Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

59th Ducky
Jelenleg amit sikerült elérnem hogy Su-25T kabinnal mindegyik repcsi repülhetõvé tehetõ hacsak videó készítéshez kell ez a funny megoldás.
Az oldtimer motyók is jók ha vannak, de a nagy gond a röghöz kötött fekete tenger és környéke. Aki tolta anno a Nevada beta2-vel az tudja hogy jóval kisebb terület van kidolgozva. Pedig tapasztalatból mondhatom hogy scenery-t fejleszteni jóval egyszerûbb és gyorsabb mint repcsiket, heliket.
Na de az EDe remélem tanul a Microsoft Flight sikertelenségébõl.
Ha nem nézem az arcade jelleget pont a bõvíthetõség (SDK) hiánya adta a pofont...

https://www.facebook.com/groups/DCS.world

Molnibalage
Nekem tetszik, hogy az oldtimer technika is bekerül.

A DCS Worldben lehet repülhetõvé tenni egyéb gépeket? Mert, ha sok-sok régi cucc lesz, akkor már lehet hidegháborús videókat összehozni. Kéne még F-111F, Raven és már kb. meg is lennék, ha nem érdekel a teljes valósághûség. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Akkor sajnos paff. :(

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

59th Ducky
Sajnos Balázs a DCS-ben pont fordítva van, a kapcsolható kabin LUA scriptek megírása borzalmas mennyiségû idõt, erõforrást igényel.
Tapasztalt, az adott repcsi típusban jártas tesztelõk nélkül meg kiváltképp kemény meló. A HUD és MFD képek megjelenítése mindkét "szint" esetén kötelezõ minimum.

LeonSilver
Lecserélve.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Majd keresek valami, mert a buzi noob is szar már néhány napja.
Az iaro meg azt ígérte, hogy el fog indulni, bár ez már elég erõsen kétlem.

Molnibalage
Skacok, az iaro-s linket nem cserélitek ki másra? Hónapok óta nem mûködik, szerintem már nem is fog soha.

Molnibalage
Szerintem a kikkelhetõség sokkan kisebb probléma mint az, hogy a típusspecifikus mûszerek, HUD és MFD képek mûködjenek. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom a Falconból. Az, hogy valam mozgathaó legyen és tartozzon hozzá funkció nem nagy szám. A nagy szám az, hogy az exe-hez kell valahogy heggeszteni minden egyediséget.

LeonSilver
Hát a lényeg, hogy faszák legyenek a cuccok! Egyrészt azért ugye beczl qrva magara teszi a lécet. Már akkor is, ha "csak" a 21bis modot nézzük. Már az sem piskóta. Amit a DCS-hez hegeszt az meg .... Nem is tudom mit mondjak rá. Nekem a többiektõl elég az is, ha a repmodell fasza! HA nem klikkelhetõ, hát nem. Bár csípi a zuzám azt is. De engem elsõsorban az érdekel, hogy kihívás legyen a röppenés. Mint a Musztáng például.
Ha a Rarrier hasonlóan jó lesz, már boldog leszek :)

Szerintem is DCS mind a kettõ. Más (nem DCS hanem mondjuk Lokkon) már nem is lesz . Nem?

59th Ducky
Remek viták futnak a portolással kapcsolatban az ED fórumon.
DCS szintrõl, meg FC3 szintrõl "vitatkoznak" amit pindurkát nem értek.
Az én olvasatomban mind a kettõ DCS ;)
Szerintem meg a két szint:
1: Kapcsolható kabin + AFM (A-10C, Ka-50, P-51)
2: Nem kapcsolható kabin + SFM (Su-25T, és jelen állás szerint az összes repcsi FC3-ból)

Én is hajlok arra hogy csinálják meg elsõ körben 2. szintet ami kezdésnek talán nem is lenne rossz, aztán hajrá az 1. szintnek.

LeonSilver
Semmi probléma Papa, és igen - qrvára várom :)
Remélem hamar megcsinálják. Elõször FSX-re és utána állnak neki átportolni DCS-re.

Papa01
Hopp, Sanyo oldalán is ott van hírként, bocsi a sok post-ért.. :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Véletlenül a 2. oldalát linkeltem a fórumnak.. :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Leon, szerintem EZT nagyon fogod várni... :)

(Azt nem tudom, h DCS tag lesz -e, vagy "csak" SFX..)

GaBika6
<#eljen><#taps>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Sanyo
Sikeres MiG-21bisz támogatás, aki esetleg nem olvasta volna.

www.pcpilot.hu

GaBika6
THX! Átnézem...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

59th Ducky
Ga-bika, LeonSilver !
Skin készítõ mestereknek egy kis segítség az EDM modellek tükrözõdéses (specular) textúráinak elkészítéséhez.
Nagyon tetszenek a srác példái, egyszerû, érthetõ, szájbarágós.
Érdemes kicsit beleolvasni:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=88855

Akkor ez van.
59th Ducky
A hanggal nálam is vannak anomáliák,kapcsolgatva kabin/külsõ nézet között
van hogy a külsõ nézet hangja megkukul :)

LeonSilver
Hát nem tudom, de ez a 1.2.0 valahogy el lett baszva. Nekem is fagyott már meg, van amikor eltûnik a hang.. Az árnyék a kabinban egy katasztrófa.

Rájöttem,rossz úton jártam...:O)

Ma totál kék halálom volt a küldi alatt,ez normális?
SZEVA MINDENKI.

Ennek: 'Ground Stabilize' mi a bill. kiosztása?Valahogy erre nem jövök rá és e nélkül nem megy a rakéta indítása.

Köszi
GaBika6
Ezt várom és sokan mások: <#nevetes1>

http://www.youtube.com/v/wiDw9rLg8cg&version=3

GaBika6
THX! Igen ott van... <#taps>

59th Ducky
Zsír profi a leírás. Köszönjük.
Megérdemelne egy PDF-be összecsomagolást.

Sanyo
Köszönöm, itt-ott még meg kell igazítanom, de a nagy hajrában már elfáradtam és már megtanultam, hogy ilyenkor már nem szabad belenyúlni semmibe. :)

www.pcpilot.hu

Papa01
Gratulálok, nagyon profi írás! :) Köszönjük a munkádat! :)

<#taps><#worship>

www.smart-bus.hu

Sanyo
6. rész - a navigáció. Az ILS és a TACAN használatát leszámítva néhány gyakorlati példa a következõ részre maradt.

www.pcpilot.hu

Köszi,ez jól fog jönni<#worship>
Sanyo
Már csak holnap tudom kitenni, mégegyszer átolvasom, de ma már fáradt vagyok hozzá.

www.pcpilot.hu

LeonSilver
<#worship><#worship>

Hát Sanyo ismered az örök mondást.
"jó munkához sok idõ kell", fõleg ha az ember dolgozik.

<#eljen>
Sanyo
Basszus nem hiszem el, végre elkészültem a navigációval. :D Még néhány példa és kép, remélem még ma ki tudom tenni.

www.pcpilot.hu

Molnibalage
http://www.youtube.com/v/zIjTbqK7HMY&version=3

ilyen nekem is kell!!!ez nagyon jó!

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Hehe, Cougar botot mire lehet használni:

Molnibalage
Akkor holnap megtörténik, aminek meg kell.

HungaroJET
Az érdeklõdõknek:
Most írta Becz Laci, hogy 5 nap múlva ZÁRUL a MiG-21Bis elõrendelés.
Itt lehet elõrendelni, különbözõ variációkban:

http://www.indiegogo.com/projects/150836

PayPal-val is lehet fizetni.
Létre kell hozni egy (ingyenes) Paypal számlát.
Unicredit Bankban lehet PayPal számlára Forintot is befizetni/utalni amit USD-re váltanak (adott árfolyamon).
Majd lehet a PayPal-ról, USD-vel az Indiegogo -ra "kampányolni"

"Sajnos közvetlen utalást a Licensz szerzõdés miatt nem fogadhatok el, mivel az ED-nek minden beérkezett öszeg után %-ot kell fizetnem, és ennek az alapja az indiegogo-s, vagy késõbb a Starfors-os statisztika amire nagyon figyelnek. Ezért nem lesz az indiegogo kampány után elérhetõ pre-orderben a program, csak a végleges verzióban. Sajnos ez van. :-(

A kampány lezárta után majd csak a véglegeset lehet majd megvenni, de az már lényegesen drágább lesz mint a jelenlegi kampányban."

HAVE A BANDIT DAY !

59th Ducky
Én a Luckybob9 haver srác edModelViewer fejlesztését használom, ami innen szedhetõ: ftp://ftp1.files.eagle.ru/mods/model_viewer/
Ez folymatosan követi az ED fejlesztését, tehát 2012.07.20. 16:23:00-kor
a DCS Word fejlesztõi verziószáma: 1.2.0.63566 volt.
Sajnos nálam a 62806-os pluginnel készített EDM modellek látszódnak még,
az újabb változatokkal készültek viszont mind hibaüzivel láthatatlanok.

LeonSilver
"Itt nem kell fényezni EDét :D"

Vazze Hungaro, ez az év mondása!!!! ÉS milyen igaz...

HungaroJET
Köszi, Ducky ;)
Ezért is írtam EDe fórumom, hogy nekem (még mindig) az 1.1.1.1 verzióban kihozott ModelViewer az etalon, azzal nincs gond.

Csak érdekes volt, hogy mindenki hálálkodik a Bugfix miatt, én meg bénázom, hogy csak nekem nem látszik a mozdony, más-mindenkinek meg jó a modell ?
Ezért is dobtam fel ide a kérdést. Itt nem kell fényezni EDét :D
Persze szerintem Õk már az 1.2.2 körül tarthatnak a tesztelésben, ott meg már lehetséges, hogy jó a cucc.

Ha pedig még azt is megírnám EDének, hogy (már régóta) van még jobb Lada-Samara VAZ modell, forgó és forduló kerekekkel (csak az okosak nem a Shapes könyvtárba tették hanem a DCS World 1.2.0\Bazar\Terrain\Structures\High\EDM könyvtárba VAZ-2109 néven) akkor a gatyájuk szárát is öxexarhatnák szégyenükben :D

HAVE A BANDIT DAY !

HungaroJET
Köszi, Ducky ;)
Ezért is írtam EDe fórumom, hogy nekem (még mindig) az 1.1.1.1 verzióban kihozott ModelViewer az etalon, azzal nincs gond.

Csak érdekes volt, hogy mindenki hálálkodik a Bugfix miatt, én meg bénázom, hogy csak nekem nem látszik a mozdony, más-mindenkinek meg jó a modell ?
Ezért is dobtam fel ide a kérdést. Itt nem kell fényezni EDét :D
Persze szerintem Õk már az 1.2.2 körül tarthatnak a tesztelésben, ott meg már lehetséges, hogy jó a cucc.

HAVE A BANDIT DAY !

59th Ducky
Hali !!!
Na akkor a válaszok:
- A .cfg módosítás remek megoldás és mûxik is ellentétben a Wags által kiadott frissítésben ahol a vaz.edm (Lada) model egy üres model fájl lett ami programozói szempontból sem elegáns megoldás, mert így a civil trafficban sem látszik, bár a legtöbbünk azt kikapcsolja.
A teplowoz.edm valóban nem látszik, de ugye belekukkantottál a dcs.log-ba és rögtön kiszúrtad hogy a következõ sor égtelenkedik ott:

00014.482 ERROR NGMODEL: The following exception was caught: Wrong version of model file vfs:///models//teplowoz.edm.. During loading of: vfs:///models//teplowoz.edm.
00014.482 ERROR NGMODEL: The following exception was caught: Can't read model from file.. During loading of: teplowoz.
Már régóta rágom folyamatosan luckybob9-et a plugin hibája miatt, de nem minõsítem a válaszait. Szóval nálam is hibás a dolog.
Ennyi.

HungaroJET
Hali Mindenkinek !
- csak egy röpke kérdés:
1.2.0-hoz Mustang feltöltött egy javítást a dízel mozdonyhoz.
Másnak sem látszik az új modell, vagy csak nekem nem ? :o
http://forum.lockon.ru/showthread.php?t=91718

A vagonok közötti Vaz-Samara javítás pedig itt van:

go to
...\Eagle Dynamics\DCS World 1.2.0\Bazar\Terrain\Routes\RouteTypes.cfg
edit row 90
from
types = {"Coach cargo", "Coach cargo open", "Coach a platform", "Coach a tank"};
to

types = {"Coach cargo", "Coach cargo open", "Coach a platform", "Coach a tank yellow"};
or
types = {"Coach cargo", "Coach cargo open", "Coach a platform", "Coach a tank blue"};
...no more VAZ cars between railway wagons
note: "Coach a tank blue" is nicer than "Coach a tank yellow"

HAVE A BANDIT DAY !

Papa01
Köszi az infókat! :)

Na akkor Su-25T és lézeres rakéták rávezetése.

Tudjuk, hogy FC2-ben a mozgó célokra csak úgy lehetett hatásosan használni az S-25L, H-25ML és H-29L rakétákat, ha folyamatosan elõretartással kellett a target boxot változtatni, hogy a rakéták telitalálatot érjenek el vagy nagyon közel csapódjanak be.

Elég részletesen leteszteltem a DCS World mindkét beta változatát és most az 1.2.0-t is.

A konklúzió az, hogy lehetõleg a gyorsan haladó(40-50km/h) jármûveket szembõl ne támadjuk, mert a rakéták így mögé csapódnak.
A helyes támadási irány hátulról történjen vagy hátulról oldalról. Így megnõ az esélye a telitalálatnak, sõt az M1, T-72-es és T-80-as harckocsiknak elég egy Vihkr rakéta a megsemmisítéshez, ha ebbõl az irányból éri a telitalálat.

Figyelembe kell venni az idõjárási tényezõket. Ha elég komoly szélerõsség van(8-10m/s), akkor ezt is számításba kell most már venni, mert elég erõsen el tudja "fújni" a rakétákat, ha oldalszélben indítjuk azokat. Mivel remek füst modok a vannak ár a DCS_World-hoz, így könnyen megfigyelhetõ a felszínen uralkodó szélirány és erõsség.
A dinamikus idõjárás bekapcsolásánál ezzel mindig számolni, mert akár bevetés közben is változhat a szél iránya és erõssége.
Az említett lézer vezérlésû rakéták, mellett már a Vihkr-nál is figyelembe kell venni az idõjárási körülményeket.
Nem is beszélve a szabadesésû "buta" bombákra és irányítatlan rakétákra.

Részemrõl nekem tetszik, hogy ezekkel is számolni kell már. Még jó hogy Su-25t-nél használható KAB-500kr bomba már nem olyan "buta"...
59th Ducky
Az mit jelent hogy harmadszorra teszi fel ?
Legyen mondjuk Su-25T esetén.
Behozod a Rearm ablakot, beállítod a pilonokon a fegyverzetet vagy kiválasztod a kész payloadot, OK gomb és aztán vársz.
És ekkor nem pakolja fel a kívánt fegyverzetet ?
Ez saját mission-ben volt, vagy szerveren játszottál ?
Ha szerveren játszottál akkor induláskor szarakodott vagy tettél egy kanyart és utánna nem akarta a mókát.
Volt elég fegyó a Warehouse-ban amit akasztgatni akartál ?