209
  • Sir Ny
    #209
    Ne jajong, inkább dobd vízbe a pendriveodat, és nézzük meg melyikönk tárolja biztonságosabban az adatait.
  • Sir Ny
    #208
    Vidéken? Budapesttől alig 50 km-re is. És 8 ropiért nem kapsz 1-2 Mbites netet, maximum papíron. A valóságban a 8-10 ropidért kb 150 kb-s netet jó ha kapsz. Mármint nem jó, de azt kapsz ennyiért.

    Ám a zinternetszolgáltatk micsinálnak? Az internet az nem sok-sok kábellel összekötött gép? Ezért nekem miért kéne fizetnem?
  • noland
    #207
    És hányszor van szerintetek olyan, hogy nincs net vagy egy szolgáltatónál besz@rik egy oldal? Mi erre az esély? :D
    Akkor aztán b@szhatod a cloud-coputingot...meg a fényképeidet..valyon melyik profi fotós bízná rá a munkáját ilyenre? :)
  • Molnibalage
    #206
    Remek. És szerinted erre kell mértezni egy adathorodozót? Az adathorodzók hány %-a esik szerinted vízbe?

    Jaj...
  • Molnibalage
    #205
    Mindenhol? Távol-keleten, Japában, Tajvanban és Dél-Koreában esteleg. A fővárosban és a legtöbb helyen is a kőkori ADSL 8 Mbit/512-es kapcsolata a plafon. Vidéken sokszor örülsz, ha egyáltalán van net. 8-10 ropi 1-2 Mbites netért.

    A Diginet hatalmas sávszélessége kibaszottul rikta sajnos..
  • Molnibalage
    #204
    Akkor neked elég érdekes gázrendszered lehet. Az otthoni rendszerben biztonsági szelep nem lehet elektromos. Ennek számtalan oka van.
  • Sir Ny
    #203
    "Soha ne veszek lyan terméket, melyet nem biroklok igazából!"

    Szinte mindg olyan terméket veszel. Kb semmi se a tied már.
    Így jártál.
  • Sir Ny
    #202
    Ez érdeke. Nekem egy mostani Verbatim DVD-m beleesett a Dunába, és ott volt percekig, amg meggyőztem mgam a szemetelés v. vizes legyek vitában, és kiszedtem. Teljesen megmmaradt raja minden adat. Most ha ez egy Pendrive-vel történik, nem hinném, hogy így jártam volna.
  • narumon
    #201
    SSD-t nem is tárolásra kell venni hanem rendszervinyónak. Ég és föld lesz a régi gépedhez képest hidd el, és egy 64-80Mb-os árban még kibírható. A hagyományos vinyókat ez mellé kell berakni. Az élettartamukkal meg az ég világon semmi gond nincs, valószínűleg hamarabb dobod ki, mint hogy az élettartam lejáratával meghalna.
  • Julius Caesar
    #200
    Bingó.

    Narumon: hát egyelőre az élettartamukról vannak viták. Persze én nem követem annyira az eseményeket.

    Másrészről meg ja, az ára. Az a kis többlet sebesség pár száz gigára nem éri meg. Főleg amikor a 2 terás HDD-k korában járunk.
  • msstz
    #199
    egy ismeretlen cég által kínált tárhely?

    szerinted miért nem lesz akkora flash a Chrome OS? mert nem lehet mindent felhőzni, és mert több tíz millióan vannak, akik szeretik a saját gépükön tudni a dolgokat, nem egy internettől függő, kiszolgáltatott helyen.
  • narumon
    #198
    SSD-vel az árán kivül az égvilágon semmi gond nincs.
  • Julius Caesar
    #197
    A HDD-k is hamar tönkre tudnak menni. Egyáltalán nem biztonságosak. Távolról sem azok. SSD meg még elég kiforratlan technológia.
  • kelso
    #196
    25megas neten tökéletesen működik full hd-ben az iptv, a tékából simán mennek rögtön a hd filmek és műsorok
    akkor miért is ne működhetne minden internet alapon?
    25megas net lassan mindenhol elérhető lesz, viszonylag olcsón
    idővel tárolni sem kell majd az anyagokat vinyón, mert lesz mindenkinek egy accja amivel bármikor, bárhol hozzáfér majd az általa megvásárolt audio és audio-vizuális anyagokhoz is
    arra sem kell sokat várni, hogy a fényképezőgépek internet kapcsolattal rendelkezzenek, és a készített képeket akár azonnal feltolják a netre
    onnantól pedig aztán már tényleg csak minimálisan lesz szüksége az átlagembernek a hordozható fizikai adattárolókra
  • halgatyó
    #195
    Annyira azért nem, legalábbis a tapasztalat szerint (csak el ne kiabáljam)
    5 éve lakok itt, ezalatt áramszünet 3-szor volt pár percre, gáz csak egyszer (csak abból vettem észre, hogy a gázóra előtti biztonsági szelep lekapcsolt), vízhiány egyszer sem.

    Ezzel szemben az internet... hajjaj.

    Abban viszont egyetértek, hogy a jelenlegi optikai rendszerek lassan mintha kissé régiek lennének.
  • Molnibalage
    #194
    És én hol beszéltem a streamingról? Szerintem az egyik legkárosabb dolog a neten szinte. Én, ha lehet, akkor mindent ami tényleg érdekel letöltöm és megtartom. A straming iszonyat sávszél zabáló és minden szar ezzel megy...

    Én arról beszélek, hogy a BR és az optikai meghajtól elavultak, lassúak és zajosak, ezen felül megbízhatatlanok és mindig nagyon maradnak, mert a korong gyakorlatilag 20 éve állandó méretű...
  • Molnibalage
    #193
    Ennyi erővel akkor miden szar, mert az áram is bármikor elmehet. Akkor meg édesmindegy, hogy vinyón, BR-en vagy pendrivon van az anyag...
  • Molnibalage
    #192
    Minek? Egy vinyónak? Az optikai meghajtók néha 1 percig szenvednek míg egy zsírúk valamit felpörgetnek és betöltenek? HD filmet simán lehet nézi vinyóról...
  • halgatyó
    #191
    Folytatom, mert eszembe jutott még valami.
    A streamingre összehasonlító példán keresztül: képzeld el, hogy a szék, amin ülsz, csak fél óráig érvényes. Aztán egyszercsak eltűnik alólad. Akkor jelenik meg újra, ha az internetes számládról átutalsz 100 forintot.
    Sok ez a 100 forint? Egy adagban nem tűnik annak. De ha 1 éves költséget összehasonlítunk egy fizikai fa-szék árával, akkor már sok.

    Itt sok múlik a konkrét számadatokon, hogy mi mennyi. (most a kiszolgáltatottság érzésétől, és a ténylegesen is létező kiszolgáltatottságtól tekintsünk el)
    Vannak, akik azt mondják: így olcsóbb az a szék. Ha mondjuk csak 1 forintot kell óránként bedobni, akkor kb. addigra gyűlik össze egy szék ára (tegyük fel) mire a fizikai létező szék elkopik, szétesik.

    A kérdés tehát a konkrét számadatok. És itt jön az én véleményem, ami talán nem egyezik mindenkiével, de akkor is az én véleményem:
    Akik a streaminget kitalálták, azok nem azért találták ki, hogy Te jól járj.
  • halgatyó
    #190
    Túl sokszor találkoztam a "removed by the user" meg a "Ez a videó eltávolításra került az általános szerződési feltételek megszegése miatt." (egyszer angolul, egyszer magyarul) meg a hasonló üzenetek.
    A streaming számomra -- a rossz tapasztalatok miatt -- a kiszolgáltatottságot jelenti.
    Nyilván vannak dolgok, amiket az ember folyamatosan tölt le, a pillanatnyi szükségleteknek megfelelően (pl. ivóvíz, gáz, villany) de amikor csak lehet, ezt próbálom elkerülni.

    Egy példa: egyik korábbi lakóhelyemen rendszeresek voltak a vízhiányos félórák-órák. Iszonyú dühítő volt. Akkor komolyan fontolgattam, hogy csinálok egy 500literes puffertartályt a padláson, hogy inni, főzni, kezet mosni, mosogatni, fürödni, wc-t lehúzni azért tudjunk már... de aztán elköltöztem onnan)

    Ha nincs meg lementve egy film vagy egy anyag, akkor bizony ki vagyunk szolgáltatva anak, hogy valaki leveszi a műsorról mert... mert sérti az önérzetét, mert perrel fenyegetőzik, mert a szerző úgy döntött (vagy valami "kiadó" nevezetű pénzbegyűjtő vállalkozás) hogy emelni kell az árat mert "túl" népszerű a műsor, stb...

    A kiszolgáltatottság soha nem jelent jót, ezt Te mint sikeres fiatalember valószínűleg még nem érezted elégszer.
  • cateran
    #189
    Ehhm,ehhmm a final cutoddal nem fog 8 orat menni (az apple is azt irja hogy up to...gyanitsuk,hogy nem fossa hajtott grafikus kartyaval es procival van ez az adat..)
    Masreszt zene es videoszerkeszto programok kb millioszamra vannak...ingyenes,fizetos,amit akarsz....az hogy elore van telepitve a gepre..haaat...wow
  • narumon
    #188
    Igen engem annyira átbasztak a palánkon, hogy megelégedéssel használom a cuccaimat ellentétben veled aki ide jár apple-t fikázni, mert szemtől szemben nem állnak meg az érvei.
  • msstz
    #187
    nyugi.
  • coolbboy83
    #186
    Kíváncsian várom, hogy pl melyik OS-ról másolták a Mac OS X-et...... ki ne találd, hogy a linuxról....

    Szóval bírka, akinek apple terméke van??? Nemhinném Mr. Divatfikázó....
    Mondj egy jobb alternatívát egy MacBook Pro ellen..... ja menjen 8 órát, legyen olyan vékony, és Legyen rajta olyan progi, ami pont ugyanazt tudja, minta Logic, vagy a Final Cut......

    Ja???? NINCS ILYEN????? Most akkor mi van???

    Nem fogom fel, elvileg itt felnőtt emberek vannak.......... miért nem lehet felfogni, hogy mindenki azt használja, amire szüksége van???? Illetve amit akar......
    Akinek ez nem kerek, az szimplán egy DOS arcuuu Droid....

  • Ender Wiggin #185
    Az lemezeknek nem alternatívája a letöltősdi. Viszont az igaz, hogy a DVD-k BD-k minősége sokat romlott az elmúlt 5-6 évben. A sok rontott lemez ezt bizonyítja. Lehet, hogy 8x-osan megírod egy LG-vel, mert az valójában csak 6,4x-esen írja, de amint berakod az üres lemezt egy Plextorba, ami ténylegesen a meximális sebességgel pörkölné, egyből elszáll a korong. Arról nem is beszélve, hogy sajnos a fényérzékeny réteg a gagyi (hiába Verbatim vagy akármi, azt is gagyi gyárban nyomják) a hétköznapi UV hatására szépen "megmattul" hetek alatt...
  • Julius Caesar
    #184
    Van benne igazság, de a back-upokat, személyes adatokat nem fogom feltöltögetni ilyen-olyan szerverekre. Főleg nem munka pityuhoz. Marad a DVD (meg majd ha kisebb ára lesz a BD-nek) meg a külső vinyó.

    Amúgy az "epöl" nekem messze a legunszimpatikusabb IT cég.
  • vasziszdasz
    #183
    Aminek ráadásul az elérési ideje, olvasási sebessége is sokszorosa a BD-nek.
  • vasziszdasz
    #182
    Te meg azt sztárolod amit divat sztárolni, mész a nyáj után, igazi birka vagy. Látom rájöttél hogy átbasztak a palánkon, csak képtelen vagy beismerni, inkább jössz a "nem is olyan szar" bizonyítványmagyarázással.

    // A ragozás meg láthatóan nem az erősséged.
  • cateran
    #181
    Mehe..kivetelesen egyetertek az Apple es S.J. velemenyevel (ha csak azt veszem alapul, hogy pl 1 WD passport ext. hdd akkora mint 1 mobiltelefon es 500Gb-os....az mennyi is? 10-20 BD lemez? )
  • hopp
    #180
    ott van pl. a nintendo ds kártya. akkora, mint egy sd kártya, az adat rom-ban van tárolva, amit lehet frankón tömeggyártani, pici, de van neki szép doboza, amiben van mesekönyv, úgyhogy lehet polcra is rakni meg lapozgatni. valami ilyesmi kellene zenére meg filmre is.
  • Molnibalage
    #179
    Amen.
  • Molnibalage
    #178
    Nem értem, hogy mi az újrakifizetés abban, ha pendrivod van, vagy stream megkapod azt unlimited alkalommal azt, amit kifizettél.

    Mi történt veled az emúlt két évben? Két éve kedélyesen beszélgettem veled akusztikáról, most meg mintha egy elvakult konteóhívőt lántnék mindenhol, ahol megjelensz.
  • Molnibalage
    #177
    A néagy vastagtokos BR lemeztok helyén elfér egy sokszázgigás vinyó. Akkor szerinted melyiket favorizálja az ember? Rackbe kell tenni, azt jónapot...
  • JTBM
    #176
    A BD kényelmetlen.
    Kinek van helye minden filmet külön tárolgatni, ki áll neki keresgélni a polcokon egy filmet?

    A fizetős oldalon a jövő a streamelt technikáé. Ma 720p, jövőre 1080p, majd fejlődik tovább.
    A sávszélességek is folyamatosan nőnek...

    A fekete filmeket meg már ma is mindenki HDD-re menti el. Van egy katalógusa, hogy hol van, ahonnan a film előkereshető, jobb esetben közvetlenül indítható.

    A BD egy zombi formátum, ami már meghalt, csak elfelejtették eltemetni...
  • narumon
    #175
    " Ennyi erővel akkor mindenki rohangálhatna mobil vinyókkal is..."

    Hát szerintem jelenleg többen rohangálnak mobil vinyoval meg pendriveal mint BD lemezekkel, de javits ki ha tévedek.
  • msstz
    #174
    oké, csak az átlag mac user nem hd filmekkel terheli le az 500 gigás (vagy mennyi) winyóját, sőt, igazsg szerint semmivel sem terheli le. az applet pedig nem érdekli az a néhány százalék (ahogy a többi gyártót sem), tehát nem ez az indok.
  • trabiubi
    #173
    Szerintem itt most alapvetően nem arról van szó, hogy az optikai adathordozó, vagy ilyesmi, hanem az, hogy hova mented el azokat a fájlokat, amiket letöltesz. Ennyi erővel akkor mindenki rohangálhatna mobil vinyókkal is...
  • narumon
    #172
    Szerintem meg te azt fikázok amit akit divat fikázni, ergo igazi sznobmajom vagy akit könnyen be lehet palizni. A hitleres példádnál ott a te féle emberek lettek bepalilzva akinek valaki azt mondta, hogy apple nem jó mert kommersz vacak stb (hitlernél csak a szavakat kell kicserélni) és már nyalta is a tömeg. Ugyanúgy nem találkoztak ők sem apple készülékkel, csak megmondták a tutit, hogy miattuk van az összes probléma és szar ez miatt gázkamrába, akarom mondani úthenger alá küldték az összes macbookot ami a közelben volt. Khm.
  • narumon
    #171
    "Soha nem veszek olyan "terméket" amelyet nem birtoklok igazából! "

    Aham, tehát nincs tv előfizetésed, nincs internet előfizetésed, és aki könyvtárba jár mondjuk az is teljesen hülye.

    "Ha egy DVD-t (blúréjem még nincs) megveszek, akkor azt akkor játszom le, nézem meg, amikor akarom. Ha akarom, visszatekerem, egyes részeit újra lejátszatom."

    Miért, ha ugyenez nem optikai adathordozón van akkor nem akkor nézed meg amikor akarod? Nem akkor nézed újra egyes részeit amikor akarod?

    "Valami más mesét agyalnak ki mindig, csak nem szabad benyalintani."

    Igen a DVD-t is kitalálták be is nyaltad ezek szerint.
  • vasziszdasz
    #170
    Uncsi már ez az egész Apple fikázás
    Uncsi már hogy mindig okot adnak rá. 1-2-szer előfordul hogy véletlenül rátapintanak a lényegre (mint most), de akkor se azért mert a valódi folyamatokat látják, csak vakszerencse miatt. Az apple cuccok mind túlárazott kommersz vackok, ezért fikázza mindenki - joggal. Mintha ők találták volna fel a spanyolviaszt. Közben meg csak lekoppintottak mindent (kezdve a macossal, ugye), aztán megdizájnolva az "érzést" akarják eladni luxusprofittal. Mondjuk sok a hülye aki bepalizható ezzel, dehát Hitlert se az okosak segítették hatalomra.