Dragon Age II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hollywoodban ezt úgy hívják, hogy spin-off, nem igazi második rész.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Egy nagyon jó újítás van a DA2-ben szerintem. A párbeszéd tárcsán "megszólaltathatom" a társamat is. Eddig (Me,Me2 stb) vagy beleszólt vagy nem. Ez szerintem nagyon jó ötlet, nem is értem eddig miért nem jutott senki eszébe. (enyémbe sem). Igy lesz az ME3-ban is, ez biztos.

Ha erre az árnyalásra gondolsz ezt nem látom a DA2-ben. Azt tudom (legalábbis írták mennyire nehéz nekik) a fejlesztõknek nagy kihívás ezeket az átcsatolásokat megoldani fõleg játékot vagy játékokat átívelõen (pl Mass Effectben az ME1 döntések konrét kihatással vannak a ME2 történetére). Én ezt szintén az idõ hiányának tudom be. Bár itt is van ilyen, de nem annyira kiforrot. Ezért is kell a DA2-re önnálló játékként tekinteni és a DA2 cím csak azt mutatja, hogy ugyanabban a világban játszódik.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Azaz igazság az ME lett olyan népszerû. A moziszerû történetvezetés és kiváló szinkron, amihez hozzájött az epikus történet. De mivel én Mass Effect fanatikus vagyok, nem tudok elfogulatlanul írni errõl. :)

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Hm azért ez érdekes. Nem akarok abba a hibába esni, amibe az itteniek de te akkor elég felületesen játszottál vele..elég sok példát hoztam már de párat akkor ha emlékszel az DA:O a legnagyobb újítások egyike az árnyalás, befolyásolás volt..Például ha "rádolgoztál erre a képességre akkor alapvetõen akár a másik oldalra is állhattál ténylegesen, de olvasd el lwb beírását pár sorral lejjebb, mondjuk õ elbagatellizálja de ott van. Ha csapattal például mélyutakon épp találkozol a gólemek alkotójával aki meg akarja semmisíteni az ülõt és a törp legenda pedig meg akarja szerezni ennek megfelelõen két irányba folyik a történet ténylegesen tovább ráadásul ha Pala veled van õ még ellened is fordulhat, a te DÖNTÉSED, és ez végigkíséri a játékot. És rengeteg minden van ebben hiszen errõl kellene szólni egy rpg-nek ezt jelenti. A mesélõ szerepét átvette a számítógép most elõször. Ezért vicces amit itt páran csinálnak, én bevallottam nem vagyok rp aki asztalnál is játszik, õk elvileg azok, õket ez jobban kéne zavarja mint engem, és mégis engem zavar jobban, mert ez egy másik minõséget jelent magasabbat mint eddig. Ezt jelentette a Bioware. Persze ebbõl mint következtetés jön valószínû sosem játszottak rp-t és nem is láttak még. DA:O behozott egy olyan dolgot amire igény volt csak még senki nem tudta megcsinálni. Vagy legalábbis nem láttam hogy lett volna korábban.

Szerintem a bioware a dragon age-et nagyobb durranásnak szánta mint az ME-t csak az ME2 annyira népszerû lett (meg az univerzuma is), hogy most már az a sorozat a "zászlóshajó". Lehet, hogy tévedek, de nekem így tûnik. Tegyük hozzá az ME sorozatnak nem nagyon van konkurenciája, míg a fantasy-rpg piac erõs.

Igen pontosan így látom én is. Ez a "limitált környezet" ez az idõ hiánya, ezt áldozták be azért hogy a játék másegyébként jól kidolgozott legyen. Amikor elõször szembesültem azzal, hogy nem lesz új terep attól féltem, hogy a BioWare összecsapta a játékot, de nem. Egyáltalán nem érzem azt, így azt látom, hogy õk megtették amit lehetett.
A Mass Effect 3 esetében az van, hogy egyszerre kezdték készíteni a ME2-vel. Nagyon bízom benne hogy egy rendkívül kidolgozott játékot fogunk kapni.

Nagyjából így van. Mondjuk a párbeszéd így sokkal jobb. Lehet árnyalni, sõt nekem kicsit úgy tûnt bõvebb skálán mozog mint a DAO-ban. Alapvetõen a párbeszédekkel a DAO-ban (de gyakran a Mass Effectben is) az volt a bajom, hogy pár szavas válaszok közül kell kitotózni, hogy tulajdon képen mit is akarunk válaszolni. Gyakran elõfordult hogy kattintás után totál más értelemben fogalmazta meg a válaszát (kérdését) mint én azt gondoltam. Szóval ez a: „Ja Õ így értette?!” effekt elõfordult. A DA2-ben ez a sokfajta színezés és jelképezés konkrétabban utat mutat a válaszok között, szóval nekem ez tetszik és a körös szeparálás miatt áttekinthetõbb.
A történet vezetése (alaptörténet) az persze lineáris (hiába, minden út Rómába vezet). De ez természetes ez így volt a DAO-ban is. A rengeteg mellékküldetés az, ami sokad ad a játékhoz és abban a DA2 (is) bõvelkedik.
A harcrencer elsõre archadosnak tûnt nekem. De a játékban elõrehaladva rájöttem hogy tök ugyan az, csak rendkívül fel van gyorsítva. Amikor már ötszáz skillt kell variálni négy embernél, illetve bossoknál taktikázni, akkor már elmúlik az archade érzés.
A legnagyobb hibája a játéknak (ahogy elõttem már többen is írták) az a változatlan terep. Van 5-10 helyszín és ezen járkálsz. Ez elveszi a kalandozás ízét rendesen. Sok egyébbel kárpótol a játék (grafika remek szinkronok,stb…), de sajnos ez rányomja a bélyegét.
Ezzel együtt számomra rendkívül szórakoztató.

A dragon age 1-et 2004-ben jelentették be és 2009-ben jelent meg. Min. 4 évig fejlesztették. A második részt meg max. 2 évig. Még ha az engine kész is volt, ez jóval kevesebb idõ. És belegondolunk, hogy az engine alapjait 2004-ben fektették le és ebben a részben a struktúrához alig nyúltak, érthetõvé válik, hogy miért kicsit idõt múlt a megjelenítés és itt nem a shader-ekre és polygon számra gondolok.

Gubberx
Kár hogy nem lehet kitiltani a topic-ból :(

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Ja, hát mi sajnos nem is vagyunk olyan szinten, hogy kipróbálás nélkül legyen kõbe vésett véleményünk valamirõl. De persze mi vagyunk a hülyék...

Why so serious?

*Karakterek animációjára gondoltam szerintem nem illik bele a "képbe" de ez szubjektív..Végigvitte a "rövid" demot és nem estem hanyatt, nyilván a történet összetettebb, és jobb de ez nem az amire vártam. Három ember Sir "dzsedi", Parres , Mcandree folyamatosan hülyéz, mert ezen a szinten vannak én meg hülye vagyok mert felveszem, De ha végignézed jópáran értették miért mondom amit mondok, igen csalódott vagyok nem ezt vártam.

Remélhetõleg a DA 3 se. :)

Why so serious?

Fenrir
Igen, sajnos érzõdik rajta.

Nem összecsapva van mert ahhoz a játék rendes, iparosmunka, de az 1 után a játékosnak hiányérzete van pár dologban. Kellett volna még az az 1 év.

Reménykedjünk, hogy az ME3 nem fog ilyen "problémáktól" szenvedni.

A halál csupán a kezdet...

SötétBarom
Engem meg a DAO-ban irritált, hogy bizonyos varázslatoknál progress bar volt a csávó feje felett. Na bumm.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

wedge31
Hát azért ezt a barom teleportálgatos rogue ficsört kihagyhaták volna az elején még csak kínos de így 50 óra játék után már ídegesitö.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

SötétBarom
Ennyi idõ alatt lehetetlen olyan játékot csinálni, mint a DAO. Ez nem a Bioware hibája, hanem a kiadóé. Az összes negatívum (ahogy én látom) a szûk határidõnek köszönhetõ. Simán kellett volna még minimum 1 év a fejlesztéshez. MINIMUM.

Ne vitatkozz vele, ez dedós és kész. Hiába magyarázta el már neki 20 különbözõ ember, hogy nem az. Az és kész.

Why so serious?

Gubberx
És ha ennyire szar és lineáris meg nem éri meg akkor minek irkálsz ide feleslegesen hülyeségeket?

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

SötétBarom
Ezt a dedós harcrendszert magyarázza már el valaki.. TÖK UGYAN AZ mint a DAOban, csak gyorsabban történnek a dolgok, ill. nem lehet annyira kizoomolni. Nehezebb szinten UGYAN ÚGY 3 másodpercenként pause, ha nem akarsz folyton megdögleni.

Egyébként konkrétan elolvastam a történetet is mindent amit találtam. már van WIKI szerû anyag ami a teljes történetet és a választási lehetõségeket tartalmazza az gyakorlatilag megerõsíti, a lineáris történetvezetést. Nekem ez nem Dragon AGE 2 és meg sem közelíti az eredetit és mint mondtam átverésnek tartom. ÉS annyira szánalmas ahogy ezt az egy dolgot szajkóztok hogy az nem semmi. Komolyan úgy 8-14 évesnek tûntök evvel nekem. Nem fogok warez-t letölteni mert megveszem a játékot ha megéri nekem. És nem használok warezt.

Fenrir
Én egy végigjátszás után úgy vagyok vele, hogy egy kicsit vegyesek az érzéseim. A grafika, az animációk, a párbeszédek és a hangok szerintem nagyon jók, az nagy elõrelépés. Ami egy picit zavar, hogy a városon és a közeli hegyen kívül nincs más helyszín ahová el kell menni (a Deeproads 1 barlangja nem számottevõ), ez a DA:O után eléggé bezártság érzést ad.

A másik, hogy nem lehet beszélgetni a szereplõkkel mint az elsõ részben, mindig csak 1 monológgal elhajtanak kivéve ha éppen valami bajuk van és menni kell hozzájuk ápolni a lelküket.

Az elsõ rész tábora meghittebb volt mint, hogy bejárjam egész Kirkwall-t a többiek után koslatva.

Ettõl függetlenül harcos után még szándékozom végigjátszani a másik 2 kaszttal is mert elég sok olyan választási lehetõség van amit még meg kell néznem.

Nálam 9/10 az 1 és 8/10 a 2.

A halál csupán a kezdet...

Na végigvittem, 87! órát írt ki a végére. mondjuk kb minden kületést megcsináltam hardon/nightmare-en.. másodjára tuti kihagynék egy csomót..pl a városrészek megtisztítását minden act-ban.. sok idõ/kevés xp. Így is csak level 25 lettem pedig kb folyamatosan volt +4% xp bonuszom is.
A játék szerintem jó, 8/10, az origin 8,5 mondjuk mert jobb story és változatosabb helyszínek. A dungeonok újrahasznosítását ily módon meg remélem gyorsan elfelejti a Bioware.
A demoval...játszottam, láttam hogy a párbeszéd rendszer elment a aMass effect írányba gondolom ez a teljesre is igaz, nem lehet árnyalni gondolom a dolgokat tehát mondjuk példa végig abba a hiszembe tartod Alstairt hogy bosszút akarsz állni ,és a végén rájön hogy nem...gondolom a teljes játék ban is ez a red, green verzió van? Nyilván kicsit összetettebb mint a Mass effect mert egy fantasyt nem lehet annyira lebutítani és annak nem volt DA:O elõzménye. Rosszul látom? A történet vezetés lineáris vagy te nem ezt tapasztaltad.? Mindössze annyit történt amit lwb is mond csak õ le szedte a warezt, hogy majd ha lejjebb megy megveszem? Aztán nekem "dedósnak" tûnik a harcrendszerre is, pontosan olyan hogy "Joni" a 8 éves is élvezze, mondjuk ez szubjektív. Gondolom a teljesbe se jobb? Hoz_hun van olyan amiben tévedtem?

Nem játszott vele. A demoval játszott, meg olvasgatja a Bioware fórumot és ha negatív véleményt talál akkor arra alapozva beböfögi ide, hogy miért szarabb a DA 2 mint az elsõ rész, esetleg be is copyzza ami neki tetszik. De kipróbálni nem hajlandó, mert nem warezol és majd "megveszi ha 4000 lesz".

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Ébresztõ! :D Ez még pontozni is úgy pontoz. Sõt jobbat mondok, nem is tapasztalt RPG játékos, mint itt sokan, de szerinte nem eléggé "rp-s", amit õ nem is látott! :DDD Na, szép?! :DDD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Most kapcsolok; te úgy vitatkozol a DA2-rõl, hogy más emberek véleményére alapozol? Nem is játszottál vele?

Pontosan értem mirõl beszélsz. Arról, hogy nem vagy hajlandó kipróbálni a játékot, de hangoztatod a saját ostobaságaidat mert te valami szuper hardcore RPG-s vagy aki gondolom már az oviban is kockákat hajigált. Hogy merünk mi ellentmondani. Gõzöd sincs róla, hogy a DA 2 mennyire magas szintû, gõzöd sincs a sztoriról, a karakterekrõl, de még a harcról se, ellenben tényként közlöd, hogy ez bizony rosszabb mint a DA:O, azért mert csak. A csúcs az volt amikor pontoztad a játékot. Gondolom a kristálygömböd súgta meg. Ugyanaz amelyik szerint a Skyrim az évezred játéka lesz. Ráadásul ahogy nézem neked is Messiás komplexusod van mert többes számban beszélsz magadról, gondolom odaképzeled az RPG-s tömegeket akik most felháborodva masíroznak a BW székház felé kaszával meg kapával.

Félreértés ne essék, aki úgy fogalmaz meg kritikát, hogy játszott vele, legyen az bármilyen negatív vagy pozitív, azzal semmi baj nincs, de az ilyen idióták mint Although koma, még a türelmes embereket is kiakasztják egy idõ után.

Why so serious?

@hoz_hun miért érti amit írok vagy a DA topickba miért érti mindenki amit írok, csak te meg Pares, meg sir Jedi nem legalább ne mást mondjál amit mondok, vagy egy mondatba kapaszkodj!

Nem azt írtam hogy nem jó te szerencsétlen!

Az a baj teljesen nem érted mirõl ment a beszélgetés. Nekünk a folyamat a baj, az élet minden területét felzabálja ez a "kimerszesedés" Nem csak a játékokban mindenhol. Nem mentem "Call of dutytokhoz" sírni, hogy jaj milyen szar. Tisztában voltunk vele nem sokminden jut nekünk.De lassan már nem tudok választani mert minden az "EA-k"-ról szól. Ha neked ez nem baj az a te dolgod. Nekem és a barátaimnak mg jó pár embernek ez a bajunk mindenhol ez megy. Nem siránkozunk. Szeretjük a jó könyveket a minõséget,a magas szintet de egyre kevesebbet találunk. A Bioware a "miénk" volt nem a "tiétek". Ennyi. Az a bajunk nekünk nem marad semmi. Persze neked mindegy mert csak "ennyire futja". Ha már állandóan ezt a stílust használod akkor én is.

Ja hát igen, végülis számtalan ember írta itt már, hogy miért jó a második rész (sok régi BG-s is), az õ véleményüket valahogy mindig átugrod, gondolom mert nem illik bele abba a képbe amit kipróbálás nélkül kialakítottál. Én végigvittem, így tudom mit beszélek, te ellenben mások véleményére építve szajkózod a sajátodat. Az elején még vicces volt, most már csak unalmas.

Why so serious?

De én vagyok a hülye mert válaszolok mindig így jogos a reklamáció hogy "trollkodók" a fórumotokon. Érdekes a Dragon Age forumba ez nem történik meg velem...

Szerintem nagyon jól lett a DA2, meg szép is.
Tetszik, hogy néhány dolgot leegyszerûsítettek egy ici-picit, és valahogy gördülékenyebb az egész.

Két dolgot hiányolok belõle igazán, az egyik, hogy kevés a helyszín (bár a város maga nem kicsi), a másik, hogy a páncélokat, fegyvereket nem lehet olyan jól variálgatni bármelyik karakteren, mint az elsõzõ részben.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Azért ez a "tudom, hogy nem 0/10 de gonosz EA rohadjon meg", ez kb. olyan mint amikor az oviban elveszik szegény kedves játékát és rohan sírni anyucihoz. És ezek elvileg felnõtt emberek.

Why so serious?

Az a nevetséges amit te csinálsz..és igen ez jellegzetesen magyar szokás többet belekölteni mint amit mondok, ha jó neked direkt nem akarod megérteni és szajkozól egy egyszerû semmit mondó mondatot, amit csak azért tudsz mert elmondtam nem hazudtam különben most még ezt sem tudnád mondani. Ember ha nem lenne igazam akkor az két perc alatt kiderülne lwb, prince és a többiek mindazok akik végigjátszották azt mondanák, "Ember félre vagy vezetve ez ugyanazt tudja mint a DA:O ember ez még jobb is". De mindegy nem fogok vitatkozni olyannal akik egy mondatot szajkóz

Az EA felelõsége kétségtelen, és ezt én a határidõk szûk megadásában látom (esetleg az anyagi keretek korlátozása). A BioWare képes lenne olyan játékot összerakni, ami után megnyalnánk mind a tíz ujjunkat, de ehhez idõ kell (meg pénz).

Elhiszem, csak a Bioware raktak magasra a lécet, és õk meg is ugorták volna másodsorra is ez biztos! És ezért haragszanak az EA-ra, ezért vannak 0/10 holott õk is tudják ez nem igaz. Az pozitívum ha bõvebb mint a Jade Empire. De ez magasabb szint volt, És te is tudod miért adták ki ez alatt a név alatt. És ez az amiért én is haragszok utálom ha hülyének néznek. Vagy át akarnak verni.Egyébként a DA:O csepet sem bonyolult. Bonyolultnak egy Heart of Iront 3-at neveznék, vagy egy X3 Terran Conflict semmikép egy rpgt :D

Bizony, az RPG-s közönség majd bosszút áll, mert ilyet nem nyelnek le, és jövõ héten valószínûleg csõdbe megy az EA. Nem tudom feltûnt-e, de az általad olyan lelkesen emlegetett "RPG közönség" (még az õs BGsek se) sem egyértelmûen azon a véleményen van mint amit te olyan lelkesen hangoztatsz már napok óta. Kipróbálatlanul természetesen, ami meg külön baromi röhejes.

Why so serious?

Szerintem nem lehet összehasonlítani a Jade Empire-val. Engem is zavar hogy rengeteget butítottak a játékon, de ezeket leszámítva is egy nagyon jó játék, ami magén visel rpgs jegyeket.
Klasszikus rpg szerintem már nem nagyon lesz. Pontosan a technikai fejlõdés és a megnövekedett igények miatt. Manapság a grafika és a hang (szinkronizálások) rengeteg energiát és idõt von el a fejlesztéstõl, ami a történet rovására és változatosságára megy rá. Ehhez hozzá jön, hogy vásárlók többsége sosem rpg-zet, pláne nem a klasszikus formában. Ezeknek az embereknek nehéz beadni egy agyon bonyolított játékot, ami klasszikus alapokon fekszik.
Mindent összevetve a BioWare szerintem remek munkát végez.

Már leírtam miért, és azt is hogy tényleges értékelést a majd ha játszottam vele. Nem tudom emlékszel e amikor kijött a BG, nem tudom neked is az volt e az érzésed ez forradalmi, esetleg hetekig játszottál vele, még húsz évesen is mert megfogott, habár nem vagy játékbuzi bár nem tudom mennyi vagy, de lehet te akkor még nem húsz felett voltál. Ez amit a Bioware tud, forradalmasítani. Sokan jobbnak tartják a BG-t a DA:O-nál. Pedig ez nem igaz, egyszerûen csak talán az nagyobb újítás volt. De nem tudok más rpg-t amire az asztali rpg-s ismerõseimet rá tudtam venni nézzék meg. A Mass Effecten csak mosolyogtak. Mondhatod hogy DA:O ugyanúgy nincs döntési szabadságod, mint a DA2-ben. De ez nem igaz, nem csak azért mert lwb, prince és sokan ezt mondják, azért mert ezt jelen technikával nem lehet 1-1,5 év alatt megcsinálni. DA:O az elsõ ami behozta a tényleges asztali rpg-k világát a DÖNTÉS szabadságát és nem egy elõre megírt lineáris történetet játszol, és ez az amiért leült vele egy igazi rp-s akit nem érdekelnek a számítógépes játékok, persze vannak olyanok akik eddig is játszottak..De erre mindegyik leült.Én végig csak errõl beszéltem. És ezért írtam az a Bioware akit mi ismertünk meghalt, mert ez az EA égisze alatt már forradalmi dolgokat nem fognak csinálni és még ezt sem folytathatták, ezt nagyon sokan megértették. Az EA csak ott tévedett hogy azt hitte az rpg-sek is csak egy kommersz közönség. De nagyon nagyot tévedett. Ezt nem fogják lenyelni nekik, ilyen szemétséget hogy rá merték tenni a DA 2 erre. Nem tudom hallomásból ismered e a Barnabást aki a pcdome-nál írta az elemzést õ rpg-s érdemes lenne elolvasnod mit írt, a DA2-t nem hiszem hogy vele fogják megíratni.És ha tényleg te is szereted az rpg-t az igazit akkor ha magadba nézel akkor tudni fogod a választ, és nem engem cseszegetsz ilyennel hogy még nem játszottam vele. Könyörgöm egyetlen rp-s sem merné leírni hogy nem rpg a DA2 ha nem úgy lenne akkor csak ezért nem fogom megvenni. ADA:O azért vettem meg mert láttuk már a megjelenés elõtt hogy ez valami nagyon új lesz. A DA2 meg már meg is jelent..eh mindegy. Szerintem hamar le fog menni az ára azt megnézem van e olyan jó mint a Jade empire. Nem vitatkozni akarok ,és nem azt mondom rossz játék a DA2, mert a Bioware nem tud rossz játékot csinálni.

Ez az Metacritic is mekkora marhaság már. Komolyan embereknek erre van idejük? A BioWares csávó értékelte a játékot, na és? Ez a véleménye, büszke saját munkájára. Nem értem hol itt a baj.

Ez csak fel lett fújva. 1000 más dologért is simán lock down-olnak vagy bannolnak a BioWare forumon. Szégyen, hogy nekik kell bocsánatot kérni. :/

Sir Quno Jedi
Azért a 0/10 nem reális én 4,5/10-nek mondanám a Skyrim-et, mert az Oblivion 9/10 és mert rpg kategóriának nevezik és mert hivatalosan az Elder Scrolls folytatása!

Látatlanban én is pont olyan jó vagyok látod-e!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Azért a 0/10 nem reális én 6-7/10 mondanám, mert a DA:O 9/10 és mert rpg kategóriának nevezik, és mert hivatalosan Dragon Age folytatása. Ha nem az lenne hanem valami más akkor lehet többet de azt csak akkor fogom tudni ha nem csak a demoval játszottam és akkor már tudom a Jade Empire-hez viszonyítani például. Nyilván a régi Bioware rajongók akik a BG óta vannak azok jó része gyûlöli az EA-t és nem tudnak tárgyilagosak maradni, egy kicsit értem õket, de a 0/10 az nem ez a kategória, azért ha Bioware csinál valamit akkor az minõség, Jade Empire sem volt igazi rp még sem mondták rá 0/10. Igaz akkor senki nem akarta félrevezetni õket. Azért érdekes, akkor amikor a Jade kijött még a pcdome is leírta azt hogy igazából nem tényleges rpg így senki nem volt meglepõdve, sõt szerintem messze többet kaptunk mit amit vártunk. Most meg nagy a hallgatás a pcdome-nál is, nyilván az EA nagyon erõsen uralja a piacot és keményen fizet a szaklapoknak is, ilyet a Bioware sohasem csinált, lehet ezért jutottak ide, sajnos, de igaz az EA profi a termékmenedzselésbe és a szart is el tudja adni aranypapírba csomagolva, bár azért jó játékokat csinálnak õk is csak a Bioware jobb volt, többet is tudott, amit úgy látom az EA már nem akar kivárni. De attól hogy értem a dolgokat, ezért a lépésért nem fogom kedvelni az EA-t még, mert nekem az igazi Bioware kell akik, többek voltak mint egyszerûen jók.

Teszemhozzá a lehetõ legjobbkor kapott publicitást, hihi.

Évek óta ez megy , csak õ kapott publicitást legelõször. Részvényesek remélem rápirítanak az EA-ra keményen ha széthullni nem is fog, na de ami késik nem múlik!

SZEG007
Tök mindegy hogy mi motiválta a srácot, mert a hozzászolása csak egy lett volna sok BW fikázo közt, ha egyik moderátor nem követ el akkora baklövést hogy egy szimpla forum ban helyett teljes EA accountját banolják minden EA játékával együtt.

SZEG007
Szerinted rendben van sokak szerint meg nem én ezen nem akarok vitatkozni föleg nem veled. Csak anyit akrtam tudtodra adni hogy ezzel a lépésel többet ártottak maguknak, mintha metascore 0 lenne.

És ezek hogyan függnek össze? Különben meg a csávesz, aki azt írta, elég nagy hülye volt alapból is, ha a DA2-rõl következtetve ilyeneket állított. Attól, hogy neki nem tetszik, a BW még senkinek nem adta el a "lelkét". Ki nem állhatom, amikor egyesek úgy lesarkítják és dramatizálják a dolgokat, mint ha itt lenne a végítélet napja.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB