105
MARUTI Suzuki Rajongói Fórum
  • Galy
    9évig hajtottam egyet, szerettem, érdi lejtőn 150km/h a rekordom :D
  • edios
    A:sd.asd.ADA

akkor már vegyél vmi opel astrát, 250-300-ér lehet kapni, és azok már normális autónak számítanak
  • ratgab
    Jah és olyan kicsi a csomagtartó, hogy nagy bevásárláskor nem fér bele minden :-D

• ratgab
    Jaj istenem! Már 20 éve nézhetem ezt a kocsit (1-es hozzászólás, pont ilyen színű) a garázsunkban. Kellemes kis jószág, már nemtom hányszor lerohadtam vele.

Aki ilyet akar venni, annak tanácsként tudom mondani a miénk gyárihibás gumikkal, gyárihibás váltóval gördült ki a futószalagról (édesanyám még 20 évvel ezelőtt újonnan vette).

Jah igen és a hangja, mint egy gyorsabb fajta traktor: 100-nál még nem hajtottam tovább, mert ott már félek, hogy szétesik alattam, pedig nem vagyok csak 75 kg. :-D Miénk 5-6 liter között eszik, szóval gazdaságosnak gazdaságos.

Nem nagy méretű embereknek való, 180 cm és 90 kiló fölött nem ajánlom, mert csak szorongani fogsz. Viszont szerintem türelmetleneknek ("autót akarok... Most!), illetve első autónak megfelelő, de hosszú távra valami masszívabbat érdemes venni (én úgy hívom, hogy japán trabant, kb olyan masszív).
  • Tinman #21
    Ne. Ismétlem, NE vedd meg.
    Az egy dolog, hogy 50-es ütközésnél már félő, hogy elhagyod valamelyik kiálló részed, de egy iszonyat konstrukció. Valami gondja állandóan van.
    Ahogy itt már említették, vegyél inkább egy Ladát, abba még olcsóbb az alkatrész, kevesebb zűr van vele és piroslámpánál állva hagyod, a Marutikat az 100% és olcsóbb... ha megtanulsz egy Ladát jól vezetni, utána már egy tankot is fél kézzel elhajtasz.
  • REPS0L
    havernak van egy, nagyon veszett.
  • Firerock
    Én ültem swiftben(1. szériás) és van egy ha jól emlékszem 92es Marutink,hát a Maruti nekem jobb volt,és ezt vicc nélkül mondom,a swift(0 felszereltségű,cserekocsi volt) elég szar gép szerintem...
    Én nagyon szeretem a mienket,naponta hajtom,városba hibátlan,nagyobb(20km<) utat viszont nem vállalnék velea rossz felfüggesztés és az úttartás miatt,ha egyedül vagyok 110-et nagynehezen megy de akkor már nagyon könyörög:)
    összességében városi sportautónak tökéletes:)ilyen célú használatra kispénzért csak ajánlani tudom!
  • cicai
    sztem nagyon szar és kénelmetlen:S:D
    Engem a tekerős gokartomra emlékeztetett xD
  • kakaoskalacs
    7-en belefértunk egyszer : D egy ilyenbe OMG jo kocsi amugy : )
  • PrasCo
    Tipikus. "Ha az autód kisebb, mint az enyém, nem vagy érdemes az életre." Gondolom, ha már a farokméret nem meggyőző...
    Vagy az a "mammer" egy Hummer H1-gyel nem ugyanúgy ment volna be eléd?
  • greg benz

• Micsu
    nahát a fost is formálják? :D
  • PrasCo
    Szó se róla, személy szerint tulajdonilag nekem sincs egy darab motorizált kerekem se, nemhogy négy... és belátható időn belül nem is lesz. :] A Maruti meg korrektül elvitte az embert A-ból B-be, a fűtés is igen hatékony volt rajta (nem utolsó szempont! :D ), a fogyasztása pedig természetesen szintén olyan, amilyent egy ilyen kisautótól az ember "elvár", sőt, még jobb. Mondjuk a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy élete végén azért elég rendes szervizköltsége lett, de a család még úgy is sajnálta, hogy ma már egy Fiat Punto van a seggünk alatt.
  • spy803
    Ilyen autó jött belém egy 70 és halál közt lévő mammer sofőrrel. Tűzre az összeset. :D
  • bardocz
    És inkább ilyennel tanuljon meg valaki vezetni. Bátrabban beülök olyan ember mellé, mint aki még csak szervót meg fékrásegítést látott.
  • bardocz
    Viccelsz, én most boldog lennék vele:)
    Ültem egyben egyik nap, és városba teljesen korrekt. Bár nehezen férnék el benne. Ha választanom kéne, inkább egy swift, az nagyobb valamivel.
  • PrasCo
    Ma már én is inkább mosolygok rajta, de azért igyekszem nem elfelejteni, hogy volt idő, amikor a családom még elképesztően boldog volt egy ilyennel, mint az első saját autóval...
  • milk4
    :D:D:D:D:D:D:D

Mi ez a bevásárlókocsi?:D
  • RS
    Én azt hallottam róla hogy gazdaságos gépezet.
    Bár akkor inkább egy első generációs Renault Twingo, azt modják megbízható, de a kinézete már nem annyira megnyerő.
  • tigeroo
    akkor már inkább egy zsiguli....
    egy ilyenbe bele sem férnék valszeg :D
  • Kongy
    ahh gyönyörű. most fogsz venni? hát mondjuk a trabinál jobb...
  • zolo
    100-150 rugó a normálisabb fajta. Én ilyet használok kb 2 éve, család második autója. Engem még seholsem hagyott ott, bár javítani már kellett nemegyszer...Meg a motorja megakadt, kifojt belőle az olaj, már a második motorját eszi...

100-at viszi simán, de 90-nél tovább nemhajtom, ott már nagyon ordít és kínzás. Nem egy életbiztosítás menni vele, menetszél nagyon megtudja dobni főúton, akár egy kamion is, figyelni kell. Városba viszont ideális, 60-70-et gyorsan fel lehet venni vele.

Szeretem, de saját autóként nem vennék.
  • Lacee86
    Hm, el is fogadnám, mégiscsak saját kocsi lenne. :) Mennyibe fáj egy ilyen kb.?
  • Animefox
    Akinek van Marutija vagy szereti ezt a kocsit az írjon bátran, én most fogok venni egyet. :)
  • Animefox