Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Isten nem bottal, hanem VMware.
Ha gondoljátok bemásolhatjátok a csoportba is. Köszönöm aki végighallgatja!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezért engedtessék meg, hogy ha valami nettó faszság IRL, akkor az legyen már nettó faszság a szimulátorban IS.
Ennyi - tök felesleges ezen rugózni.
A HUNAF felemlegetését pedig kérem befejezni, mert nincsenek nagyon itt így nem tudják elmondani az ő verziójukat az üggyel kapcsolatban.
Az, hogy nem szólok hozzá nem jelenti azt, hogy nem figyelek árgus szemekkel - tehát a HUNAF-ot ekéző posztokat törölni fogom minden figyelmeztetés nélkül. Egyébként is az, hogy neked nem tetszik a HUNAF egyéni szoc probléma. Nem rossz kis közösség az!
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Az otthon hallott sztorizás is inkább maradjon meg sztorizás szintjén. Biztos van sok érdekes történet és megdöbbentő sztori, de ezeket ne keverd azzal, amikor konkrét műszaki dolgokról van szó. Pl én is ismerek olyan Mig-21 pilótát -végtelenül kedves, normális ember- aki teljes komolysággal mondta nekem, hogy az ő idejükben a Mig-21-esekkel bármelyik nyugati típus ellen felvették volna a harcot, és abban jó eséllyel a 21-es jött volna ki győztesen. Őket így tanították, ebben a felfogásban szolgáltak végig sok évet, és valahol azt is értem, hogy a munkáját sem tudta volna normálisan végezni, ha ő ezt nem hiszi el. De azért ez az állítás így elég húzós.
A DCS Hunafról már kérdeztél engem is, nem véletlen mondtam, hogy azt a témát inkább engedd el. Főleg ha úgysem történik ott semmi, és nem fejlődik sehova.
www.pumaszallas.hu
Vagy megkérdezik a szerelőket. <#alien>#alien>
www.pumaszallas.hu
Elpostazom, atutalom , visszakuldi ...akarmi...Thx! 😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az R-27R félaktív és az R-27T-ről tudjuk, hogy nincs LoAL képessége és nincs is 29-esen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Szóval nem sértenék meg senkit, meg vissza is mennék a HUNAFba de télleg ez volt amire rájöttem hogy itt volt elbaszva és sajnos ez most valamilyen szinten látszik és zavar. A legnagyobb gond meg az hogy én nem eröltetem a visszavonuloást hogy abbahagyom a DCS t mert nem megy. Próbáltam kb tartott fél évig és most meg ott tartok hogy jön a fizu azt rakom össze a gépem és megye rommálőni mindenkit Su 27 el mert már elvonási tüneteim vannak 😄 Olyan jó lenne ha nem vitatkoznánk hanem játszanánk és ha ez régen így ment volna hogy vitatkozás helyett játszunk, mert az volt a bajom és csak poén de 2 hete hallottam streambe és törölve is lett a videó ahol már más is megjegyszi hogy 140 ember és jó ha max 6 ember csinál valamit. És tudjátok egy olyan pilótának aki függő és DCS mindenek felett az zavaró hogy heti egy normális event nincs csak gyilkolásszuk a buta botokat meg minden össze vissza van akár full kezdő a jó pilótával együtt és nem vezet sehova max oda hogy nem unatkoztok.
Tök jó lenne ha ez változna és sokkal normálisabb lenne a viszonyunk de nem tudom hol lehetne változtatni mert nagyon sok ember van és mind mást akar és valahogy nem tud összejönni 2 vagy 5 ember akik egy dolgot akarnának, pl esetemben orosz gép légi harc orrvérzésig akár missioba akár valahol szerveren. Zavar pl hogy évekig gyakorolnak az emberek és nem tanulnak semmit. Rájuk lövik a rakétát és semmi, nem néz rá a besugárzásjelzőre merre kéne fordulni hogy ne a rakétába repüljön bele vagy épp a félaktív rakétát nem elereszteni becsapódás előtt vagy van manőverező távolság és nem manőverező távolság ahol a rakéta letudja követni manőverező légi harcba a célt és így nem manőverező távolságokból lövöldöznek az emberek és télleg hónapokig évekig megy hogy ez senkit nem zavar...
Szóval tök jó lenne ha béke lenne mert nem hiszem el hogy ez a helyzet pedig sok értékes pilóta van akiről tudtam már régen is hogy van hozzá érzéke és még se működik...
Bocs a sok rizsáért meg nem néztem a helyesírást se! 😊
Ka-50
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.08.31. 17:53:43
Kecsóiak nem lövöldöznek éles légi harcban, de egyrészt ismerik a NATO titkos doksikat, amikben azért a saját -és elhiheted-, az orosz technika is sokkal jobban le van írva mint amit neten bárki megtalál, másrészt ott a nagy szimulátor, aminek pont az a lényege, hogy ne drónokra kelljen a több milliós rakétákat ellőni. Ha ők azt mondják, hogy ilyen nincs, akkor nekik elhiszem.
A passzív érzékelős, főleg IR rakéták elleni jelzőrendszer is csak addig működik, amíg a rakétának van lángcsóvája, amit érzékelni tud. Ha az leáll, akkor infrával már nem látni.
Vári Gyuláék sokat sztoriztak a Mig29-ről, sok érdekességet is meséltek. De voltak sztorik az utánuk jövőktől is. A 29-es felett sajnos már eljárt az idő, sem a radarja nem volt már mai szemmel jó, sem a gép ergonómiája nem segített légi harcban. A pilóta nagyon alacsonyan ül, lefelé nagyon korlátozott a kilátás, a radarját könnyű zavarni, ráadásul a pilótának a műszerfalon kellett állítgatni, az SPO meg annyira pontatlan volt, hogy -ezt pont Vári Gyuláék mesélték- még a 29-es elavult radarja ellen SEM tudtak az alapján notcholni (DCS-ben atompontos és az Amraam ellen is használják beamelésre...). A hajtómű annyira füstölt, hogy gyakorló légi harcnál csak a csík végét kellett keresni, és hopp, meg is van a nagyvas. Persze az idő megszépíti, ráadásul OROSZ technika volt, ami sokaknál "+10sebzés" alapból, de reálisan nézve az akkori nyugati típusokkal, Gripennel összehasonlítva nagyon elavult volt.
Jajj, a repgépszerelő aki okosabb a pilótáknál is. Hát hogy a viharba ne, a kabinba csak azokat ültetik, akiket kiszórtak a szerelő vizsgán nem? <#alien>#alien>
www.pumaszallas.hu
Ugyan ezt kombináld össze pl az R27ET vel ami hőszenzoros, abban nincs radar és ugyan akkora akkor miért ne férne el benne a rádiófrekvenciás modul? Ugyan így vezethető lenne szerintem és az még veszélyesebb is lenne mert full passzív. Vagy a Su 27 4 groupos csatornája ahol az MFD n külön parancsokat adhatsz a wingmaneknek adatközléssel mit cselekedjenek. Itt van olyan hogy egyik pilóta fogja a célt ezt küldve a másiknak egy másik gép meg rávezeti a rakétát a célra mert kapja az adatot. Ugyan ez van a Mig 31 be is 900 km es szélességben 4 gép pásztázzák a légteret és kommunikálni tudnak a Su 27 ekkel Su 35 ökkel akár.
Te tudsz ezzel kapcsolatban valamit? Orosz fórumon nagyon nem tudták meggyőzni a fejlesztőket hogy így van.
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.31. 17:00:19
Én se vagyok pilóta se nem titkos berepülő pilóta aki fegyvereket tesztelget, azt tudom ami a játékban van és elég sok időm volt az utóbbi 3-4 évben akár napi 12 óra hogy tesztelgessem, ezért írtam le amit tapasztaltam nem máshoz viszonyítottam. Mivel hőszenzora van az az infrás rakétáknak, a gépek hajtóművére akár helikopter is lehet bármi ami hőt bocsájt ki az kisugároz egy képet vagy célt amit betud fogni a hőpellengátora a gépeknek. Ha a rakétáknak is van tűzcsóvája az is egy hőforrás, meg magam is lokoltam akár vertical scannal is amraamot meg prezentáltam lentebb hogy tudod lelőni az Aim54C t sztem hejtálló válasz amit írtam.
És erre írtam amit írtam, bocs ha sértő de az én véleményem az hogy nem máshoz kéne hasonlítani a DCS t hanem úgy ahogy van azt tanulni ami benne van, ezéltal válsz jobbá effektívebbé és veszélyessé a levegőben, nem attól hogy kis pista jóska mit tanult elméletben a repülős iskolában...
Télleg sorry ha sértő volt! 😊
Maradok inkább csöndbe mert egy jó hangvételű vitából is rám húztok mindent. Főleg meg személyeskedni nem kéne...
De télleg kár ide írni mert képtelenség valaki véleményét elfogadni anélkül hogy személyeskednétek vagy menne fel a cukrotok...
"annak örülök ami van nem azt lesem mi mennyire szar..."
Már bocsánat, de pont te nyitottad a témát a 9X miatt, hogy minek az ide. Érdekes, hogy csak addig fogadod el az "anomáliákat", amíg abból az orosz oldal jön ki jól, addig "sírás" valami, amíg valaki az amerikai oldal hibáit emlegeti? Magyarázd meg légyszíves, miért nem ugyanaz a rinya megy a 9X-ről tőled, amit pont annyira utálsz?
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Ez szerintem rendben van. Ami szerintem rossz, hogy a külső oldali sínről indít, azért ezek a tűzvezérlő szoftverek okosabban annál, hogy ilyen esetben nem arról a sínről indít, amelyiket esetleg teljesen kitakarja a géptörzs, vagy meg kell kerülnie a géptörzset, hogy irányba álljon. De reméljük az ilyen apróságokat is megcsinálja ED majd valamikor (a század közepére talán <#alien>#alien>)
kép1
kép2
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.08.31. 15:22:33
www.pumaszallas.hu
A HTKA.hu-n megjelent Összefoglalóban benne van a történet. Igen, nem az addigi tervező tervezte az X-et, de részben örökölt dolgokat az M változatból. A különféle szenzorok is elég részletesen be vannak mutatva.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.31. 14:59:27
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.08.31. 14:52:45
www.pumaszallas.hu
A 9x feje 90 fokban forgatható, 3 dimenziós thrust vectoring van rajta, és az érzékelője sokkal érzékenyebb, mint korábban bármelyiké, és más elven is működik, ezért sokan szerint nem is illik az AIM-9 sorozatba, teljesen új rakétaként kellene nevezni. Nem egy hőfoltot keres a nagy sötétségben, gyakorlatilag infra videoképet kap (pontos felbontás és érzékenység nyilván titkos), amin a különböző objektumok sziluettje is kivehető. Ezért nagyon nehéz zavarni infra csalival (Az izraeli Python is olyan, hogy a gép különböző részeit felismeri, beprogramozható hogy a kabinra menjen vagy a gép más részére). A legújabb szoftvermódosításokkal az Aim9x-et használták már földi célok ellen is (szerintem ez DCS-ben már nem lesz benne, ez elég új fícsör). A sisakcélzóval vagy radarral befogott ellenségre azonnal rá is forog a fej, és rajta is marad. Ha a Horneten megcsinálják a sisakcélzót is, akkor légi harc majd szépen átalakul BVR -rá DCS-ben is, mert innentől a Hornethez sem lesz érdemes közel menni.
Vége lesz annak, amit most az orosz vadászok előszeretettel használnak ki, hogy BVR-hoz sok eszközük egyszerűen nincs meg az amerikaiaknak (BMS után nekem a datalink pl qrvára hiányzik, hogy egyszerűen nem tudod ki hol van, ki kivel van és ki kit fog be - persze oroszoknak van IFF), ha közel jutnak ott a manőverező képesség + R73 miatt pedig fölényben vannak.
www.pumaszallas.hu
Az egyik probléma az, hogy szerintem valódi TVC szimuláció nincs a rakéták számára, legfeljebb az új AIM-9X-nél.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.31. 11:35:39
Igen, ez komoly bug/modellezési hiba lenne, ha befolyásolna nagy léptékű korrekt taktikai helyzetet. De ez nincs így.