6609
Dragon Age II
-
#2526 7 nap? nem 23.án jelenik meg? :O -
#2525 itt demóról nyilatkoztam játszottam pár demóval ami aa cím előtt jött ki és hát igen az semmi mást nem szokott megmutatni cask azt amit eddig is hypolnak épp azért h a demó ne rontsa az eladásoakt, ezért mondom h általánosságba a demókra se kell úgy oda lenni.
itt nem pont a da2 demóról beszélek. -
#2524 Ez statisztika nem érvelés, ezek a tények. -
ratgab #2523 Grafikára nem is gondoltam egyáltalán! Én csak annyit mondok,hogy a 40 óra ellenére lehet tartalmas és akkor tetszhet is (legalábbis ebben reménykedem)!
De nem akarok vitatkozni 7 nap múlva kiderül minden... megmondom őszintén nagyon kíváncsi leszek mind a játékra, mind a visszajelzésekre! -
Pares #2522 Ha így jobban belegondolok, a DA:O-ból simán ki lehetne vágni vagy 15 órányi "tartalmat". Voltak benne unalmas részek szerintem rendesen. Ha most ezeket az unalmas részeket kivágták belőle... na de mindegy, tényleg várjuk már ki azt az egy hetet... -
kisokka #2521 Annyit azért le lehet belőle szúrni, hogyha én magam játszani fogok DA2-vel, kb mennyi ideig fog tartani, mert viszonyítok az előző rész statjához.Ha nekem DA:O 80 óra volt DLC-k nélkül, akkor arra számolok, hogy kb 50-60 lesz DA2.
Költői válasz a végére kérdés formájában: Miért lett volna hihetetlen?
Ha arra gondolsz, hogy a grafika a játékidő rovására megy mostanság, szerintem az csak a COD féle játékokra(ha már említve volt) vonatkozik. -
ratgab #2520 Hosszúság, rövidség relatív... ha olvasgatok órákat, craftolgatok, órákig nézegetem a boltosok eladó portékáit vacillálva, hogy kevés pénzecskémből mit is vegye (egy szóval RPG-ként játszom) az is játékidő csak nem mindenki szánja rá az időt, hogy ilyenekkel foglalkozzon...
Különbözőek vagyunk, ami valakinek rövid, másnak lehet hosszú...
játékosfüggő!
Egy költői kérdés a végére: Annak idején ki hitte el, hogy a DA:O 100 óra játékmenetet tartogat, míg ki nem próbálta? -
ratgab #2519 És ez mit bizonyít és mit cáfol? -
ratgab #2518 Hát testvér ezért a 2 hsz-ért én kérek elnézést, akkora hülyeségeket írsz már ne is haragudj!
Egyik hsz-ben szidod, hogy ilyen szar, olyan szar a másikban meg megállapítod az első mondatban, hogy a demó nem mutat meg semmit...
Történetről (erről kb semmit nem tudni, mint ahogy a párbeszédrendszerről sem, az inventoryról, a lehetőségekről, questekről), játékmenetről nyilatkozol 1 óra játék után, ami ráadásul lehet, hogy egy 6 hónappal ezelőtti állapotából származik a játéknak.
Várjuk már ki azt a márc. 8-át és utána írjunk már le tényeket... (mondom ezt úgy, hogy én is írtam korábban elhamarkodott, elfogult ajnározó mondatokat) -
Pares #2517 Persze. Akkor te valami újfajta időlassító (vagy gyorsító?) módszert használsz. Eleve, ha szépen végighallgattad az összes dialógust, megcsináltál minden mellékküldetést, kijátszottad az összes DLC-t, és legalább pár kódex bejegyzést elolvastál, hogy legyen fogalmad a dolgokról (én speciel az összeset elolvastam, természetesen, kivéve a tutorialokat), akkor _nem_létezik_, hogy 30 óra alatt kész voltál. Vagy abban nem mondasz igazat, hogy megcsináltál mindent, vagy abban ferdítesz, hogy 30 óra alatt kész voltál. -
Pares #2516 Értelmetlen dolog, amit csinálsz. Mármint hogy a F3-at hasonlítgatod a DA:O-val. Ezzel az erővel akár valamelyik CoD-hoz is hasonlíthatnád. Egyszerűen mondva _teljesen_ eltérő jellegű játék a kettő. Mind a kettő remek. De mind a kettő más. Ez olyan, mintha egy versenyautót hasonlítanál össze egy óceánjáróval. -
Pares #2515 Mondjuk ezzel a hozzászólásoddal egyet értek. A játék fő pontjaiból, főleg ez a demó vajmi keveset mutat be... És azzal is egyetértek, hogy az igazi próba sajnos a mai napig a torrentről való letöltés marad... -
Pares #2514 Már hogy ne lenne releváns a helyszín? Az egész táj teljesen máshogy néz ki, mint Ferelden, az egészet az alapoktól kellett dizájnolni. Sok modot láttam már, amik új helyszíneket tesznek bele a játékba, na de azért a modderek eddig még nem csináltak akkora és olyan kidolgozott területet, mint maguk a fejlesztők. És főleg nem 2 hónap alatt. Legalább is a DA:O-hoz én nem láttam ilyet.
Először is a sztoriról még fingod nincs, nem tudhatod, hogy mennyire túlbonyolított. Mellesleg a DA:O-é se volt valami bonyolult. Másodszor meg az ilyen kijelentésekre, hogy "a történet semmi"... hát neked lehet, hogy semmi, mert Te még sose csináltál ilyet (a hsz.-eid alapján). Nem úgy van az, hogy összeülnek egy nap a kávézóban, és másnapra már kész is a történet, kidolgozva, meg minden ami kell...
Mit csonkítottak? Én nem tagadok semmit, eleve nem értem, mire gondolsz. Nem úgy van az, hogy fogták a kész DA:O-t, és elkezdték a forráskódból törölgetni a kódokat. Igaz, a játék világa, Thedas, a legendák meg egyéb ilyen dolgok ki voltak már találva, de attól még egy új játékot kellett csinálniuk. Ráadásul ne feledd, hogy a DA:O-t vagy 6 évig fejlesztették, ezt meg durván 2 éve csinálják. Azért van egy kis különbség. Kötve hiszem, hogy a 2 éves fejlesztési ciklusba belefért az, hogy fél évig ültek a játékon, és semmit nem csináltak vele.
Eleve ha már fél éve kész van, akkor miért nem karácsonykor volt a megjelenése? Ha már Októberben kész volt, akkor a megjelenés bőven belefért volna a 2010-es évbe.
"és pl a star wars mmo fontosabb a me3 vagy dragon age-től, mert a me és a da is már eleve egy kész játékból készülnek el,minimális változtatással."
Tévedésben élsz, már bocsánat. Aszongya "minimális változtatással"... Persze. Minimális változtatás az lett volna, ha a DA2 is Fereldenben játszódott volna, a harcrendszer nem változott volna, csak a grafika meg a történet. -
Pares #2513 WOW. Érdekes statisztikák. Mondjuk nekem a DA:O első végigjátszása ha jól emlékszem valahogy 90-100 órába fért bele. Azt hittem, már sose lesz vége... :P
Pár dolog nem egyértelmű számomra ebben a statisztikában:
Words - ez az összes leírott szóra vonatkozik? Benne van a kódex és a párbeszéd válaszok, meg ilyenek is, vagy mit számítottak bele? Mert DA:O-ban ugye a főhősnek is regények voltak írva válasznak, az újban meg nem...
Cinematics - ez alatt mit értenek? A szöveg/dialógus nélküli átvezetőket? A sima harci jeleneteket, mint pl.: a Denerimi csata?
Characters - Ide minden egyes NPC-t beleszámítottak? Az ellenségeket is? Vagy csak azokat, akikkel beszélhettünk a történet során? Azok is benne vannak, akik csak statisztáknak voltak benne? Nem világos. Azért kötve hiszem, hogy 1000 olyan NPC volt, akikkel lehetett érdemlegesen kommunikálni, vagy köze volt a történethez. Kicsit soknak tűnik. Speciel ha az 1000 unalmas helyett 500 dupla olyan érdekeset tesznek bele, nem bánom. A Denerim utcáján értelmetlenül rohangáló gyerek meg az egész évben ugyan ott ácsorgó hajléktalan nem fog hiányozni...
A többire vonatkozólag:
Nem világos, hogy a DA:O statisztikáiba mind az öt eredet történetet külön-külön számították be, vagy csak egy eredetet és az egész történetet vették alapul. A DA2-ben érthető módon kevesebb lesz az ilyen irányú szöveg/átvezető/stb., hisz itt csak egy eredet történet van. Az ugyanakkor meglepő, hogy kevesebb felolvasott sor van. Mondjuk én hiszem, hogy a statisztikai adatok többnyire nem életszerűen ábrázolják a valóságot, csak rideg számok. Azt eddig is tudtuk, hogy valamivel rövidebb lesz a DA2, de azt is mondták, hogy több lesz a variáció, nagyobb az újrajátszhatóság lehetősége. Majd meglátjuk. Mondjuk a DA:O-ban a történet nagy része abból állt, hogy mindenkit betoborozzunk a seregbe, itt meg _teljesen_ más lesz a sztori. A szpoilerek alapján, amiket a hülye fejemmel nem bírtam nem elolvasni, szerintem sokkal érdekesebb és epikusabb lesz, nem mellesleg meg alapból több felé ágazódhat szét a történet, a döntéseink alapján.
A 60 óra biztosan meg lesz nekem, és ha nagyobb az újrajátszhatóság, mint az elődjében, akkor ez a 60 óra több, mint a 100. -
#2512 Szeretem a gombát, szedni is :)
Amúgy kipróbáltam a demót, háát... nem akarom még leírni, ezért most még inkább nem mondok semmit. -
#2511 New Vegas nálam is rendetlenkedett, de áttettem másik VGA-t egy másik gépbe és láss csodát, ugyanazzal az oprendszerrel atomstabilan végigtolható volt. Nagyon háklis a túlmegedésekre stb. -
#2510 Mert szerinted mi volt az első mod DA-hoz? hsli sexy mages robes... kb
Ne a modok alapján ítéld már meg, lol. -
#2509 Akkor DA2re is igaz lesz ami a COD MW2986-ra, videó->ellenfél->videó -
Bhalage #2508 jjah felesleges osszhasonlitani, de mind2 csúúúúúúcs
bar a new vegas nalam nagoyn instabil basszak meg -
#2507 Jaja, nem lehet a DAO-t, meg a FO3-at összehasonlítnai, mert a DAO egy irdatlan csőjáték, a FO3-ban meg napokig barangolhatsz szerteszana és még mindig lesz benne tartalom. Más stílus a kettő. Mindkettő csúcsszuper, de más. -
#2506 céltalan járkálás=a világ felfedezésének lehetősége, ha ez neked céltalan...persze a dao féle monoton állandó harc sokkal izgalmasabb.
fallout 3-ba meg persze h több a harc mert sokkal több a játékidő, de ott nem vagy rákányszerítve,nem olyan hosszú és nem olyan monoton így.
-
#2505 Nekem az első végigjátszás 58 órába telt, lehetőleg minden mellék küldit megcsináltam. De összesen 210 óra játékidő van a DAO-ba:D és éppen ezért talán jogosak részemről a DA2 DEMO iránti csalódottságom.
-
#2504 nem nehéz játék -
Evoluti0N #2503 30 óra? Akkor elég gyorsan végigmentél rajta. Nekem 7x óra volt dlc-kel együtt + az Awakening volt még kb 15. -
MrAndree #2502 Tehát 40 órán át céltalanul járkálsz benne. Izgalmas. A másik 40 meg amit oly lelkesen emlegetsz (küldetések), az DA-ban meg akkor legyen 100, mivel mindig amikor mentem valahova akkor egy küldetést csináltam éppen, nem pedig csak úgy mászkáltam céltalanul. Tehát a teljes játékidőt küldetések teljesítésével töltöd. Ja és kétszer vittem végig a Fallout 3at, és ne mondd már nekem, hogy kevesebb harc lett volna benne mint a Dragon Age-ben... -
#2501 jó persze 100 óra gameplay mert 2 másodpercenként van benne harc....
amúgy tartalmialg édeskevés mert míg pl a fallout 3-ba az ember úgy szed össze 40 órát hogy a tól b-ig felfedezem a világot és még úgy ír hozzá 40-et hogy akkor mellékquestelek meg főquestel, itt meg minden 2. mp-be jön a harc, szal ettől a 100 óráktól nem kell hasra esni a dao esetébe. -
#2500 Nekem is 85h volt elsőre. Ha ez hússzal kevesebb lesz akkor az 65h ez még mindig elfogadható szerintem. -
#2499 mellék küldiket is beleszámoltam -
MrAndree #2498 Igen? Nekem elsőre 98 óra volt. Minden mellékküldit megcsináltam (amit megtaláltam), minden sarokba benéztem, mindenkivel beszéltem. 30 óra alatt akkor csinálod meg ha csak a főküldetésre fókuszálsz. -
#2497 nem rohantam rendesen kijátszotam -
kisokka #2496 "Dragon Age II - Shorter, but More Cinematic" ezt most úgy írták, mintha kompenzálná a rövidséget -
MrAndree #2495 Persze, lehet rohanni is, csak úgy értelme nincs a dolognak egy RPG esetén. -
#2494 nekem a első rész max 30 körül volt dlc kel eggyüt -
#2493 Link. -
kisokka #2492 Nekem DA:O DLC-k nélkül volt 80 óra, bár én azért szerettem érteni is a háttértörténetet, sokat olvasgattam.
Némiképp itt látszik, hogy miért is más a DA2, esetleg forrás? -
#2491 ez mi? -
#2490 Dragon Age: Origins
1,000,000 Words
1,000 Cinematics
1,000 Characters
56,000 Spoken Lines
60 Hours of Gameplay
Dragon Age II
400,000 Words
2,500 Cinematics
500 Characters
38,000 Spoken Lines
40 Hours of Gameplay
-
#2489 Ha a Skyrim megjelenik, ugyanaz lesz mint anno az Oblivion topikban: mindenki teleszarja majd az egészet a mindenféle béna szögből lőtt screenshotokkal, amelyeken a nyomorult majomfejű/tányérszemű lila bőrű karakterük látható öltönyfelsőben/fényeslépőben/glass armorban, meg a Pokémon Mod és a Beauty Pack meg a többi gyökérség. De legalább lehet majd szaladgálni meg gombát szedni az erdőben, meg rákok elől szaladni a folyóparton. -
#2488 64 bitesem van és megy a demo simán -
#2487 mert ha kapsz demót akkor abból bármi kiderül?
valahol még az optimalizálás is jobb mint aztán a véglegesbe, legtöbb esetbe csak a játék elejét kapod meg és?
azt rakják bele amit amúgyis telehypoltak már ergó a demo is inkább hülyítés emg hype mintsem h érne is valamit.
Mi ér tényleges próbaverziós képet?
warez vagy ha trial változat jön ki belőle, mert ott derül fény h nem unod e halálra 2 óra után vagy ez eggyáltalán elindulna-e.
a demó megközelítőelg se tükrözi a teljes játék valódi képét, nincs is értelme arra bízni.