37038
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • i robot
  • Seaweed
  • beczl
    Köszönöm a szavazást. Sikerült nyerni egy MiG-21-es kulcsot, amit eljuttattam Sanyónak, ahelyett amit felajánlott. Így ő is ki tud sorsolni egy szerencsést.
  • Molnibalage
    Izrael módosította néhány vagy talán az összes F-15A/B-it is CFT-re. A többeik nem.
  • InterC
    Ha kész lesz végre az F-15C AFM akkor talán lesz hozzá CFT is, de valószínűbb hogy csak akkor lesz CFT ha majd megcsinálják a full DCS:Eagle-t Edéék az F-18C után. Talán.
    De mivel tényleg ritka dolog a CFT az F-15C-n ezért lehet, hogy ED simán elfelejti a dolgot, mint a bombaoldást.
    Viszont ha "megpiszkálod" Hungarót, hogy csinálja meg már végre, akkor lehet hogy hamarabb meglesz a CFT mintha ED-re várnál.
    Már korábban szétszedte az F-15E modellt, úgyhogy vannak tökéletesen illeszkedő, különálló CFT-k, viszont a CFT pilonokon igazítani kell majd, mert a 15C CFT-n máshol vannak a függesztővállak mint a 15E CFT-n.
    http://www.aviation-art.net/Lou%20Drendel%20Aviation%20Art/resized/eagle%20detail%201.jpg
    Egyébként Molni, Te milyen F-15-ről tudsz amin CFT-volt ? Én csak izlandi, izraeli és alaszkai gépekről tudok. Volt F-15A is vagy csak 15C volt mind ?
    http://www.aeroflight.co.uk/wp-content/uploads/2010/03/eagle.jpg
  • sakkay
    Na akkor összeállt, nagyjából én is erre gondoltam, csak azt nem értettem minek egyáltalán piszkálni, ha úgyis szinte alig van mozgástere.. És a tekerőt' ha automatikusra állítom nem is kell használni, csak maxra tenni az elején aztán bekapcsolni az automata governort?
  • repvez
    Igy van ezért egyesített Vezérlő Kar ( EVK) És a Mi8-asnál 195 a lapátfordulat és ha ez 90% alá esik baj van . Tehát 10 %-nál kevesebb játéktered van a manővereknél a lapátok leterhelésére.Ezt tudod a markolati gázkarral kompenzálni ezért korrekciónak is hivják, a kart fel le mozgatva a lapát közös állásszögét lehet állitani . az EVK melletti 2 kicsi kar meg a hajtómüvek alap üzemmodjait álitod és itt lehet külön vezérelni a 2 hajtómüvet ha valamelyik kiesett.
  • Caterpillar
    Ahogy húzod a kollektívet, nő a lapátok állásszöge, esik a fordulatszám, mert terhelődik a hajtómű, tekered, hogy növeld és tartsd a fordulatszámot...

Legalábbis, ha jól értem, ahogy Leon mondta, ez az amit a modernebb gépek automatikusan "csinálnak" helyetted.
  • LeonSilver
    "A helikopter irányításának harmadik eszköze a pilóta bal kezével működtetett kollektív kar, amely az összes lapát állásszögét egyszerre változtatja, szabályozva ezzel a lapátok vonóerejét. A helikopterek rotorjait egy adott fordulatszámra tervezik, és ettől csupán néhány százalékkal szabad eltérni."

http://www.happycopter.hu/menu/a_helikopter_tortenete_es_mukodese.html
  • LeonSilver
    De az. Amit tekersz az a fordulatszámot szabályozza. Viszont emlékezz vissza.
    A Kamovnál például a pilóta mellett van két kar, amivel lehet a fordulatszámot befolyásolni (vagy mónika sósan folyásolni be :D ).
  • sakkay
    Na megnéztem a kar az már tuti, hogy az állás szöget állítja. A joyon van egy governor rpb választó kapcsoló...
    na majdnem-The amount of lever movement determines the angle of attack and lift developed by the main rotor, and results in ascent or descent of the helicopter: When the lever is in the full down position, the main rotor is at minimum pitch.
    When the lever is in the full up position, the main rotor is at maximum pitch. Desired operating friction can be induced into the control lever by handtightening the friction adjuster. A grip-type throttle and a switch box assembly are located on the upper end of the collective pitch control lever. The pilot switch box contains the starter switch, governor rpm switch, engine idle stop release switch, and landing light/searchlight switches. A collective lever down lock is located on the floor below the collective lever. The copilot collective lever contains only the grip-type throttle, governor rpm switch, and starter switch when installed. The collective pitch control system has built-in breakaway (friction) force to move the stick up from the neutral (center of travel) position of eight to ten pounds with hydraulic boost ON.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.22. 20:24:00
  • sakkay
    Az ott akkor is az nem? Mi más lenne?
  • LeonSilver
    Őőőőő... izé!
    A helikopterek rotorjának a fordulatszámát egy adott fordulatszámra tervezik!!! Ettől eltérni csak nagyon kis mértékben lehet és szabad!
    A jobb gépeken ez a szabályozás automatikus, az úgy nevezett "governor" végzi ezt a feladatot.
  • sakkay
    Egyenlőre az uh-1 nél nem lényeg, mert maxon kell használni a hajtóművet-legalábbis én így csinálom-és a rotor állásszöget kell csak a karral állítani. Mondjuk a kamovnál ez nem volt jó, mert ott azért a gázt is állítgatni kellett, maxon nem nagyon lehetett erőltetni. De ez nem olyan nagy probléma jelen esetben sem, vagy hagyom a joyon, vagy csak két kart fűzök össze(gondolom ilyet is lehet) és a legszélső lenne a gáz adás.
  • sulyid
    Kár, pont az izraeli f-15-ösökkel való repülés végett akartam volna rá a CFT-t, de akkor mindegy, beérem így is. :)
    Olvastam az F-15 könyvedet ezért voltam rá kíváncsi hogy a játékban van-e rá lehetőség.
    Köszönöm a választ!
  • Seaweed
    Videon komoly! Epp azon gondolkoztam hogy amit rendelt Sakkay abbol kiindulva, egy rossz regi spicc pecabot vastabb fele, mert konnyu es maris van mibol kart csinalni! Vagni konnyu, sulyra konyebb mint alu, talan beszerezni is konyebb...hirtelen ez jutott az eszembe :)
  • repvez
    Ha egy pár ezer forintos tekerhető nyakú botot aplikál a hosszabitó kar végére akkor az sem fog hiányozni
    vagy igy :)
  • Seaweed
    Nekem csak az a bajom hogy az igazi kollektiv kart lehet tekerni is. Nem hianyzik ez a funkcio? vagy rataszed masra?

Mert mondjuuk egy X45 vagy barmilyensaitek gazkaron van keznel tekerheto poti, minimum 2db, azzal ki lehet valtani.

Ugy osszessegeben ha mar enyit barkacsol az ember nem lenne erdemesebb csinalni egy kollektiv kart?!
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.22. 16:48:20
  • sakkay
    Aha..mondjuk ezt lehet meg is lehet egyszerűen oldani!
  • SnowFox79
    Üdv.

Jó cserkész segít ahol tud. :-)

Köszönjük a megosztott dolgokat és az eddigi munkásságodat is Laci!

Üdv.
    Snowfox
  • Borisz80
    Rohadtul idegesít a 21-ben az ARK rádió. Valaki please nézze már meg hogy nála hogy viselkedik!
    Majkopról felszállva (2/1-es szektor, ARK 3, 5, 6 -os csatornákon), 5000m-en.
    -ARK üzemkapcsoló be
    -RSzBN / ARK választó ARK-on
    -Szektor és a csatorna helyes, az adást fogom, morze kód hallható. (5000m, 100km-en belül vagyok az adóhoz)
    -A navigációs műszeren a mutató nem mozdul el, fixen előre mutat akkor is ha fordulok.
    -Illetve némelyik adónál működik, de egy idő után a mutató ismét fixálódik előre. Van amikor a fordulóban a mutató még követi a az adót balra, de jobbra már nem.

Ha nem én hagyok ki valami fontos dolgot akkor az ARK gyakorlatilag használhatatlanul bug-os.
    Az RSzBN még eddig jól működött, de holnap útvonalazok majd egyet RSzBN navigációval, érintve minden repteret.

• repvez
    Ehhez is adjak ötletet? Ha külön lehet a 3 tengely mozgatni akkor az egyik szélsőre teszel egy hesszabbitó nyelet ami a EVK karja lesz , a másik kettő megmaradhat ilyen kicsinek és azokkal meg a hajtómüveket tudod szétválasztani
    igy gondoltam .
  • Seaweed
    Jaaah hogy igy egykaros, hogy ossze lehet kotni mind3 kart. ertem :)
  • sakkay
  • beci43
    Köszönjük!Írtad Laci,hogy a DCS Mig-21-nek is megvan a magyar gépkönyve.Esetleg azt is....
  • beci43
    OK!Gondoltam nincs időd,de lassan haladok a pilótafülkével.Hétvégén többet csináltam,de amúgy naponta fél-egy órát tudok foglalkozni vele.Nem baj,karácsonyra meglesz!
  • Seaweed
    Linket plz videjorol ;)
  • sakkay
    Na megvan a megoldás..azért nem vettem meg a saitek 3 karú cuccot-van 8000 ért egy új-mert nem a legideálisabb helikopter gázkarnak(a másik két kar csak zavaró ez esetben.) De megnéztem egy videót, és látom ám, hogy át lehet alakítani egy nagy gázkarrá az egészet. Áldassék a saitek neve! Már meg is rendeltem.
  • sakkay
    Bakker akkor ez is felejtős..
  • Seaweed
    Strike fighters2/Wings over Europe-ben volt ilyen modell(bar lehet 3rd party volt)..de az meg nem szimulator. Inkabb repulos jatek. Se igazi fm, se dm..graf meg elmegy.
  • Molnibalage
    A valóságban igen, de szimulátorban én még nem láttam ilyet. Az izraeli gépeket leszámítva jenki gépen csak a keflaviki Sasokon volt, de ők már nincsenek. Minden szim. CFT nélkül kezeli a vadász változatokat és nem láttam olyat, ahol pótosként feltehető, mert a játék fix HP kiosztásaival nem tud mit kezdeni. Ugyanis a CFT felrakásakor a rakéták függesztési helye megváltozik.
  • Seaweed
    Az X45-nel a Joyba kell dugnod a gazkart! Nem tudod oket szetvalasztani! Mar ha akarsz gazkart hasznalni.

(Egyebkent nekem is van egy felesleges X45-om, innen tudom)
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.22. 13:10:54
  • sakkay
    Lehet, hogy veszek egy saitek x 45, de nekem csak a gázkar kell. Érdekelne esetleg valakit a joy, gázkar nélkül?-Hacsak a srác nem cseréli ki a teljesen új logitech force 3d prom-ra. Jól járna vele, de valószínűleg a pénz kell neki.
  • 0sm
    Toltam feléd egy privátot...
  • Molnibalage
    Az MF tárhelyemről töltöttek már le sokan és meg sem érezte.
  • Molnibalage
    Én saját használatra tartom az MF-es accountot és fizetek érte, de mivel úgyis akkora, hogy büdös életben nem használom ki simán lehet rakni rá amit akarsz. Másnak is van fent cucca...
  • Molnibalage
    A mediafires tárhelyemen van vagy 100 GB+ szabad hely van asszem...
  • Solt
  • Borisz80
    Jó. De most csak beszédre vagyok alkalmas. Max 1 ó hosszára. Az elmúlt pár napban a 21-es miatt elhanyagoltam az asszonyt. Be lettem fenyítve
    TS serverből a pc pilot és az 59 megvan. Hányra menjek fel az 59-re?

• 0sm
    Sok TS-címem van, ahol dumálhatunk... feltételezem, megvan neked is az a ts, amit én witmann-tól kaptam... ott esetleg?
    (Nem tudom, mennyire publikus ez a ts cím, gondolom az itt fórumozó, hajózó kollégák mind jogosultak a használatára.)

Ma este terveztem repülni, neked jó a ma este?