105
MARUTI Suzuki Rajongói Fórum
  • Tinman #65
    Remélem azért nem a Marutival akarsz esztergapadokat szállítani... mind a kettő kicsi, rakterük alig.
  • Tinman #64
    Fel nem hoztam volna, ha nem látom egy mondatban a Marutival.
  • Tinman #63
    Ja, meg a több műszaki gond a marutival a drága alkatrészekről nem is beszélve... mert Lada alkatrészekhez képest szinte bármi drága.
  • 0ppika

• bakvarnyu
    Az biztonságos lenne?Mindig beleborzongok amikor elmegyek egy ilyen mellett, látom a benne szorongókat mi történne velük ha felborulna vagy akármi.
  • solo
    Gecc, ha ilyen fostalicskát vennék, ezt is csak a hátsó ülésről vezetném XXD
  • zolo
    Tavaly januárban a nagyonhidegben a miennek felmentem Bp-re Kecskemétről, egyhuzamban az este lehúzott majd 200 kiométert hiba nélkül, nulláson és bevezetőn mondjuk hátrányba voltunk :D
    Fűtés fel, ablak le, fűtés le, ablak fel, párásodással van a legnagyobb gond hidegben a kicsi kocsiban.

Olyat is csináltam már vele, amit Marutitól ritkán lát az ember, előztem :D
  • pszihopata
    a smartot sem kell fikázni mert jó gép

akinek van rá pénze és egyedül v. ketten mennek tökéletes városi autó,könnyű parkolni-biztonságos-jól megy /dízel is/ és jól néz ki

vezettem tetszett,de nem értem mit keres ebben a topicban

aki meg egy ladába városban beletankol 10 litert az hiába példálózik azzal hogy olcsó az alkatrész,kurva drága autózni vele
    jó gép volt a lada csak mára rohadt elavult,nekem volt-szerettem de már nem kéne max gázzal

jó swift meg nincsen 250-300 alatt úgyhogy az sem ez a kategória
  • pszihopata
    ja hogy neked ennyi a különbség?
  • Animefox
    max 130-at szánok rá és 800 DX-et veszek mert az jobb mint a sima 800, felfüggesztés, hátsó ablaktörlő, meg eleve jobban felszerelt a DX. Félévente párszor elmegyek nagyobb távolságokra de aztán csak ennyi, a környéken, a városban, itt ott amott mennék vele amikor kell. Bevallom nincs szükségem nagy autóra de motorra se. :) Kizárásos alapon...
  • tom235
    Hát ja a smart tulajdonképpen nem jó semmire sem, pluszban még ronda és drága is.
    A maruti viszont egy egyszerű olcsó és alap közlekedési eszköz. Városba jó az, autópályán meg nem kell vele virgonckodni, be kell állni vele a kamionok közé és akkor nincs probléma.
    Én mindenképp a maruti mellett voksolnék ebben az árkategóriában. 100-at simán megér.
  • Animefox
    Továbbá ne hagyjuk figyelmen kívül ezeket a mocskos szarokat se... A Maruti ezeknél is jobb!

• tom235
    És mióta szokás két 20 évnyi korkülönbséggel bíró konstrukciót összehasonlítani?
  • Animefox
    Igen teszek rá, mások is mondták eddig, de te most végleg meggyőztél... Bár az indexes fórumon valaki azt írta hogy a kocsit kicsit lassítja...
  • Animefox
    800 ccm mindkét kocsi.. Smartban csak két ember fér el... alapjában női kocsi... annak sincs nagy raktere.
  • Tinman #50
    Karbonszálat akart mondani
  • Tinman #49
    A Smartot is fura dolog egy mondatban látni a Marutival.
    Kis autó mind a kettő és ennyiben ki is merül a hasonlóság... a Smart mérföldekkel komolyabb autó, sajnos pofátlan áron.
  • tom235
    "tiszta alu az egész," - WTF?
    Te is nagy szakértő vagy ám.... Véletlen nem tévesztetted össze az A8-al?
  • Tinman #47
    Papírmakettek topicba illő autó... majdnem vettünk egyet.
    Mennyiért is kínálták akciósan 1.8 millió... atyaég, ha belegondolok, hogy majdnem elhoztuk azt a fost
  • Tinman #46
    800 ccm vs 1500 ccm. Most lehet nevetni.
  • Unreal1942
    Igen a swift 1 talán a legjobb vétel, ha nincs pénz jobbra.
    Bár ez még nem a 100 ezres kategória.
  • Unreal1942
    Egy ilyen autónál nem is baj, hogy nem megy mint a rakéta.
    Első autónak jó lehet. Csak óvatosan közlekedj vele. Nem éppen biztonságos járgány.
  • Vlala #43
    Hatalmas poén egy ilyen autó.
    Akkora, mint egy Kispolski, négy ember vagy öt(hat) őrült lazán belefér, városi dugóharcban (nem olyanban, rossz, aki rosszra gondol) csak a Smartosok az ellenfeleid, és ha teszel alá négy gyári Suzuki 13-as felnit peres gumival, azzal hatalmasat dobsz a külsején. :)
  • Blum
    Neked tökéletes autó lesz ez!
  • Animefox
    Életem első kocsija lesz a Maruti, holnap megyek a haverom ismerőseihez a lőrinci autópiacra, ott kapok segítséget és 130 körül veszek egyet mert pofás és aranyos és szeretni való kis piszok :D Továbbá borzasztóan szenvedek a helyhiányban és az éves költsége ennek az autónak a legalacsonyabb a magyar piacon. 0.8-as motorral egyedül a Smart jobb.
    Nem országútra tervezték de Pest körül mozogni és városi kocsikázásra pont jó nekem. Több tulaj is mondta hogy bírja a 130-at, de ott már elég hangos, 90-100-at jó beállítással lazán nyomja... Szélső sávban óvatosan akkor is lehet közlekedni vele.

Rohadt sok Maruti van az utakon... nem véletlen. 2010 van ha szar tipus lenne már rég kihalt volna az utakról...
  • Blum
    Suzuki Alto.
    Egyik kedvenc kocsim. :D
    Régen volt nekünk egy,újan vettük. Piros lámpánál városban 0-80-ra szószerint mintha ágyúból lőtték volna ki. Azt a pici kasznit az 1.1-es motor vitte mint a szart. Megkockáztatom,hogy a mostani Ibizánkat lehagyná városban. Pici-fürge,megbízható. És még faterom is kényelmesen elvezette,a maga 190 centijével és 90kilojával.
  • sanyiute
    Városi autó anno én is gondolkoztam a kocsin de inkább akkor egy Suzuki Swift
  • pszihopata
    a suzuki alto második generációja megegyezik a maruti 800-al

tökéletes olcsó autó 350 forintos benzinárhoz városi használatra,csak megkimélt példányt kell belőle venni
    150 ezerért már simán kifogható egy normális ez egy robogó ára

ennyi pénzért nincsen jobb autó!
  • ratgab
    Maruti-ban már 5-ös sincs ... :-D
  • pszihopata
    'Lada hatalmas előnye az erős motor"

-nah ezen is felröhögtem!

/volt ladám/
  • Tinman #35
    Széthajtott, padlógázas, 4 sebességes igen.
    5 sebességes, megkímélt 1500-as kizárt.

Utálom a Ladát nyugi /50k-t beletettem anno/, de ezzel a pncimerci kategóriával nem égetném magam. Lada hatalmas előnye az erős motor, ill. az, hogy gyak. a sarki közértes is tudja szervizelni és cefet olcsók hozzá az alkatrészek.
  • bakvarnyu
    mér , az általad ajánlott LAda meg lazán megeszi a 10 litert
  • bardocz
    Semmivel nem jobbak a hasonló korú kisautók töréstesztjei.
    Új swift meg tökéletes.
  • Sir Quno Jedi
    Abban az a vicces, mikor az új céges suzinak rátettem a kólásflakont a tetejére és behuppant a karosszéria, de rendesen. Azon röhögtünk vaze!
  • Sir Quno Jedi
    Na azt próbáld meg szervizeltetni...
  • Sir Quno Jedi
    Itt van mindjárt pl. egy 120 lovas 2ezres benziens fehér kombi 1994-ből. Ez bárkinek, bármilyen célra megfelel.
  • tigeroo
    akkor már inkább opel calibra
  • tigeroo
    hát igen. amúgy én a swiftet sem ajánlom, ahogy lentebb aztis fikázták hogy milyen szar papírkocsi stb. na én ezt addig nem hittem el amíg láttam a méh telepen egy félig lebontott swift vázát...tiszta alu az egész, inkább gyűjtsön még az ember valami jobb kasznijú autóra, mert lehet hogy most olcsón kijön a dologból de a koporsók nagyon drágák manapság...

az meg megint más tészta hogy 5.ben már sávváltásnál is mintha fel akarná dobni szerencsétlen kocsit a légellenállás
  • Sir Quno Jedi
    Annyiért már skorpót kap (a régebbit, az a jó, a béka az már fosch).
  • Tinman #26
    5-6 liter egy ilyen kis súlyú, kis teljesítményű (800 ccm!!!!) autótól erősen nem a gazdaságos kategória.

1.7-es céges dízellel járok 5 literrel. Vágom, hogy benzin vs. dízel, de azért az 1.7-es és a 800ccm-es között van egy is különbség.