Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
www.smart-bus.hu
Amúgy az oroszok seggét nyalni egy olyan ország polgáraként, ami alig 25 éve szabadult fel a 40 évig tartó orosz katonai megszállás alól, kurva gáz ám.
De mint mondtam, a játékról csevegjünk.
Aztán a való életben meg örülhetünk ha a kedves vezetõjük a dicsõ Szovjetúnió visszaállítására irányuló szép tervébe nem vesz bele minket megyarokat is, mint az Ukrajnától nyugatra lévõ elsõ országot.
De ne az ocsmány oroszokról beszéljünk, hanem a játékról, arról szól ez a topik.
Majd ha megérkezik végre a játékba az F-18C (vagy E?) és az EDGE motor, akkor fog fellendülni a DCS szekere. Végre lesz egy igazi, modern multirole gép. Teljesen alap dolog lett volna már a kezdetektõl hogy tegyenek be egy-egy multirole gépet kék és vörös oldalra, aztán mehetnek a tetszõleges missziók egymás ellen, végtelen variációban. (a vörös oldalra legyen egy Su-30, az teljesen megfelel vörös multirole gépnek)
Dehát ezek oroszok, akik ugye nem igazán vannak a toppon soha semmiben.
Helyette ilyen idiótaságok készültek a játékba, mint a P-51D Mustang. Hát az a gép aztán nagyon kellett egy modern kori Krím félszigetes hadszíntérre! Meg Combined Arms, anyám borogass...
Még annyi eszük se volt, hogy DCS szintre hozzák a játékukban amúgy már meglévõ, nagy érdeklõdésre számot tartó Flaming Cliffsbeli gépeket(F-15C, MiG-29, Su-27).
Szóval én nem csodálom hogy ennyire nyögvenyelõsen fejlõdik az egész DCS. Soha semmilyen ésszerû koncepció nem volt mögötte, gyakorlailag a kihagyott lehetõségek programja ez.
Az IR zavaró az milyen elven mûködik és hol található? A gépbe van integrálva vagy konténerbe?
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Szóval én ha megadom a pozíciókat a Su-25A-nak, de õ nem ott fogja látni, hanem 10km-rel arrébb. Ez nem olyan jó. Több verzióban is megvolt ez a hiba.
Az új Su-25T kabinban is több hiba van, mint ECM és IR Jammer control lámpa nem világít, stb.
Na persze egy multirole géppel és a fejlett technikával könnyû, az öreghez meg tudás kell.
Nincs véletlenül egy DCS World-ben lejátszható track-ed valami hasonló csapásmérésrõl? Okulás céljából megnézném.
Tehát ha jól értem a szinkronhiba miatt a multi használhatósága gyakorlatilag 0?
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A lényeg, hogy egyedül sosem megy egy csapásmérõ!
Vegyünk egy alapesetet, amit mi fürkészdarazsak használunk.
Feladat: folyóparti város visszafoglalása, szárazföldi haderõ támogatása.
Repülõgépek: 2xSu-25T, 2xSu-25A
- A két Su-25T megosztva deríti fel a célterületet védõ légvédelmi erõket és semmisíti meg azokat típustól és fegyverzettõl függõen.
Nálunk bevált az a módszer, hogy az egyik T a lokátoros légvédelmet iktatja ki, és marad 4500 méter fölött, a másik T az infrás és csöves légvédelmeket deríti fel és 4000-4500m között "dolgozik" felderítésnél.
- Miután a két Su-25T látszólag légvédelem mentessé tette a területet, jöhet a két Su-25A és a T-tõl kapott felderített ellenséges szárazföldi haderõk pozíciója alapján támad. Eközben elõfordulhat, hogy megbújó MANPAD az épületek között meglepetést okozhat, de a 2xSu-25T min. 4000m magasságból õrjáratozik célterület fölött és figyeli az esetleges indításokat. Ha van ilyen azonnal rádiózik a Su-25A-k felé jelzi az indítást és annak irányát, majd azonnal támadja a MANPAD-et.
De ez csak egyszerû esett. Bele kell gondolni, hogy az ellenséges területet õrjáratozó vadászok is védik, illetve még megspékeli az élményt, ha van több aktív CA-s kliens mindkét oldalon, akik a mobil légvédelmek helyzetét is változtatják.
Szóval mondhatnánk, hogy milyen fasza minden, és milyen jó missionokat repülünk. Inkább csak repültünk, mert a DCS most erre szar enyhén szólva, mert komoly hiba az, hogy a szerver és a klinesek deszinkronizáltak.
Csak én érzem úgy hogy mintha könnyebben kezelhetõ lenne a Szu-25T? Sõt még a játék is kicsit gyorsabb ugyanazon grafikai beállításon.
Kb 1 óráig próbáltam felderíteni 8 harckocsit egy kb 10x10 km-es területen. Semmi. Majd a "sasszem" FOV zoomot használva tudtam csak felderíteni õket, de ez meg nem realisztikus.
Nagyon zavar, hogy a Shkval és a Mercury-t nem lehet összehangolni, nem lehet váltogatni a két mûszer között úgy hogy a szenzorfejek helyzetét le ne nullázná.
Kellene már egy jó multirole gép a játékba. Vagy legalább is egy GM / GMT üzemmóddal mûködõ radar.
Köszönöm a taktikát! Annyira merõben máshogy kell a Szu-25T -t alkalmazni. Szívesen olvasnék még ilyen tanácsokat!
Egyszer majd szívesen becsatlakoznék egy nyílt, light-osabb csapásmérõs multiba.
Van itt valaki aki X52-vel repül? Milyen tengelyérzékenységi görbékkel használjátok a joy-t meg a Saitek-es oldalkormánypedált?
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Meg a másik Borisz! A csapásmérõk nem egyedül dolgoznak, hanem minimum géppárban. Egy gép bemegy csalinak 800-850km/h-val dobálja az infra csapdákat, a kisérõ(k) meg figyeli(k) honnan jönnek a nyomjelzõk és vagy a infrás rakéták. "Ugrasszuk ki a nyulat a bokorból".
Így ezután már könnyen megtalálhatóak az erdõben megbújó célpontok és ha nem is lézeres rakétával iktatod ki a célpontot, akkor jöhet a B-20 blokk S8-OFP2 rakéták sorozata, az majd csinál bõben lukat a célponton.
Csapatmunkában dolgozunk, csak így lehet.
Hát nem egyszerû a technika. Megint csak elismerésem a Szu-25 pilótáknak.
A mercury az hõt érzékel. Az oké hogy a valóságban éjszaka jobban el lehet különíteni az este lehült környezettõl egy harckocsi hõképét, de a játékban van valami különbség, hogy a mercury-t nappal vagy este használom?
Valóban nem Falcon topic, de mint rep.szim kedvelõk gondolom elnézik az emberek ha néha szó esik másról is. Fõleg azért mert jelenleg 2 vezetõ modern repszim van. A DCS/FC vonal és a BMS amit sokan alul értékelnek.
Ha ex-Bonomi is azt mondja, hogy jó a BMS miközben tolja a DCS-t is akkor miért nem hisztek neki?
Pedig igen, magában a szimulátorban pont ez volt az amiért csalódtam. Illetve az nem is jó szó rá, hogy csalódtam, hanem ráuntam (a csalódást az FC3 hozta).
Nincs semmilyen mûveletsor amit a kabinban végre kellene hajtani.
Az alábbiak 1-1 bill kombóval elintézhetõek:
-elektromos rendszer be
-hajtómûvek be
-TV, mercury vagy phantasm. be
(e rendszerek kezelése sem õrdöngõség. Kurzor / fej mozgat, kép nagyít / kicsinyít, fej fixálása, targetbox beállít, befogás)
-flaps
-futó
Ramp startnál tudom kicsit meg lehet spékelni ezt az egészet azzal hogy fakultatívan követsz egy minimális indítási procedúrát (jobb hajtómû indít, 30%, bal hajtómû indít... stb. ) de nem szükséges.
A BMS-ben még a scramble hajtómûindításhoz is több mûveletsor szükséges (gondolom a DCS A-10C-ben is) és itt még nem merült ki a fülkében való szöszmötölés. Tudom, hogy az FC-ben lévõ öreg orosz technikánál nincs túl sok bonyolult rendszer amivel el lehet szöszmötölni, de akkor se egyszerûsítsék már le egy majdhogynem szimpla start gombbal az egészet.
De nem akartam vitaindító lenni, elnézést ha annak tûnök, be is fejeztem. Egyik program se tökéletes, elõnyeik és hátrányaik ütik egymást.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy aki érzi magában az erõt az próbálja ki a BMS-t is. A progi dokumentumai közül a dash1 manuált olvassa el az érdeklõdõ, az nem beszél félre a szimulátorba leszimulált rendszereirõl.
ON
Visszakanyarodva akkor a topic témájára:
A falconból visszacsöppenve a DCS World-be; hogyan tudtok Szu-25T-ben megtalálni egy menetoszlopot mely mozgásban (nem mindig az utakon közlekednek) van? Egyetlen használható rendszere a mercury.
Az addig világos, hogy annyi infó minimum kell, hogy egy killbox-ot lehessen a feltételezett terület köré vonni és abban kellene a mercury-val felderíteni. De ha én olyan magasságon tartózkodok ahol védve vagyok az alacsony légvédelmi rendszerektõl akkor semmit sem látok belõlük a kijelzõn, olyan aprók.
Vagy eleve én közelítem meg hibásan a dolgot és olyan feladatokra vállalkozok a Szu-25T-vel amire nem alkalmas?
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Isten nem bottal, hanem VMware.
Missionban bárhol áll a bal kapcsoló kidobom a KMGU-t, tutorialban bárhol áll bármi, nem megy ki (akár mp-ekig is nyomhatom a tûz gombot, akkor se mennek sehova). 😄
Turorial-ba pedig semmilyen állásban sem... Szóval nem értem.
Persze a fegyvereket is jó lenne ismerni, hogy mi mit tud, mire való, hogyan oldódik stb stb, de ettõl még messze járok. 😄
nehéz,fáradságos,csapatmunkával!
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Próbáltam megnézni, hogy a training missionban van-e hiba, de az DCS:World Open beta 1.2.8.27915-verzióban a Su-25T bombázási gyakorlaában, A CCIP és KMGU gyakorlatnál a mission hibás, mert a Su-25 egy helyben lebeg, miközben a mission már fut. Tolóerõ változtatás megy, hallatszik a hajtõmû hangja, de csak "Harrier üzemmód van" Oké hogy openbeta, de hogy tudják ezt is így elbaszni...?
A CCRP mission fut rendesen.
Meglehet, hogy ha semmit nem tudsz oldani CCIP-ben mission hiba lett.
A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!
kickstarter dcs ww2
úgy látom a Normanydy map lesz bent alapból ingyensen, ehhez jönnek még ttérképek késõbb (ha jönnek)
várjuk ki a végét, én is azt mondom
bár úgy látom azért tényleg dolgoznak a srácok
viszont az új motorra leszek én is kiváncsi, mert a dcs-el nem lehet majd multizni normálisan az tuti. Annak nem sok értelme van hogy van egy csomó új gép, map, és a motor meg a régi ami semmire sem jó..
GOOBY, pls
Szóval KMGU-ba kapcsolom, bekapcsolom a bomba módot 7-essel (még alapon van mindenem 😊). Innentõl már csak bombázni kéne nem? D-vel hiába választom ki melyik bombát oldja egyikkel se kezd semmit.
Vagy még egy mód a bombázós tréningek közül a középsõ, na azt le tudom dobni, csak a CCIP és a KMGU nem megy. :S Nem értem...
Két forgó kapcsoló van a fegyverzet kezelésére a Su-25A és T-ben egyaránt
- bal oldali kapcsolóval az idõzítést tudod állítani az idõzítést ms-ban. Ennek a kapcsolónak az utolsó állása csak a KMGU bombakonténer használatához való, ebben az állásban nem old más bombát!
- jobb oldali kapcsoló tudod állítani a kiválasztott bombák oldási darabszámát. Pl FAB-500 típusból 2db van, akkor ezzel a kapcsolóval alapállásban 1db-ot old, 1-es állásban egy párat. Ha 4db van akkor, lehetõséged van 2-es állában már mind a 4db-ot oldani, de továbbra is alapállásban és 1-es állásban is oldhatsz 1db-ot vagy 1 párat.
CCIP módban történõ bomba oldás tulajdonképen a becsapódás pont alapján számolja az oldást. Két fontos paraméter kell hogy egyszerre teljesüljön:
- megfelelõ bólintási szög
- repülõgép sebesség
Elvileg ezek nálad teljesültek, mert megjelent a HUD-on a számított becsapódási pont jelzõ célkör.
Azt írtad, hogy kiválasztod a bombákat, majd az idõzítést, de fontos, hogy az a másik mi lenne? Szerintem te a fegyvertartó pilonra gondolsz.
Próbáld legegyszerûbben:
- Válaszd ki bomba fajtát amelyiket oldani akarod, ha több is van. Ha egy pár van abból a típusból, akkor-
- azon az úgy nevezett "másik" forgó kapcsolón válaszd az 1-es állást, így mindkettõt fogja oldani.
- Az idõzítõn ne állíts semmit, így egyszerre oldja mindkettõt.
Ha így mûködik, akkor majd innen folytatjuk.
Most ismerkedem a repülés világával és természetesen rengeteg dolgot nem értek. 😄
Su25T-vel ismerkedem és a bombázós (CCIP mód) tréninget nem tudom megcsinálni.
Valamiért nem dobja le a bombákat, hiába vagyok jó szögbe HUD szerint és dobom le elvileg a bombát, azok mégis rajtam maradnak. Leírás szerint bekapcsolom a bomba módot, kiválasztom a bombákat, bekapcsolom az idõzítõt meg a másikat (ahogy a tutorial írja mindent megcsinálok), és mégse tudok bombázni. Mit kell még tenni?
Tetszik ez a röpködés, de az tuti hogy egy TracIR elkélne hozzá. 😛
Szóval így a dcs-nek én két évet adok és annyi lesz.
Ez azért nem fedi a valóságot, mert tegyük fel fékszárny és futómû vezérlésben ki is merül, de akkor pl. hogy kapcsolod be az elektromos rendszert a Su-25-ben? Fegyverzet kezelõ vezérlõ billentyûk? Su-25T optikai felderítõ rendszer kezelése?
Szóval tudjuk nagyon jól, hogy a LockOn/FC és DCS sok problémával szenved, de ne állítsunk valótlanságot, mert gondolom nem ez volt igazán az indok, amiért csalódtál a dcs-ben.
Látod a hozzászólásaimból, hogy én sem vagyok messze elégedett, fõleg a multiplayert megölõ totál csõd netkód miatt, mert jelenleg multiban csak "sétarepülésre" alkalmas, meg videót készíteni.
Egyetértek wittman kollégával, amit mostanában mûvel a dcs az nevetséges, persze tudjuk nem belõlünk élnek de akkor is vicc... Hitelét vesztett banda nálam. Az a szerencséjük, hogy imádom az a-10c-t! És sajnos sokan így vagyunk, mert azért játszogatunk ha szar is és várjuk az újdonságot. Kérdésem még, hogy ha nekem megvan a mustáng, akkor tudok repülni a ww2-ben vagy a térképet is meg kell vennem külön? Úgy tudom lesz benne ingyenes gép is tehát a térképet elvileg adják ingyen a játékhoz nem?
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
a dcs ww2 nem csak annyiból áll hogy pár ww2-es gépet kiadnak a dcs alá, hanem egy komlplex új szimulátor, új motorral, új gépekkel, új térképekkel
(legalábbis õk ezt állítják, én kérek elnézést...tudjuk hogy ez sajnos nem sokat ér)
GOOBY, pls
Ka-50
Annak idején többek között azért is hagytam abba a Lock-On / FC vonalat mert unalmas volt hogy kb 2 billentyûkombináció kellett a gép rendszereinek üzemeltetéséhez, aztán meg rángatgathatta az illetõ a joy-t. Ez volt a nagy szimulátor.
A DCS javított a tendencián, de ezt se a már meglévõ gépekkel tette (pedig az alapból az orosz technikát felvonultató szimulátortól ezt várta volna a közönség).
Sose hittem volna, hogy valaha a pártjára állok a Falcon-nak az FC/DCS vonallal szemben, de a BMS 4.32 (remélhetõleg hamarosan a 4.33) viszont igencsak megérdemli az elismerést.
Gondolom itt mindenki szereti a repcsi szim-eket. Le kellene vetközni a Falcon elõdjei által alkotott demagógiát (meg azt hogy a grafika nem minden) és belemerülni 1 hónapra a BMS-be.
Csak a lehúzás megy,igazi fejlesztés nem.
Ka-50