Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1019057&postcount=1
Nem tudom mennyi idõ lehet mire a szürke dobozokból épület lesz, de szerintem emiatt a DCSW kiadásának idõpontját nem fogják csúsztatgatni, bár EDééknél ez már szinte kötelezõ <#mf1>#mf1>
https://www.facebook.com/groups/DCS.world
#ifdef DIRECTX11
technique10 Standart31
{
pass P0
{
SetVertexShader(CompileShader(vs_4_0, vs_main()));
SetGeometryShader(NULL);
SetPixelShader(CompileShader(ps_4_0, ps_main()));
SetDepthStencilState(enableDepthBufferNoWrite, 0);
SetBlendState(enableAlphaBlend, float4(0.0f, 0.0f, 0.0f, 0.0f), 0xFFFFFFFF);
SetRasterizerState(cullFront);
}
}
Tehát ha DX11 környezetet észlel akkor DX10-es 4.0-ás Vertex Shater és Pixel Shader hívásokat használ.
Szimpla leszállító fény (sárga és fehért) használnak fake_omni_lights néven.
Ha nem idióta EDéék marketingese akkor az FC2-höz kiadnak persze lóvéért egy 2.1-es upgradet az új EDM graf motorral és konvertált modellekkel, meg a TheatresOfWar Scenery választhatósággal.
Csak halkan jegyzem meg hogy a játék TheatresOfWar könyvtára nem véletlenül van ott <#wow1>#wow1>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha nem EDét, akkor engem 😊 Persze lehet, hogy az sem lesz meg hamarabb 😄
Ja, az FPS az tényleg vicc. Beraksz pár egységet, és egy F-15SE-t a Hog mellé ozt kb. 10 alá esik. - és akkor még Vegas fölé be sem repültünk !
Amondó vagyok, hogy jelen esetben egy kb. fél millás gépecskén talán már futna is a cucc valamelyest😞
HAVE A BANDIT DAY !
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Íme:A-10C napfelkelte No HDR
A-10C éjszakai képek
FC2-be is jó lenne ez a település megvilágítás...
FPS kimondottan elfogadható...igaz a graphics.cfg High visibility range paramétereket FC2-esre állítottam...
Az a pláne az egészben, hogy minden benne van a programban alapból AIM-9X (CLSID, repmodell, vezérlés) csak az egyes gépekhez való társítás (F-15.lua piszkálás) és a 3D modell hiányzik.
A 3D modellt Beczl már régen megcsinálta, a többi meg piskóta.
A gond az olyan fegyverekkel van amik abszolúte nincsenek a játékban, de az is megoldható már. Kérsz egy Piton-t a Viper-hez ?
Adsz egy 3D modellt és 1 hét alatt megvan !
Ha több ezer játékos "feltelepíti" a MOD-ot/addon-t, akkor jó eséllyel online is meg lesz elégedve mindenki a "láthatósággal" 😊
Minden azon múlik, hogy a többi játékos is azt a MOD-ot használja és akkor látható lesz ugyancsak minden fegyver Online is.
Nevada:
1. tippem: az USAF nem akrja, hogy részletesen minden látszódjék - kiveszik.
2. tip: dolgoznak rajta, csak hardware ügyileg nehéz megvalósítani a több ezer épület szép mozgatását (Vegas) az átlagfelhasználó gépén - altatják.
3. azért veszik ki, hogy Online-ban kompatibilis legyen Kamovval és FC2-vel !
...és akkor most elérkeztünk az FC2-höz: szerintem nem halott, de ha EDe is úgy akarja akkor meg pláne nem !
Megoldás ? Frissítik a Kaukázusi (jelenlegi DCSW térképet) terepet a Kamovhoz és az FC2-höz is, és akkor nem is lesz semmiféle probléma a Multiplayer-vel.
Kiadnak egy butított A-10C 3D modellt a játékokhoz így látni fogja mindenki a két Varacskos verziót online.
DCSW-repüli a C változatot, DCS-BS a darálót, FC2 pedig a többi "régit"
Ennyi. EDe dönt. Ha nem akarja, hogy a Varacskos eltûnjön a sülyesztõben (az FC2-vel egyetemben) akkor összkapja magát és kiadja a Merged Foltozást az összes termékéhez.
Szerintem 😄
HAVE A BANDIT DAY !
Minden gép repülhetõ, minden fegyver használható.
Kicsit meg kell piszkálni a dolgokat ozt annyi.
A gond ott van, hogy pl. az AIM-9X hiába mûködik nálam már két éve és hiába van sisakcélzó a Sason, a másik játékos online nem fog látni semmit az én rakétámból.
Ha lát is valamit a 9X-bõl, az csak egy kiírás lesz, hogy Zjátékos kinyírta Yjátékost 9X-vel.
A 9X jóformán láthatatlan, nincs füst/ hogy csak miután
HAVE A BANDIT DAY !
+
Legyen amraam meg R-77 meg minden ami modern... Egyébként nem, nincs 9x sem nem még sisakcélzó.
Akkor meg ez unfair és ellentmondó. Az F-15C gépen egy majd 30 éves fegyver... 😊
Én meg a modern cuccoktól kapok agfaszt. Indít, talál, paff. Dög uncsi. Lényegében az gyõz, aki elsõnek indít, mert sem manõverezés, sem akitív / passzív zavarás sem ér semmit. A legfontosabb dolog az emberi szem érzékenységének modellezése lenne, ami gyakorlatilag megoldhatatlan otthoni PC-n rendesen.
A Falcont is ezért kell sajnos szénné moddolni.
A spawnolásra hülyén kérdeztem rá. Az kérdés az, ha egy gép majd felszáll a bevetés alatt, akkro hány perccel korábban jelenik meg? Mert a Lonciban vannak külön olyan objektumok, amik statikus gépek, tehát úgymond nem röpképesek.
Legyen amraam meg R-77 meg minden ami modern... Egyébként nem, nincs 9x sem nem még sisakcélzó.
Az egységek oda spawnolnak ahova megadja küldetést készítõ, most hogy van script rendszer szinte akármilyen feltételt meg lehet szabni.. Pl megvalósítható hogy ha valaki beül az egyik gépbe akkor több ellenséges vadász jön ellenük vagy ugyan ez földi egységekkel akár...
De azt is meg lehet tenni hogy 8 F-15 járõrözzön egy útvonalon és amíg nem lépi át valaki az adott határvonalat addig nem történik semmi, de abban a pillanatban ha ez megtörténik az összes F-15 egyszerre fog indítani.. Éld túl! (nem fog sikerülni)
Egyébként az A-10C mintha kapna féldinamikus hadjáratot és én úgy érzem a random mission generator is egy újabb lépés a full dynamic felé.
Tudom, hogy sokan nem szeretitek a Falcon modellezését, de azért a modellezési korlátokat figyelembevéve nagyon élvezeteset lehet repülni más korkszakok jármûveivel.
Pl. FC2.0-ban van végre F-15C-n AIM-9X + sisakcélzó?
Lehetõvéi teszi történlemi hadûveletek valamilyen szintû modellezését. Azért ugye belátod, hogy egy Sz-300, Tor és egyéb modern rendszerekkel teleszórt Lonci és MiG-29 Szu-27 gépek egész más környezetet jelentenek, mint mondjuk F-15A gépekkel repülni a Bekka Völgy felett.
Lehet, hogy valakinek fontos a tûpontos HUD szimbolika meg MFD képernyõ, de nekem inkább nem. Nekem az a fontos, hogy korhû és viszonylag pontosan modellezett Sz-75, Sz-125, Kub stb. légvédelem van, légiharc rakékták nem az istenkirálycsászár szinten vannak és masszív légiharcok, amik spontán és megjósolhatatlanul jönnek létre a dinamikus hadjárat miatt. Igenis súlya van annak, amit teszel, mert nem elszeparált bevetéseket és 100% script "hadjáratot" repülsz.
Lehet, hogy ótvar a grafika sokak szemének. A Falcon legnagyobb hibája az baromira low res talajtextúra és szegényes objektum környezet. Emiatt a szárazföldi egységeket néha túl könnyû megtalálni. Meg sajnos az, hogy pl. néha képes esztelen dolgokra a motor miatt. Pl. rakétaindítóállás 1,5 mérföldnyire a radartól lenni, de ezeken lehet okos hadjárat és térképszerkesztéssel segíteni.
A Falcon inkább a változó takitkai helyzetet modellezi le faszán és a cselekedeteid és más cselekedeteinek hosszúváú hatását.
Azt viszont el kell ismernem - ha jól mködik - akkor a Lonci küldetésszerkesztõje világbajnok. Iszonyatosa aprólékos feladatok kidolgozását tesz lehetõ, minden kis hülyeség kijelöletõ célnak - pl. egyetlen távvezeték oszlop.
(A gépek spwanolása a térképre hogyan van?)
Erre írtam hogy nem tudod milyen... Ráadásul a Grúz-Orosz konfliktus hihetõbb mint akármilyen fiktív európai butaság... A balkán meg lejárt lemez. Esetleg Izrael- Pakisztán az ami érdekes lehetne de ott meg nincs semmi csak sivatag! 😄
Másrészt jah valóban unalmas lehet egy idõ után, de valamiért kétlem hogy ne vinnék tovább a fonalat, csak az a baj senki nem tudja merre. Ugye prioritás a TBS meg a mil projectek...
Lehet szidni az Edét és kell is van miért, de akkor sincs jobb és nem is lesz mostanság... 😞
Ez mégis miben relevás annak megítélésben, hogy szeritnem koncepció nélkül fejlesztenek összvissza, egymással nem kompatibilis dolgokat...?
Lehet akármilyen szép az A-10, de lényegében egyfeladatos gép. Egy idõ után egysíkú a repülés vele. Se csapásmérés, se vadászfeladat se SEAD sehol.
Hol van a nyíld adatbázis és fejleszthetõség? Sehol. Pedig errõl volt még szó még 2-3 éve is...
Hidd el az FC2 zsákutca.. Nem lesz kompátibils hozzá semmi csak amit a modderek összetákolnak.
Balázs te meg látszik nem repülsz FC2 -vel.. Nem repültél még igazán jól scriptelt küldetést 4 kamov 6 Su-25 + vadászfedezet vs NATO mindenféle... Semmi baj a krímmel, van tenger van hegy van lapos alföld. Hol a probléma?
Tudom, hogy nagy kérés, de a Krím félsziget és környéke helyett választhatnának már valami normális helyszín, ahol normálisabb hangulatú bevetéseket lehetne összerakni. Európa, Korea, stb.
Pedig nem csak az Apache kabin van kész de a Flakon 3D modell is már réges régen kész.
Valaholt a kettõ közt kellene megtalálni az aranyközéputatat. 😊
Alapvetõ gond, hogy - szerintem - mindkettõ motorja - a Falconé nagyon - elavult és fércmunka. Ez a Lonci vonal leszármazottjain simán látszik. Össze vissza kalapálgatnak, de nem egységes.
A Ka-50 vonal szerinem teljesen felesleges. Lemodelleztek egy gépet, ami a valóságban semmire sem jó. (Errõl már volt szó az BS topikban.) Nem kellett volna erõltetni a helit, hanem a jet harci gépeknél kellett volna maradni és azt továbbvinni. Persze ez csak magánvélemény.
Kár érte. Nagy reményeket fûztem a DCS-hez.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Mínusz kilencven pont.
Osztán mé? Megtalált ijedni Uncle Sam, hogy szétbombázzuk Fasz Vegaszt?
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
**--**
Most csak nekem nincs nevada vagy mi a rák?
Külön gond, hogy a textúrázást sem lehet állítani külön a fülkére/repgép skin-re/és a környezetre.
A fülke textúra maxon kellene a többi pedig lebutítva (mert miért is kéne szebbnek lennie) csak hát ez nem mûxik 😞
HAVE A BANDIT DAY !
Én fele ilyen szép grafikával is meg lennék elégedve, ha kbírná azt, hogy pl. ne legyen állókép, ha max. FOV táján becsapódik 6-10 nem irányítatlan rakéta. Az FPS zabáló és ricegtetõ hangokat lecserélték már végre?
Az is jó lenne, ha kibírná azt, hogy 200+ földi egységet, és 30-40 helit / repcsit és rakétájukat mozgatna.
A textúraméretekkel is kegyetlenül el vannak szálva. Ismerek olyan skinerreket akik fele / negyed akkora tettúraméretbõl is csinálnak ilyen szép gépeket. Persze ahhoz tudás kell, mennyivel egyszerûbb megnövelni a textúra méretet...
A sok erõfeszítés legalább egy féldin hadjárata kellene, hogy fordítódjon.
Nagyon szépen leírva.
Köszi szépen, ha haza megyek kipróbálom! <#eljen>#eljen>
Az optimalizációs észrevételed nagyon tetszett! <#vigyor>#vigyor>
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Bemész a konfig mappába, graphics.cfg-t megnyitod szerkesztõvel. Visibility range résznél, Low, Medium és High-nál. High-nál a structures sorban a második paramétert vedd le 20000-rõl 6000-re. Mentés és go to fly. Mielõtt piszkálod, archiváld a graphics.cfg-t, de ezt neked nem kel mondani... 😊
Ez lesz majd az optimalizáció az ED részérõl 😊
Ka-50
Persze egy hozzáértõ ember, egy pilcsi vagy a földi kiszolgáló személyzetbõl egy megfelelõ üzemeltetési szakember röpke pár óra alatt helyrevágja azokat a xaros apróságokat amivel EDe nem akar vagy nem tud foglalkozni, én meg tökölhetek vele heteket 😄 Ha egyáltalán jut rá idõm 😞
HAVE A BANDIT DAY !
Erre csak azt tudom mondani, hogy ki nem tojja le? Pénzemért szeretek valami korrekt dolgot kapni.
Persze a nagyja megvolt már régebben, de egy-két dolgon finomítok még és találtam újabb hibákat is.
Hibás a Tri-Mav függesztés is a MER-2 adapter is.
A új "csúcsszuper" F-15C és F-15E-tõl pedig rájön a röhögõgörcs, mikor azzal példálóznak, hogy azok milyen pontosak: bombák egymásba! lógnak, a hajtómûgondola alján elhelyezett rakéták pedig nincsenek egy síkban, vonalban, hiába írtam már a fórumukra is ez ügyben.
Persze nehéz síkba rakni a rakétákat, ha már az F-15C modell alsó része is xar. Walmis F15 modellje bizonyos tekintetben pontosabb volt mint ez az új EDe Scart/Gys F-15C/F-15E modell 😞
HAVE A BANDIT DAY !
Ez lenne a HDR mod?
Én ezt találtam a HDR modra, ami igaz felhõ modot is tartalmazza: FC Cloud mod with HDR/Bloom
Na ezt ki is próbálom...
Lockonfiles szerintem is szarabb lett kinézetre... de hát ízlések és...ízléstelenek... 😊