77
-
MaXiMkA #77 Én nem szidom az FF-eseket, csináljanak, amit akarnak, én maradok a Chrome-nál. Tőlem másoljanak attól, akiktől kedve tartja, mert teljesítményben soha nem érhetik utol a többieket. Mivel, aki másol, az meg kell várja a másik lépését ahhoz, h le tudja másolni, míg a fejlesztők már rég lépésekkel előtte járnak. Ennyit erről. Nade, az lenne a kérdésem, h weblapkészítéshez melyik böngészőt tekintitek legjobbnak ? Csak azért, mert a Chrome nálam pár embedded videóval szarozott és azért IE-t nem használnék. Előre köszi -
#76 Én még mindig azt állítom, hogy a SeaMonkey az egyik legkellemesebb böngésző, nem beszélve az egyéb beépített funkciókról. A rókában azt rühellem egy ideje, hogy egyes helyeken nem szereti megjeleníteni a wysivicc szerkesztőt, ami nélkül elég nehéz ott tartalmakat feltenni, módosítani. Viszont a rókának vannak olyan kiegészítői, ami miatt azt is használom.
A króm alapból nem jön be. Nem áll kézre benne egy csomó dolog, viszont nem gyorsabb annyival, hogy cseréljek. -
Bal0924 #75 Köszi.
Addig maradok a 3.6.7-nél. -
#74 Várd kia novemvbert, addigra kijön elvileg a teljes, gondolom a legtöbb kieg addigra kompatibilius lesz. -
#73 Nekem nem . Nem vettem ésszre. -
#72 Nekem szép gyors. Rendesen hozza bw a dolgokat szép tempóval. Hideg indulásnál körözi le nagyon az opera ami szinte azonnal (!)indul meg 1-2 mp-el a Chrome . A többibe nálam lelentéktelen a lemaradás ill még jobb is lehet a nevezett kettőnél érzetre, az adblock miatt. Ugye ezt te magad is kifejtetted. -
Bal0924 #71 Ha a Kiegészítők működnének rajta, akkor 100% hogy használnám..
pl.: ImTranslator, Speed Dial és a Forecastfox, ha ezek működnének szívesen használnám -
sanyicks #70 mit nem értesz? opera és chrome cachel a memóriába, tehát valami értelmesre használja. firefox meg simán memória leakes, és teleszemeteli a ramot, értelmetlen dolgokkal. -
#69 Amíg nem lassul addig zabáljon. De a Firefox lassul anélkül is. Azt, hogy zabál egy urban legend és általában azok mondogatják, akik ennek ellenére még mindig Firefoxot használnak, vagy átálltak IE-re, esetleg Chrome-re.
Kicsap mindent a cache-ből, procit azt pörgeti 3.0 óta, de azóta tényleg nem zabál sokat. 30-40 addonnal már azért van neki egy 15 másodperces indulási sebessége és 350-400 mega alap memóriaigénye anélkül, hogy egyetlen oldalt is betöltöttél volna. Ha ez még +0.5 másodperc reakcióidővel is társul, akkor aztán teljes a böngészési öröm. -
#68 hogy lehet egysorba hozni a firefox gombot és a tabokat? -
#67 Igen érdekes az opera hívek meg a chrome-sok is állandóan azzal jönnek hogy dehát ha van miből akkor had zabáljon. Ehhez képest a nagy zabáldának kikiáltott Fx kb a felét eszi meg annak nálam amit az opera ahogy te fogalmaztál "hga elgurul a gyógyszere" márpedig nálam a pszihiátriai eset sok a gyógyszere általába elgurul :D (van mikor a chrome-nak is és még érdekesebb hogy a másik zabáldának kikiáltott Safari is az előbbi 2-höz képest egész szépen kordába tartja magát..) -
sanyicks #66 a többi cachelésre használja a memóriát HA VAN, ha nincs akkor nem. Egyébként lehet configolni.
Viszont a firefox memory leakes... tehát fölöslegesen használja céltalanul a memóriát ha elgurul a gyógyszere. -
#65 Ha nem minefieldet használsz hanem FF 4b1-et akkor Firefox van odaírva. -
rolandi350 #64 Szerintem tényleg helytakarékos.
A status bar sem kell lentre mivel a fülön kimutatja, hogy mennyi van már betöltődve.
Egész pofás lesz ez a F4. Ja és eléggé gyors is! 1x sem fagyott le nálam.
Itt az sg-s hírbe fent a narancssárga gomba "Firefox" van írva.
Na de hogy ha eredetileg Minefield? Hogy lehet átírni? -
#63 "Egyetlen kellemetlenség Chrome-ban, hogy ki kell nézni a kereső URL-t aztán meg matatni benne, de nekem ez eddig még nem okozott problémát. :P"
Mert nem használsz POST lekéréses keresőt. Ott baszhatod az URL-t, de sokszor még a forrást is. -
#62 "Az opera nehezen kezelhető"
Mi benne a nehéz? Nem mindegy, hogy .ini fájlokat szerkesztesz, vagy userChrome.css-t? Vagy hogy opera:configban túrsz, vagy about:configban?
Ja, hogy Firefoxhoz van még arra is külön addon, hogy az x-et levedd a tabokról aztán az ágyúval verébre megoldások miatt szarrálassul, összeakad meg bugos lesz. Mellesleg külső programokat Operához is lehetne írni és van is 1-2 (nem sok), hogy a kevésbé hozzáértő felhasználók helyett elvégezzen bizonyos módosításokat bizonyos .ini fájlokban.
aronvirginas: A legegyszerűbb, hogy ha Operából kimásolod a stringet és átrakod Chrome-ba, mert az olyat nem tud magától. :D -
Lowosan #61 Természetesen nem kötelező, de én használom, van néhány flash reklám ami nincs fent az általam használt 3 szűrőlista egyikén se, hogy hol azt meg nem mondom hirtelen :P -
#60 Kell adblock mellé flas block ? -
Lowosan #59 Elírásokat kéretik elnézni... -
Lowosan #58 azoknak akik sokallják a róka fogyasztását:
1 go to firefoxaddons
2 download RAMback - ram fogyasztáson kicsinyít
3 download Adblock PLUS - reklámokat blokkolja, amik sokat esznek
3 download flashblock - minden flash elemet blokkol, pl az adblockot ikerülő flash-reklámokat. Flash videók is blokkolódnak, de ennél egy katt és leveszi a tiltást
Nem biztos hogy mindenkinek segít, de nekem pl a FireFox elbánik akár több száz megnyitott lappal is, természetesen belassul ennyi mellett, de nem omlott össze össze egyszer se. -
#57 Érdekes én nekem ilyen nincs sőt a FF eszi a legkevesebb memórát nálam még az opera safari de még a chrome is ZABÁL. -
FoodLFG #56 ja, ezeket én is tapasztaltam, amíg FF-ot használtam.
Pont az ilyenek miatt hagytam ott az egészet, bár akkor már párhuzamosan használtam a Chrome-ot is... egyébként is otthagytam volna. -
#55 A gombok simán levehetők kicsire ugyanúgy mint a 3.6-ba. 1 kockát kell kipipálni azt kész, jobb klikk pl a házikóün onnan meg 1 értelmű. -
FoodLFG #54 Én 0 kattintással indítok neked keresést Chrome-ban!
Alt+d -> a kereső kulcsszava + space -> keresett kifejezés.
Nem kell semmit kiválasztani meg mittomén. De ezt egyébként az Opera is tudja, ha jól láttam.
Kereső beállítása Chrome-ban:
jobb klikk az URL részre és Kereső beállítása...
Egyetlen kellemetlenség Chrome-ban, hogy ki kell nézni a kereső URL-t aztán meg matatni benne, de nekem ez eddig még nem okozott problémát. :P -
#53 Nem is tudom. Nekem nem tetszik az új dizájn. Szvsz tökmindegy, hogy a tabok a címsor fölött, avagy alatta helyezkednek el, pixelre ugyanannyi helyet fog foglalni. Én a kezelőgombokat is kicsiben szeretem, mert úgy kevesebb helyet foglal vízszintesből, plusz a keresőmezőt is rég kivágtam a p*csába! A HideCaption 0.8.1 verziójával ilyen kecses, mindössze 27! pixel magas a fejléc, mert még az ablakkeretet is lespórolja nekünk, amire szvsz semmi szükség.
Azért várom az új rókát, de ha lehet, egyből átszabom ugyanilyenre. Ja, és remélem azért a jó öreg Ctrl+B, és a középső gombos kattintás (megnyitás új lapon) azért megmarad emellett a hűdeszuper könyvjelző gomb mellet, amit már a krómban is rendkívül utáltam! -
sanyicks #52 Ez az hogy érzetre. Érezni meg azt érzel amit szeretnél ;) de a tények mások. -
#51 Nocsak, lassan a Fireforx fejlesztőknek sikerül egy Safari-t írni?:D
Hajrá... -
#50 Most teljesen komolyan azt gondolják a FF fejlesztõk, hogy a legnagyobb baj ezzel f.stengerré változott, valaha *teljesen* jó böngészõvel már csak az, hogy melyik kezelõelem melyik alatt van, meg hogy milyen széles, és ezeken kívül már minden maga a tökély? Az véletlenül sem baj, hogy rohatt sok memóriát eszik? Hogy idõnként nekiáll õrülten tekerni a vinyón? Vagy hogy befagy teljesen MINDEN ablakban MINDEN fül, mert az EGYIKEN megnyitottam egy lassan letöltõdö PDF-et vagy egy nagy képet (többszálú programozás, mint olyan? W95 óta támogatott... )? Vagy hogy gyorsabban megnyílnak oldalak, hogyha törlöm(!) az egész cache-t, mert netrõl gyorsabban elõjön a tartalom, mire õ átvizsgálja a roppant fejlett SQL adatbázisában a vinyómon, hogy megvannak-e és hol vannak azok a file-ok?
Hiányzik nekem az régi a 2.___ verzió, amivel semmi bajom nem volt, pont úgy működött, ahogy egy elvártam, csak nem volt rajta már támogatott vmelyik új flash verzió. -
#49 Igen ez így van most olvastam pont az indexes cikket, jól lehúzták a sebességet mindeféle teszte hivatkozva.... Ahhoz képest nálam gyorsabb érzetre még az opeánál is.. a 4-es FF.. -
#48 Attól még messze van majd szereznek támogatót a világ 1ik legnépszerűbb böngészője pár millió felhasználóval... -
#47 Hol lehet kikapcsolni a helyesírás ellenőrzőt ? (angolba nem tudom) köszi. -
#46 Krómozott felülettel támad a Firefox -
aronvirginas #45 Azt mondja meg nekem valaki, hogy Chrome-ban hogy választom ki, hogy melyik keresőmotorral keressek. Nekem Operában pélául ilyenek vannak beállítva, hogy dictionary.com, rapidlibrary.com és ezeken 1 kattintással kereshetek a keresősávban. Chrome-ban ezt nem sikerült megoldanom, eddig csak Google-lal és Binggel sikerült keresnem. Nem olyan fölösleges az a keresősáv, főleg ha jól testreszabható. -
#44 Én egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nem akarok böngészőháborút, sem semmi hasonlót.
Régen Operát használtam, aztán az elmúlt pár évben Firefoxot.
A napokban elkezdtem tesztelgetni a Chrome-ot, beállítgattam, már rengeteg addon elérhető hozzá, szal minden szempontból tetszene is, de a weboldalak megnyitásának sebességével nem vagyok kibékülve.
Minden tesztben szinte minden böngésző gyorsabb a Firefoxnál, de a weboldalak megnyitásában átlagos netezés mellett mégis nekem a FF a leggyorsabb.
Szal a kérdésem, hogy a Chrome-nál nem lehet állítani a weboldalak betöltésének sebességén, mert olyan mintha az egész oldalt egy szálon töltené, és igy mocskos lassú tud lenni.
Köszönöm. -
FoodLFG #43 -
#42 Van egy pár dolog, de ezt kár részletezni. -
ozdimorgo #41 Megy a böngészőháború - a hozzászólások közt...
Az opera nehezen kezelhető, a króm meg soha nem lesz olyan testreszabható mint a róka. Más böngészőkből veszik az ötleteket? Mint az összes többi - ami hasznos, azt miért ne alkalmazzák ők is? Mondhat bárki bármit, én inkább maradok a rókánál.
Hullócsillag... -
caprocorno #40 ezer bocs! Nem jó "válasz erre"-re nyomtam. Tudom, nem először, és félek, nem is utoljára -
caprocorno #39 NEXUS6 mire gondolsz, és melyikben nem találod a "nyelvtámogatás"-t? -
caprocorno #38 Nem értem az egészet. Azt mondjátok, oylan lett mint a Chrome mert felülre kerültek a fülek. De hát ahogy a képeket elnézem, azért ez nem ugyan az. Mert ugyan igaz, hogy 3 sáv van mindegyiknél, FF: 1.ablak keret, 2.lapfülek, 3.címsor, de a Chrome-nál: 1. lapfület (az ablak keretbe integrálva) 2. címsár, 3. könyvjelzősáv. A 3-ban már benne van a könyvjelző sáv is, amit ugye ha nem kell, akkor akár eltüntetünk, így már csak 2 sáv foglalja a helyet. Jó tudom, ez már néhányaknak szőrszál hasogatás, de szerintem nem az, mert nagyon sokan használnak netbook-ot, egyszerűen praktikus okokból.