105
MARUTI Suzuki Rajongói Fórum
  • MauroN
    #105
    Suzuki Altohoz milyen padlószőnyeget tudtok ajánlani? Mert gyárilag nincs hozzá..
  • krisztianp16
    #104
    Az szép :D Hát maruti is durva am...nekem mostanában van vele szerzíz gondom de remélem mostmár jóllesz minden... az ülése egészen jó.Szombaton levezettem eléggé sokat vele...de vílágvégére nem indulnék el vele :D Gázzal finoman játszok...110-115öt szoktam vele menni főuton. De sosse padlogázzal. Valószínű neked ezért is eszik ennyit mert nagyon szereted a gázpedált :D és nem tudom lámpákhoz, hogy mész oda...pl ha én látom, hogy piros akor üresbe rakom és szépen oda gurulok...sokan meg nyomják a gázmint az állat és pirosnál meg nagyfék...hogy mi értelme van nem értem :) Benzín pazarlás számomra.
  • Animefox
    #103
    Nem a kerék miatt nagy a fogyasztásod hanem mert hogy Swifted van és az nem a fogyasztásról híres, az inkább egy erős közepes. Másik ok hogy sokat eszik az hogy nyomod a gázt tövig és felpörög a motor. Lehet 3 hengeres. 110-120 ajánlott. Hogy Marutit kellett volna? Attól függ mennyit utazol és merre mész. Félévben egyszer látod az autópályát akkor nyilván a Maruti a javasolt. Egy átlagembernek meg bőven elég ez a kiskocsi. De ugyanez igaz a Matiz, Tico, Cuore-ra is... ejha mintha manapság nem is gyártanának kiskocsikat... csak én vettem észre?
  • falusi45
    #102
    Akit érdekel, a végsebesség 15-ös Continental premium contact 2-es gumikkal 177 km/h GPS szerint...Km/h számláló szerint 190 :o Szóval kicsit csal :D
    Már kicsit bánom, hogy nem egy 1.5-öst vettem, azzal dinamikusabban lehetett volna közlekedni valamivel, 102 lóerő azért már elég, de inkább a 130 Nm-es nyomaték ami igazán lényeges, az 1.3-as 112-jéhez képest.
    De amúgy imádom szeretem.
    Na jó hazudtam, szeretem, jó használati tárgy, lemosom minden héten, de semmi extrát nem ad...Na jó az az egy extrája van a többi autóhoz képest, hogy sose kell szervízbe vinni, mert elromlott valamije, mert ez megy mindíg :D
    Na még annyit írok le róla, hogy az ülése (ha lehet ennek nevezni) elég gagyi.
    ha már megvettem a legmagasabb felszereltséget, rakhattak volna bele gerinctámaszos ülést, mert 6-7 óra vezetés után eléggé kényelmetlenül érzem magam a kocsiban, meg a seggem is bepállik a gagyi szövetbe.
    Hú de nagyon elkanyarodtunk a témától :DD
    Lehet egy Marutit kellett volna vennem? :o
  • falusi45
    #101
    Nekem 2006-os Suzuki Swifttem van, kimondottan lomha, de legalább valamilyen szinten takarékos 1.3-as 92 lóerős motorral.
    De nyugodtan lehetne 70 lóerő papíron, nem érződik többnek :D
    6,5 literrel eljárkálok vele a városba, kicsit nyomva, hogy tartsam a forgalom ritmusát, ez a 2-es ben való gyakori padlógázzal való ki"gyorsítás"okat jelent.
    De amúgy tényleg semmi gond vele, legalább ennyit el lehet róla mondani, igaz, hogy 4 ezres fordulatnál megindul picit, de a mai turbómotoros, meg dízel autókból átülve elég vérszegény a motor alacsony fordulaton.
    Országúton 4,5-öt eszik.
    Autopályán 8-8,5-öt 140-150-el...Ezen nincs mit szépíteni, simán bekajolja, nem tudom mitől, talán a 15-ös gumik teszik ezt, de Pestről jöttem haza egy másik ugyanilyennel amin 14-es gumik voltak, az is 8-at bekajálta pályán.
    Lehet azért mert 4ezret forog nemtom, de érdemesebb 120-al menni akinek nem számít az idő, mert akkor csak 6,5-7 litert eszik...
  • krisztianp16
    #100
    nem engedi felrakni...szutyok... akor Így
  • krisztianp16
    #99
    kép lemaradt :D
  • krisztianp16
    #98
    Háát itt győrben sok van még! Persze adok képet és tanácsokat is... pl ma volt cserélve vezérműszíj, és vízpumpa (vetem 2gömbcsuklot is de kiderült, hogy nincs bajuk..) szóval 2.5honapja vetem a kocsit..és a gazdája összintén monta, hogy most volt cserélve minden...erre szinte minden belevolt rohadva majdnem minden gyári...de ez egyrészt jó is hisz 21évet kibirtak :) de a gyertyák is belevoltak rohadva...azokat is kicseréltük most motorikusan is nagyon jó..fellet újítva szépen :) és márcsak egy hátsó kipufogó hisz az is jukas. szóval eladónak sosse hidjetek...amiket észre vetem azokat a hibákat be is valotta...a többit valahogy elhalgatta vagy esetleg ő sem tudta... ma 4órátol este 9ig szereltük...egyszerűnek tünik a szerelése de mégsem az... pl ha valaki neki ál kicserélni a vezérműszíjat 5ször gondoljameg azt ajánlom kegyetlen azt onnan kioperálni pedig ember azt hinné, hogy könnyü és az is...de hozzáférés nehéz nagyon. Nekem kicsit rossz volt a motorhangja ami mintha főtengelyes lett volna. De nem..vízpumpának 7lapátja van arrol 4levolt törve 3pedig levolt darálva. És edtöl volt kegyenlet betonkeverő hangja...most jó csak a jukas kipufogó idegesítő, de majd teszünk ellene :) Itt egy kép az új vízpumpárol és régiről...
  • Animefox
    #97
    Érdekes én is ezt a 100-110-et szoktam tartani, valahol ebben a sebesség tartományban fogyaszt a legkevesebbet a verda. Persze mindkét kocsi 20 éves így nem meglepő ha esetleg erre a tempóra is lettek belőve régen. :) Tatabánya sajna kiesik nekem, de majd egyszer ;) Fotókat rakjál még be, had támadjon másnak is kedve beírni ide. Egyébként kis polski fan voltam egész életemben csak sajna azok már kikoptak az utakról :(
  • krisztianp16
    #96
    Hát igen remekkis autok! :) Június 9edikén lesz Tatabányán találkozó lehet elmegyekrá én is :D ha gondolod és tudsz gyere és mehetsz vele egyett :) Én pl ma is kiporoltam :D Balatonon voltam fűreden és tihanyban győrből indultam. Ma ugy összeségében 250-260km tert mentem...és hát a mutatóm nem sokat mozdultmeg :D a km terekhez képest :) Jah és ami még fontos...100-110km ter óra közöt mentem fő uton kényelmesen viszi eztmég, és 4személyel, nem tudom ki milyen ismerős a 82es főuton, de Cseszneknél szerpentinnél eléggé durva.. jó nagy dombok :) Még a fülem is bedugul...ott igényelte már a tetőn a 3ikat...de hát valjukbe nem rossz teljesítmény 4személynél a 3hengeres 800as motortol :)
  • Animefox
    #95
    És ahogy emelkedik a benzin ára egyre büszkébb lehetsz rá. Nekem most egy Daihatsu Charade van 4 literes fogyasztással nem panaszkodok. :) Éltetem és dicsőítem a jól fogyasztó verdákat, főleg ha erős is. A Maruti kimondottan jól kaparja az aszfaltot, az én kocsim meg 90 lovas, szóval magáért beszél. Mindenesetre kipróbálnám hogy milyen érzés vezetni egy Marutit :)
  • krisztianp16
    #94
    Bocsi kicsit megkésve a képek.. :) ittvetemmég de már nyárigumival van ezüst felnivel :)
  • krisztianp16
    #93
    Igen..persze, hogy érdemes.Csak egy tanács elötte nézesd át...mert én is most beszereztem egyett, és háát lehetrá költeni...de 21éves auto, és szinte minden alkatrésze gyári...egyrészt jó másrészt nem jó... :D azért jó mert 21évig megy az azért durva...de visszont cseréltetni azmár nem annyira :) Új antenna, vezérműszíj, 2gömbcsukló, hátsó kipufogó...és most vennem kell egy új karburátort...ha valakinek esetleg ha lenne az üzenjen! Meg venném! :) De amugy tényleg nagyon ajánlom remekkis autók...
  • öregember
    #92
    tanácsra lenne szükségem, erősen gondolkodom, h vegyek egyet, második (rohangálós) autónak
    elsődlegesen a kis fogyasztás miatt

    érdemes ?
  • Animefox
    #91
    Tegyél fel nyugodtan! Kivi vagyok rá :)
  • krisztianp16
    #90
    Így van :) Majd ha kell teszekfel képet is.
  • Animefox
    #89
    Másik verdát vettem, de ettől függetlenül igenis jó kocsi és vezettem nem olyan rég... keveset fogyaszt és gyors, elővárosba városba kiváló !!!
  • krisztianp16
    #88
    Nahh látom sok kis takony aki még autotsem vezetett leszólja a marutit :D Amíg kocsitok sincs vagy még 17évessem multál el inkább kusolj :D remekkis kocsi, városi auto... és nézétek a korát ma is jólmennek... :) és 21éves kocsi a legtöbb :D Am fura így írni 2év után... de most olvasgatam :D
  • Vlala #87
    Kizsírozott szakadékban?
  • neoG
    #86
    Állat gép lehet, ha rögtön két kerékre áll
  • bardocz
    #85
    Kitépném sebességből, és elkezdeném a kézifékkel finoman lassítani anyósülésről, ezzel mégse menjünk már annyit:D
  • REPS0L
    #84
    haveré 140et megy :)
  • Dodo55
    #83
    Valahogy így lehetett :D
  • Dodo55
    #82
    Amúgy valszeg úgy történt, hogy az orrsúly, könnyű hátsó, elsőkerékhajtás, és tuningolt motor miatt eleve levegőbeemelkedhetett kicsit a kocsi hátulja.
  • Dodo55
    #81
    Almera asszem.
  • bardocz
    #80
    Nade milyen Nissan? Azért egy Navara-a nem fog feltolatni egy swift szerintem:D
  • Dodo55
    #79
    Hozzáteszem 3 ajtós Swiftje van, ami azért jóval masszívabb, mint a 4 meg 5 ajtósok.
  • Dodo55
    #78
    Láttam már 1-2 rommá törött Swiftet, és én is hasonló véleményen voltam, aztán egy haveromnak sikerült kicsit megcáfolnia a dolgot.

    Éppen műszaki vizsgára ment, balra fordult ki, mire jobbról meglátott egy Audit, 100-120 körül jött(lakott területen belül), és dudált, meg villogott, hogy ő bizony nem fog fékezni. Haverom már kint volt az út közepén, visszarakta rückwertzbe, és nyomott egy padlót. Épp hogy megúszta, hogy az Audis oldalról keresztül hajtson rajta, viszont addigra már ott volt mögötte egy Nissan...

    Érezte, hogy nekitolatott a Nissannak, kiszállt a kocsiból, mire a Nissanos a képébe nyomott egy rendőrigazolványt :D
    Közölte a rendőr, hogy a rendszámát meg se kellett néznie, mert benne volt a képébe, ugyanis feltolatott a Nissan orrára, majdnem betolatott a szélvédőn is. Ezek után még meg is dícsérte a rendőr, hogy ő is így cselekedett volna ebben a helyzetben, rendezték a kárt biztosítóval, és azt mondta a rendőr a haveromnak, hogy soha ne vegyen Nissant, ugyanis az TK-s lett(hátulról is kapott, mert mögötte is állt valaki, de az elhajtott gyorsan), míg a haveromnak talán egy karcolás lett csak a Swift hátsó lökhárítóján, és simán ment vele tovább a műszakira, ahol át is ment a kocsi :)
  • Zsolti9014
    #77
    Maruti első autónak szerintem teljesen korrekt.
    Nekem Fiat Uno 1.0 i.e. volt az első, maga az ezres motor elnyűhetetlen, óra szerint nekem 200 ezer volt kis híján benne már. Viszont az elektronyos része (és itt az injektort is értve) az kényesebb, nekem ez őrült magas fogyasztásban nyilvánult meg.
    Amúgy rendszeresen 5-en jártunk vele, egyszer 6-an, szóval el lehet benne férni, méretben kb. a Marutival egy kategória. Nem hagyott ott sehol, csak szívatott néha, de kifogtam. Másnak tökéletesen üzemel.

    A 45 lovas motor a 755 kilós kasznit szépen vitte, 130 volt a max. vele, de még persze ment volna...de minek kínozni.

    Utána jól jártam, a második autóm egy 1.3-as Swift '94-ből. Igen, talán a legpapírabb karosszériával.
    Városban 6-6,1-et eszik, vegyesben pedig 5,7-5,8 volt a legutóbbi, ez nekem tökéletes, és pár decit még lehet faragni. Az Uno a vége felé 13-at falt. A Swiftben van most óra szerint 128 ezer óra szerint, szervizkönyve 2003-ig vezetve, akkor 78 ezer volt, tehát még igaz is lehet akár (erre utal az olaj állaga is, és hogy nem is eszik belőle).

    Az Unóm tele volt extrával a maga kategóriájában, ebben meg központi zár + riasztó aztán annyi, de ma hazánkban ettől olcsóbban fenntartható autót nem sokat tudnék sorolni.
  • pszihopata
    #76
    pont az egyetlen szoci autó ami nem rohad /duroplast/:D

    egyébként egy szarhatár,no fék-no rugózás stb.

    /a maruti mégiscsak japán-indiai kocsi,más kategória/
  • tigeroo
    #75
    ja csak az már erősen korrodálódik mármint nem a 900ccm, hanem maga a VAS :D
  • pszihopata
    #74
    szerintem egyértelműen fogalmazott,hogy közlekedési eszköznek kell

    a rajongás nem ez a topic

    73'hsz -pont kétszer annyi,ügyes vagy
  • öregember
    #73
    akkor már ez, ha kisautó kell
  • SötétBarom
    #72
    Négyütemű trabant smafu? Harapós vas az is :D
  • mosoporr
    #71
    még ezért az autóért is rajong valaki???
    nagy az isten állatkertje...

    1 csúnya autó viszont keveset eszik de cserébe nem megy :D
  • Animefox
    #70
    Jaja :) Most lesz fizetés, nem tudom most júliusban vegyek vagy várjam meg az augusztust és vegyek drágábban? max 130-at gondolok, de 160 körül találtam jobbakat... vagyis jobbaknak tűnnek... csak hogy 200 körül már van swift is és ez zavaró. ezért inkább maradok 130 körül úgy is kell rá költeni picit, plusz 40 a reg...
  • Vlala #69
    Akkor lassítja, ha nem a megfelelő gumit teszed rá. Nagyobb átmérővel elvileg gyorsabb lenne, mert ugyanannyit foorog a kerék, de nagyobb a kerülete: ehhez a viszont 40 vérmes paripának is lesz beleszólása.
    A túl széles gumi ugyanezt válthatja ki, és a futóművet is jobban eszi 13-assal, mint a gyári, 12-essel.
    De amíg ilyen filléresek az alkatrészek, seráfütty, tényleg dögösen néz ki vele. :)
  • pszihopata
    #68
    csak a marutiba kevesebb olaj kell,olcsóbb gumi,csak 3 gyertya,kisebb akksi

    mikor megveszed a papírokon már 30-al kijebb vagy mint egy ladával

  • Tinman #67
    Ez minden autón létszükséglet.
  • pszihopata
    #66
    vegyél gumit,akksit,gyertyát cserélj olajat aztán számold ki!