145
  • Justil
    #145
    a cégek tényleg jól meggondolják, hogy váltanak -e, a magánszemélyek nagy része viszont váltott már, aki nem, az inkább azért, mert magától nem tud váltani, vagy azt sem tudja, hogy van mire...
  • Airbus A380
    #144
    Ettől még a többség nem fog váltani. ld. cégek se nagyon akarnak , hát még a magán személyek.


  • DjDano
    #143
    Nem a faxt nem, elavult és abszolút nem biztonságos opredszer , semmi nem szól már mellette, annál inkább ellene....
  • Ability
    #142
    A Flashplayert hogy lehet rosszul installálni? A Firefox feltelepíti magának Linux alatt is. Egyéb esetben a repóból el lehet érni, nem lehet elrontani. Aki pedig magának rakja fel (pl én) az csak betolja a /usr/share alá és megy a dolog. Egyetlen .so fájlból áll, ha rossz helyre másolod akkor nincs Flashplayer, ha jó helyre másolod akkor pedig működik. Köztes állapot nincs, maximum valamilyen inkompatibilitás, de erről nem a felhasználó tehet. Egyébként a 64 bites 10.1 prerelease egész jó lett, sok problémát megold, más kérdés hogy az Adobe egy majdnem kész kiadást visszavont és jelenleg nem létezik semmilyen formában.
  • Penge4
    #141
    Sokan meg tört rendszerekkel nyomják, és így érthető.

    Elárulnád, mi köze hozzá egy szoftver, driver, vagy akármi teljesítményének és stabilitásának ahhoz, hogy a Windows-t eredeti, vagy mennyiségi licenszes kalózkulccsal aktiválta az ember? A warez Windowst ne mossuk már össze a Pistike Edition példányokkal, ahol sok esetben még a Windows Update is le van tiltva gyárilag.
  • sathinel
    #140
    Ez kb olyan mint az avast. A havernál fenn van de valamiért a régi verzió. Pedig nállam pampogott hogy van új, és fel is raktam. A gyerek meg még mindíg nem frissített pedig már mondtam neki hogy van új. Ja így ne is csodálkozzanak. + win frissítéseket sem rakják fel, meg sem nézik mik azok csak ha nagyon szövegel a win hogy fontos. Az ilyeneken kiakadok és még neki áll fentebb és szidja mikor valami nem úgy megy ahogy kellene. Azt nem mondom hogy nem eszik memóriát, vagy teljesítményt néha, de hát manapság...
    Leírtam a laptopot amit vettem előrre telepített win7-el és nem izom gép. Ha ezen elfut nehogy már egy desktop ne tudja normálisan futtatni.
  • sathinel
    #139
    Ez lehet Én xp-n, ubuntun, sabayon, suse, win7 alatt használtam kb 5-6 gép alatt minimum. De máshová is telepítettem mert gépeket adtam el amiket én raktam össze telepítve. Az első hogyha minden alap dolog fenn volt hogy böngészőn megnézem a kedvenc honlapokat amin flash, java, stb fut. És ha nem fut akkor nem tudom leszállítani mert nem működik.

    Linux alatt volt hogy szoptam de átlag mert nem vagyok linux guru. A netet használtam telepítésnél, és olvasgattam hogy kell csinálni. Egy pár install, és buherálás után kb fél év gyakorlás magamtól nem suliban azt eredményezte hogy elég rendesen ment. Csak hát játszok amihez nem szeretek buherálni a rendszerben.

    Elhiszem hogy gond van mert láttam haveromnál de ők sem a hivatalos oldalakat használják, hanem mindenféle software gyülytőhelyeket mert azt szokták meg. Sokan meg tört rendszerekkel nyomják, és így érthető. Apple termékeket csak párat adtam el de nem jöttek be. Kicsit linux, win után nem jött be. Én összekötögetem a gépeket telefonnal, egymással, stb és linux, win elég jól megy egymással.

    Szerintem software gond van nem hardware. Linux alatt is eleinte nem tom mit csináltam rosszul volt hogy 2-3 reinstall után már ment. De az új ubuntuk alatt ati, nvidi kártyákkal ment nem volt sok gondom. Sabayon, suse sem volt gáz. De Sabayon alatt többet kelett használnom a hivatalos chat forumot és kérdeznem mit hogy kell felrakni.
  • Justil
    #138
    én sem akarom mindig egyből a legújabbat, ezért csak tavaly novemberben váltottam Win7-re, amikor a RC már féléves volt, vagy több. persze van akinek ez is egyenértékű azzal, h "egyből".

    mindenesetre idővel elkerülhetetlen, hogy az XP a háttérbe szoruljon. egész egyszerűen aki ma vesz gépet, már nincs értelme XP-t tenni rá, mert 2+ giga rammal, egy jó két vagy négymagos procival és egy normális (értsd: nem prémium) vga-val vígan elfut a win7. desktop OS-ekről beszélünk, ugyebár.
  • Justil
    #137
    tudom, h ez nem vígasztal, de amúgy ha nagyon becsületes lenne a fejlesztő, akkor a ctrl+w-t implementálhatná (external javascript hívással bezárni a tabot/ablakot) éppen :)
  • Penge4
    #136
    "csak azt nem tudom, h akkor miért használja mindenki ezerrel, miért ilyen népszerű?"

    Mert az emberek többségének halvány lila gőze nincs semmiről. Látják, hogy problémás, látják, hogy pörgeti a procit, de ez van, nincs más és szép és csilivili.

    Meg nem vagyunk egyformák ilyen szempontból. Egy átlagfelhasználót az sem zavar, ha a Notepad 10 másodperc alatt nyílik meg. Engem az zavar, ha egy görgetéssel úszó fos miatt nem olyan sebességgel működik a smooth scroll, mint kéne.

    Egy átlaguser örül, ha megjegyez 3-4 gyakran használt billentyűparancsot. Nekem pedig kurvára bassza a csőröm, ha egy linkelt oldalon bevillan egy hülye intró aztán sem a Ctrl+W nem működik, sem a le-jobbra mozdulatparancs nem működik.
  • Airbus A380
    #135
    Ebbe nem vagyok biztos, főleg az aki nem olyan hogy rögtön mindenből a legújabbat, és ezt még az IT szektorba is elszokták ismerni hogy nem olyan biztos a tömeges váltás.
  • Justil
    #134
    én nem fikázom az XP-t, isten ments, jó kis OS. de azért lassan tényleg eljár felette az idő, igazából amúgy arra akartam reagálni, amit irtál, hogy a többség ezt használja. Hát lehet, de ez hamarosan változni fog, Win7-re szépen lassan át fog térni mindenki (már aki win felhasználó), mert jó :)
  • Ability
    #133
    A Flashplayernél sok a környezeti behatás. Milyen gép? Milyen operációs rendszer? Milyen böngésző? Milyen Flash tartalom? Melyik verziójú flashplayer? 64 bites?

    A többségnek nincs vele sok baja, kivételek vannak. Ez esetben egy kicsit többen a kelleténél. Ennyi a sztori, nem történt semmi különös. Pattognak azok, akiknek kellemetlenségeket okoz. Szkeptikusak azok, akiknek jól működik.
  • Ability
    #132
    Nézz be a fórumon az Apple topikba. :] Azért használja mindenki, mert nincs jobb. Az Adobe kreatív cuccokat fejleszt, erről semmi kétség. Viszont a problémák attól még jelen vannak. Idegesítő, de az ember képes elnézni neki. Majdnem az összes OSX felhasználó click2flash pluginnel használja a böngészőjét, a Flash-es tartalmak blokkolva vannak és csak kattintásra ágyazza be őket. Így egész jól el lehet lenni vele.
  • Airbus A380
    #131
    Szerintem nyugodj meg....


    Amúgy az XP még jó sokáig élni fog szerintem egyáltalán nem ócska. (2014 ig kapásból van támogatása...)

    És a többség ezt használja.
  • sathinel
    #130
    Igen ennyi erővel használjanak még régebbit. Én is xp-t használtam nagyon sokáig. Vista nem tetszett túl gázos volt eleinte. Win 7 kellemes meglepi és játékoknál is jól megy. Az összes normális gépteszt, gameteszt manapság már win7 alatt megy minden normális oldalon.

    Ezért is mondtam hogy aki pampog flash ellen win-en az vagy egy szemetet használ vagy a program gáz mert ha nállam normálisan megy laptopon akkor egy x4-es procival nehogy már ne menjen. De vannak akik megmagyarázzák hogy akad, túl sok erőforrás, stb.

    Aki xp-t használ az barlangban is lakhatna ennyi erővel minek fejleszteni, házat építeni mikor ott a jó kis barlang. De ez nem változtat hogy te is lenéztél azonnal tehát semmi felháborodni valód nincs ezen.
  • Justil
    #129
    csak azt nem tudom, h akkor miért használja mindenki ezerrel, miért ilyen népszerű? én valahogy nem hallottam erről, hogy a PS is állandóan bugzana, habár ettől még nem kizárt, hogy így van. csak most hallok erről először :)
  • Ability
    #128
    Itt a fórumon mindenki megmondóember. Különösen az ilyen jellegű híreknél. Én sem vagyok kivétel alóla. Viszont amikor a nulla információértékű kommenteddel leszólod az emberek egy nagyobb csoportját, hát azt nem szívesen fogadja senki sem. Nálad jól működik, örülünk neki, tényleg. Nálunk nem. Nyilván mi leszünk kisebbségben, de ne akard már jobban tudni, hogy mi milyen problémáktól szenvedünk. Főleg egy finoman szólva sem meggyőző érveléssel, melyet a kommented végén leírtakkal saját magad is cáfolsz. Mostanában amúgy divat belinkelni a Firefox fagyási "indokok" toplistáját, ha akarod vess rá egy pillantást. OSX alatt minden második programfagyás a flashplugin miatt van. Úgy 50-ből 30-at simán kitesz.
  • Airbus A380
    #127
    például leszóltad az összes xp-st.
  • Ability
    #126
    OSX-en a Photoshop is állandóan összeomlik. Az emberek nem akarnak váltani, mert maga az OS kellemes, szeretik. Az Apple és az Adobe vitája mindkét oldalról szánalmas. Jobs dacos kisgyerekként elutasít mindent, az Adobe pedig hanyag magatartásával kiérdemelte bizonyos emberek kritikus hozzáállását. Egyébként nem csak Jobs járatta le őket, az Adobe is szitkozódott eleget a fejlesztői blogoldalukon.
  • sathinel
    #125
    Én 32 biten használtam és nem volt gondom. De mivel win-re is sokan sírnak ezért írtam win-t de te kapásból leosztottál miatta. Persze nekem vannak előítéleteim csak:D
  • sathinel
    #124
    ?? mondtam valami gázosat? retardált, vagy csöpp agyú az már nagyon durvának számít?:D a kultúra ott kezdődik mikor leosztok valakit akinek a szokásait sem ismerem de majd én megmondom? Agyatlanul vádaskodni? Mert akkor én nem leszek kultúrált......
  • Justil
    #123
    Hallod, azok után amit Jobs és az Apple mondott és csinált a közelmúltban, én se foglalkoznék az OSX-el. Persze azt vágom, hogy ez a dolog már régebbre nyúlik vissza, de amúgy érdekes, a legtöbb flash tutorialt még mindig OSX-en veszik fel, valahogy mégis megy nekik akkor a dolog (és nem panaszkodnak annyira).
  • Ability
    #122
    Retardált vagyok, mert te is retardált módban írtál. Örülök hogy nálad gond nélkül megy, attól ez még nem jelenti hogy mindenkinél problémamentes. Az pedig értékelném ha nem Te akarnál ítélkezni más tapasztalata felett. Az Ubuntu használatod pedig eléggé korlátoltnak tűnik, mert egyéb esetben biztosan találkoztál volna valamilyen kellemetlenséggel. Főleg a teljes képernyős mód és az ékezetes karakterek terén. Meg az "elveszi a fókusz a böngészőtől" dolog. Ubuntu 64bites kiadása alatt pedig siralom az egész. Én például ez utóbbit használom, sokan ellenzik, de valójában egyedül a flashplayer szarakodik alatta.
  • Airbus A380
    #121
    A fórumon megkövetelik a kultúráltságot....
  • sathinel
    #120
    Ezt miből sikerült leszűrni? Ubuntu alatt is használtam és xp-n is. Kicsit kifejthetnéd mire gondoltál. Ja amd proci van haveromnál és nállam intel. Nálla amd vidkari nállam intel. ÁÁÁÁ biztos ez volt a gond..... Mert oprendszer eng win7 home premium mindkettőnknél és teljes verziós nem warez....

    Persze nem ismerem a gépeket és csak windózt istenítem...... Retardáltnak lenni egyébként milyen ha már megkérdezhetném. Gondolom sok szép halud van meg elképzelésed a világról ha ilyesmiket olvasol ki abból amit írtam.

    Nekem pl Ubuntu alatt mikor használtam nem volt sok gondom flash-el. Vagy csak nem használtam extrém flash progikat de ment. De én azokra gondoltam ha nem tudtad felfogni csöpp agyaddal akik win alatt x4 procikkal azon sírnak hogy nem megy. Gondolom te is ilyen lehetsz ekkora IQ-val.
  • Ability
    #119
    lol, erre nem tudok mást írni. először lelámázol mindenkit, miközben windows newbie vagy, majd leírod hogy nem érted a firefox miért működik máshogy. gondolom biztos azt hitted hogy a flashplayer minden gépen és minden oprendszeren ugyan olyan jó, igaz? ömg
  • sathinel
    #118
    Ja szokásom hogy ha tetszik valamilyen oldal akkor benne hagyom és csak a fülek közt lépkedek a böngészőben nem zárom be soha szinte őket. Ezért van ennyi oldal nyitva. Van hogy több cikk, vagy videó, stb tetszik akkor azonos oldalból is lehet 3-4 nyitva.
  • Ability
    #117
    Az OSX-el sem foglalkozik, a kettő együtt kitesz azért olyan 10-15% részesedést. Százalékos értékként kevésnek tűnhet, érintett személyekre kivetítve rendesen sok emberről van szó.

    A böngészős példa nem igazán hiteles, mert a kis böngészők mind forkolt fejlesztések. Valamelyik nagy böngészőre épülnek, így valószínűleg azonos lesz az eredmény. Böngészőkből pedig fel lehet sorolni 100-at, a Flashplayert pedig csak 3-4-5 platformra kell fejleszteni. Persze a Linux is szerteágazó, de a fejlesztéshez szükséges komponensek minden disztrónál azonosak, 1-2 helyen különböznek csak. Windows alatt is változnak az API-k, ott is megoldják a visszafelé kompatibilitást. Mint ahogy az Adobe is megoldotta, de a teljesítmény borzasztó.
  • Airbus A380
    #116
    Tudom, hogy a szolgáltató csak bírói parancsra adhatja ki még a rendőrségnek is, de sokakat már az is bosszant hogy tudja a GOOGLE az ipé-t,
  • sathinel
    #115
    Ja azon én is csak borulok mikor flash megeszi a gépem szöveggel jönnek. Közben 6 napja megy a win7 egy acer aspire 7715 laptopon, és chrome alatt most 24 oldal van nyitva chrome-ban, 27 oldal FF alatt, és ha operát megynitom néha ott még van kb 15-17 oldal nyitva. Chrome, FF szinte mindíg be van kapcsolva. És filmeket, mindent nézegetek alatta. Ha volt gondom akkor is csak böngésző ujraindít és ment megint. A gépemnek eddig nem okozott igazán gondot a Flash.

    Lehet hogy akik itt pampognak azoknál xp-van vagy XT-n netán már 286-os gépen nyomják, vagy überlámák hogy feltettek valami szart ami miatt nem megy de számomra kicsit érthetetlen. Ez a laptop nem egy erőgép.
    Most akarok venni egy x6 -os amd vagy intel pc-t brutál teljesítménnyel.

    Arra tud valaki válaszolni hogy magyarított FF ugyanaz a verzió mint az angol? mert havernál láttam fagyást, és folyamatosan kilépett, én meg néztem rá hogy mi a szart csinált. Elindítottam én is úgy hogy nyitva volt melette vagy 40-50 oldal, és nállam ment símán. Nem értem Kb ez olyan mint a sámánizmus? Van akinek megy van akinek nem? Mitől függ ez? Hit kérdése?:D
  • Justil
    #114
    Más kérdés, hogy a linux mekkora részesedéssel bír a flash-t megjeleníteni képes gépek között. Hülye példa, de amikor weboldalt fejlesztesz, optimalizálsz IE-n, FF-en, Chrome-on, Operán és esetleg Safarin kívül másra is? Pedig van még tucat böngésző, csak épp a "térképen" sincsenek rajta kb...



    érted, nemtom mennyire hiteles a kép, de ha az, akkor kb. "érthető" hogy az adobe miért szarik a linux supportra. ettől még patkány dolog, ezzel egyetértek, de üzletileg...
  • Justil
    #113
    hát ja, ez egy nyilvánvalóan orbitális fail az Adobe részéről
  • Ability
    #112
    Az utolsó bekezdésed pontosan magyarázatot ad az előző kommentedre. Windows alatt lehet tényleg csak apró kellemetlenségek fordulhatnak elő maximum. UNIX rendszerek alatt viszont szó szerint használhatatlan. Teljes képernyős módban kifagy, gyakran omlik össze a plugin, olykor 100% prociterhelést okoz üresjáratban, elveszi a böngésző fókuszát, ékezetes karaktereket nem csipázza Linux alatt, de ha Ctrl-t lenyomod közben akkor gond nélkül beír bármilyen karaktert. Illetve úgy általában irreálisan leterheli a gépet. Windows alatt ezek nem vagy esetleg részben fordulnak elő, Linux alatt tényleg használhatatlan. A probléma pedig hogy nincs változás, pedig régóta "támogatják" a Linux platformot is.
  • Ability
    #111
    Felesleges is bonyolítani, röviden: az összes modern böngésző kellően gyors az átlag felhasználást tekintve. Mindegy mi a teszt végeredménye, az átlag egyszerűbb animációknál valóban nem számítanak az apró különbségek. Tehát általánosságban ki lehet jelenteni, hogy tényleg baromság ezeken lovagolni. Csakhogy egy bizonyos terhelési határ felett a kis értékek nagy különbséget szülnek. Ezekkel valóban ritkán lehet találkozni, de attól még léteznek és olykor ügyelni kell rájuk. A böngészők lassan haladnak előre a sebességnövekedést tekintve, de hosszabb időszakot vizsgálva minden böngésző nagyobb teljesítménynövekedést könyvelhet el.

    Másik kedvenc példám: az IE6 úgy szar ahogy van, mindenki ezt mondja, minden tesztben durván leszerepel. Ettől függetlenül sok animációnál sokkal az egyik legfolyamatosabb élményt képes nyújtani. A szintetikus tesztek nem jelentenek semmit, az IE8 odaver az IE6-nak, miközben szaggat alatta minden animáció. Másban viszont lehet gyorsabb.
  • Ability
    #110
    A tesztek sok apró és elnagyolt mérések alapján szolgálnak egy globális eredménnyel, mely a böngésző minden tulajdonságát kiértékelve és összesítve születik. Ez a sok apró teszt nem eléggé alapos, a végeredmény túl általános minden területet beleszámítva a kalkulációba. Neked specifikus körülmények között kell dolgoznod, itt a böngészők között nagyobb eltérések lehetnek, ráadásul ha Te animálsz az oldalon több objektumra való kihatással együtt, akkor halmozódnak a különbségek. Te a végeredmény különbségekről beszélsz, értem én. Csakhogy egy elnagyolt és összesített globális teszteredményt nem tudsz ráhúzni egy specifikus és halmozott körülményekkel járó művelet végeredményére.

    A modern böngészőknek nincs problémájuk animálni egy elemet. De ha az oldalon sok-sok apró elem van és mindegyikre teszel CSS3 border-radius illetve box-shadow értéket, MAJD az egészet egyszerre próbálod animálni... nos... ebbe eléggé belepusztul az összes böngésző. És hogy lassúságot tapasztalj sajnos nem kell ennyire szélsőségekben gondolkozni, sok dolog képes megfektetni bármelyik böngészőt, pedig nem is mondanám "extrém felhasználásnak". Ha a böngésző ebben a példában vett esetnél csak 5-10 ms idővel gyorsabban teljesítene egy fvhívást, akkor annak máris hatalmas sebességnövekedés lenne a vége.

    Újra leírom, Te a végeredményről beszélsz, értem. Irreális is lenne egy fvhívás között 100-200 ms különbségekről beszélni. Csakhogy a rövid időtartamú animációknál az apró (5-10ms) különbségek akár duplázhatják is a framerátát. Végeredményben nem mindegy hogy 1mp alatt 30 lépésből animál (FPS) vagy 60-ból. (hülye példa)
  • Justil
    #109
    hát akkor nemtom. biztos különleges vagyok XD
  • Ability
    #108
    #86: IP-t tárol, de hogyan nyomozza vissza az IP-t? Térségre még be tudja lőni elég pontatlan módon, de személyhez és általában településhez már nem tudja kapcsolni. Az internetszolgáltatód nem adja ki neki a dyn IP adatokat, a hatóságoknak is bírói végzés kell hozzá, önmagában nem tudják személyhez kapcsolni.

    #90: maga a jelenség tényleg aggasztó lehet, de a több milliárd felhasználói adataikat statisztikán/célzott hirdetésen kívül tényleg nem tudják másra haszni, már túl nagy az adatmennyiség. :) Egyébként az EU-ban keményen szabályozzák az adatvédelmi vonzatát a dolognak, pár hónapig tárolhatnak rólad adatokat, ezután minden személyes adatot (ip cím) névteleníteni kell, majd kb. fél év után kompletten el kell távolítaniuk ezeket az információkat.

    #91: Chrome rajongó vagyok, de ez az állítás nem teljen igaz. Azért nem tudták feltörni, mert pont a verseny előtti napokban foltoztak be egy biztonsági rést, a versenyzők pedig nem találtak többet. A Chrome valóban erős ilyen téren is, de nem létezik tökéletes védelem, illetve idő kell a hibák kiismeréséhez. Az Opera sem panaszkodhat ilyen szempontból, szerintem az sem rosszabb.

    #92: Az FF elég rosszul áll ilyen téren, terjedésnek indult, potenciális támadási felület a részesedése miatt. A többi böngészőre is ez várna ha egyszer elterjednek ennyire.
  • Ability
    #107
    #83: Nem tudom melyik volt, majd előkeresem. Az összes böngésző leszerepelt benne, a különbség csak az animáció folytonossága volt. Az IE9-nél SVG-ről volt szó, mellesleg itt pont nem érdekel egyik másik böngésző sem, szimplán csak örülök az IE előrehaladásának. Youtube-on lehet sírva röhögni, pedig teljesen logikus az érvelésük. Reklámokból élnek, nem tehetik meg hogy reklámok nélkül ágyaznak be egy videót külső oldalra. Saját maguk oldalán simán meg lehetne csinálni, külső oldalon necces Flash nélkül. Ugyan így a képaláírások. Az adatfolyam növekedése nem feltétlen jár minőségemelkedéssel. Különböző tömörítési eljárások ugye. A tartalmat eddig is ki lehetett lopni akár egy Chrome Inpectorral is, attól még él az állítás hogy kevésbé lehet védeni. A perifériák alatt pl. a webkamerákra kell gondolni, a YouTube-on élőben vehetsz fel videót a webkameráddal. Pornóipar: fingom nincs hogy a weboldalaikon milyen formátumban és milyen lejátszóval stream-elték a videóikat.

    #84: nem kell ide ez a féltékenykedési reakció. A Chrome a Google hátszele miatt tejed ilyen gyorsan, de ettől függetlenül minőségileg is odateszi magát. Az Opera is minőségi, szó sem róla, de emiatt nem kell leminősíteni egy böngészőt szakmai szemmel. Am nálad is és nálam is ugyan úgy megvan az érzelmi alapon való döntés. Szakmaibb érvekre támaszkodunk, ettől még van kedvencünk, nem teljesen objektív a véleménye senkinek sem. Maximum egyeseké közelebb áll hozzá. Órákig tudnám sorolni hogy a Chrome miben és miért jobb, ettől függetlenül nem mindenben teljesít fényesen és tele van pár apró hibával, hiányossággal már régóta. Ezért szokott bizonyos témában megosztott lenni a véleményem. Safarit sosem nem használnék Windows alatt, mert nekem kényelmetlen, de ettől még technológiailag egy élenjáró böngésző.
  • sanyicks
    #106
    az a gáz hogy kb csak neked jó. Nekem is megakad a flash, a halál faszára ugrik léptetésnél jútúbon, nem oda ahova klikkeltem, stb.