3115
-
#326 Ha jo versenyek lesznek, jol sikerul a karrier, lesz kihivas, meg lesz a fokozatossag, es ha meg a palyakhoz az alternativ nyomvonalaik is meglesznek, akkor nem olyan keves az:) -
#325 uh, téll, barom vagyok éjszakás után, még kómásan :)
viszont az a 22 még elég kevés tényleg -
#324 En 22-ot szamoltam es 4 fantasy-t;) -
DIESEL DOG #323 -
#322 31 pálya? :) az azért valljuk be már nem rossz. :) biztató, csak riasztó hogy még mindig ilyen gyorsverseny lesz az egész, jók lennének a szektoridők, részletes autóbeállitás, boxkiállás, versenyhétvége, akár dinamikus napszakváltások is (megadható rajt időponttal. :D)
kössze amúgy :) -
High end PC #321 Nem igaz, hogy még mindig a Gallardo LP560 és Murciélago LP640-et erőltetik, nem ártott volna egy LP570 és LP670 legalább, remélem a végleges listában már bent lesznek, mert számomra evvel a két kocsival lenne ultimate a játék... AZ NFS HP-ban is benne voltak. -
#320 -
Bullitt #319 Felírtam az új autókat a listára, 35-ről 49-re nőtt a lista :), pályáknál is van néhány új.
És nem tudom mennyire érdekel Titeket, de írtam egy szösszenetet úgy kb. mindenről. Mit ígértek, miről tudunk, mi hiányzik, stb. -
Bullitt #318 Nem tudom mennyire tartottátok nyitva a szemeteket, de ezek szerint lesznek Caterham-ek a játékban. És jól láttam, h a Meki és Pagani küzdelmekor Monzában hajtanak? -
#317 valamivel kell jutalmazni az előrendelőket -
#316 Manapság már minden játékból van LE... -
#315 LE trailer -
#314 engem az csesz fel, hogy ilyen gameplay videókkal szúrják ki a szemünk... intrónak még talán el is menne... megy a rizsa a valóban fekete (!!) sötétről, meg hogy megint milyen ultra realisztikusan érzékeljük a pilótánkat. de komolyabb dolgokról szó sem esik... mondjuk minek is, az átlagot úgysem érdekli az ami engem érdekelne.
Azért az rohadtúl kínos szerintem, hogy nem mernek akarnak egy olyan videót kiadni, ahol normális csata van, normális vezetéssel, nem ilyen agressziv, kilököm + kicsúszok + ilyesmik...
mondjuk az viszont pozitív, hogy kormánnyal vezették legalább a járgányt. ez is valami. :D -
#313 Ez demo nelkul nem bevallalhato (nekem) ;) Inkabb bukok 1-2000-et, mint 10000-et;) -
zoltang #312 Shift 2 Unleashed (Megjelenés előtt) - 9 990 Ft
http://cdgalaxis.hu/
A játék várható magyarországi megjelenése: 2011. március 25. -
Bullitt #311 IGN előzetes az éjszakáról.
Le is fordítottam. -
Guszti1980hun #310 óóó éértem máár!!reméllem kész lessz a géped hamar!!
-
#309 barátnőm gépéről nyomatom a témát -
Guszti1980hun #308 5 től én már leszek mais!!akinek van kedve csatlakozhatna!!! -
Guszti1980hun #307 ne hagyd ám hogy ülljenek rajta!!de akkor most miről irsz vazze???1 másik gépről?gondolom! -
#306 Jók voltak a futamok, kiélezett harc folyt -
#305 még a szervízben van, de szerdán-csütörtökön érgeklődök ha nem szólnak addig -
Guszti1980hun #304 darki már jó is a géped?? -
Guszti1980hun #303 karaj az ötlet!!samsung!a tegnapi futamok is igen durvák voltak sz tem! -
Guszti1980hun #302 -
#301 !!!
-
#300 Ha kiforrot lesz a multi része a Shift2-nek csapatot lehet szervezni TS3 szeróval és bajnoksággal is, nfs.hu-n hirdetve! -
#299 iRacingre még visszatérek lehet. DE Tudod mi bosszantott az utóbbi időben iRacing alatt? Sorolom. időjárás, napszak, statikusság, égkép. igen az is. meg gumi is.
játékmenetben; ha nem komoly járgánnyal megyek (f1 williams), akkor tolhatom a rövid futamokat kerékcserék nélkül. Sőt még a willams is kerékcsere nélküli. Remek. Funra tök jó, csak több száz fun futam után beleuntam.
Menjek host-olt futamokon? oké. Ezzel egy probléma van, három napot dolgozok, hármat nem. (nappal, éccaka váltakozva) Matekozzunk, nem érek rá minden hétvégén. van hogy többször egymás után nem.
Kurvára kezdett idegesíteni, hogy egy adott járgánnyal (tegyük fel valami kedvenc egy adott héten, csak egy pályán érdemes körözni.) oké mehetsz máshol is, de mivel más sincs a pályán, még egy hülye AI sem, hát hótunalmas.
Még egy hatalmas érv az rF2 mellett.
Lehet a pályái gyengébbek, de vannak régi pályáik is, esetleg már nem létezőek, meg sorolhatnám. És ezek kellenek. Az hogy lézeres vagy nem, ma már leszarom. Attól még lehet pöpec a cucc és nézhet is ki csudajól.
iracingbe időjárás meg nem 1-2 évig, hanem 5 évig nem lesz. Le merem fogadni. És ha akkor lesz majd, lehet akkor sem érdekel, mert szerintem az ISI-s team most jobban áll anyagilag, az rF1-et ugye idő előtt kihozták, itt ez most nem így néz ki, tudják hogy kell a népnek az AI, tudják, hogy mivel lehet megvenni a népet szvsz.
iracinges móka mostanában nekem inkább stresszes valami volt, mint sem szórakozás és élvezetes vezetés. Azóta rF1-et tologatom és tök jó, hogy már nem zavar, ha valami más pályát töltök be, nincs rámerőszakolva semmi.
Ettől független itt is indulni fogom majd szvsz online bajokságban (heti egy futam ugye gondolom) néha lemaradok róla, de attól még ott lesz az AI, ami tök jó.
iracingé a jövő. de amíg nem tesznek afelé lépéseket hogy régi pályák is legyenek, klasszikusok is, meg dinamikusabb legyen a cuccuk, (komminikáción is kéne javitani...) addig lesz létjogosultsága az rF3-nak is. ami szerintem hamarabb itt lesz mint jött/jön az rF. -
#298 Ha az rF2-re varsz, es az evente erkezo palyakra, autokra, akkor mar miert nem (volt) jo az iR, az abszolut hivatalos, liszenszelt (jelenleg) 22 autoval (a kavedaralotol az F1-ig, ebben az evben meg minimum 4-6 erkezik) es 45/112 palyaval (folyamatosan bovulnek, 10-15 biztos hogy jon meg ebben az evben, es toppos road palyak), most mar a vilag minden tajarol?!:))))
Amig az rF2-hoz ennyi minosegi cuccod lesz (aminek a 95%-a magan project), tobb ev:DDD
Persze, az iR-ben nincs idojaras es napszak (nem is lesz meg 1-2 evig:P), es termeszetesen AI sem. De minek AI, amikor barmikor felmehetsz szerverre, es emberek ellen nyomhatod (olyan AI-t ugy sem tud irni senki):DDDDDDDDD
Igaz, ott az SR, ami bosszanto es fake, es termeszetesen k*rv* draga:DDDD De legalabb nem evente akarjak eladni, mint az EA/SimBin, vagy nem 5 evente nyulnak hozza, mint az ISi az rF-hez, hanem 3 havonta foltamatosan update-elik:P -
#297 Nem tudom, mit csinalt eddig;) Lehet, hogy az elso resznel semmit, csak a haterben matatott, es csak ebben, a Shift2-ben lesznek benne az O munkai.
De amig nem jelenik meg, ugy is csak talalgatunk, semmi sem biztos, meg kell varni, amig megjelenik;)
Amit a ceg/kiado mond az promo, vagyis nagyreszt kamu, parasztvakitas, amit videokon latunk, az meg altalaban gagyi (konzolon, konzol kolyok, gombokkal, full help-pel tor-zuz:D). -
#296 Hát a gumifizika miatt nem tudom minek kellett leszerződtetni a srácot :D Semmi gumikopás meg ilyesmi nincs a játékba nem? oké, hogy attól az autónak még realisztikusan kell hatnia és viselkednie a pályán, de azért nah.
Shift 2 elite módról amúgy én hivatalos helyen nem olvastam, lehet le vagyok maradva. hiszem ha látom. De mondjuk ha nagyon jól is sikerülne, akkor is bosszantana, hogy jópár kedvenc pálya nem lenne elérhető, míg rF2-re azért évente érkezne nem hivatalos kezekből pár nagyon-nagyon jó konvert/készitett pálya, és így egy tuti komoly szimulátorban lenne számtalan pöpec pálya, melyek száma folyamatosan nőne. Shiftnél meg vedd meg az újabb részt mindig ha új pályát akarsz, aztán lehet az Shift 3 tegyük fel megint arcade-osabb lesz, akkor meg baszhatnám az egészet. :D persze ezek feltételezések... -
#295 Akkor jol emlekszem, hogy "megvettek", csak mar arra nem emlekeztem, hogy ki (SimBin vagy Blimey!):)
Igzabol, mindket cegnel jol hangzik a dolog, de talan a SimBin-nel tobb szabad kezet kapott volna. Foleg, hogy volt mar egy (ugy-ahogy) mukodo engine-je, videok is voltak fent a net-en.
Majd a Shift2-nel kiderul, hogy mennyi valtozas tortent. Eleg lesz csak belenezni a file-okba:) Az elozo egyertelmuen rFactor alap volt (meg a GTL-es), "csak" a teljes grafikai/shader/effekt reszt csereltek, modositottak es persze a kiszolgalo scriptes rendszert. -
zoluss #294 A RaceCom (és RBR fizika) készítőjét valóban "megvásárolta" valaki, méghozzá a Slightly Mad Studios. Bizony, a Shift fizikáján ő dolgozott, csak a végeredmény alapján nem sok szabad kezet kaphatott. A gumimodellt azt hiszem ő csinálta, az úgy tudom más, mint a gmotorban használt. Eero Piitulainen, vagy mi a neve, az SMS honlapján egy időben meg is lehetett nézni a programozóikat, és ott vigyorgott ő is. Autosimsportban is volt vele interjú. Remélem a Shift 2 Elite módja olyan lesz, amilyennek a programozók elképzelték. -
#293 Ha tanulo AI-t szeretnel, akkor ott a VGP3:D
Csinalsz egy palyat, beteszed (semmt nem kell csinalni az AI-hoz), kihajtasz veluk a palyara (vagy hagyod oket egyedul menni), es eloszor rohogsz rajtuk, hogy szep lassan, bar a palyan maradva, de kicsit bizonytalanul haladnak;) Aztan 5-10 kor utan, mar kezd jo lenni, kezdik tartani a tempodat. 20-30 kor utan, mar vakarozos a dolog, mert kezdenek ellepni, egyre jobb iveken es egyre gyorsabban mennek;D
Ja, es szopatos a dolog, mert az adatokat egy file-ban tarolja, es minden megtett koruk, lefutott versenyuk kozben rogziti, optimalizalja az iveket, fektavokat, kigyorsitasokat:)
De persze, ez sem tokeletes:) -
#292 Csoda AI nincs, tobbfele megoldas van, de semmi sem tokeletes;)
Az rF2, az infok alapjan, marad a jo bevalt utvonalmeghatarozasnal, de most mar tobb ivet fog hasznalni. Jelenleg az rF1 is legalabb 3-at hasznal, bar azok nem idealis ivek. A mostanit is ossze lehetne rakni elfogadhatora (hasonloan erdekfeszito es turelem munka, kanyaronkent, egyenesenkent piszkalni a gorgeket:P), de ez is sok ido. Ezzel minimalisan vagy semmit nem foglalkoznak altalaban, mert macera es/vagy ugy is online-ra keszul;)
Az rF2-nel sem lesz jobb a helyzet. A program nem fogja kitalalni magatol, merre es hogyan menjen, meg kell neki mutatni;D Meg ha "okosabb" es trukkosebb is lesz az engine, akkor is fel kell vilagositani:) De ha nem csinaljak meg vagy szarul, akkor hiaba az urtechnika;D -
#291 Az rF2, mar a megjelent infok alapjan is, meglepoen sok gyari tartalommal fog erkezni. En kevesebbet vartam. De sajnos, az rF1 multja alapjan (heti komplett jatek konvertek, tucatnyi F1, napi szintu megjelenesek, erosen valtozo minosegben), nem biztos hogy megfeleloen meg lesz becsulve...
A GTR3-at passzolom, abbol meg barmi lehet;)
A gMotor2 is sokat tud, csak sajnos nincs kihasznalva, mert az rengeteg ido. Hiaba lesz rF2 es gMotor3, ahhoz hogy megfelelo minosegu palyak jojjenek ki, ahhoz ido kell (DevKit kiadasa, megismerese, regi/uj palyak kivitelezese).
Igazabol, az rF1-hez keszult palyak kozul (tobb szaz), talan 5-10%-uk hasznalja ki a gM2 lehetosegeinek az 50-70%-at;) Csak nehany lehet, ami komolyabban is kiaknazott nehany lehetoseget.
Csak nehany dolog, ami megvalosithato lenne (gM2), es csak ritkan hasznaltak, pedig szeretned (hogy eljen a palya :P):
- mozgo madarak, repulok, hellikopterek, leggombok
- mozgo, forgo kornyezeti objectek
- 2D-s es trukkos 3D-s megjelenitesek, kivetitok, animaciok, feliratok, vakuk, dinamuikus feliratok, zaszlok stb.
- alkatreszekbol osszerakott palya objectek, torheto, rombolhato, szeteso kivitelben
- LOD-ozassal durvan sok aljnovenyzet, objectek, dinamikus arnyekok
- mozgo felhok, reszletes tarrain map, 5 retegben shaderezett/texturazott aszfalt - ha kell, negyzetdecimeterenkent valtozo aszfalttapadas, felverodes, hang stb.
Ezek mindegyikebol csinaltam teszteket, hasznaltam itt-ott, de egypalyan alkalmazni, nagyon durva mennyisegu ido;) Optimalizalhato, lazan elfut, de kegyetlen munka;D
Ha az rF2 engine-t jol osszerakjak, ezek egyresze automatizalhato lehetne. De az elozetes infokbol latszik, hogy nem lesz (pl. dinamikusan shaderelt es LOD-ozott, object orientalt aljnovenyzet generalas nem lesz, anelkul pedig "tokonszurommagam" tipusu munka:D). -
#290 rF2-nél azért mondjuk culmone67 készít egy nagyon faszás imolát, más kérdés, hogy kezdetben káosz lesz rF2-ben melyikre, hogy mikor lőtték be a gmotoros effekteket meg ilyesmik... Érdekes lesz látni.
Azt sem tudom igazából egy csinált pályára hogy lesz jó egy "gyári AI". Sehogy? Alex te tuti tudod. gyakorlottabb rF-es lehetsz mint én. :) -
#289 Önálló tartalomban az rFactor 2 valóban nem lesz olyan, mint a Simbin-es gammák, dehát ez van. Viszont ugye az engine szvsz sokkal többet tud majd, az eső megjelenítése, az időjárás, a "pályás effektek" is sokkal profibbak lesznek. Szóval minőségre az rFactor odaver majd a régieknek, dehát ez nem csoda, hisz azok előző generációs gmotor-ral mennek.
GTR3 jó lehet? Hogyne. Én nagyon szeretném, hogy egy gmotor3 hajtsa, de szvsz ennek nem sok esélye van. Vagy még is. Passz. Egy totál önálló motor fejlesztése nagyon nem kis pénz és idő. Az száz.
mi szólna a GTR3 mellett? (mindamellett, hogy keveset tudunk róla.)
valszeg jól kidolgozott tartalom lesz, GTR2-re hajazó menürendszer csak modernebben, grafikus motor ütős lehet, eső alap, meg még pár dolog biztos benne lesz. Akármelyik motort is használják fel alá.
Ami ellene szól, hogy sanszosan fix tartalom lesz rá, rFactor2 a modderek és pályák (jobbak, rosszabbak) paradicsoma, ezért az rFactor 2 sokkal időtállóbb lehet, sokkal több pályával és bővülő tartalmakkal, amelyek akár még jobbak is lehetnek mint az eredetiek... :)
a gmotor3 sokat fog tudni, grafikailag is, az ISI feladata az lenne, hogy megfelelő minőségű pályák kerüljenek a gammába. Pl, durva, hogy Imola már mióta megvan a Simbines játékokban szépen kidolgozva, de rFactor alá nincs még egy sem szépen kidolgozva vagy konvertálva. :/
Pozitív viszont, hogy dolgoznak rengeteg pályán, rfactorcentral.com WIP tracks... ugye. Más kérdés, hogy tetűlassan, vagy lehet egy két pály projektje be is van halva.
AMI nagy kérdés, és vicc is egyben, hogy azt sem tudjuk milyen motorral gurul a SHIFT2. Szerintem kamu az új grafikus motor meg fizika. Mégis mi a fasznak? gmotor 2 majdnem mindent tud amit, el lehet a népnek adni. Esős pályát meg lehet csinálni, éjjel lehet a pályákon menni. Törésmodellt profibbá csiszolni szintén csak effektek és idő meg pénz kérdése.
Ha A Shift-nek meg elég a gmotor2, akkor nehogymár a Simbin csak azért, hogy saját cuccuk legyen, annyi időt és pénzt áldozzon a motorjára.
Sokkal valószínűbb, (látva a Shift 1 szépségét), hogy totál felturbózzák az rF1-es, gmotor2-őt.
Nemtom. Nem értem miért kell titkolni ennyi mindent, reklámnak is jó lenne a hirverés... :/
Lizzard engine tényleg nem tudom minek, meg mire lenne jó, ha azt látom, hogy a gmotor2-ből is csodát lehet kihozni idővel, nemhogy a gmotor3-ból majd.
RaceCom rémlik, de nem tudok róla semmi konkrétat.
Szeretnék végre egy szimnél maradni és azzal tologatni, szeretném, hogy folyamatosan minőségi pályák jöjjenek rá. (kocsikkal nem lesz gond rF2 alatt sem, alap rf2-es járgányok, WSGT2, HistorX 2, etc...)
Örülnék ha az ISI tényleg készítgetne pályákat utána...
És hiába integrálják a shadereket meg az effekteket az rF-es már elkészült pályákra, attól a környezet és az objektumok ugyanolyan szar minőségűek, kidolgozatlanok lehetnek. Tehát hiába nézne ki jól ISI-s munkaerővel is a gmotor3, ha egyszerűen ezt nem lehet a többi pályából kihozni.
Nah mindegy, fejtegetés, az tuti, hogy az év meccsét most a Simbin és az ISI tolja.
Igazából meg rally is tök poén rF2-be. Minek? alig van szerintem olyan pálya, ami totál frankón ki lenne dolgozva. Persze biztos van pár, de hát nah. Mondjuk tudom, el akarják adni a motort, merthát ez rengeteg mindenre jó és sokat tud.
Bonyesz.
Viszont a héten nekiállok és elkezdek csinálni egy listát az rF-es pályákról. Ami az rfactorcentral.com-on fennt van az oké és jó, de a screenshot-ok durvák, a felbontásuk szégyen, az alapján nem lehet eldönteni, milyen minőségű a pálya, De majd én a kedvencekről csinálok normális felbontású képeket, esetleg videókat, aztán lesznek nem kifejezetten ajánlottak is, készülő ígéretes pályák is... mindez egy egyéni wordpress téma alatt.
Mert káosz ami ott van. Remélem megéri majd vele vesződni és mások is hasznát veszik majd.
hú, ez sok volt, kicsit off is, de azért szerintem elfér. :D -
#288 "5-10 eve meg eszebe sem jutott senkinek, hogy az ilyen jatekstilusokba meghibasodast, normalis FFB-t stb. tegyen, a cockpitnezet meg teljesen futurisztikus volt;D"
Emlékeim szerint a toca 1-2ben is volt már cockpit, és őszinténszólva nem láttam olyan F1 programot, amiben ne lett volna belső nézet, úgyhogy a hsz-ed ezen részével nem igazán értek egyet a többi stimmel. :) -
#287 A szimulator es arkad kozott mindig sok a felreertes, felrefogalmazas, indokolatlan szutykozas.
Az arkad szo, ezekre a jatekokra (F1 2010, Shift, GRID), neha felreertheto, mert a klasszikus arkad cucctol messze vannak. Ezek inkabb autosjatekok vagy autoverseny-szimulatorok. Ezek elsosorban, foleg korabban, az autoversenyeket szimulaltak, mostanaban mar az autovezetest is (komolyabb autokezeles, cockpitnezet, serulesek stb.)
Ami meghatarozo kulonbseg ezek a egy auto szimulatornak nevezett jatek kozott (LFS, nKP, iR, rF stb.), az a jatekmenet. Egy tobbsegnek eladhato - foleg konzolon - autosjateknak elsosorban latvanyosnak, hangulatosnak, porgosnek, akciodusnak kell lennie. Igy a jatekmenetet, az AI-t, a scripteket, a helyszineket ezekhez kell beallitani.
Persze, mindent meg lehet csinalni, csak az a kerdes, megeri-e?! Barmilyen profi szimes cuccot epitenenek bele, egy megszalott szimes, mindig tepne a szajat, hogy ez vagy az nem jo es vagy nincs benne;))))))
Azert egy mostani elvarasnak megfelelo komoly szimulator motor (gumik, toresek, kopasok, meghibasodas, aero, hajtaslanc, es meg kismillio kiegeszito szolgaltatas - telemetria, szektoridok, onboard allitgatasok, piteles es strategiaja, online szervezesi es adatbaziskapcsolatok stb.) eleg durva ido es anyagi befektetest jelent;)
Es ezt mind ugy megvalositani, hogy ezeknek az "arkad" jatekoknak az arossegi is megmaradjanak (jatekmenet, grafika, latvany, hangulat stb.), nem egyszeru feladat.
A kerdes az, hogy megerne-e ennyire belenyulni es modositani az alapkoncepciokat, azert a bizonyos tobbletszazalek eladasaert?! Mert ha minden szimes ezekutan, fenntartas nelul megvenni, az mennyit jelentene a jelenlegi eladasokhoz kepest?! 2-3%-ot. Maximum? Talan?!
De fejlesztesben, holtbiztos, hogy nem 2-3%-kal lenne tobb, hanem 50-100%-kal;)
De visszagondolva az elozo nehany evre, azert eleg pozitiv a valtozas, legalabbis szimes szemmel. 5-10 eve meg eszebe sem jutott senkinek, hogy az ilyen jatekstilusokba meghibasodast, normalis FFB-t stb. tegyen, a cockpitnezet meg teljesen futurisztikus volt;D
Pedig, kivancsi lennek egy mostani statisztikara, hogy az F1 2010, SHIFT, GRID vasarlok, felhasznalok hany szazaleka hasznalja a Pro/Sim modot, es foleg a cockpit nezetet?!:)