindultak a dvd kollekció gyártások összes avp, alien és predator film együtt 12 euró (8film), 2. világháborús filmek Ryan közlegénytől, egészen az Iwo Jimáig (10 film) 12 euró...szeretnék Magyarországon ilyen akciókat látni ennyiért...
Vagy az Elit alakulat 24 euróért Blu-Rayen...szóval a magyar dvd piac árakban elég rossz... -
Merces #37 Vursli Entertainment -
Wolf017 #36 Megérdemelte, bár nekem egyáltalán nem jött be az Avatar.
Tök mind1 miből szerzi az ember a pénzét, a lényeg, hogy legyen.
Ha meg tudja szerezni, jobban csinálja, mint mások.
... -
Laurion #35 Látom, sokaknak nem tetszik a kapitalizmus :) Az van, hogy az ember a kapitalizmusban annyit keres, amennyit a terméke a piacon megér. Ha egy film letarolja a piacot, akkor a gyártói piszok gazdagok lesznek. Pont.
Volt olyan rendszer is, ahol központilag el lett döntve, ki "érdemes" a pénzre meg a kitüntetésekre, ki gyárt "jó" filmeket, és ki a "művész". Látom, nagyon vágytok vissza. -
Manki #34 és ha átírták?? akkor mivan.. ha nem találod meg ezt a képet akkor sztem nemsűrűn gondolsz arra h "bakker ez oan mint a Pocahontas" XD
meg hány remake film készült már a világban....
lassan a filmipar is olyan lesz mint a zene, mindig hasonlítani fog egy számra, de mégse lesz ugyan az, és szerethető lesz.. de ez csak sztem :)
Az h mennyit keresett... EZ VAN.. attól h reklamálnak,nem fog kevesebbet kapni, nameg a filmekbe mindig sok pénz van :) ennyiből egy híresebb focistának is beszólhatnátok h miért írt alá 3 éves 200 millió eurós nike szerződést (csak vmi kitalált példa) -
bippo #33 "Az hogy Cameron megerdemli e vagy sem, ertelmetlen vita. O irta, rendezte, ilyen szerzodest kotott + sikeres marketing, mi meg bekaptuk a legyet = 3 milliard."
Ennyi. Nem kell tovább ragozni. Lehet, hogy mint rendezői fizetés nem érdemelne annyit, de nem is abból lett neki a sok pénz. Az emberek dobták össze neki, akik megnézték meg akik megvették lemezen. Egyik sem volt kötelező, innentől kezdve tök felesleges picsogni, hogy megérdemli-e vagy nem. -
winnie #32 "A gond a mozijegy meg DVD arakkal van. "
azok jelenleg elég korrektek. a mozijegy biztos, a dvd meg nagyjából annyi, mint máshol, a gond az, hogy itthon nem lehet a boltinál 20-30%-kal olcsóbban megvásárolni online, mint amerikában. (a dvd máshol olcsóbb az életszínvonalhoz képest, de az sajnos nem megoldható, hogy a legszegényebb országban 2 dollár legyen,mert mindenki onnan venné:) -
Windwalker #31 Az hogy Cameron megerdemli e vagy sem, ertelmetlen vita. O irta, rendezte, ilyen szerzodest kotott + sikeres marketing, mi meg bekaptuk a legyet = 3 milliard. A gond a mozijegy meg DVD arakkal van.
Amugy erdekes modon mindenki meg akarta nezni, annak ellenere hogy sokan mondtak csalodas. Megis beultunk mert hogy ez az elso 3D blablabla.
Nem is volt igazi 3D - a Beowulf az az volt, meg ha a sztori gyenge is volt:)
-
sanyicks #30 Az hogy az emberek néznek valamit nem jelenti azt hogy nem szar. Az emberek szeretik a szart, mint a legyek. Lásd maónika, győzike, bigbráner, stb :)
A lényeg hogy ne kelljen gondolkozni, eksön legyen, esetlen cukormáz. -
sanyicks #29 Az stb? -
smaszi #28 "De igénytelen, fordított világban élünk, ahol a kétkezi munkás pénzét a tőzsdéző hülyegyerek, meg pár idétlenül vigyorgó semmirekellő kapja (celeb, focista, újságíró, stb.)"
És ezek közül melyik Cameron...?
-
winnie #27 "legfeljebb a 3d-s újszerű megvalósításért érdemel némi szó fecsérlést, "
előtte is voltak 3d-filmek, hasonlók is, nem hiszem, hogy csak e lenne a kulcs.
"Lucas többet kereset. (1 filmmel) "
ez nem igaz. -
boond #26 egyetértek. -
boond #25 Trogi
"Sokat hallottam már, hogy a Pokahontaszról lett koppintva e film"
Tessék itt egy kép:
Pokahontasz - Update Pokahontasz
http://hanibal.uw.hu/Pocahontas-update-Avatar.JPG -
boond #24 "Egyébként meg ha nem érdemelte volna meg, akkor az azt jelentette volna, hogy sz@r a film, és az emberek nem mentek volna el a moziba. De elmentek, és a néhány divatfikázón kívűl sok-sok százmillió embernek tetszett a film világszerte."
Erre komplett tanulmányok vannak, de legyen annyi elég, hogy a mennyiség nem mindig egyelő a minőséggel.
-
boond #23 Igen, az Pocahontast :D " Fiúk, átirjuk kicsit és kész a tuti sztory, innentől csak a lényeggel kell foglalkozni" (értsd látvány-halvány)
A film egy nagy szar, legfeljebb a 3d-s újszerű megvalósításért érdemel némi szó fecsérlést, de nem ilyen nagy "felhajtást", mert ezt bármelyik filmmel megcsinálhatták volna, ennyit erről.
Az meg hogy milyen "hű de nagy összeget" keresett. HÁHÁ
Lucas többet kereset. (1 filmmel) Jah igen és ő nem holmi stúdiók pénzén állította elő a filmet. HOPPÁCSKA.
És nem mellesleg nem mellesleg saját ötlettel állt elő, nem átirt forgatókönyvvel, amit még minimálisan sem voltak hajlandóak átírni... -
endrev #22 Akinek nem tetszik, az egyszerűen nem lát meg benne bizonyos értékeket. Hogy ez mit jelent az illető szellemiségére nézve, az nem fontos, a lényeg, hogy vannak akiknek van szemük és szívük meglátni a történetben és a kivitelezésben azt a plusz mélységet, értéket és szépséget, amitől az Avatar az, ami. -
Hoz_Hun #21 Szerintem meg megérdemelte. Nem a te adódból nyúlja le a tutit, hanem megdolgozott érte. Abból a pénzből jut neki, amit a mozinézők befizettek és (többségük) jól szórakozott és elégedett volt ezzel a kiadással. Én is.
Szerintem minden egyes centet megérdemel.
Ellenben a 4-es metrót építő BKVs "menedzserrel", aki a te meg az én adónkból kapja a havi(!!!!) nyolc millás fizetését. Még az Amerikai Egyesült Államok elnöke se keres annyit min ez a magyar közalkalmazott. -
algost #20 És akkor még ezek bővített avatart akarnak...Gondolom két év aztán jön majd az avatar 4d.....minél több bőrt a kutyáról, úgy kell azt... -
bmw #18 Akinek nem tetszett ez van, kinek a pap kinek a ....
Attol meg nem kell fikazni... -
#17 -
#16 Pocsék egy film volt... Illetve most is az. -
Kindred Blades #15 Ez erősen köthető ahhoz, hogy a szakmát szórakoztatóiparnak nevezik, nem pedig művészfilmiparnak. Az utóbbi egy szubkultúra sajátja. Ha nem az lenne, akkor szimplán a frontline media körébe tartozna.
@ Yutani
Az, hogy Cameron letett valamit az asztalra, ilyen viszonylatban marhaság. Tényleg letett, meg is érdemelne mondjuk egy millió dollárt, annál többet én egy embernek sem adnék ilyen iparban.
Naponta emberek százezrei halnak meg betegségekben, golyó által vagy rosszul megszerkesztett mechanikai szerkezetek miatt. Na, aki ez ellen tesz valamit, az érdemli meg a pénzt. Az tesz le valamit az asztalra. -
hajnaltores #14 Mivel a "legtöbb" ember nem művész, és ezáltal az agya sem jár másként, ezért könnyedén beszopja az olyan közép-kategóriás filmeket, mint az Avatar, vagy a Titanic. Kérem, ne essünk már túlzásokba, hogy ilyenkurvajó, meg olyankurvajó a film. Igen, Sokan fikázzák a filmet de nem azért, mert annyian kiváncsiak rá, hanem mert egyszerűen a film egy 10-es skálán 7-es...nem kell egyből megbolondulni azért, mert nagyon jó marketingje volt a filmnek és el tudták adni, ez nem a filmet minősíti, és nem a film rendezőjét, hanem a reklámért felelős urakat, hölgyeket...Azt hiszem ennyi ez a történet. -
trogi #13 Igazad van, nem érdemel rendező, színész ekkora pénzeket.
De igénytelen, fordított világban élünk, ahol a kétkezi munkás pénzét a tőzsdéző hülyegyerek, meg pár idétlenül vigyorgó semmirekellő kapja (celeb, focista, újságíró, stb.) -
trogi #12 Sokat hallottam már, hogy a Pokahontaszról lett koppintva e film. (Pokahontasz nem az az indián, aki hazaárulóként segített az angoloknak a népét írtani és ezért a Diznistúdió hőst csinált belőle?)
Mindegy, jól sikerült, szép film. -
Yutani #11 Egyébként ez az egész "megérdemelte/nem érdemelte meg" dolog egy nagy f@szság! Ő legalább letett valamit az asztalra! Biztos mindenkinek vannak emberek az ismereségi körében, akik érdemtelenül keresnek sok pénzt. Na azokat kellene fikázni, nem Cameront.
Egyébként meg ha nem érdemelte volna meg, akkor az azt jelentette volna, hogy sz@r a film, és az emberek nem mentek volna el a moziba. De elmentek, és a néhány divatfikázón kívűl sok-sok százmillió embernek tetszett a film világszerte.
Én kifejezetten okádok ezektől a fikamika emberektől. Bármi, ami tetszik a nagy többségnek, azt ők reflexből fikázzák, keresik rajta a fogást. NEVETSÉGES! -
Ender Wiggin #10 Miért? Én szívesen olvasok róla. Bár olyan hírt nem nagyon közöl magyar médium, ami valami újdonsággal kecsegtetne. Én minden esetre 3x-i látogatásommal a filmszínházban toltam vagy 5000 Ft-t Cameron zsebébe...A +8-ast is meg fogom nézni, sőt, ha abból lesz dvd, akkor azt is megveszem, mint minden eddigi Cameron filmet. Kivéve a Piranha-t, mert azt nem láttam még magyar boltban. -
barcames #9 te érdemelnéd meg! -
#8 Egyáltalán nem értdemelte meg. -
Bencesz #7 Szerintem meg egy hulladék a film, de még jó hogy nem vagyunk egyformák :P
Ja persze hogy nem érdemelte meg. -
mynameisbence #6 És ennek még egyáltalán nincs vége. Most jön a +8 perces "extra" kiadás, ezzel is keresnek csomó pénzt, kinézem belőlük hogy ezt is kiadják DVDn + majd jön a 3D-s DVD majd később és abból is jön majd a bevétel -
Kindred Blades #5 Nem érdemelte. Nem azért, mert őshonos Avatar-hater vagyok, hanem mert ennyi pénzt egy ember sem érdemel meg.
Sőt, a harmadát sem.
Esetleg egy rákkutató, aki tényleg előáll valamivel. -
fika ferenc #4 Tök egyszerű: ha azt látod egy cikk címében, hogy "AVATAR" ne olvasd el, hanem ugorj eggyel feljebb.
Nyílván több cikket fogsz találni egy olyan filmről ami eddig a legtöbb bevételt hozta, és ebből következően több ember érdeklődésére tarthat számot. -
Yutani #3 Asszem ennyi pénz után már ingyen letölthetővé tehetnék az Avatart.
De nem, ez sosem fog bekövetkezni.