6609
Dragon Age II
-
szmöre #5449 Morrigan nem volt az -
#5448 Morrigan elvileg nem tűnik annak, de a végén asszem rá lehet venni (magam nem próbáltam, mert murvára taszító egy nyanya, főleg a vége felé). Lilit meg magam is megfektettem női karival, annak mind1, bárd. Sőt, lehet is faggatni a "női" kalandjairól és kiderülnek érdekes események a múltjából eme irányultsága okán. -
Aspyrin #5447 Nemá, Lili és Morrigan is? :O Tény, hogy férfi karakterrel sikerült őket megfektetnem, de nem is gondoltam volna... :) -
#5446 Mindegyikük az szvsz. mivel női karival is ki lehet velük kezdeni és olyankor jól viselkednek. A lányok egy része is ilyen, Meril, Isabella, Leilana, Morrigan, mind1 nekik, csak a hőssel keffenthessenek. -
Aspyrin #5445 Zevran biszex. :P -
#5444 Fenris is ratyi, meg az előző részből itt is felbukkanó elf orgyilkos Zevran is. -
SovereignX #5443 Az elf csávó - nem ugrik be a neve - is benne van kis fajközi melegedésben. Fajtáját! :) -
SovereignX #5442 Más. Találkozott már vki oylannal, hogy a karija hiába sérül meg nem mutatja, az ép sáv is a maxon van. Számok is stimmelnek. Hiába leütnek semmi. De ettől még engedi használni az injury kitett. -
SovereignX #5441 Varászlónak én viszem Merrilt elég jól támad meg az entrópiába tartozó varázslatok is elég hatékonyak. Gyógyításra meg ott a gyógyital. Mellé Avaline és Isabella. Néhány főszörnyet leszámítva eddig hardon csinálható így. -
#5440 Anders ratyi, de a női karim férfit nevelt belőle a végére! :D Már a közös gyeremekeikért akart harcolni. Namondom mi van, elmúlt a ratyikorszaka?!??! :DDD -
#5439 Az még hagyján, de folyamatosan Karl után sír, még el is árulta egy félmondatban, hogy több volt mint barát. Csak azért viszem, mert nincs más healerem (Merill ugye nem, Bethany meg eltávon van) -
#5438 jaja, én sem akartam melegedni és jött is a -15 azonnal :D -
SovereignX #5437 Ööö... lehet vmi különösebb bonyodalom ha mind Merrilt mint Isabellát megfektettem?
Ha már szex. A készítők sztem egy kicsit liberálisan fogták fel a dolgot. Varricot meg a testvéred kivéve - ez már beteg lenne :) - feltűnik a szívecskés párbeszéd lehetőség. Anders beszervezése utána első beszélgetésből szinte máskép nem is lehet kijönni. Ha az elején már nem auzt mondom neki, hogy hagyjál békén a problémáiddal akkor vagy buzulás a vége vagy azt mondom felejts el minden ilyesmit így kapom is a -15 pontot. :( -
#5436 Amúgy nagyon állat az ahogyan a társak egymást baxtatják, a legkópébb Isabela, akinek mindenkihez van 1-2 keresetlen szava :)
Avelina általában egy "Shut up, whore"-ral elintézi, de Fenris néha kiakad :D
Merrill is amikor rákérdezett Varric-ra, hogy hol a szakálla, erre Isabela beszólt, hogy biztos a mellkasán hordja az nagyon kész volt :) -
SovereignX #5435 Üdv emberek!
Tudja esetleg vki, hogy hogy lehet kijavítani a barátság bugot? A night terrors küldi után Isabella és Merril barátsága fullon van és nem is változik semerre. Pedig ahogy néztem tettem oylanokat ami után azért szépen esnie kellett volna... Vmi megoldás? -
#5434 -
gyonax #5433 Erről csak annyit mondanék, hogy számomra is voltak olyan "újítások", amik nagyon nem jöttek be(pl. helyszínek ismétlődése), de ha javasolhatom, akkor azért próbáld ki. A történet (szerintem legalábbis) nagyon jó lett: nem a szokásos klisé történet, nagyon jó történetmesélés, és várja az ember, hogy mikor mi fog történni. Ezt már írták korábban is, de leírom most én is: nem sokszor szoktam sajnálni egy karaktert egy játékban(megszeretni se jellemző), de itt a karakterek nagy része megérthető és/vagy szerethető. Szerintem a BioWare, ha más nem, történet szempontjából nagyon nagyot alkotott(megint), és aki ezt máshogy gondolja, az szerintem vagy nem figyelt oda igazán, vagy nem értette meg a "mélységeit"(igen, tudom, hogy ez közhelynek hangozhat). A DA:O végén nem tudom hányan VÁRTÁK a folytatást, mert szerintem nem sokan(mármint persze, mindenki örül egy új DA-nak, de ez más helyzet), itt azonban a történet vége olyan szépen előkészíti a 3. részt, hogy az valami hihetetlen(nálam ugyanez volt a helyzet ME esetében is).
Én, bevallom, először letöltöttem a játékot, mert egy kicsit elbizonytalanodtam a negatív kritikákat látva, de aztán az első végigjátszásom felénél már boldog tulajdonosa voltam egy eredeti példánynak, és egyáltalán nem bántam meg. -
Although #5432 Már írtam egyenlőre túl csalódott vagyok, nyilván én is csodát vártam, habár tisztán észel tudtam amit itt mindenki mondott ehhez 1-1,5 év kevés:)
És ha neked nem is nekem ez túl "konzolos" kivitel lett és így hiába, lehet hogy jó a teljes történet. Nekem inkább a régi harcrendszert hagyták volna meg...Szóval ME2-ben a karakterek mozgása tökéletes volt a világhoz..nekem itt ez már "joni" a 8 éves amerikai gyerekhez szabott :) -
azért csodálkozom, hogy egyáltalán be tudtál regisztrálni a fórumba -
Pares #5430 Most azt várod el tőlem, hogy megmagyarázzam, miért is tetszik a DA2. Nos nem tudom. Egyszerűen tetszik. Engem speciel nem zavarnak a kisebb-nagyobb játékmeneti változások annyira, mint másokat. Sőt, van, ami kifejezetten jobban bejönt, mint a DA:O-ban lévő. A hangulata meg a környezete is megfogott, csak úgy, mint a DA:O-ban (szerintem a Bioware sikeresen átemelte az Origins-el alapított DA hangulatot a második részre, bár van olyan, aki szerint nem, szóval ez megint szubjektív dolog), bár kétségtelenül ez teljesen más jellegű történettel rendelkezik. Szerintem ne akard érteni. Te is próbáld ki végre a teljes játékot, aztán majd eldöntöd magadban, hogy végül is a játék végére érve megtetszett, vagy nem. De azért szerintem objektívan, ha mindenki magába néz, akkor meg lehet egyezni abban, hogy a DA2 nem lett rossz, sőt, a mai játékokat, de akár csak ha a mai RPG-ket is nézzük, akkor kiemelkedően jó játék lett. Azért szerintem az is kissé abszurd, hogy egyesek minden Bioware játékkal csodát várnak. -
Although #5429 Mondjuk igen nagyjából értem azt hiszem a harcrendszer az 5 év alat amíg csinálták elavult lett..hát igen.. -
Although #5428 Csak azt nem értettem ha valaki ekkora rpg fan mint Pares....Azt látom nyilván a történet magával ragadta és igen 2011-es a DA2 de egy igazi rp-s álma akiket én ismerek az mindig ez volt. Persze mindig nevetek rajtam mikor azt mondtam egy nap ez valóság lesz a számítógépen is amit az asztalnál játszotok.... -
MrAndree #5427 Kifejezetten utálom a sok féle befejezést, főleg ha egymással ellentétesek. Minél több féle befejezése van valaminek, annál nehezebb folytatni. Nem véletlenül kellett a DA 2be is új karaktert behozni. Meg számomra egy játék újrajátszhatóságát nem az növeli, hogy elhiteti velem, hogy mekkora befolyásom van a sztorira (ami azért a DA:Oban sem olyan hatalmas mert az archdemont mindenképp legyőzitek és megmentitek a világot). Szerintem ha valami jó, akkor az úgy is jó ha van egy eleje, egy közepe és egy vége. A Kotor-t kb. ötször vittem végig ugyanolyan karakterrel, ugyanúgy és nem untam egy percig se. -
#5426 DAO akkora alapvetés lett, hogy kár hozzá mérni bármit :> -
Although #5425 Én csak arra gondoltam még a BG sem adta meg a választás lehetőségét az is lineáris volt, mindazt amit mondasz értem és ez elsőre csodás de már az ME2-nél is tapasztaltam, elmúlik, amit a DA:O add az nem, hogy tényleg te alakítod a történetet, és ha úgy döntesz nem fogadod el Morrigan ajánlatát akkor akár a főhősöd meg is halhat, de még így is van lehetőséged ha gonosz karaktered van és Logain-t nem ölted meg és a csapatodba van, utasíthatod hogy áldozza fel magát, helyetted.. de még legalább négy lehetséges verzió is van. Ezt a szintet semmi más nem tudta és talán jó darabig tekintve a folyamatokat nem is tudja majd. Én ezt kérdeztem? Ez nem hiányzik?
-
#5424 vérmágia felesleges, sokkal jobb alternatívái vannak. ha pedig constitution-re költöd a pontokat h legyen miből varázsolni, azzal csak gyengíted az aktuális karaktert - rally képességgel soha nem fogsz kifogyni manából, így elég mindent magicre gyúrni.
ilyen szempontból viszont Merrill az Anders-féle +30% sebzés és hasonló vicces dolgokhoz képest sokkalta gyengébb - creation ág elvesztesé és egy hasztalan specializáció erről gondoskodik.
viszont legalább aranyos -
#5423 Két bosst kihagytál. -
#5422 Jaja. -
Pares #5421 Szerintem egyértelmű, hogy a DA2 gyenge pontjai, mint az ismétlődő, sokszor felhasznált helyszínek egyetlen dologra vezethetőek vissza: a szűkös határidőre. Ennek ellenére a BW még így is remek munkát végzett, ami szerintem külön elismerést érdemel. Tekintve hogy a DA:O-t vagy 6 évig fejlesztgették, erre meg volt 2 évük. -
raepa #5420 "Merrill tényleg elég gyenge sajnos"
Mi van? Merrill egy allat. Volt idoszak, amikor tobb hpja volt, mint a warrioromnak, es mivel 5szoros szorzoja volt a hp->mana konverizora, ezert kabe meg se erezte ha varazsolt, ha pedig korbevettek akkor gyogyult is. Monnyuk nightmarrel nem szenvedtem, nehol mar a hard is csak felesleges szopatas volt, teljesen mazochista pedig nem vagyok.
Egyebkent a jatek nem is annyira szar, mint amennyire az eleje alapjan gondolna az ember. Az act 1 idegesito, aztan az ancient rock wraithre mar osszekaptak magukat a sracok. Mellesleg ez utobbi a legjobb boss a 3 kozul, az Arishok kifejezetten szanalmas, Meredith pedig inkabb csak hosszu es faraszto. Persze meg igy is messze jobb, mint a dao vege, plane hogy sikerult a sztori csucspontjat is a megfelelo helyre rakni.
Meg akar azt is mondanam, hogy megerte a penzt, de decemberben vettem 670 hufert jade empret lv kiadasban, es annal a signature editionnek csak a boritoja minosegibb... -
Pares #5419 Ha Orlais-re gondolsz, akkor igen, szerintem is ott fog játszódni a DA3. :) -
Pares #5418 Kiegészítés:
Szerintem a DA:O egyetlen gyenge pontja az volt, hogy a modern technológiával nem elég jól volt ötvözve a régi rendszer. Most nem azt mondom, hogy nem élveztem, mert az egyik legjobb játék, amivel valaha játszottam. De egyszerűen ez az új, film szerű, élethűbb történetvezetés új fajta rendszereket követel meg. Szerintem. Bár biztos kapok most a fejemre, szerintem ehhez az új fajta történetmeséléshez nem illik a régi rendszer. És az új rendszer bevezetése szerintem egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez nem lenne RPG. Bár ez megint szubjektív, mert amint észrevettem, egyeseknek a inventory = RPG. Az ilyen emberek persze, hogy csalódnak. Azért azt se lehet elvárni szerintem, hogy 2011-ben az 1999-es megoldásokat várjuk. -
#5417 Egyébként ha nincs kutya, akkor meg neked meséli el a Dread Wolf történetét. :)
Írtad, hogy újabb Blight/Vezérdémon nem logikus, mivel tudjuk, hogy azok többszáz évente jelennek meg.
Nos ehhez annyit, hogy az mekkora fun lenne a Bioware részéről, ha a saját maguk által alkotott világ szabályait szegnék meg a történeten belül? Elgondolkodtató, mert tuti, hogy ezt senki sem várná. Ráadásul az Awekening sztorija is sugall azért valamit. Persze nem mondom hogy ilyesmi lesz, csak azt, hogy azért érdekes lenne.
Annak külön örülök, hogy Sandal-t is szóba hoztad. Én úgy vagyok ezzel, hogy ha az első két részben ő volt a stock enchancterünk, akkor a 3.-ban is ő lesz. És akkor már tudjuk is, hogy hol fog játszódni a történet :D És valóban nagyon misztikus figura ő is Megint csak spekuláció ofc. -
#5416 Nem értem miért kell elvárni egy folytatástól vagyis hát nem igazi folytatás, de ez most lényegtelen, hogy forradalmian uj dolgokat hozzon be ugyanugy mint az elődje, egyszerűen megalkották ezt a világot, és mesélik a történetét a játékkal illetve a részeivel, amihez nem kell mindig ujitani, elég ha kapunk egy kerek történetet, de persze lehet kacifántos is, engem nem zavar ;). Most lehet hogy kicsit szegényesebb lett a játék itemekben helyszínekben, de a történet még igy is jó , szvsz, tudjuk be ezeket a szűk határidőnek. Én az első rész után is alig vártam a folytatást, most megint ugyanígy vagyok, hogy kapjak egy részletet ebből a világból. -
Pares #5415 Először is nekem a BG az egy teljesen más dimenziót jelent. Nem is próbálom összehasonlítani semmivel, mert szerintem az a két játék a BW csúcspontja a klasszikus RPG-k szintjén. Viszont az már régen volt. Nagyon régen. Azóta rengeteg változott a világ, és legfőképp a technológia. Számomra manapság az RPG-k nem egyenlők az über bonyolult és részletes (ami jó dolog) inventoryval, meg ilyenekkel. Manapság, mivel a technológia megengedi, számomra az a jó RPG, ami jól el tud mesélni egy történetet. Egy olyan történetet, amit én is befolyásolhatok a döntéseimmel. Ugyebár itt van a gebasz, hogy ezek a dolgok rohadtul szubjektívak tudnak lenni. Ez olyan dolog, mint a nyelvujítás. Valakinek tetszik a változás, valaki maradi. De a változás kétségtelen. Na most például nekem a DA2 harcrendszere, amit sokan lebutítottnak, meg hekkenszlessnek csúfolnak, sokkal jobban bejön, mint a DA:O, számomra élvezhetetlenül lassú harcrendszere. Ne érts félre: amikor a DA:O-val játszottam, akkor az jó volt, csak most így utólag szerintem ez még jobb lett, még élvezhetőbb, és szerintem ez nagyon, nagyon messze van még a hekkenszlesstől. Ez is egy olyan dolog, ami nagyon szubjektív. Hogy miért tetszik a DA2? A Bioware végre valami újat hozott a történetbe, végre nem a világot kell megmenteni. Most részben egy személyes dologról van szó, ugyan akkor egy hatalmas konfliktus is bele van kombinálva. A karakterek is élethűbbek lettek. De ez megint csak szerintem. Nekem tetszik, és kész. Nem csalódtam. A történet, a történet elmesélése, a karakterek kidolgozottsága szerintem bőven hozza a régen megszokott BW szintet. Csak meg kell érteni, hogy az változnak az idők. És ez nem feltétlenül azt a sarkított dolgot jelenti (szerintem), hogy konzolra butítanak. -
Although #5414 Én csak egyet nem értek, látom sokkal jobban ismered a lore-t mint én. És talán táblás játékot is játszottál, én elhiszem nagyon tetszik a DA2 de hogy lehet neked nem hiányzik jobban az a forradalmi változás amit a DA:O hozott, amit én is észrevettem mert egyetlen korábbi rpg-ben sem láttam, nemcsak az övékben másban sem, még az Obsidian sem tudja azt a szintet amit a Bioware tud. Szóval nem értem. Én is a BG óta játszok de ekkora lépést azóta sem láttam hogy egyszerűen ott üljek egy játék előtt azt kívánjam bárcsak sose lenne vége, ilyen nem volt még. Pedig inkább voltam Oblivion rajongó mint Bioware. -
#5413 vagy akár az is simán előfordulhat, hogy a Maker egy a Chantry sok meséje közül -
Pares #5412 A Bioware megvalósítja, befejezi a történetet. Ez nem kérdéses. A történet az EA politikájától független. Az már más kérdés, hogy milyen tálalásban kapjuk meg azt. És az rohadtul szubjektív dolog, hogy kinek tetszik, kinek nem. Ha sok új játékosnak tetszik, akkor a BW jól is jár ezzel az egésszel, hiszen valószínűleg akkor a költségvetésük is növekedik ezzel kapcsolatban. Mindegy. Mocskos dolog az üzletpolitika. De szerencsére én ezek után is merem állítani, hogy 10+ éve nem csalódtam a BW alkotásaiban. Remélem ez a ME3-al és DA3-al se fog megváltozni. -
Pares #5411 Ez még kimaradt: Szóval a többi Isten eredetileg a 7 Archdemon, akik ellen a Maker a Darkspawnokat küldte, hogy "rontsák meg őket". Merrill egyébként, amint már említettem, ha megvan az a DLC, ami hozzáteszi a kutyát a csapathoz, akkor meglátogat, és a mabarinak elmeséli a "Dread Wolf" történetét, ami nagyjából arról szól, hogy ez a Lokiról mintázott ármány Isten becsapja a többi Istent. Olyat is olvastam, hogy akár még maga Flemeth is lehet ez a Dread Wolf. Kitudja. Na mindegy, szóval ez csak egy teória a sok közül. Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy aki egy elolvasta a kódexeket, és így tisztában van a lore-al, az tudja, hogy mekkora óriási potenciál rejtőzik ebben a történetben. -
Although #5410 Hehe egy olvasott könyvel, amit a DA:O után hozott ki a Libri nem hiszem érdemben... :) Viszont rengeteg D&D vagy egyéb fantasy könyvet olvastam..
szóval a ötlettáruk kimeríthetetlen. Most már csak az a kérdés az EA mit fog lépni látva, hogy a rpg társadalom jó része nem nézi jó szemmel a ténykedését. Magam részéről nem vagyok optimista, ismerem az ilyen EA szerű fickók gondolkodását. Saját területemen mérnökként nem egyszer kerültem szembe velük. Nyilván lehet így nem tudok teljesen objektív lenni. De ezek leginkább csak a táblázataikat és a nyereségrátát nézik. És ezt a kis "pöcs" akivel a norvég csaj a guildból levelezett sajnos csak alátámasztotta. De meglátjuk.