Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyo
LeonSilver
Nekem eddig egy HD4870 1GB karim volt. Igen - igen jól teljesített DCS alatt és még a CloD alatt is!!! Sapphire volt, és szerintem már szaréhugyé lehet venni (ha éppen van eladó). Én 15k-ért adtam el.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Igen,nem mai darab sajnos...
Gondolkoztam már a cserén,lehet,hogy eljött az ideje.

LeonSilver
Bizony, hogy nem. A proci egészen fasza, de a kari kicsit már avitt 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Vagy esetleg egy izmosabb videókártya nem ártana?

De gondolom,itt is inkább a proci teljesítménye a lényeges mint pl. az fsx-nél,.A lényeg az,hogy ne diavetítés legyen a vége.

Sanyo
Persze, lehet hogy a grafikán kicsit spórolni kell, de a többi nálam is kb. ugyanez. A béták óta sokat javult, nincs különösebb gond a futtatással.

www.pcpilot.hu

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy mielõtt megvenném ezen a konfigon futhat kielégítõen az A10?
Amd PhenomII X4 3GHz,4GB ddr2,9600gt
A Black Sharkal nem volt gond,de ez azért más tészta.

Papa01
<#eljen>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

LeonSilver
Semmi probléma Papa.

Papa01
Basszus, a meleg.. megesik néha mindenkivel... 😊 Köszi a linket! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Épp azért mert hobbi azért kéne valami szórakoztatóbb vadászgépet összehozzanak.

LeonSilver
EDék a hacccssseregnek dolgoznak. Ez, amit mi kapunk csak hobbi. Ez ebbõl befolyó összeget költik hamburgerre 😉

Na ez tényleg érdekes volna, ha ténleg ez lessz a következõ a nagy csalódás lessz, egy Predator-nál mindenesetre jobb lenne.
Én nem tudom mibõl élnek ED-ék de ha végre összehoznának valami komoly vadász vagy vadászbombázót simán megélhetnének ebbõl is.
Régebben azt mondták hogy kilenc havonta jönni fognak az új gépek, de mostmár kilenc hónap eltelt az A-10 elsõ beta megjelenése közt és még azt se lehet tudni mi lessz a következõ. Ahogy fejlõdik ez a szimulátor, egyre szebb grafika, egyre jobban lemodellezett gépek, úgy egyre inkább nem értem mit akarnak ED-ék, ez lehetne a világ legjobb szimulátora de ez a tempó és hogy nincsennek normális vadászgépek, nem tudom hova fog vezetni.

LeonSilver
Papa úr talán ha vetnél némi pillantást a szárny alá, esetleg ha elolvasnád a fórumot (With a max. speed of 200 kn, it can carry 9.000 pounds of blowable stuff - like unguided rockets, the Hellfire AT-missile or guided bombs, which makes a target marking system also necessary.), vagy ha a gugli a jó barátod volna .... 😉

Papa01
Ez egyébként "csak" polgári gép, vagy katonai verziója is van esetleg?

LeonSilver
Nem tudni Papa. reméljük, hogy csak valamelyik fasztarisznyának volt virágos jókedve, és ezért találta ki ezt a baromságot. Tudjuk, hogy EDe nem ebbõl él de ha ezt kiadják hát nem sokat adnak el belõle a szobapilótáknak az ziher.

Papa01
Ez most tényleg? 😊 Nem azt írták, hogy egy közkedvelt többfeladatú gép lesz? Vagy rosszul emlékszem?

LeonSilver

Van arról valami hír hogy mi lessz a következõ gép a DCS sorozatban? Nagyon jó az A10 csak valahogy nem köt le annyira a bombázás mint a légiharc, egy vadászgépnek nagyon örülnék ami hasonlóan részletesen ki van dolgozva. Korábban olvastam hogy F-18C típust emlegették de akkor még semmi hivatalos infó nem volt, lehet azóta tudni valami konkrétat vagy még mindig csak találgatások vannak?

Papa01
Gyakorolgattam a GAU-8-as gépágyúval... egész jól ki lehet lõni vele akár a T-72-es tankokat is. 😊

Papa01
Urak, szerintetek a GAU8-as lõszerkészlete - átlagban - mennyi T72 kilövéséhez elegendõ? Én a szimuban jó ha 2-õt 3-at eltalálok...

Egyébként Ti hogyan használjátok? Milyen távolságról kezdetek lõni?
Mennyire meredeken repültök rá a célra?
Nekem nem megy valami jól.. 😊

LeonSilver
Lehet 😉 Én (is) azon a véleményen vagyok, hogy amikor az ember már mindent faszán tud kezelni, na akkor lehet lekezdeni puffogtatni.

Sanyo
Lehet félreértettél, a fegyverek egészen biztos, hogy a végén lesznek. 😊

www.pcpilot.hu

LeonSilver
Szerintem a fegyvereknek kellene a végén lenni, de ahogy gondolod. A Te "projected".

Sanyo
A rádiózásnak mindig azt a részét fogom leírni, amit éppen használni kell. Vagyis a felszállásig csak a hajtómûindítással, gurulással és a felszállással kapcsolatos rádiózásról lesz szó. A JTAC bõven ráér késõbb is. 😊

www.pcpilot.hu

LeonSilver
A sorrend szerintem pont jó, annyival egészíteném ki, hogy a kommunikációt is elõre kellene venni (röptérrel, másik géppel, JTAC-al, +CDU bazirgálás) és ha ezek megvannak majd utána jöhetnek a fegyverek.

Nagyon várjuk, és köszönjük... 😊)

www.smart-bus.hu

Papa01
Hûha, nagyon várom, fõleg a navigációs részt, nekem az az amivel nem nagyon boldogulok.. 😊 Szerintem a fegyverrendszerek bemutatása jó ötlet lehet, pl a GAU–8 Avenger gépágyú.. 😊

A komplett típusismertetõt is nagyon várom! 😊

Sanyo
Nagyon sok más dolgom volt, de úgy tûnik, hogy ma elkészül a cikk 3, része: hajtómûindítás, kigurulás és felszállás. Ezután jön a TACAN, navigációs ismeretek és a légitankolás. Merre haladjak tovább?

A komplett típusismertetõje ezektõl függetlenül készül, lesz benne pár érdekesség. 😊

Tudom, hogy néhányan már sokkal messzebb jártok mint én, de nekem sajnos (szerencsére) nem csak ez az egy témám van. Egy nap pedig itt is csak 24 órából áll.

www.pcpilot.hu

LeonSilver

Sziasztok!Lehet arról tudni valamit, hogy Mo-n megjelenik-e valamikor dobozos verzióban?
GaBika6
Ócccóóó tesssszék vásszzzárolnyi...
DCS A-10Cjavascript:linkIt('url')

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

LeonSilver
Ööööö izé.... használd a BlueSoleil virágbóti verzióját. <#miaz>

Nem tud valaki egy ingyenes bluetooth programot Wii motion és Pc kapcsolathoz, mert a gyári csak részben ismeri fel.

Tökéletesen mûködik a freetrack-em a DCS: A-10-zel és Black Shark-kal is, eszméletlen jó és nem is egy nagy dolog összerakni!!! Csak egy próbaverziós BlueSoleil-om van az pedig 2MB-után megszakítja a kapcsolatot a Wii motion-nal. Esetleg helyette vmit?!

50.000Ft-os TrackIr helyett 5.000Ft az összköltségem!
Köszi, kipróbáltam, igy jól müködik, a PTR kapcolót nem is próbáltam még de nagyon jó, az mondjuk még mindig nem világos hogy miért ir 80 fokot a manualban ha 68 fok a jó, lehet irja ebben de még nem olvatam el, nem erõsségem az angol, majd ha több idõm lesz megbirkózok vele.

Katt

Nem voltam benne biztos,hogy kijelzi a HUD,de nem ugy látom nem is,ugyhogy szvsz ne keres.a Lock On ban volt,most vagy az nem volt valós,vagy itt is van,vagy majd valaki megmondja😊Amennyire tudom a 16/18 nál pld van,több régebbi szimoban is leszimulálták,hasznos dolog.
Az ADI -n jelenik meg a két csik
A course selektornál,68 fokra kell állitani,nem 80 ra,itt a leirás szerint
és a PTR kapcsolót Able re kell állitani,akkor jelenik meg az ADI n a két sárga vonal,ami kimetszi az ideállis bejövetelt,a távolságmérõ a TACAN jeladóé ha igaz.

Kipróbálom majd én is,de egyelõre próbáld ki a leirás alapján,68 foknál
Utvonal áttervezés nekem abszolut nem megy.
Éjjelre van fasza éjellátóm,eddig senki nem tiltott le mert lekapcsolt fényekkel jövök be,mint Luke Skywalker,de ha valaki beszólna a reptéren,kirugnám😊

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Akkor félreértettük egymást, én az ILS-tõl vártam hogy ha 80 fokon repülök akkor legyen középen a mutató, mert a manual azt irja hogy a Kutaisi reptér ILS megközelitéssel 80 fokon kell repülni.

Itt egy kép arról ami nem stimmel:

Ugyan ez a HSI kinagyitva:

Egy nagyon kicsit jobra voltan a pálya közepétõl, ezt jelzi is a HSI de a probléma az hogy az egész nyilegyenesen felfele kéne mutasson, hiszen pont elõttem van a kifutó, ezzel szemben jobra van fordulva, ami azt jelzi hogy rösz szögben közelitek a kifutóhoz.
Amit irsz a TACAN-ról az inkáb az ADF re hasonlit nem a VOR-ra.
Én ezelõtt a Flight Simulátorral repkedtem egy keveset, ott már értettem a navigációt, ezért próbálom ahoz hasonlitani a dolgokat, amúgy én is szoktam a fegyvereket is próbálgatni, mert hát végülis az a lényege ennek a szimnek, de mivel ez egy profi szimulátor szeretnék én is mindent a legjobban csinálni és ehez úgy gondolom elõször a navigáció mindenféle körülmények közt az eggyik legfontosabb amit érdemes megtanulni. Gondolom éjszaka vagy erõs ködben nem sokat repkedsz ha nem használod az ILS-t, de én szeretnék és ezért is akarom megtanulni. Irtad hogy a HUD-on is kijelzi a siklópályát, ezt tudod pontosan hogy kell, mert én nem tudtam rájönni hogy hol lehet beállitni. A GPS-rõ azt persze tudom hogy mindig kiirja a pontos helyzetet, de gondolom lehet vele utvonalat is tervezni meg hasonlók, amihez azért nem árt tudni pár dolgot, erre mondtam hogy nem értek hozzá.

Amit irsz hogy az iránytünek 80 fokon kell mindig lenni, az eggyeltalán nem úgy müködik.

Én nem ezt irtam,ott van hogy"ha",azt vettem ki a posztodból,hogy te irsz ilyesmit,vagyishogy azt várod a TACAN jeladójától,hogy 80 fokra álljon be,holott õ a saját mindenkori irányát adja meg (és távolságát)ez pedig a te mindenkori helyzetedtõl függ,mármint hogy pld 210 fokon és 15 mérföldre van.
Ezek szerint nem értettelek.
Õszintén szólva az ILS el kapcsoltban sem nagyon értem mi a gondod,igaz,nem is próbáltam még itt az ILS t.
Amennyit tudok róla,hogy a kifutó közepétõl való eltérést és az ideális siklópályától való eltérést jelzi és ezt a HUD egy üzemmódjában ott is kijelzi,két glide line-al,ez nekem elég.Mintha több jelzés is lenne,itt is ir egy outert és egy innert a manual,bizonyos távolságnál átvált.

GPS navról sok mindent szerintem nem is kell tudni,gyakorlatilag min 4 mûhol (ha kell magasság is,pedig jó ha van😊kimetszi a pillanatnyi helyzeted,gondolom az uj katonai cuccok szinte centire és a többi a számitógépen mulik.
De itt én ki katapultálok,van itt kompetensebb is

A TACAN-ról én se tudok sokat se a GPS navigációrol, de érdekelne, ha valaki ismeri õket jó volna ha leirná hogyan müködik. Én egyenlõre az ILS rendszerel bajlódok mert úgy tünik mintha nem lenne jól megcsinálva, de az is lehet hogy én nem csinálok jól valamit. Amit irsz hogy az iránytünek 80 fokon kell mindig lenni, az eggyeltalán nem úgy müködik. Röviden van egy reptér aminek mondjuk 10 fokon van a kifutója akkor a müszeren be kell állitani a 10 fokot és a müszer azt jelzi hogy ettõl jobbra, balra, elõtte vagy utána vagyunk, ha van DME adó akkor a távolságot is jelzi, ez VOR navigációnál van igy ami ha jól tudom nincs a szimulátorban, az ILS is olyan mint a VOR azzal a különbséggel hogy az ILS nél még mutatja a siklópályát, vagyis azt hogy ha le akarunk szállni egy kifutóra akkor az optimális magasságnál feljebb vagy lejebb vagyunk. A TACAN ha jól sejtem az is valami olyasmi mint a VOR, de még nem minden világos, ha valaki jobban tudja akkor javitson ki.

Mármint nem topikot rombolni járok,hanem szétlõni mindent ami mozog,érted😊

Üdv

Én veled ellentétben szinte semmit nem tudok se a TACAN se a GPS navigációról,rombolni járok a szimulátor virtuális világába,de érdekelne,hogy te mint fix pont szerepelsz a történetben ?Azonkivül ha te akárhol vagy ,az iránytûnek mindig 80 fokon kell állnia hogy elérj egy adott repteret,mi a búbánatnak vannak a TACAN jeladók,ha meg vannak,hogy csinálják,azok repkednek körötted?

Sziasztok, nemrég kezdtem repülni az A-10-el, egyenlõre még csak ismerkedek vele, de pár dolog már most nem világos. Nekem úgy tünik a navigációval nem stimmel valami, a Kutaisi reptérre a 08-as pályára akartam repülni, vagyis a kifutó 80 fokon kellene legyen, de ha a szimben ráklikkelek a kifutóra akkor azt irja hogy HDG 71, és miután leszálltam a kifutó közepére ha 066-ot állitottam be akkor volt középen az ILS-t jelzõ. Enyire hibás lenne a szim? A 1.1.0.8 patch van fent.

Sanyo
Az 1.1.0.9-es patch javításainak elõzetes listája.

www.pcpilot.hu

LeonSilver

Sziasztok!

Átállítottam a CCC-t és töröltem a options-t és most tökéletes.😊

Köszönöm a segítséget! 😊
HungaroJET
Nálam csak kikapcsolt HDR-nél csinált ilyeneket, de csak azért, mert a CCC-n az Anti-aliasing-nél az Application managed nem volt beállítva :o

HAVE A BANDIT DAY !

macleody
Elég lesz csak a config mappában lévõ options.lua-t törölni szerintem. Valószínûleg a HDR miatt csinálja. Nálam akkor volt ilyen mikor kikapcsoltam.
GaBika6
Töröld ki Win7-ben a "Mentett játékok/DCS Warthog" mappát és menni fog...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Sziasztok!

Nem tudjátok miért lehet, hogy felraktam a 1.1.08. patch-t és azóta amikor bejön a game (cockpit) akkor zöld képernyõt látok. Azt hallom, hogy megy alatta a játék csak teljesen zöld a kép.

Köszi 😊