6609
Dragon Age II
  • Gruffersten
    Azt a topicot törölték(legalábbis nem találom),pontosan azért amit írtál, de ha azt mondod, hogy ugyanilyen eset nem volt az Originsnél, ahol sokkalta erősebb karakterek voltak mint Tali, akkor nem hiszem el és reagálok erre.Community összehasonlításra meg pontosan jók a -hivatalos- fórumok, facebookos csoportok, twitterek meg hasonló kaliberű cuccok.
    wedge:Fura módon az Euro Truck Simulator jól fogyott, főleg ha azt nézed mennyi időt, energiát öltek bele.Van egy tippem, hogy bőven visszajött.Amíg nem fognak adatokat közölni (és miért tennék) addig be kell érni a fent említett cuccokkal.Persze most is megrázhatod a fejed, de ennél jobban nem lehet keverni a szart.
  • gyonax
    Alátámasztásként: anno a support Tali topikokban körülbelül 4x10000 hozzászólás született, amelyeknek nagy része körülbelül 100 ember munkája: beszélgettek mindeféléről, néha flameltek.... Csak azt akarom mondani, hogy egy fórum látogatottsága azért közel sem egyenlő a communityvel.
  • wedge31
    Elbeszélünk egymás mellett.
    Az hogy mennyire szeretnek egy játékot nem függ össze a fórumok hozászolásainak számával / elég ha megnézed az itteni ME topicokat ahol hol flamelés megy hol pontokon és veszzőkön vitáznak / az eladásokkal meg valami modon mégis mert az egyfajta mérték, mert ha ez nem igy lenne akkor az Euro Truck Simulátor volna a világ legjobb játéka.

A fórum aktivitásal egyet értek ebben teljesen igazad van ez nemcsak azért igaz mert a ME egyszerübb és könnyebben emészthetö hanem a hsz-ek stilusából itélve a hozzászolók életkorából / 12 -18 / adodó lelkes pozitiv értelemben vett fanboyságból is következik.
  • Gruffersten
    Nézz rá a hivatalos fórumokra, általánosságban(!) elmondható, hogy sokkal több post született az azonos témákra (pl General Discussion)mass effecteknél mint az originsnél.Ergo aktívabb/nagyobb a közösség.
  • wedge31
    Azt honnan veszed hogy nagyobb ? itthon erre nincs semmi statisztika, de talán külföldön se.
  • Gruffersten
    Miért, szerinted ha XY-nak nagyobb a communityje mint YX-nek, az azt jelenti, hogy XY jobban fogy?Fenéket.
  • wedge31
    Miért érzek én ellentmondást ebben...
  • Gruffersten
    ME közössége nagyobb/aktívabb, mert az említett játék akció-rpg,ami nagyobb tömegeket vonz mint egy sima rpg.Ez persze nem azt jelenti, hogy az ME több eladást produkálna országunkban.
  • szabii98
    Amúgy a Bioware Signature Edition mivel jobb?Mert szeretném előrendelni és érdekel hogy mivel jobb mint az alapjáték.

szerk.:
    hopp megis van:
    Várható extra tartalom a gyűjtői kiadásban:
    *Egy újabb játszható karakter, valamint a hozzá kapcsolódó küldetések.
    *A játék zenéinek letöltési lehetősége.
    *Exkluzív játékbeli fegyvertár, amelyben különféle fegyverekhez férhetünk hozzá.
    *További letölthető tárgyak.
  • MrAndree
    Olyasmire nem létezik statisztika hogy mit szeretnek többen szóval szerintem csak tippelt. :)
    Azért nem lesz honosítva mert nem adnak el itthon elég EA játékot, hogy megérje nekik. De szerintem ez minden EA játékra vonatkozik, szóval kétlem, hogy mondjuk ME 3 majd honosítva lenne.
  • wedge31
    Most visszakérdezhetnék hogy a te statisztikád honnan van, hogy a ME II-t többen szeretik mint a DA:O-t mert én nem ezt tapasztalom pc-és körökben...

Az itthoni eladásokat természetesen nem tudom de arra emlékszem a DA:O-ból volt olyan hogy elfogyott minden darab és nem lehetett kapni ugyan erre a ME II-nél nem emlékszem.
  • Slashice
    Ez a mi országunkra is igaz statisztika? Csak mert kételkedem benne, hogy az országunkban többet adtak volna el DA-ből, mint ME-ből (persze nem kizárt, de elég ha a két játék rajongótáborára nézünk, lényegesen többen szeretik a ME-t. Ami persze nem egyenlő azzal, hogy többen is vették volna meg :))
  • eLiXir
    miért tűnik nekem az egész UI, grafika, minden back-datednek és nem updatednek?
  • wedge31
    Ha a DA II nem lesz honositva az se lesz, a sikernek ehhez semmi köze mivel a DA:O-ból többet adtak el mint a ME II-böl.
  • Slashice
    Ott majd biztosabbat akkor tudunk, ha az EA feltölti az eastore-ra a játékot, mert ott már ki lehet választani a nyelvet. Addig homály. Azért reménykedem, hogy a játék sikereire és az első két rész lokalizálását figyelembe véve ezt is lokalizálni fogják.
  • Risu Führer
    pedig nagyon várom a játékot ugyanúgy mint a mass effect 3-at és arról is azt hallottam hogy nem lesz lokalizálva :S
  • Slashice
    Amúgy nyilván, a megfelelő munkamegosztással és időráfordítással megoldható fél év alatt is a dolog :) de az brutális mennyiségű meló.
  • Slashice
    Sajnos nincs. A játék hivatalos facebook oldala (amit az EA magyar munkatársai üzemeltetnek) megerősítette, hogy a játék nem fog lokalizálva megjelenni. Max akkor lesz lefordítva, ha egy csapat ezt megteszi :) de ahogy néztem, már verbuválódik egy csapat erre a feladatra :) De egy minőségi fordításhoz, legalább fél, de inkább 1 év kelleni fog.
  • wedge31
    Esély mindig van.
  • Risu Führer
    van arra valami esély hogy magyarul jöjjön ki a játék? én nagyon várom , de angolul nem fogom annyira megérteni a világot mint azt szeretném.
  • gerey
    A napokban gondolkodtam azon, hogy a dragon age-nek kellene egy magyar honlap, a neten körbenézve, eddig nemigen találtam ilyet. Ezért arra gondoltam, hogy csinálni kellene egyet, ezen közzétehetnénk a legújabb híreket stb., de ami még fontosabb szerintem, hogy egy fajta FAQ-ként is funkcionálhatna, a fórumon napi szinten felmerülő, szinte ugyanolyan kérdések csökkentésére. Az oldalt én leginkább ilyen blogos formában tudnám elképzelni.

Akinek lenne kedve az ilyesmihez, hírezni, tippeket írni stb. az dobjon egy pm-t, vagy emailt.
  • wedge31
    Nagyon szépek ezek a képek, föleg ha megnézük elöször milyen ocsmányakat toltak az arcunkba, persze azok biztos konzolos képek voltak...
  • Kindred Blades
    Mint ahogy a rendes PC-s DA:O konzolportját nem bírták a konzolok, s ezért kicsit be kellett butítani? :P
  • MrAndree
    Ízlés kérdése. Az ugráló rogue valóban gagyi volt, de a videó második felében bemutatott események szerintem teljesen rendben voltak. Nekem spec az első részben mutatott "állunk egymással szemben és néha valamelyik arrébb hajol fél centit" stílussal több gondom van. A harcrendszer baromi jó volt, az maradjon, de vehetnék a mozgásokat látványosabbra. Meg lehet valamit vizuálisan is élvezetesre csinálni akkor is ha nem real time hack and slash.
  • TDC Geronimo
    Ez nem látványos, ez gagyi ázsiai.
  • MrAndree
    Ja, mert ha valami látványos akkor gagyi ázsiai? :D
  • TDC Geronimo
    Szerintem jól néznek ki, egészen addig, amíg nem mozog :D

Utána elkap a gagyi ázsiai érzés.
  • pxxl
    jóak, de ezek is elég laposak (pixelháború a karaktereken)
  • Rage47
    akkora lesz a gépigénye a konzolport miatt, hogy nem bírja egy pc sem rendes felbontásban :D
  • TDC Geronimo
    Egy fokkal emészthetőbb az UI ilyen felbontásba, csak tudnám, hogy a videóba miért olyan alacsonyba játszottak.
  • TDC Geronimo
    Pár ingame PCs kép

• pxxl
    magyarítás még mindig. magyarosítani tárgyakat kell (pl egy ruhát magyar hímzéssel stb), szöveget magyarítasz. :)

grammar nazi off
  • wedge31
    Ha jól állitod fel öket és nem hagyod hogy önálloan minden hülyeséget csináljanak akkor nem gond, de igaz nem véletlenül hivják rémálom fokozatnak mert elsöre tényleg az tud lenni bizonyos szitukban.
  • MrAndree
    Én bekúrtam blizzardot is elsőben, normalon, Alistair kevésbé sebződött tőle mint ellenfél. :) Azért ilyen szintű realizmusra nem vágyom, hogy a saját embereim is ugyanúgy elhulljanak tőle. Főleg amikor éppen nem figyelek rájuk és agyatlanul bele is futnak...
  • wedge31
    Nekem az aktiv friendly fire a lényeg ez még a hc rpg-és emlékeket idézi, hogy az ember ne kúrjon be tüzlabdát olyan tömegbe ahol társak is vannak mert az rájuk is halálos lehet, sajnos ez a ficsör egyre ritkább a felhigult rpg-és játékok között.
  • MrAndree
    Na az jó. Bár azt hiszem a nightmare-hez még kevés vagyok de azért jó ha van olyan. :)
  • wedge31
    Most irják a hivatalos fórumon hogy marad a nighmare nehézségi szint a második részre is, és lesz benne friendly fire.

Remélhetöleg megfelelöen nehéz is lesz elsöre mint a DA:O volt, sokadjára meg ugyis már mindenki tudja hol mi a taktika.
  • Ari18
    Melyik csapat készíti?
  • Pares
    Már folynak a magyarosítás munkálatai.
  • Slashice
    Amúgy pedig az aktuális témához hozzászólva: Nekem egyelőre tetszik az új harcrendszer. Mondjuk az elég egyértelmű, hogy az új harcrendszerrel szélesebb kört is megakarnak szólítani, nem csak az úgymond klasszikus RPG fanokat :)